עתידים קונקט Atidim Connect | צילום: יח"צ
עתידים קונקט Atidim Connect | צילום: יח"צ

מה גרם לביקוש האדיר לחללי עבודה משותפים בתל אביב, מה צריך כדי שמתחם כזה יהיה מוצלח ואיך הוא יכול לקדם את העסק שלכם? כתבת חובה עבור כל הייטקיסט ועצמאי שרוצים לפתוח לעצמם משרד מגניב לעבוד בו

18 במאי 2022

הקורונה עזבה, החגים התפיידו והסמול-טוק חזר, במיוחד זה שכולל שיחות קצרות אבל סופר-מעודכנות במטבח המשרדי, ובלי מסכות. אבל עם החזרה לשגרה אחרי העבודה הממושכת מהבית, לא מעט חברות ועובדים עצמאים מצאו את עצמם בלי משרד לחזור אליו. החיפוש המייגע אחרי חלל עבודה מתאים, המ״ר היקר בטירוף של תל אביב והוצאות התחזוקה של משרד – כל אלה הפכו את חללי העבודה המשותפים בעיר, לסביבה המשרדית הנחשקת ביותר. 

חלל עבודה משותף, שהוא אקוסיסטם שמורכב מהרבה חברות וארגונים, מאפשר עבודה מפרה ביותר, עם מפגשים יומיומיים בין אנשים, שיוצרים יחסי גומלין פוריים, ובעלי פוטנציאל להביא אתכם למקומות חדשים ולשפר הישגים, שלא הייתם זוכים להם במסגרת משרדית אחרת. 

עתידים קונקט Atidim Connect בפארק עתידים תל אביב, ברחוב דבורה הנביאה 121 | צילום: יח"צ
עתידים קונקט Atidim Connect בפארק עתידים תל אביב, ברחוב דבורה הנביאה 121 | צילום: יח"צ

"עתידים קונקט" Atidim Connect, מתחם חללי עבודה משותפים ומשרדים להשכרה, נפתח לאחרונה בתל אביב והוא דוגמה מצויינת לחלל עבודה משותף, שהופך את העבודה בסביבה מרווחת ועשירה מבחינה חברתית, לאפשרית ובת השגה. השגשוג של חיי חברה בעבודה לצד נטוורקינג עסקי רלוונטי, תורם להצלחה העסקית של החברות, קחו למשל את החיבור בין ׳עתידים קונקט׳ למעבדת החדשנות סיטיזון, שעוסקת בקידום טכנולוגיות עירוניות, וקידום קשרים עסקיים עם החברות המובילות בפארק, עבור חברות סטארט-אפ הפועלות בתחום.

סביבת העבודה האיכותית יוצרת אווירה נוחה והזדמנויות ליצירת קשרים עסקיים חדשים, ואין צורך לממן את הוצאות הקפה, שירותי ניקיון, חשמל או ארנונה – הבירוקרטיות שמצליחות להתיש את כל מי שמתפעל בצורה עצמאית משרד משלו. המשרדים מתוכננים כך שאפשר לשכור גם שטחים קטנים יחסית ואפשר לקחת את המשרד לתקופת הזמן המתאימה לכם, בהתאם לתכניות העתידיות שלכם כחברה או כעצמאים. תנאי השכירות נוחים ובאים לטובת השוכר, ואין הכרח להתחייב לתקופת שכירות ארוכה, ומבלי לדאוג לערבויות או לערב את הבנק. 

עתידים קונקט Atidim Connect. מבט לפודזון המשותף | צילום: יח"צ
עתידים קונקט Atidim Connect. מבט לפודזון המשותף | צילום: יח"צ

תוסיפו לכל אלה את המרחבים הירוקים המקיפים את מתחם "עתידים קונקט" ואת מגוון השירותים שממקסמים את הנוחות בסביבת העבודה, כמו מקלחות לעובדים שמגיעים בבוקר על אופניים, קולינריה עשירה ומגוונת, בתי קפה, חניה נוחה ונגישה, מספרה, גן ילדים, חנות נוחות ותחנת דלק, ותקבלו סביבה שמאפשרת מקסימום נוחות במינימום מאמץ מצד העובד. 

החיים שמעבר למקלדת – הרבה יותר מסתם משרד

את האווירה היצירתית, הקוליות, והאנרגיות שמריצות אותך קדימה, קשה לייצר בסביבת עבודה מבודדת, ואילו בחלל עבודה משותף עובדים לידך אנשים שדומים לך – חברות סטארט-אפ והיי טק, יזמים, ובעלי מקצועות חופשיים, שבונים סביבת עבודה פורה ומעוררת השראה. 

עתידים קונקט Atidim Connect | צילום: יח"צ
עתידים קונקט Atidim Connect | צילום: יח"צ

מתחם ׳עתידים קונקט׳ Atidim Connect נפתח לאור ביקוש שעלה מהשטח. סקרים ובחינה של מגמות, הראו ששטחים המיועדים להשכרה הולכים ואוזלים, מה שמוכיח שאנשים עדיין מחפשים סביבת עבודה משרדית, בשילוב עבודה היברידית, כך שלמעשה הקורונה לא באמת הרגילה אותנו לעבודה מרחוק. הרבה עובדים אמנם התרגלו לעבוד מהבית, אבל הסידור הזה גם מחליש את הקשר בין העובד לארגון – ׳רחוק מהעין – רחוק מהלב׳. עבודה מהבית מצמצמת את פוטנציאל העברת הידע הארגוני והחדשנות בארגון, ולכן הדרישה למשרדים לא ירדה אלא אף עלתה וכיום היא נחוצה מתמיד. מסקירת הנעשה בשטח, אפשר גם לראות שחברות הממוקמות בלוקיישן מסוים, שוכרות שטחים נוספים דווקא בחללי עבודה מרוחקים מהמיקום המרכזי שלהן, כדי לאפשר גם לעובדים שבאים מרחוק, לעבוד מחוץ לבית בסביבה משרדית מבלי לבלות שעות בפקקים. 

לכל זה אפשר להוסיף את הנתונים, שמראים שבניגוד לתקופה של לפני הקורונה, בה היה נדרש לספק לכל עובד שטח של כ-6 מ"ר בלבד, כיום הדרישה היא לשטחים מרווחים יותר של 10-12 מ"ר לעובד, בין היתר בגלל הצורך הבריאותי לשמור מרחק. 

עתידים קונקט Atidim Connect. חללי עבודה משותפים ליד Cityzone, זירת החדשנות של העיר | צילום: יח"צ
עתידים קונקט Atidim Connect. חללי עבודה משותפים ליד Cityzone, זירת החדשנות של העיר | צילום: יח"צ

לסיכום, מה צריך כדי שמתחם עבודה יהיה מוצלח? 

חיבורים ואכפתיות של בעלי המתחם מההצלחה של האנשים שיושבים בו. למשל הסטרט-אפ ׳סייפרפלייס׳, שנכנס ל׳עתידים קונקט׳ Atidim Connect לא מזמן, ויחד איתו יזמים נוספים, מבינים את כוח הנטוורקינג, גם בחיבור בין זירת החדשנות לעיר החכמה סיטיזון וגם לחיבורים עם עירית תל אביב ואוניברסיטה, שהן בעלות הפארק. חשוב לזכור שחוץ מנגישות לאנשים חשובה גם נגישות תחבורתית – מדובר בדרך כלל בקהל צעיר ולכן נגישות ברכבת, ומיקרומובילטי הכולל קורקינט ואופניים, זה משהו שנלקח בחשבון. ב׳עתידים קונקט׳ Atidim Connect תמצאו מקלחות לרוכבים וכמובן נוחות גישה ברכב על כל המשתמע –  גם הגישה לצירים מרכזיים שמחברים לערים שמחוץ לתל אביב וגם חניות מרובות ונוחות.

לעוד פרטים על עתידים קונקט >>

עתידים קונקט Atidim Connect | צילום: יח"צ
עתידים קונקט Atidim Connect | צילום: יח"צ