חום אנושי: ב-Mela מתרחבים למרכז העיר עם סניף שלישי ולב פתוח

שלוק קטן ונהדר. Mela. צילום: מור חן
שלוק קטן ונהדר. Mela. צילום: מור חן

את בית הקפה Mela התל אביבים כבר מכירים היטב, אבל עכשיו עם הגעתו ללב העיר, הם עומדים להגיע לקהל חדש לחלוטין: "מפונים רבים מתאכסנים במלונות על דיזינגוף, אז מגיעים לכאן גם. ובסופו של דבר מלה עושה מה שהוא יודע לעשות הכי טוב - להיות מקום של מפגש ואנשים"

7 בינואר 2024

בית הקפה Mela נפתח במתחם באזל אי אז ב-2020, בין הסגרים של הקורונה, והציע מלבד קפה משובח גם מוצרי מעדנייה טריים ואורגניים, אוכל טוב וטרי, ומאפים מפתים – וגם היצע גדול לטבעונים ולצמחונים – ובכך הפך לאחד מבתי הקפה הפופולרים בדור השלישי. בעלי בית הקפה, חזי נחום, ירון זעפרני ועמרי סיבול, אף הצהירו כי לא יגישו דגים או בשר בבית הקפה שלהם, ויקפידו על שימוש בחומרי גלם איכותיים ומבתי מלאכה קטנים ובתוצרת ישראלית בלבד.

בסוף 2022 פתחו חזי, ירון ועמרי סניף נוסף לMela, הפעם במקווה ישראל, שם חנכו גם קונדיטוריה גדולה ורחבת ידיים בה אופים מאפים פריכים, לחמים טריים, עוגות, פשטידות ועוד דברים טובים. כשנכנסו לתחום, Mela היה חידוש בנוף התל אביבי, משום שהיטיב ליצור מנעד שבין נשנושים אורגניים באווירת Wellness מהודקת, לבין חטאים מתוקים ומושחתים (למשל, חלה עם מקושקשת, אבל מביצי חופש; או עוגיית שוקולד צ'יפס, אבל על בסיס שמן זית במקום החמאה; וגם קורנפלקס שוקולד, אבל בעבודת יד). בנוסף, הגישו במקום לחמים ומאפים שמיוצרים בעבודת יד ובמקום יום יום, ולא מכילים רחמנא ליצלן חומרים משמרים, כמו גם כריכים צבעוניים ומזינים, סלטים רעננים, רטבים, ריבות, ממרחים, מיצים סחוטים, קפה שנקלה במקום ועוד ועוד.

שינויים הרגלי הקפה ומאפה. Mela. צילום: מור חן
שינויים הרגלי הקפה ומאפה. Mela. צילום: מור חן

בימים אלה ממש חונכים השלושה סניף נוסף, הראשון שלהם במרכז תל אביב, על פינת דיזינגוף-בן גוריון. "אנחנו מאוד אוהבים מה שאנחנו עושים ומרגישים שאנחנו משמחים אנשים", מסביר חזי נחום את הרצון לפתוח מקום יותר ממורכז. "מההתחלה שאפנו להתרחב, אבל באיזי ובקצב שלנו. הרבה לקוחות שאלו אותנו מתי נגיע למרכז העיר, והנה הגיע הרגע".

חתיכת רגע מצאתם.
"האמת שזה היה טיימינג הזוי. מצאנו את המקום, שהיה בעבר בר שקראו לו 'מילה', החלטנו שזה מנט טו בי. שנשאר רק להסיר י' אחת מהשם, וגם לשפץ את המקום מאפס. לקראת סוף השבוע הראשון של אוקטובר התחלנו בהריסות, והתכוונו להתחיל בשיפוץ ביום ראשון. אלא שאז הכל עצר כמובן".

איך הרגיש לכם לשפץ מקום חדש, ולפתוח תוך כדי מלחמה?
"ברור שזה היה הזוי. בהתחלה גם העבודה עצרה ולא היה פועלים, והשכירות, כמובן, המשיכה באין מפריע. באיזשהו שלב הקיפאון החל להתפוגג, ודברים חזרו כאילו קצת לשגרה, אז הקבלן שלנו הצליח לגייס צוות והשיפוץ התקדם. כמובן שזה קרה בעיכוב משמעותי ממה שתכננו, אבל שמחנו שאפשר להתחיל להתקדם".

הלוקיישן חדש, האיכות כבר וויקה. Mela. צילום: מור חן
הלוקיישן חדש, האיכות כבר וויקה. Mela. צילום: מור חן

איך זה מרגיש לפתוח דווקא בתקופה הזו?
"כמובן שיש דיסוננס מטורף בין כל מה שקורה מסביב. אבל האג'נדה המרכזית שלנו היא מה שמחזיק אותנו – לשמח אנשים, ולעשות אוכל טוב ואיכותי שגם מקדש את תוצרת הארץ, ומקפיד לעבוד עם יצרנים קטנים ומקומיים, שנפגעו גם הם עמוקות בתקופה האחרונה. חוץ מזה, הקפדנו להתנהל בעדינות וברגישות ולא לעשות הפנינג פתיחה מטורף".

יש שוני בנוף הלקוחות?
"הרבה מהלקוחות הקבועים באו לשמוח איתנו בסניף החדש, וזכינו לתמיכה ולפרגון שמאוד לא ברורים מאליהם בתקופה כזו.  גם אני בעצמי מרגיש קצת חדש בנוף של שדרת בן גוריון וזה מרענן ונחמד. לא מזמן הגיע לכאן לקוח ששאל משהו על השדרה, ועניתי לו שאני די חדש כאן אז לא יודע, הוא אמר, 'אני מהמפונים של קריית שמונה, אם אתה חדש אז מה איתי?'. מפונים רבים מתאכסנים במלונות על דיזינגוף, אז מגיעים לכאן גם. ובסופו של דבר מלה עושה מה שהוא יודע לעשות הכי טוב – להיות מקום של מפגש ואנשים".

אנרגיה של שיש. Mela. צילום: מור חן
אנרגיה של שיש. Mela. צילום: מור חן

יש שאיפה להתרחב עוד?
"קודם כל שתהיה שנה של יציבות. שנת 2024 חייבת להיות רגועה ויציבה יותר מכל הבחינות, אז נעבור את השנה הזו בטוב עד כמה שאפשר, ואז נדבר".
דיזינגוף 161, ימים א-ה: 07:30-19:30, יום ו' 07:30-17:00