Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
מה רואים הלילה: הדוקו הכי מקיף על טופאק מגיע בתזמון מדהים
הו מאמא. טופאק ב"אמא יקרה". צילום: יח"צ
כשאלן יוז (שגם יצר את "המתריסים" על ד"ר דרה) יצר את הסדרה הדוקומנטרית הכי מקיפה שנוצרה על טופאק הוא לא יכל לנחש שעד שהסדרה תגיע לדיסני+, יתפסו כבר חשוד ברצח שלו. אבל גם החדשות המעניינות האלו לא משנות את הסיפור המרתק על הראפר המבריק, ומערכת היחסים עם אימו הפנתרה השחורה
מבין כל הראפרים שהיו ועזבו, אין אחד שזוכה להילת מסתורין והערצה כמו טופאק. זה לא רק המוות הלא פתור, הדמות המתריסה או השמועות העיקשות על היותו עדיין בחיים, אלא בעיקר אייקוניזציה. טופאק הפך את עצמו לסמל עוד בחייו, ולכן נשאר כזה גם במותו. והסמל הזה הוא מאתגר במיוחד, כי לצד אדם מבריק, רהוט, מצחיק ומוכשר כמו שד, הוא גם היה גם נוטה להתפרצויות אלימות, והורשע בתקיפה מינית. ומול כל המורכבות הזו, או בעצם מעל, ריחפה דמות אם דומיננטית מאין כמוהה – אפני שאקור.
מי שמכיר את הקריירה של טופאק שרוב הצדדים החיוביים באישיות שלו הושפעו מאימו, שהיתה חברה בפנתרים השחורים, ואף נשלחה לכלא בהאשמת קשירת קשר נגד ממשלת ארה"ב (זו היתה דרכם לבצע מעצרים פוליטיים) בזמן שהיתה בהיריון עם הראפר העתידי. לכן הבחירה לקרוא לסדרה הדוקומנטרית החדשה על חייו "אמא יקרה" (Dear Mama: The Saga of Afeni & Tupac Shakur) לא רק מרפררת לשיר המצוין, אלא מציבה את העדשה מזווית ברורה – זו הולכת להיות קריאה של חייו של טופאק, כפי שנקראו מנקודת מבטה של אימו (שאכן, מתראיינת באריכות לסדרה).
ישנם אינספור דוקומנטרים על טופאק, בעיקר כאלה שמנסים לפענח את תעלומת מותו, אבל אף אחד מהם לא הרגיש אולטימטיבי כמו הסדרה הזו של Hulu – שנחתה היום בדיסני+ – שאמורה לכסות באופן יסודי את פרטי חייו (ולא רק להתמקד ברצח). וזה לא מעט בזכות אדם שכבר הביא לנו מאסטרפיס דוקומנטרי על ז'אנר ההיפ הופ – אלן יוז, שהחל את יחד עם אחיו ביצירת הקליפ ל-"Brenda's Got a baby", המשיך ביצירת הסרט "סכנה לציבור" ולבסוף יצר את סדרת הדוקו הנפלאה "המתריסים", על הקריירה של ד"ר דרה וג'ימי אייבין. אם כך, גם עבור מומחי הטופאק וגם אם סתם הסתקרנתם מהרצח, זו סדרה שאתם חייבים לראות. "אמא יקרה", 5 פרקים, זמין בדיסני+
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
ההטבה היומית: ברור שבא לכם הנחה להופעה של פיפטי סנט
עכשיו יש לו 22 שאלות. 50 סנט. צילום: Shutterstock
קדימה שורטי, זו יום ההולדת שלך. ובעצם גם אם לא, עדיין מגיע לכם להתכבד בכרטיס להופעה של 50 סנט בהיכל מנורה עם הנחה משמעותית. ולא, זה לא אומר שאתם עומדים לראות את 30 סנט. אלא שגם אתם תוכלו לראות אותו מופיע מבלי שצריך להתעשר (או למות בניסיון)
רק לפני רגע הוא עוד נתלה עם הראש למטה מהפיגומים בהופעת המחצית המטורפת של הסופרבול, ועכשיו הוא עומד להגיע להיכל מנורה ביום העצמאות האמריקאי, 04.07. הכרטיסים נחטפים במהירות והמחירים – כיאה להופעה מחו"ל – לא פשוטים. אבל היי, פססט… יש לנו עבורכם הנחה באפליקציה של פועלים וונדר.
אז מה הדיבור? פשוט מאוד. באפליקציה של פועלים וונדר תוכלו לאסוף הנחה של 80 ש"ח תמורת 30 נקודות לכרטיס יחיד (אבל היי, מותר לכם להזמין שני שוברים פר לקוח, אז מוזמנים לפרגן לחבר). פיפטי כבר מתחמם, במנורה כבר מחזקים את הבמה והבוטי שלכם לא יזיז את עצמו. קדימה,לאפליקציה של פועלים וונדר
פיפטי סנט, או קרטיס ג'קסון השלישי אם אתם רוצים להיות רשמיים בנוגע לזה, הוא ראפר, יזם, שחקן, מפיק טלוויזיה ואחד מהראפרים המצליחים ביותר בעשרים השנים האחרונות. יחד עם סיפור רקע צבעוני ודרמטי במיוחד (בראשית הקריירה הוא נורה בפניו, וחשב שלא יוכל לחזור לראפרפ) וחסות מצד אמינם וד"ר דרה, פיפטי פרץ בסערה עם אלבום הבכורה "Get Rich or Die Tryin" ב-2003. אחר כך הגיעו עוד 6 אלבומי אולפן, 89 פרסי מוסיקה, 5 ספרים ו-29 סרטים, כולל אחד על חייו. כיום הוא נחשב לאחד הראפרים העשירים בעולם, לא מעט בזכות החוש העסקי המבריק שלו, וסדרת הלהיט "פאוור", אותה הוא מפיק.
*ללקוחות בנק הפועלים המחזיקים בכרטיס אשראי של בנק הפועלים ומצורפים לערוץ "פועלים באינטרנט". בכפוף לתקנון התכנית באתר הבנק, לתנאים בעמוד ההטבה ולתנאי השימוש באפליקציית Poalim Wonder. עד גמר המלאי
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
מהבמה למסך: כל ראפר הוא קצת שחקן, אבל לא כל שחקן הוא ראפר. בעקבות הופעתו המפתיעה של פרדי גיבס בקומדיה החדשה מבית NBC, אספנו עבורכם כמה ראפרים וראפריות שחצו את הקווים לתחומי המשחק ועשו עבודה מצוינת, וסתם בשביל הכיף, גם כמה שהיה עדיף שישארו מאחורי המיקרופון
כנראה הרארפר-שחקן הכי מוכר ומצליח, ובצדק. כשסמית' התחיל את דרכו הוא עוד נהג למלמל מתחת לשפם את השורות של שותפיו לסצינה מול המצלמה (בחיי. תציצו בפרקים הראשונים של הנסיך המדליק, בחיי), ובחירת הסרטים שלו בהחלט ראויה לביקורת, אבל סמית' הוא עדיין אחד השחקנים הכריזמטיים, המעניינים והמהנים בדורו. הראפר-לכל-המשפחה הפך לשחקן-לכל-המשפחה שמועמד ללא מעט פרסים (בהצלחה באוסקר חביבי), נחשב עדיין שם משמעותי והצליח לייצר קריירה מרשימה בשני התחומים.
דונלד גלובר
צמד הקריירות של גלובר צמחו כמעט בנפרד – יש תקופות שראו אותו בתור השחקן שגם עושה ראפ, אחר כך הראפר שגם משחק – עד שלבסוף נהיה אחד הוא. עוד כשגילם את טרוי ב-"קומיוניטי" הוא ניסה להניע את הקריירה כצ'יילדיש גמבינו, ודווקא כשיצא את "אטלנטה" הנהדרת הוא הפיל את האלבום הענק "Awaken, My Love!". בקיצור, תמיד פעל בשני האפיקים, ותמיד הצטיין בשניהם. אז נכון, "האן סולו" שלו וגם האלום המקושקש "3.15.20" לא בדיוק קלעו לרף שהציב, אבל היי, עוד רגע יש עונה נוספת של אטלנטה ואפשר להיות רגועים.
https://www.youtube.com/watch?v=t72Pbqrkb28
פרדי גיבס
האחרון להצטרף לרשימת הראפרים-שחקנים וכנראה אחד המפתיעים מכולם הוא פרדי גיבס, שהפציע ב-"Bust Down", הקומדייה החדשה של שירות הסטרימינג Peacock של NBC, שם הוא מגלם בוס בלתי נסבל ופשוט גונב את ההצגה. מי ידע שלקוקיין קיין יש טיימינג קומי כל כך מופלא? וזה רק תפקיד המשחק השני שלו, אחרי הסרט "Down With The King", ונראה שכוכב חדש נולד.
מת'הוד מן
אחד הראפרים המוכשרים בתולדות הז'אנר, חבר הוו טאנג קלאן החלקלק התגלה כשחקן מצטיין יחסית מאוחר בקריירה. אולי זה כי את ראשית קריירת המשחק (זהירות, משחק מילים לפניכם) הוא שרף ב-"קיץ אחד של סוטול". אחרי הסרט הכיפי-דבילי הזה הוא התחיל לקחת ברצינות את המקצוע והפך לשחקן מצטיין בדרמות איכות על דמויות רחוב כמו "אוז", "הסמויה", "הצמד", לרוב בתפקידים מאיימים לא פחות מדמות הראפר שלו.
https://www.youtube.com/watch?v=OpH4GcaNAZg&t=26s
קווין לטיפה
המלכה הראשונה לכס הראפ שלחה זרועות גם לתחומי המשחק עוד בראשית שנות ה-90, ולמעשה הפכה בשלב הזה למוכרת יותר כשחקנית (ואפילו, כמדובבת) מאשר ראפרית. עם מנעד נאה בין תפקידים קומיים לדרמטיים והתמחות בסרטים מוזיקליים ("שיקגו", "היירספריי", "סיפורה של בסי סמית"), גם היא כבר כמעט ושכחה שפעם, אי אז, היא היתה ראפרית.
אייס קיוב
תגידו מה שתגידו על אייס קיוב האדם (ואוהו, במיוחד אחרי הקורונה, יש הרבה מה להגיד), היכולת שלו לגלם דמות מפחידה ומצחיקה כאחת בקולנוע היא אחת הנפלאות. אם סרטים קומיים כמו "יום שישי" (שגם יצר), "המספרה" או "רחוב ג'אמפ 21" לא משכנעים מספיק, רק צריך לחזור ל-"Boyz N Da Hood" של סינגלטון ולהיזכר איך הוא היה פעם שחקן שידע ללכוד באופן מושלם את רוח הרחוב, לפני שהפך לפארודיה על עצמו בקומדיות לכל המשפחה.
הרעים:
ג'ה רול
בתחילת שנות ה-2000, לא ברור איך, ג'ה רול היה אחד מכוכבי הראפ הגדולים בעולם, וכמו בכל שלב בקריירה שלו – גם בתחום הזה הוא העתיק מדי.אם.אקס זצ"ל ופנה לקריירה קולנועית בתור שחקן אקשן. רק שבניגוד לאקס, לג'ה רול אין כישרון. בין אם זה בתפקיד מאבטח הנשיא ב"מת לצעוק 3" או בתור הפרטנר של סטיבן סיגל בסרט האיום ונורא "חצי מת", קריירת המשחק שלו נותנת תחרות לקריירת המוזיקה ופסטיבל פאייר בתור הכישלון הגדול ביותר של ג'ה רול.
ונילה אייס
צריך להיות הוגנים – הסיבה העיקרית שונילה אייס נמצא ברשימה הזו היא סרט אחד בלבד, שהוא גם הסרט הראשון בו הוא שיחק. מאז הספיק אייס להפציע למסך במעט תפקידי אורח חביבים ביותר, וגם עשה בהם עבודה לא רעה. אבל הסרט ההוא כל כך גרוע עד שהוא גורר את כל השאר איתו למטה. "Cool as Ice" היה ניסיון מהיר לפדות את ההצלחה העצומה לה זכה הראפר הלבן לפני שתיעלם, והתוצאה כל כך גרועה עד שזה קאלט.
אייס קיוב
טוב, אי אפשר להתעלם גם מהצד הפחות מרשים – ויש לומר, גם עצלני – של יוצא N.W.A. הפרצופים הזועמים בלי סיבה, הנהימות הנמוכות, המימיקה המוגזמת. זה אולי עבד ב-"יום שישי" ו-"המספרה" הראשונים, אבל ככל שיצאו יותר המשכונים, ככה קיוב – אחד הראפרים הקשוחים ביותר על אמת – נראה דבילי יותר ויותר. וזה עוד מבלי לדבר על הסרט "אמא מאוהבת". בבקשה אל תכריחו אותנו לדבר על "אמא מאוהבת".