Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

גבעת עמל

כתבות
אירועים
עסקאות
(צילום: שאול גרינפלד)

פינוי גבעת עמל: פרצופה האמיתי והאכזרי של תל אביב החדשה

הסיפור העגום של גבעת עמל ב' הוא המורשת העתידית שלנו, סיפור של כסף גדול שדורס הכל על רקע אפס סולידריות אזרחית,...

מסרונים נגד עיקולים. עיריית תל אביב-יפו (צילום: Shutterstock)

ממלכת חולדאי: סלקציה פוליטית לקהל בישיבות מועצת העיר

ממלכת חולדאי: סלקציה פוליטית לקהל בישיבות מועצת העיר

מסרונים נגד עיקולים. עיריית תל אביב-יפו (צילום: Shutterstock)
מסרונים נגד עיקולים. עיריית תל אביב-יפו (צילום: Shutterstock)

אתמול, בפעם המי יודע כמה, נמנעה כניסתם של תושבים לישיבת מועצת העיר. התירוץ הפעם היה הקורונה, אבל איכשהו למקורבי ראש העיר דווקא מצאו מקום ביציע. אורי וולטמן הגיע לתמוך באופוזיציה וגילה שהמגפה היא תירוץ טוב להתנהלות אנטי-דמוקרטית \\ טור דעה

השבוע, כמו בכל חודש, התקיימה ישיבת מועצת העיר בבניין עיריית תל-אביב-יפו. אבל הפעם התפתחות מסוכנת: הקהל שבא לנכוח בישיבה ולשבת ביציע האורחים עבר סלקציה פוליטית. אנשיו של ראש העירייה זכו לשבת כקהל, ואילו תושבים מודאגים שהגיעו לתמוך דווקא בחברי המועצה מהאופוזיציה – נבלמו בידי המאבטחים ונשארו מחוץ לבניין.

מי היה הקהל שנשאר בחוץ? הגענו כמה עשרות תושבים משכונות שונות לישיבת מועצת העיר, כדי לתמוך בחברת המועצה שולה קשת, שביקשה להעלות בישיבה את מחדל התחנה המרכזית החדשה בדרום תל-אביב ואת הצורך הדחוף לפנות אותה.

הפגנת תמיכה בדרישת של חברת המועצה שולה קשת (משמאל עם המגאפון) לפינוי התחנה המרכזית החדשה (צילום: אלונה עמרם)
הפגנת תמיכה בדרישת של חברת המועצה שולה קשת (משמאל עם המגאפון) לפינוי התחנה המרכזית החדשה (צילום: אלונה עמרם)

כשבאנו להיכנס לישיבה גילינו להפתעתנו שלא מכניסים קהל. מסתבר שבעירייה זה נראה להם הגיוני שישיבת מועצת עיר תתנהל בלי שלתושבים יש אפשרות לשבת ביציע האורחים, מאחורי מחיצת זכוכית, ולעקוב בעיניהם אחרי הדיון. אמנם יש שידור לייב בפייסבוק של העירייה, אבל יש חשיבות לכך שחברי מועצת העיר נאלצים להסתכל לתושבים בעיניים מקרוב, ולדעת שעיני הציבור בוחנות היטב את הדברים שהם אומרים בישיבה ואת האופן בו הם מצביעים בהצבעות השונות.

המאבטחים אמרו לנו: "זה בגלל הקורונה". על פניו זו תשובה הגיונית. הקורונה היא מגיפה מסוכנת, וחשוב לנקוט במגבלות כדי לשמור על בריאות הציבור. אבל המגבלות צריכות להיות סבירות, כאלה שמאזנות בין שמירה על בריאותם של האנשים לבין עקרון הפומביות לפיו יש חשיבות בנוכחות קהל בישיבת מועצת עיר שאמורה להתנהל בדלתיים פתוחות. אם יש 100 כיסאות ביציע האורחים, למה אי אפשר להכניס 50 איש בלבד, עם תו ירוק, שיעטו מסיכות וישבו במרחק אחד מהשני? ואם יש 50 כיסאות ביציע האורחים, למה אי אפשר להכניס 20 איש? ואם יש 10 כיסאות, אי אפשר להכניס אדם אחד בלבד?

מסתבר שלא. קצין הביטחון של העירייה אמר שיש הנחייה של היועץ המשפטי של העירייה, לא לאפשר כניסה אפילו לא של אדם אחד בלבד ליציע האורחים באולם המועצה. כך מתנהלת ממלכת חולדאי: 0 קהל, 0 תושבים, 0 שקיפות.

"אסור להכניס אורחים לעירייה", אמרו לנו המאבטחים. אבל אנחנו לא אורחים. אנחנו בעלי הבית. אנחנו תושבי תל-אביב-יפו, וזו העירייה שלנו וזו ישיבה של מועצת העיר שאנחנו בחרנו בה. אפילו בתקופת הקורונה מתנהלות ישיבות של מועצת עיר במקומות שונים בארץ בנוכחות קהל שיושב פיזית באולם. ואפילו בכנסת, ביציע האורחים, יושבים אזרחים ומשקיפים בעצמם על הנעשה (למרות שהכל משודר בערוץ הכנסת, וכל אחד יכול לצפות גם מהבית).

מאבטחים חוסמים את הכניסה לבניין העירייה, בזמן שבפנים מתקיימת ישיבת מועצת העיר. (צילום: אלונה עמרם)
מאבטחים חוסמים את הכניסה לבניין העירייה, בזמן שבפנים מתקיימת ישיבת מועצת העיר. (צילום: אלונה עמרם)

כשראו המאבטחים והקב"ט של העירייה שאנחנו מתעקשים, הם התחילו להתמקח: הוצע לנו להיכנס פנימה לבניין, לחדר בקומת הקרקע, ושם לצפות בשידור וידאו של הישיבה מעל מסך טלוויזיה. כמובן שלא הסכמנו. באנו לראות את ישיבת המועצה, באולם בו היא מתקיימת, ולא נסתפק בפחות.

ואז, הגיעה פליטת פה של אחד מאנשי האבטחה: לא מכניסים קהל? מסתבר שדווקא כן. יועצים ומקורבים של ראש העירייה הורשו לשבת ביציע האורחים ולהשקיף על הדיון. האם יש כאן עניין של בריאות הציבור? או אולי פשוט רצון של ראש העיריה רון חולדאי לסלק תושבים שמפריעים לו בעיניים?מקוממת גם העובדה שראש העירייה נתלה בקורונה כדי לתרץ את ההתנהלות האנטי-דמוקרטית שלו. סוג כזה של תמרונים מלוכלכים – שברור שמשתמשים בנימוקי קורונה כאמתלה כדי להחליק צעדים שחולדאי מפנטז עליהם כבר שנים – שוחק את אמון הציבור במסוכנות המחלה, וגורם לאנשים לזלזל בהנחיות ("אל תשים מסיכה, זה הכל שקרים פוליטיים").

ואמנם, ישיבות מועצת עיר במחשכים, בלי קהל ובלי ביקורת של הציבור, זו פנטזיה ארוכת-שנים של חולדאי. מי שבאמת חרד לשלום הציבור ודואג מהתפשטות מגיפת הקורונה (שהיא אמיתית ומסוכנת, ואין להקל בה ראש), אסור שישתמש בה כתירוץ כדי לכסות על צעדים אנטי-דמוקרטיים. שהרי התוצאה של התנהלות כזו היא פגיעה בבריאות של אנשים וזה פשוט דבר לא אחראי לעשות.

אם ראש העירייה מודאג באמת מבריאות הציבור, הוא מוזמן להגיד ליועציו ולמקורביו לפנות את יציע האורחים, ולאפשר לקהל התושבים לשבת שם גם כן. לחלופין, להעביר את ישיבות מועצת העיר לאולם גדול יותר (למשל, מרכז ענב, הנמצא בסמוך לבניין העירייה, ושבו התקיימו כבר ישיבות מועצת עיר בעבר), כדי שלא לפגוע בפומביות הישיבה שאמורה להתנהל בדלתיים פתוחות.

כשהסתיימה ישיבת מועצת העיר, היועץ המשפטי של העירייה, עו"ד עוזי סלמן, יצא החוצה מהבניין. התעמתנו איתו על כך שהוציא הנחייה האוסרת כניסה של קהל לישיבת המועצה. זה מה שהיה לו להגיד:

ככה מנסים לנהל עניינים בממלכת חולדאי. אבל אנחנו? לא נסכים לקבל רמיסה של הדמוקרטיה העירונית. לא נסוגים ולא מוותרים. אפילו לא בסנטימטר.

אורי וולטמן הוא חבר הנהגת תנועת "עומדים ביחד نقف معًا"

איתן שוורץ, ראש מינהל תקשורת ושיווק בעיריית תל אביב-יפו, מסר בתגובה:"אורי אחי – סיריוסלי? ישיבות המועצה מועברות בפייסבוק וכל פיפס שנאמר שם משודר לציבור בלייב. לנוכח עליית התחלואה נאלצנו למצער להעביר את העירייה שוב למוד קורונה: עבודה בקפסולות, צמצום דרסטי של פגישות פרונטליות והפחתה למינימום של אנשים שמורשים להיכנס לבניין. כשגל התחלואה ידעך יוכל כל מי שירצה לחזור ולצפות בישיבות המועצה מתוך הבניין כפי שהיה תמיד. עד אז, רק נבחרי ציבור יוכלו להשתתף פיסית בישיבות, לצד מספר בעלי תפקידים שנוכחותם נדרשת לצורך קיום הישיבות. זה שאתה דוחף מצלמה לאחד מהם ומלווה את הפעולה בטור שטנה מתלהם לא הופך אותך לצודק או דמוקרט גדול, אלא סתם אדם גס רוח".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

אתמול, בפעם המי יודע כמה, נמנעה כניסתם של תושבים לישיבת מועצת העיר. התירוץ הפעם היה הקורונה, אבל איכשהו למקורבי ראש העיר...

אורי וולטמן12 באוגוסט 2021
צילום: אורן זיו

הקרב האחרון על גבעת עמל: האם התושבים יקבלו פיצויים מוגדלים?

פעילים ותושבי הגבעה יפגינו הערב במה שמסתמנת כפעם האחרונה שבה ימחו נגד הפינוי שצפוי החודש. ח"כ נעמה לזימי ממפלגת העבודה דוחפת...

מאתנתלי מון1 באוגוסט 2021
מחאת האוהלים 2.0. צילום: אורן זיו

האוהלים חזרו לרוטשילד, לפחות בינתיים

האוהלים חזרו לרוטשילד, לפחות בינתיים

שי כהן ביקש לחגוג את יום הולדתו בהקמה מחדש של מאהל המחאה ברוטשילד. האירוע בפייסבוק הבטיח 2000 משתתפים, בפועל הגיעו כמאה

מחאת האוהלים 2.0. צילום: אורן זיו
מחאת האוהלים 2.0. צילום: אורן זיו

שי כהן, פעיל חברתי ומזכיר ארגון כוח לעובדים, ביקש לחגוג את יום הולדתו עם אוהלים ומחצלות על השדרה ברוטשילד, כמו בימי מחאת האוהלים העליזה."בעוד שבוע אני בן ארבעים ואין לי דירה", קרא לאירוע שפתח בפייסבוק, ותוכנן במקור לכמה עשרות חברים בלבד. האירוע הפך ויראלי, עם למעלה מ-200 איש מאשרי הגעה. בפועל, הגיעו לאירוע כמאה איש, שהקימו בשדרה מאהל קטן שכלל 20 אוהלים ומספר שלטים. הנוכחים ניצלו את תשומת הלב התקשורתית הרבה כדי להעלות לסדר היום את מצוקת הדיור וכן את מצבם הקשה של תושבי גבעת עמל ב' בצפון תל אביב, שפונו ויפונו מבתיהם לצורך הקמת מגדלי יוקרה.

בדף האירוע כותב כהן "אז אני כאן ככה פתאום בן 40, יש לי משפחה מקסימה, המון טוב בחיים ועדיין, ב 16 לחודש אני מוזמן לשבועיים מילואים, הכל יקר מדי ולקנות דירה באזור בו אני חי ופועל עדיין נראה חלום רחוק. כולנו עדיין עובדים קשה מדי ומרוויחים פחות. כולנו זקוקים באמת למהפך בדרך החשיבה והמדיניות הכלכלית והחברתית, אז מתנת יום ההולדת שאני מבקש מכם השנה היא לקחת מחצלת ואוהל ולבוא, לפחות לערב אחד בו אני מבטיח שגם נצחק ונשתה יחד, אבל גם נצעק ונזכיר מי אנחנו ומה אנחנו דורשים".

בשיחה טרום יום ההולדת סיפר כהן כי הרעיון לחגוג כך עלה מתוך שיחה עם החברים והמשפחה ששאלו כיצד הוא רוצה לחגוג את יום ההולדת העגול "השתתפתי בהרבה מחאות בעבר, גם בהתעוררות המבורכת של 2011, וזו התמה שבחרתי כדי לחגוג".

רוטשילד, מופע האיחוד. צילום: אורן זיו
רוטשילד, מופע האיחוד. צילום: אורן זיו

האירוע מתקיים כמובן בצל הבחירות ודו"ח מבקר המדינה הצפוי על מצב הדיור, ובנושא זה יש לכהן אג'נדה מגובשת: "אנחנו נמצאים בקצה של תהליך שהוא לא מחדל או טעות אלא מדיניות שמשרתתת את האינטרסים של השולטים בבנקים ובחברות הבניה (שזה בעצם אותם אנשים). המחירים שהגיעו באזורי הביקוש לרמות לא שפויות נובעים משילוב של אינטרסים של קבוצה קטנה. יש עכשיו מפלגות שמבקשות את האמון שלנו – כל אחת מהן היתה צריכה להציג תוכנית מלאה לפתרון בעית הדיור. השלטון צריך להבין שיש עונש כשהאינטרסים של הקבוצות הקטנות ושל שאר הציבור לא מאוזנים. לציבור יש יכולת למשוך את שיתוף הפעולה ולא לאפשר את הסדר הקיים".

עיריית תל אביב מסרה בתגובה כי "עיריית תל אביב-יפו והעומד בראשה רואים חשיבות רבה בשימוש במרחב הציבורי לצורך הפגנה, מחאה וחשיפת מגוון הדעות הקיימות בחברה הדמוקרטית. עם זאת, חשוב להבין שהמרחב הציבורי נועד לשימוש הציבור הרחב, וניהולו לטובת הכלל מחייב עריכת איזונים בין חופש הביטוח לבין זכויות אחרות. מחאת האוהלים הנוכחית נעשתה בתיאום עם העירייה, על שטח וזמן מוגבל".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

שי כהן ביקש לחגוג את יום הולדתו בהקמה מחדש של מאהל המחאה ברוטשילד. האירוע בפייסבוק הבטיח 2000 משתתפים, בפועל הגיעו כמאה

גבעת עמל ב'. צילום: אורן זיו

גבעת עמל הוא סיפורה של מדינת ישראל על רגל אחת

"המערכת לא יכולה להמשיך לשרת, בשם החוק, שכבה צרה שצברה עושר דמיוני ורוצה כעת להכפיל או לשלש אותו". הטור של נועם...

מאתנועם שיזף2 בינואר 2015
חולדאי, לבני ולפיד מציגים את החוק לשכירות הוגנת. צילום: שי ברנשטיין

בין הכיסאות: הצעות החוק שייבלמו בעקבות הקדמת הבחירות

הקדמת הבחירות עלולה לטרפד לא מעט הצעות חוק חשובות

11 בדצמבר 2014
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!