מקודם

לעשות עסקים בדובאי: מאיר ענבי, מבכירי היהלומנים בישראל מתאר את החוויה

משהו חדש מתחיל: בימים אלו, כשנחתם הסכם לנורמליזציה מלאה בין ישראל לבין איחוד האמירויות הערביות, נפתח בפנינו הישראלים, עולם חדש עתיר נופים מדהימים, תרבות חדשה וכמובן, פוטנציאל עסקי

הטיול שאחרי הקורונה. צילום: שאטרסטוק
הטיול שאחרי הקורונה. צילום: שאטרסטוק
17 בנובמבר 2020

מאיר ענבי, יהלומן בכיר ואיש עסקים מוביל בענף, שכבר ביקר לא פעם בדובאי, מספר על האווירה והחוויה בנסיכויות המפרץ הפרסי.

נעים להכיר – איחוד האמירויות הערביות

האמירויות הערביות הן למעשה שבע נסיכויות השוכנות במפרץ הפרסי, כאשר בשנת 1971, הן התאחדו לכדי מדינה ערבית-מוסלמית אחת. איחוד האמירויות הינה פדרציה שתחתיה נכללות שבע האמירויות: אבו-דאבי, דובאי, שרג'ה, עג'מאן, אום אל-קיוין, פוג'ירה וראס אל-חיימה.

הפדרציה עשירה בנפט, לכן מרבית כלכלתה מושתתת על ענף הנפט והגז הטבעי, ובמסגרת זו, מקיימת יחסי מסחר בינלאומיים ההופכים אותה למעצמה כלכלית עשירה. בנוסף, בקצב עליה הולך וגדל והמדינה המאוחדת – מושכת אליה תיירים רבים מכל העולם, ובעיקר ממדינות אירופה, היות שהאקלים בה הוא מדברי – ברוב ימות השנה. הטמפרטורות נעות בין 20-35 מעלות, ואילו בקיץ הטמפרטורות עשויות לנסוק עד ל-49 מעלות. כמו כן, באמירות דובאי, הפופולרית ביותר בקרב התיירים, מושקעים משאבים כלכליים רבים לטובת פיתוח מלונות פאר בעלי 4-7 כוכבים, גורדי שחקים ומרכזי קניות מפוארים, ואף היא מחזיקה באחד הקניונים הגדולים בעולם – קניון דובאי.

חלום שמתגשם

לישראלים, עד עתה ההגעה לנסיכויות הייתה מקובלת רק עבור אנשי עסקים שיש ברשותם הזמנה מסודרת המאפשרת להם את הכניסה. עבור מאיר ענבי, ששורשיו ממוצא מדינות המזרח (חלב ודמשק), היה זה חלום שהתגשם להגיע לאיחוד האמירויות ולבקר בפדרציה המסתורית. מאיר מספר לנו כי בפעמים הראשונות, היה עליו לטוס בטיסה ארוכה דרך ירדן עם קונקשיינים (טיסות המשך) ארוכים מאוד, שלא כמו היום, וברגע הנחיתה, להחליף את כרטיס ה-SIM הטלפוני לכרטיס SIM אנגלי ולהתקשר לאיש הקשר שלו שעוד מהשרוול של המטוס, הוביל אותו בדרך צדדית ומבלי להחתים דרכונים בכניסה או ביציאה מהמדינה המוסלמית. אכן כך, בדיוק כמו בסרטים.

כמו כן, לכל יהלומן היה מוצמד מאבטח אישים תושב המקום, מטעם ה"מוסד" או השב"כ המקומי, שליווה אותו בכל שעות היממה, ואף נהג לישון בחדר הסמוך, מספר לנו מאיר ענבי. אמנם הורגש באוויר הלחץ לשמור על מאיר ענבי ועל המדינה מפני ריגול, אך מאיר אינו פחד כלל ואף ציין כי המאבטח היה נחמד מאוד. כיהלומן בכיר שהגיע לביקור, מאיר נדרש למסור לוח-זמנים מוגדר מראש ומדויק, ובזמנים הפנויים, היה מוכרח לשהות בבית המלון. יותר מכך, מאיר ענבי משתף אותנו כי – "אף באחת הפעמים, נפגשתי בלובי בית המלון עם עמית עסקי שהגיע לבקר אותי מבלגיה, מבלי לעדכן את הקצין בטחון ששמר שלי מראש אודות הפגישה.." בוא נגיד שהוא קצת כעס על מה שהיה ביום למחרת.

כבר לא צריך ליווי צמוד. צילום: שאטרסטוק
כבר לא צריך ליווי צמוד. צילום: שאטרסטוק

מכניסים אורחים ואנשי עסקים

מאז ביקוריו הראשונים, הספיק מאיר ענבי לבקר מספר פעמים בדובאי, ומזה כ- 5 שנים הוא גם מקיים יחסים עסקיים עם מספר אנשי עסקים מקומיים, ויש לו שותף עסקי בעל משרד גדול בתחום היהלומים בדובאי. לאחרונה נחתם ההסכם עם ישראל, וכעת ההגעה לאזור המופלא הזה של כדור הארץ, זמינה לכולם. מאיר ענבי מספר על חיי לילה עשירים ותוססים שפוקדים את המקום, שירות חם ומקצועי של המקומיים, מסעדות ברמה הגבוהה ביותר ואטרקציות מגוונות עבור משפחות ואנשי עסקים.

כעת, משנפתחו השערים לתיירים ישראלים בכלל ולאנשי עסקים ישראלים בפרט, ממליץ מאיר להגיע ולבקר בפדרציה המיוחדת, להכיר את התרבות החדשה ואת האנשים המקומיים ולקיים יחסי מסחר מוצלחים ומניבים. מחווייתו האישית, נחרט רושם שהאנשים הם נחמדים מאוד, אינטליגנטיים ושמחים. הוא מעיד על יחסים מצויינים עם אנשי העסקים שנקרו בדרכו, שהינם מכובדים, חובבי יוקרה, מותגים, תכשיטים וכמובן, יהלומים.

כאמור מזה מספר שנים מאיר ענבי מקיים קשרים עסקיים בכל הקשור לענף היהלומים יחד עם שותף פעיל הממוקמם בנסיכות – ולכן עבורו, האינטראקציה העסקית עם האמירויות הערביות, היא מוצלחת, משגשגת והוא מאמין כי עתידה להתפתח לנתיבים חדשים ולשווקים מעניינים נוספים. לנו נותר רק לקוות לעוד שיתופי פעולה מוצלחים ומעניינים שכאלה בעתיד.