יאסו! הארוחה הסודית של אביבית פריאל

שפית השנה אביבית פריאל ניצחה על הארוחה הים תיכונית החמימה ביותר בחורף 2018

הארוחה הסודית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הסודית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
18 בפברואר 2018

הארוחה הסודית השישית לחורף 2018 של מחלבות גד הדיפה ניחוח משכר של רוח ים תיכונית. 40 המוזמנים הסקרנים צעדו אל קומפלקס האירועים התל אביבי &High (היי אנד), אך נכנסו בעצם אל הטברנה היוונית המטריפה של שפית השנה אביבית פריאל.

אביבית פריאל בארוחה הסודית בניחוח ים תיכוני. צילום: אנטולי מיכאלו
אביבית פריאל בארוחה הסודית בניחוח ים תיכוני. צילום: אנטולי מיכאלו

אל השולחנות הארוכים ומלאי הצבע הוגשו מנות יווניות וים תיכוניות כמיטב המסורת הטברנאית – צזיקי, טאראמה, סלקים צלויים, פטריות ממולאות, דגים כבושים הם מייד, פלפלי טינקרבל קלויים, עלי גפן ובצלים ממולאים על יוגורט חם וסומאק הונחו אלו לצד אלו, כשברקע מוזיקה יוונית משובבת נפש.

הארוחה הסודית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הסודית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
יינות יקב רקנאטי. צילום: אנטולי מיכאלו
יינות יקב רקנאטי. צילום: אנטולי מיכאלו

קרירות החורף נמוגה לחלוטין בעת הופעתו של הזמר שלומי סרנגה בליווי נגני בוזוקי ודרבוקה. יינות יקב רקאנטי זרמו אל כוסות היין מכל עבר ואל השולחנות הוגשו המנות העיקריות – פילה דג ים ותרד תורכי על סקורדליה, ניוקי חצילים שרופים, אפונה וארטישוק בקרם פרמז'ן גרנה פדנו, ופילה פורל, ריזוטו תירס טרי ומנצ'גו.

שלומי סרנגה במופע אינטימי בארוחה הסודית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
שלומי סרנגה במופע אינטימי בארוחה הסודית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
החגיגה היוונית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
החגיגה היוונית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
החגיגה היוונית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו
החגיגה היוונית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו

לבסוף, מחוייכים ומתופפים בידיהם על השולחנות, התאספו כל האורחים סביב עגלת הקינוחים היפהפייה שהובלה החוצה מהמטבח ובישרה על סופו של הערב הכי קייצי ולוהט בחורף הישראלי.