בנג'מינה | צילום: דוד מויאל
בנג'מינה | צילום: דוד מויאל

ל"בנג'מינה" יש לא רק מיקום אסטרטגי, אלא גם ווייב עירוני מנצח, קוקטיילים קלילים ומרעננים ופיצת-שף, שרקח גומא גלילי, שהיא שונה מכל מה שהכרתם עד כה

11 בינואר 2023

באחת הפינות הכי מרכזיות בעיר (טוב, הפינה הכי מרכזית בעיר, בואו נודה בזה) התמקמה לה בנג'מינה. היא החלה את דרכה כבר קטן והיום היא כבר הרבה יותר: מסעדה שבתפריט שלה מככבות פיצות שף, בית קפה שמגיש ארוחות בוקר ובר לשעות הלילה הקטנות. 

מאחורי המקום ששוכן בתחילתו של מדרחוב נחלת בנימין, בדיוק בחיבור האסטרטגי עם קינג ג'ורג', אלנבי ושינקין, עומדים אסי מוטהד וסמי לביא, שני מסעדנים ותיקים שפתחו את המקום מכל התקופות – דווקא בתקופת הקורונה. כן, אז כשכולנו ישבנו על ארגזים ואכלנו בחד פעמי כדי לעשות כאילו אנחנו לא יושבים במסעדה. גוד טיימז. 

את הקיוסק ששכן לפניהם במקום הפכו השניים לבר קטן, שהגיש בעיקר בירות, קוקטיילים ומעט כריכים. "אנשים היו יושבים אצלנו והולכים להביא אוכל ממקומות אחרים באזור" הם מספרים. "או אפילו מזמינים משלוחים של אוכל לאכול ממש אצלנו. זה היה מצחיק, אבל גם גרם לנו להבין שאנחנו צריכים קצת יותר מזה". 

בינואר 2022, לפני כמעט שנה, סגרו השניים את המקום למשך שלושה חודשים, בהם שיפצו אותו גם פיזית – אבל בעיקר קונספטואלית. הם גייסו לטובת המשימה את השף גומא גלילי שזכור לנו כאחד המתמודדים הבולטים בתכנית הריאליטי "משחקי השף". גלילי בנה תפריט שמבוסס רובו על פיצות לצד כמה סלטים, שמתלווים לתפריט בראנץ' הודות לעובדה שהמקום פתוח מהשעה 8:00 בבוקר. 

בנג'מינה | צילום: דוד מויאל
בנג'מינה | צילום: דוד מויאל

פיצה עם ערך מוסף

אבל לזה עוד נגיע. קודם כל, בואו נדבר על הפיצה. ועוד איזו פיצה. הפיצה של בנג'מינה מבוססת על בצק מחמצת שעובר התפחה של 48 שעות, שעשוי משלושה סוגים שונים של קמח איטלקי. מדובר בבצק קליל, לא מאוד שמן ולא מכביד, כזה שאפשר לאכול ממנו עוד משולש (ואז גם עוד אחד) בלי ליפול לשינה עמוקה מיד אחרי. לבצק הזה משתדכות גבינות משובחות של משק עברי המקומי ורטבים על פי המתכונים של גלילי, ותוספות שאפילו מיטיבי הלכת לא בטוח שחשבו עליהן. 

בתפריט הנוכחי שישה סוגים של פיצות, לצד אופציה להרכבה אישית עם התוספות החביבות עליכם. לאלה שמעדיפים קלאסיקות לא מורכבות יש פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום, רוקט ופרמזן. לשאר יש כמה אפשרויות יותר מתוחכמות (ואם נוסיף בנימה אישית – גם יותר טעימות): פיצה 4 גבינות עם גבינת עיזים, ריקוטה, פיקורינו, פרמזן, רוקט ובזיליקום; פיצה לבנה (ללא רוטב עגבניות) עם קרם טולום, פטריות ירדן ופורטבלו, תרד ואורגנו טרי; פיצה ירוקה (גם היא ללא רוטב עגבניות) עם פסטו תרד, עלי תרד, עגבניות לחות, בטטה, ארטישוק רומאי, ריקוטה ורוקט; פיצה אנשובי עם אנשובי, בצל צלוי, צלפים, זיתים, רוקט ופרמזן; ופיצת הדגל של המקום – פיצה עיזים ודבש עם רוטב שמנת, מוצרלה, גבינת עיזים, דבש, רוקט ופרמזן. אם אתם מאלה שאוהבים שילובים של מתוק עדין עם המלוח שלכם (מישהו אמר פיצה עם אננס?) – זו הפיצה עבורכם.

בנג'מינה | צילום: דוד מויאל
בנג'מינה | צילום: דוד מויאל

לא היתה מופתעת ממני כשלצד הפיצה הוגשה צלחת גדולה עם ערימה מכובדת של עלי רוקט טריים עם זילוף של רוטב בלסמי, גבעה נאה של פסטו בעבודת יד ותבליני צ'ילי גרוס ואורגנו. הצלחת הזו, שמגיעה באופן אוטומטי עם כל הזמנת פיצה – היא בדיוק הערך המוסף. לא רק שהפיצה קלילה ומלאה בדברים שצמחו באדמה ועושים לנו טוב בבטן (היי, הפיצה הירוקה היא כמעט לאכול סלט, בעצם), היא גם מגיעה בליווי של המון ירוק, טרי, מרענן, שאפשר לשים על הפיצה או לאכול בנפרד, וכבר אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב עם עצמנו. את כל הפיצות, אגב, אפשר לקבל גם בוורסיה טבעונית – עם גבינת קשיו במקום המוצרלה, שהיא טעימה לא פחות. עוד נקודה לזכותם. 

לצד הפיצות יש גם בתפריט גם שלושה סלטים – סלט קיסר, סלט בוראטה ורבע כרובית ביוגורט לימון ועגבניות שרופות. ועם כל זאת, בכל זאת עולה השאלה – הרי העיר משופעת בפיצות שוות. למה צריך עוד אחת?

"אני נולדתי וגדלתי בתל אביב" מספר מוטהד. "ואז לא היו פיצריות. אני זוכר שההורים שלי היו לוקחים אותי לפיצה פינו ולפיצה דומינו בסוף של רחוב דיזינגוף, כל ביקור שם היה אירוע בפני עצמו. היום זה נכון שיש הרבה פיצות בעיר, והרבה מהן טובות, אבל באזור שלנו – אין בכלל. הרגשנו שזה משהו שחסר, אבל לא רצינו לעשות סתם עוד פיצה. לאנשים לא נמאס מפיצה, ואם היא טובה – הם גם יבואו במיוחד בשבילה".

בגזרת האלכוהול מגישים בבנג'מינה יינות, בירות (חלקן הגדול ישראליות) וקוקטיילים מרעננים כמו מרגריטה אבטיח, איטליאנו שפריץ עם תפוזי גם וטים קולינס. כולם מבוססים על מיצים מפירות טריים כי בכל זאת, בגב שלהם נמצא שוק הכרמל – וזו בהחלט הזדמנות טובה לנצל את כל מה שמגיע אליו מדי בוקר.

בנג'מינה | צילום: דוד מויאל
בנג'מינה | צילום: דוד מויאל

ולסיום: הבראנץ'. למרות שבעלי הבית מעידים שיש כאלה שמזמינים פיצה כבר ב-10:30 בבוקר, רקח השף גלילי גם תפריט קליל יותר לתחילת היום. תפריט הבוקר כולל שלושה סוגים של סלט (יווני, טונה וסלט שוק), טוסטים וכריכים שהם מכינים בלחם שהם אופים במקום מאותו בצק מחמצת ממנו הם אופים את הפיצה, וגם ארוחת בוקר על בסיס ביצים או שקשוקה – כך שתוכלו לראות את השוק מתעורר על בטן מלאה. לחיות הלילה מבינינו חשוב רק לציין שהמקום מגדיר את עצמו כבר ולא בכדי – מדובר בכזה שפתוח מדי לילה עד השעה 2:00, כך שתוכלו לצפות על השוק גם הרבה אחרי שהוא הולך לישון. 

והמחירים? בואו רק נגיד משהו אחד: אתם תופתעו לטובה.

בנג'מינה, נחלת בנימין 2. ראשון עד חמישי 12:00-2:00; שישי 12:00-17:00; שבת 20:00-2:00  https://www.benjamina.co.il/