כמו WeWork לבשלנים: פתרון לעסקי המזון הקטנים שצצו בעידן הקורונה

חולמים על פרנסה מהמטבח הפרטי שלכם? תחלמו שוב: מרכז Make Eat שנפתח הבוקר בראשון לציון יעשה את החיים קלים לבשלנים ויצרני מזון ביתיים שרוצים לעלות ליגה

כל בשלן יכול. Make Eat בראשון לציון (צילום: אפיק גבאי)
כל בשלן יכול. Make Eat בראשון לציון (צילום: אפיק גבאי)
18 באוקטובר 2020

עידן הקורונה הפך את כולנו לבשלנים, אופים, יצרני ריבות ומרקחות ושאר ענפי ייצור קולינרים. מי שלקחו את התחביב הזה וניסו להפוך אותו לחלטורה רווחית, גילו בוודאי או יגלו בקרוב שמשרד הבריאות פחות אוהב את הרעיון של פרנסה מהמטבח הביתי, עקב שלל ענייני היגיינה ורישוי. אבל מתברר שיש פתרון.

הבוקר נפתח בראשון לציון חלל עבודה משותף ראשון מסוגו בארץ תחת השם Make Eat, והוא מציע עמדות עבודה לבשלנים ויצרני מזון המותאמות לצרכיהם, כולל כל הציוד הנדרש, ללא השקעה וללא הוצאות קבועות, הניתנים להשכרה לפי הצורך. החלל עומד בתנאי משרד הבריאות ומעניק לשוכריו רישיון יצרן, כמו גם תעודת כשרות, מה שמאפשר ליצרנים שמשתלבים בו למכור את מוצריהם בכל מעדניה, שוק וסופרמרקט.

אין יור פייס, משרד הבריאות. Make Eat בראשון לציון (צילום: אפיק גבאי)
אין יור פייס, משרד הבריאות. Make Eat בראשון לציון (צילום: אפיק גבאי)

יצרנים המעוניינים בכך מוזמנים לשלוח פרטים באתר החברה, על מנת לעבור תהליך מיון ראשוני. במידה ונמצא שהוא אכן מתאים, ימשיך למפגש אישי, על מנת ללמוד ולהבין את צרכיו ברמה הלוגיסטית, התפעולית והשיווקית. בשלב הבא, יעבור הכשרה במפעל עצמו שבסופה יוסמך לעבוד ולייצר במפעל את המוצר שלו. העלות מבוססת על משמרות של שמונה שעות שמחירן נע בין 750-950 ₪ למשמרת.

בתמורה, יקבל היצרן מטבח מצויד לחלוטין, תשתיות משותפות, מחסנים יבשים משותפים, מקררים משותפים, הזמנת חומרי גלם, תעודת כשרות, ניקיון ותחזוקה, כל זאת לצד מעטפת מקצועית לייעוץ בתחום המכירות, אבטחת איכות, הפצה, לוגיסטיקה, משפטיות, מיתוג, שיווק וכל הכרוך בהקמת מפעל מזון קטן. במקום צפויה לקום גם חנות מפעל שתמכור את תוצרת היצרנים שיפעלו בו.

כשר אבל היגייני. מיכל קלימברג, יזמית Make Eat (צילום: אפיק גבאי)
כשר אבל היגייני. מיכל קלימברג, יזמית Make Eat (צילום: אפיק גבאי)

"Make Eat נפתח בדיוק בזמן שהיצרנים הקטנים הכי זקוקים לו ומאפשר ייצור בר השגה", מסבירה מיכל קלימברג, היזמית והבעלים. "אנחנו נאפשר להם לעבור מבישול ביתי לייצור מקצועי ולמצוא את עצמם לצד קהילה של יצרנים אחרים, עם תמיכה לוגיסטית ורשת שיווקית.הבשורה היא כפולה, לא רק ליצרנים אלא גם לקהל הרחב אשר יונגש לו מגוון רחב של תוצרת ייחודית, מקומית וחדשנית".