Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
שבת. אחר הצהריים. טיילת תל אביב מקבלת את הפסקול שלה
תמיד כיף פה ועכשיו יותר. טיילת תל אביב (צילום: שאטרסטוק)
החל ממחר (שבת 7.2) ולאורך חודש פברואר כולו, יתווספו מופעי רחוב מוזיקליים של יוצרים בתחילת דרכם לחוויה של הטיילת המרכזית בתל אביב, וינעימו את שעות השקיעה החל מ-16:00. תוסיפו לזה אוטובוסים בחינם ומזנוני חוף עם מוצרים מפוקחים, וקיבלתם את הבילוי הכי נגיש בעיר
הרבה דברים גדולים וטובים עשתה עיריית תל אביב-יפו בתחום התרבות בשנים האחרונות, מהקמת תאי התרבות לאמנים ברחבי העיר והקמת בתי התרבות של כיכר ביאליק, דרך ייזום והפקה של פסטיבלים גדולים ועד להלאמת תיאטרון הבימה, ויש עוד, אבל לפעמים צריך לעשות גם דברים קטנים וטובים. ואפשר להתחיל בזה כבר מחר. אז כמובן שיתחילו בזה כבר מחר.
ובכן, החל ממחר (שבת 7.2) מזמינה העירייה את הציבור ליהנות מבילוי חורפי נעים, נגיש וחינמי על קו החוף, עם השקת סדרת אירועי התרבות החדשה "מעברחוב – מופעי רחוב בטיילת". הסדרה, ביוזמת המחלקה למופעים של העירייה, תצא לדרך ותתקיים בכל מוצאי שבת במהלך חודש פברואר (7.2, 14.2, 21.2, 28.2), בשעות 16:00–20:00, לאורך טיילת להט במספר מוקדים שונים.
רק תוסיפו מוזיקה ויש לנו את זה. טיילת תל אביב (צילום: גיא יחיאלי)
במסגרת האירועים יופיעו אמני ואמניות רחוב תל אביביים, מוזיקאים צעירים בהרכבים אינטימיים המופעים יכללו מוזיקה מקורית לצד קאברים מוכרים, במטרה להנעים את ההליכה בטיילת בשעות השקיעה, להנגיש תרבות במרחב הציבורי ולתת במה ליוצרים בתחילת דרכם.
בשבת הקרובה, החל מ-16:00 כאמור, יופיעו בטיילת המוזיקאיםעידו שקד, זמר-יוצר, גיטריסט ומפיק מוזיקלי עם חומר מקורי בעברית ובאנגלית לצד קאברים מוכרים;רומן בלוב, בליווי להקה חדשה שהוקמה על ידי מוזיקאים עולים חדשים שנמלטו מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה ובחרו לפתוח פרק חדש בישראל דרך המוזיקה; ואור שאול– The Boy and The Looper, מוזיקאי רחוב עם מופע לייב ייחודי המבוסס על שכבות סאונד, אפקטים וגרסאות מקוריות לשירים אהובים.
כל שקיעה צריכה פסקול. שעת הזהב של הטיילת (צילום: Shutterstock)
בעירייה מציינים כי הבילוי בטיילת משתלב עם מערך התחבורה המטרופוליני "נעים בסופ״ש", הפועל בהובלת עיריית תל אביב-יפו וכולל 17 קווים, כ־760 תחנות ו־13 רשויות, ומאפשר הגעה נוחה בין הערים ולמרכזי הבילוי בשעות ובימים שבהם התחבורה הציבורית הסדירה אינה פעילה. בין היתר מאפשר "נעים בסופ״ש“ הגעה חינמית לכל חופי תל אביב-יפו, לתושבי העיר ולתושבי הרשויות השותפות, באמצעות קווים העוברים לאורך הטיילת ולרצועת החוף המרכזית והצפונית. בחופי הרחצה תוכלו למצוא מחירונים מפוקחים במזנונים הכוללים מוצרים בסיסיים (קפה, ארטיק, פיתה עם חומוס ועוד) במחיר נמוך במיוחד. בילוי יותר זול ונעים מזה תמצאו רק במיטה שלכם.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
שרירים על הטיילת והמולה פומבית לכתוב בה. העיר של מעין אור
מעין אור (צילום: עומר מסינגר)
היא שחקנית ומחזאית ומשוררת, ובמוצ"ש היא זכתה בסלאם הגדול (הלוא הוא אליפות ישראל בפואטרי סלאם) ועכשיו היא תייצג אותנו באליפות העולם בפאריז. ניצלנו את ההמולה כדי להבין ממנה איפה כדאי לבנות תחפושות, היכן מומלץ ללכת בקו ישר המון זמן ומה הקשר בינה ובין שלמה ארצי. בונוס: שיר מנצח!
>> מעין אור (אתם צריכים לעקוב) היא שחקנית, מאלתרת, מחזאית, תסריטאית ומשוררת, לא בהכרח לפי הסדר הזה, והחל ממוצ"ש שעבר היא גם אלופת הפואטרי סלאם של ישראל, אחרי שזכתה בסלאם הגדול מבית תיאטרון האינקובטור, והיא תייצג אותנו באליפות העולם שתתקיים השנה בפאריז. בקצה השני של המדור תמצאו את אחד משני השירים שהביאו לה את הגביע, לפני זה תוכלו לראות אותה בהצגה "פריקואל וסיקואל יורשים כת", שכבר דיברנו עליה איתכם השבוע, תתרכזו.
קראו לי קלישאה תל אביבית של לפטופיסטית שיושבת על אמריקנו אחד 4 שעות (אם יש לכם זמן להגיד את כל המשפט), אבל אני חייבת המולה פומבית כדי לכתוב, ולרוב יש לי משהו לכתוב. הפהקפה הוא הקפה השכונתי האהוב שלי, הוא מספק מקומות ישיבה סביב בר (לא מתאים לכולם), מה שמאפשר לי לראות אנשים באים והולכים ועדיין לשמור על מידה של ריחוק מההמון. חוץ מזה, ואולי הכי חשוב, כל העובדים שם נחמדים והקפה והמאפים טעימים. כפר גלעדי 48 תל אביב
P.O.C קפה (צילום: שלומי יוסף)
2. שוק בצלאל
השוק הכי טוב בעיניי. אפשר למצוא שם את הדברים הכי איזוטריים וחסרי הקשר, החל משמלת נשף מקטיפה ועד לטי שירט גדולה לרקוד איתה. הכי אני אוהבת לסייר בו לקראת פורים, לבחור בגד שלא הייתי לובשת בחיים (יש שם יציאות של נצנצים ומחשופים שלא דמיינתם בחיים שלכן), ולבנות סביבו תחפושת. האהובה עליי מהשנים האחרונות הייתה חולצה צהובה מלייקרה עם שרוולים מתרחבים, שהפכה לתחפושת של כרמן מירנדה לעניים.
שוק בצלאל (צילום: גל צורף)
3. הטיילת
וספציפית שביל האופניים מצ'רלס קלור ועד חוף הילטון. רצועה מופלאה לנשום בה אוויר ולראות אנשים רצים בביגוד מינימלי, עם החופש לעצור איפה שאת רוצה, לשים רגליים בחול, לשבת על סלעים בשקיעה או לראות אנשים משחקים כדורעף. למיטיבי ומיטיבות לכת: מתקני כושר לכל אורכה, שמושכים הרבה מאוד שרירים בשעות מסוימות. אפשר גם להשתמש בהם כדי לעשות ספורט.
שקיעות ושרירים. שעת הזהב של הטיילת (צילום: Shutterstock)
4. פארק המסילה
היי, זאת שוב אני, הקלישאה התל אביבית! אין מה לומר, אני פשוט אוהבת את המקום הזה. נכון, יש שיגידו שזאת בושה לקרוא למסילת רכבת מחוקה עם קצת דשא בצדדים "פארק", אבל מדובר בציר שמחבר בין יפו ללב העיר בצורה אסתטית ומלאת אפשרויות. פשוט נפגשים באיזו נקודה שרוצים ואז מחליטים לאיזה מ-500 בתי הקפה או הברים ללכת, או יושבים על מעט הדשא שיש ומדמיינים שאנחנו לא צריכים יותר מזה בשביל פיקניק. מקום מושלם. ואולי אני פשוט אוהבת ללכת בקו ישר הרבה זמן.
רואים שזה פארק, מה לא ברור. פארק המסילה (צילום: רעות ברנע)
5. צוותא
אי אפשר להיות שחקנית-שאינה-ברפרטוארי ולא לשים את צוותא בטופ 5. מדובר במקום אייקוני, היסטורי, נוסטלגי ובאופן אישי, כזה שמאפשר לי הכי הרבה יצירה. שם הבנתי שאני רוצה להיות שחקנית, שם נבחנתי לניסן נתיב, שם הועלה המחזה הראשון שכתבתי, ושם הופיע שלמה ארצי באיזשהו מופע אגדי שלא הייתי בו כי הוא קרה לפני שנולדתי אבל הבנתי שהיה וואו. מקום שמוכיח שפרינג' זה לא תמיד דבר רע. אם אתם חפצים בהמלצה ספציפית, חפשו "פורפליי" ברשתות – אנחנו מופיעים שם כל חודש. אבן גבירול 30 תל אביב
התחנה המרכזית.אוקיי, אני יודעת, ברור מאליו שכל האזור לא כל כך נעים וש"התחנה המרכזית" זה שם נרדף לזונות וסמים (למרות שיש רחובות אחרים ספציפיים יותר בתחום, ואני מדברת עליך, רחוב סלומון), אבל לא מזמן הייתי צריכה ממש להיכנס לתוך המתחם כדי לקחת אוטובוס לירושלים, ולא האמנתי שמדרגות נעות יכולות להפגין כל כך הרבה סטגנציה. נראה כאילו הן לא זזו עשורים, יש שם שכבות על שכבות של צואת יונים, יריקות של שיכורים ובוץ מסוליות של חיילים. לא יודעת, אם ויתרנו על המקום אולי כדאי להפסיק לקרוא לו "התחנה המרכזית".
התחנה המרכזית (צילום: בן קלמר)
השאלון:
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב? הקרנה של"הגלולה"בסינמטק. ווא ווא ווי ווה. ארכיון הסרטים הישראלי העביר את הסרט רסטורציה, חבר המליץ וממש במקרה עשיתי את הפעולה של אשכרה ללכת, ואיזה מזל. מצחיק, הזוי, יפהפה, נוסטלגי, חכם, וירטואוזי. הוואן ליינר שמכר לי את האירוע: "הפיצ'ר היחיד של דוד פרלוב פוגש את התסריט היחיד של ניסים אלוני". מומלץ לכל מי שאוהב קולנוע, מחזות של ניסים אלוני, או את תל אביב.
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה? ההצגה "פריקואל וסיקואל יורשים כת", שיש לי הזכות הגדולה להשתתף בה. מדובר במחזה חריף וקורע מצחוק שכתבו בן סגרסקי ויובל שטיינברג, שהשתתף בפסטיבל הקומדיה של האינקובטור ועכשיו רץ בתמונע, תחת "קבוצת עבודה" של יגאל זקס. הקאסט חלומי (מאשה שמוליאן, יוסי ירום ותמיר גינזבורג), ההומור מטומטם, והטיל מאיראן שנפל על חדר החזרות שלנו לא הצליח לפנצ'ר את מה שההצגה הזאת עושה לנשמה.
לאיזה ארגון או מטרה את ממליצה לתרום או להתנדב בזמן הזה? צער בעלי חיים. זאת פשוט הזדמנות להגיד ששלחתי בקשה להתנדב בסניף בהרצל כדי לשחק עם כלבים ואמרו לי שיחזרו אליי, אבל לא חזרו. צער בעלי חיים, דברו איתי.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע? לרנקה – להקה תל אביבית חדשה שעושה פאנקי סינת' פופ. הם כולם בכלל עובדי הייטק לדעתי, אבל עושים מוזיקה מגניבה ונשמעים ממש טוב. יש להם כמה שירים בחוץ והאלבום, אני מקווה, בדרך.
5. מה יהיה? טוב ורע וטוב ורע וטוב ורע וטוב ורע ואז נמות.
מעין עם י' אחת // מעין אור
"מעין עם י' אחת" אמא שלי קוראת לי, אתם יכולים לקרוא לי מעין. אבל לכתוב עם יוד אחת. לא שזה כזה עניין, פשוט למה לא לבוא לקראת – הבן אדם – שאתם באים לקרוא לו כלומר לכתוב אבל הכל טוב עוד אות, פחות אות זאת רק אות אותי זה לא אמור לשנות וזה בסדר לטעות. זה פשוט שיש טעויות שמצביעות על מהות, ויש אותיות שנוגעות בזהות, וזה לא שיש לי תלות באיות או בכמות, אבל בכנות – ככה לא נראית חברות.
סליחה אני יודעת שזו טרחנות לשמה כי שני השמות לא שונים בהיבט הלשוני אבל מעין עם שני יודים היא פשוט לא אני תראו, אני לא רוצה להיות היודנראט של היוד אבל כששמי ניתן לי, הוא ניתן לי עם ייעוד הוסללתי מלידה להיות ילדה שרודה במי שטועה בשמה שלא יכולה לשחרר מזה שהכתיב שלה חסר היה יכול להיות לי שטיק אחר, הייתי יכולה להיות איזו עלמה בעי"ן, או מיה בלי אל"ף, ואז כולם היו קוראים לי מיה והיה משהו מהותי לשנות אבל במקום, נתקעתי עם השם "מעין" שלאף אחד לא אכפת אם יש או אין בו עוד אות.
אגב, אתם יודעים מי עושה שמות בשמות, בצורה באמת אכזרית? אקדמיה מסוימת ללשון עברית. שלפני 9 שנים החליטה שכתיב חסר נועד רק לשמות מהתנ"ך, ושהשם שלי לא צריך את זה כל כך. עם כל הכבוד לגברת אקדמיה, ש"רק ממליצה" איך כדאי לכתוב כאילו היא לא יודעת שהיא המלכה שמכתיבה מה נחשב טוב הגיע הזמן שמישהו יקרא לילד בשמו: נכון שתפקידך הוא לקרוא לדברים בשמם (ואני לא זוכרת שהסכמתי לזה, אגב) אבל את לא יכולה פשוט לקום בבוקר ולהחליט שצהריים כותבים עם ו"ו מעכשיו ומה פתאום קופסא כבר לא נגמרת ב-אלף? או תפישה כבר לא כותבים עם שין? סליחה, לא שמתי לב, האם אנחנו בסין? כי את מדברת אליי סינית. עם כל המצחיקוליות שלך באינסטגרם את בטוחה שאת קומוניסטית עממית, אבל מאמי – את דיקטטורית. הורדת מהשמיים חוקים כמו איזה רב, מילים ועכשיו כולנו צריכים להעמיד פנים שזה היה ככה כל השנים ומעניין שדווקא את המילה "אקדמיה" החלטת שלא מעברתים. מוסד מושחת. אגב, אתם יודעים איך מאייתים את המילה אקדמיה? נכון מאוד. עם יו"ד אחת.
אז אני פה כדי להזכיר שגם לאנשים כתובי חסר – יש זכויות. אנחנו נפעל נגד האנטי שם-יות הזאת אתם יודעים כמה עומד על קוצה של יוד? היא הופכת כל דבר לחמוד, היא נותנת שייכות, היא מביאה עתיד יוד הופכת זמן לזמין, חדר לחדיר, יחד ליחיד בלעדיה, שירי מימון היא רק שיר ממון. גלילים של נייר נעשים לגללים של ניר שניה עם בייבי הופכת לשנה עם ביבי "פריץ, איש עם רגישות לפיות" נהיה פתאום "פרץ אש עם רגשות לפות" אתם מבינים איזו אות? אז אני אגיד את זה שוב בתקווה שהפעם זה ינחת: את השם שלי, מעין, כותבים עם יוד אחת.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
החוף הכי טוב לילדים וקפה בחורשה ירוקה. העיר של לי מסיקה אוחנה
לי מסיקה אוחנה (צילום: עמית אברג'יל)
היא שחקנית ומחזאית עם הצגה בקפה הקאמרי שרצה בהצלחה שנים ("דור הוואי"), ובימים אלה עולה המחזמר "ימים של קיץ" (מבוסס על שירי עילי בוטנר), אותו כתבה ובו היא מככבת. סחטנו ממנה המלצות על אולם ששומעים בו צחוקים, מספרה לשתות בה קפה וספוט עם קסם שקשה להסביר. בונוס: דיס מוצדק על תנים שהופכים פחי זבל
>> לי מסיקה אוחנה היא שחקנית ומחזאית (כדאי שתעקבו), ובימים אלה היא מככבת על הבמות ב"דור הוואי", מופע שיצרה יחד עם השותף שלה גיל כהן לצד השחקנים עפר גרינברג, יעל פולמן ורעות אלוש בקפה תיאטרון הקאמרי וברחבי הארץ. בנוסף, ממש באותם ימים אלה, עולה המחזמר המבוסס על שיריו של עילי בוטנר, "ימים של קיץ"בתיאטרון סיקרא אשקלון, אותו כתבה יחד עם אור אילן כהן שגם משחקת בו לצידה. הספק נאה? היא רק התחילה.
לי מסיקה אוחנה ועילי בוטנר עם הקאסט ב"ימים של קיץ" (צילום: נעה פן)
בחורשת רידינג שבשכונה שלי, רמת אביב הירוקה. מקום עם אוירה מדהימה בכל שעות היום. אוכל הכי טעים. מקומות ישיבה בין העצים בתוך חורשה ירוקה. אין על זה. רידינג 34 תל אביב (רמת אביב)
אפרת היא דיאטנית שלימדה אותי מהו אורח חיים בריא ואלירן בעלה הוא הספר הכי טוב בארץ. כבר ממש נהינו משפחה וכולנו (המשפחה שלי) מסתפרים שם ומטופלים שם ואין כיף כמו לשתות שם קפה. שלמה המלך 4 תל אביב
על הים בדיוק בחיבור בין תל אביב ליפו. יש שם איזה קסם שאי אפשר להסביר. זה תמיד יזכיר לי שכשרק עברנו לעיר נסענו שם בקורקינטים בלילות.
המקום הכי חו"ל בתל אביב. טיילת יפו (צילום: Shutterstock)
מקום/תופעה לא אהוב.ה בעיר:
בואו נדבר רגע על התנים שבאים מהירקון בלילה לשכונה שלנו ומוציאים את כל הזבל מהפחים ובבוקר אנחנו קמים למזבלה אחת גדולה. זהו סיימנו לדבר 🙂
תנים בפארק הירקון (צילום: עופר וקנין)
השאלון:
איזה אירוע תרבות סידר לך את הראש או פתח לך את הלב? ההצגה "מיקי מציל" בתיאטרון הקאמרי. ההצגה הכי מבריקה שראיתי בזמן האחרון. יש בה את כל מה שתיאטרון צריך להכיל.
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה? בימים אלו עולה בתיאטרון סיקרא אשקלון ההצגה "ימים של קיץ", הצגה מוזיקלית לנוער המושתתת על השירים הנפלאים של עילי בוטנר. המחזה מספר את סיפורם של בני נוער מהעיר, "חוצניקים", שמגיעים בחופשת הקיץ שלהם לשקם קיבוץ בדרום. הם נפגשים עם בני נוער מהקיבוץ וכל החבורה אמורה לצלוח את זה יחד, מה שבטח לא קורה בהתחלה. את המחזה כתבתי יחד עם אור אילן כהן ואנחנו גם משחקות בו. הכתיבה על הילדים שמתמודדים עם שאלת הזהות הישראלית בימים הקשים האלו וצולחים את כל האתגרים שאנחנו עוברים פה, נתנה לי כוח והרבה תקווה.
לאיזה ארגון או מטרה את ממליצה לתרום או להתנדב בזמן הזה? כאשת מילואימניק גאה! (גולני- חטיבת כרמלי שליטה!!!) כל מה שאני יכולה להגיד מניסיוני האישי הוא שההתמודדות בבית, כל כך הרבה ימים לבד, היא לפעמים בלתי אפשרית. אז כל יד שאתם יכולים לתת לנשות המילואים זו ברכה שמחזקת לעוד סבב ועוד סבב.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע? אני הכי רוצה להרים להורים של גן מקהלה. שכל כך עוזרים לי כשבעלי יוצא למילואים. לפני שאני אפילו מספיקה לבקש. זה מחמם את הלב וזו קהילה אמיתית בעיניי.
מה יהיה? טוב! אין ברירה אחרת! אסור לנו להפסיק להלחם על הטוב שיהיה בעתיד. אין ייאוש בעולם כלל.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
לחם עם נשמה ומקום שבו העיר והים נושמים יחד. העיר של דוד עדיקא
דוד עדיקא (צילום: סלפי)
ראש המחלקה לצילום בבצלאל ישתתף בתערוכה המרכזית של "אוהבים אמנות. עושים אמנות" (ממחר, 23.10, ולאורך כל הסופ"ש) ויוצא איתנו לריצה ברחבי העיר כדי להמליץ על מאפיית בוטיק קטנה ביפו והמקום בו ישנה הרמוניה בין בגדים, מיקום ועיצוב. תגידו צ'יז
>> דוד עדיקא (תעקבו) הוא צלם, יוצר, ראש המחלקה לצילום בבצלאל ומהאמנים הבולטים בתחום בישראל. במסגרת "נקודת עגינה", התערוכה המרכזית של "אוהבים אמנות. עושים אמנות" שתתקיים בחלקו הדרומי של נמל יפו כחלקממגה-אירוע האמנות השנתי של עיריית תל אביב-יפו(החל ממחר, 23.10 ולאורך הסופ"ש כולו), יציג עדיקא את עבודות החדשה, "יומן ריצה".
במשך כמעט עשור, יוצא בכל יום עדיקא לריצה מנמל יפו הסמוך לביתו, מאזור מעגן סירות הדייגים עד תל אביב. במהלך הריצה, שמשמשת כמרחב לעיבוד היומיום, הוא מביט במרחב הטיילת, בוחר רגעים ומתעד אותם במצלמת הטלפון. התיעוד היומיומי הצטבר לכדי יומן ריצה, שאותו ממשיך עדיקא לעדכן גם היום. עבור "אוהבים אמנות. עושים אמנות", נבחרו צילומים מתוך היומן והודפסו על גבי מגבות חוף שהוצבו על מתקני תלייה. רוצו.
רצועת החוף הזו שנמתחת מיפו בדרום ועד גבול הרצליה בצפון, היא המקום שבו העיר והים נושמים יחד. זהו קו מתמשך של אור, תנועה ורוח, מקום שעבורי, הצילום מתרחש בכל רגע ובכל מבט. אני נוהג לרוץ לאורך הטיילת בשעות היום, אבל בעיקר בסמוך לשקיעה. לאורך הריצה מתחלפים הנופים והפנים: דייגים, משפחות, הרצים והרצות, המתבוננים מול הים, המתאמנים ועוד טיפוסים רבים. כל מקטע מאופיין באנרגיה אחרת, באור אחר. הריצה בטיילת היא הדרך שלי להתאפס מול מחשבות שמתבהרות בזמן שקצב הרגליים מתחבר לנשימה. בין המים לכביש, בין הרוח לגוף אני מוצא כל פעם מחדש, סיבה לזוז, לראות ולהאמין.
האור הזה. שעת הזהב של הטיילת (צילום: Shutterstock)
2. קפה אדא חנינא
בגלל הקפה והמוזיקה והאנשים, הקרבה לשוק הפשפשים, לבית ולים. אני אוהב ללכת לשם לבד, לקבוע שם עם חברות וחברים, להיפגש עם קולגות לפגישות עבודה קלילות וגם סתם, בדרך לריצה – או מהריצה. רבי חנינא 9 יפו
אדא חנינא (צילום: אינסטגרם/@ada.cafe)
3. סטודיו ב' (Bet Ceramics)
הסטודיו לקרמיקה של בן שלום דוידי, קדר מחונן וצלם בחסד, הוא מקום מיוחד במינו וסטודיו שבו אפשר להתנסות בעבודה עם חימר, או ללמוד ברצינות ולהעמיק איך לעבוד על אובניים. מעבר ליופי של הכלים של בן ולאסתטיקה המובחנת שלהם, בן הצליח לבנות סביבו קהילה של אנשים טובים וחמודים שחולקים ערכים משותפים של כבוד, שוויון והדדיות. בן עזאי 5 יפו
החנות של אתא ממוקמת באחת הפינות היפות בעיר, במפגש שבין רוטשילד וכיכר הבימה. החנות היא שילוב בין הבגדים היפים של אתא לבין החלל הנעים, עם חצר קטנה והרבה עציצים וצמחים שמקבלים את פני המבקרים כבר בכניסה. יש איכות בהרמוניה בין הבגדים, המיקום והעיצוב שהופך את המקום לייחודי. הוא משקף במידה רבה את התפיסה האסתטית וההוליסטית של יעל שנברגר, המעצבת של אתא ואת האהבה שלה לקרמיקה ישראלית, לאמנות מקומית, ולדברים יפים ולא מתאמצים. כיכר הבימה 2 תל אביב (פינת רוטשילד)
מאפיית בוטיק קטנה שכולה הלב והנשמה של אביגיל. הלחמים של אביגיל הם לחמים מבוססי מחמצת והם הכי טעימים בעולם, בימי שישי יש חלת בריוש וכדי לא לפספס אני שולח לאביגיל הודעת ווטסאפ בבוקר כדי להבטיח שתישאר לי אחת לשבת. יהודה הימית 33 יפו
אביגיל אבשלום דהן, לחם אביגיל (צילום: אביחי מזרחי)
מקום לא אהוב בעיר:
תחנת רכבת ההגנה / התחנה המרכזית. האזור כולו הוא ערבוב של רעש, כאוס, הזנחה וסירחון. אני נדהם כל פעם מחדש מהעובדה שלעיר יפה, חיה ועכשווית כמו תל-אביב יפו, יש תחנה מרכזית מוזנחת באופן לא סביר. האזור סביב תחנת ההגנה והתחנה המרכזית הוא אחד המקומות הבלתי נתפסים בעיר – סירחון, בלגן והזנחה מוחלטת של המרחב הציבורי, דווקא במקום שבו העיר מתחילה עבור אלפי אנשים בכל יום שמגיעים ברכבת או באוטובוסים. קשה להבין ולקבל איך זה המראה הראשון של תל אביב-יפו. אני מפנטז על היום שבו תחנת רכבת מרכזית בתל אביב-יפו תהיה כמו ביפן: נקייה, מדוייקת, יעילה ויפה, מקום שמזמין אותך להיכנס אל העיר.
המקום הכי נמוך בתל אביב. גשר ההגנה (צילום מסך: גוגל סטריט ויו)
השאלון:
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב? התערוכה"דמיון חומרי: עצב דלוק / אמנות ישראלית מאוסף המוזיאון"נפתחה לפני מספר חודשים, והיא הפרק השלישי בתערוכת האוסף "דמיון חומרי" באוצרות דלית מתתיהו (אוצרי משנה: טל ברויטמן ועדי דהן). התערוכה עלתה לתצוגה בעיצומו של השבר העמוק ביותר שידעה החברה הישראלית. מלחמה, קיטוב חברתי ושסע עמוק. בתערוכה מוצגות עבודות שנוצרו כאן במשך יותר ממאה שנים, בינהן נוצרים הקשרים ומשמעויות חדשות וישנות (גילוי נאות: סדרת דיוקנאות של 4 מחברי הפנתרים השחורים שצילמתי מוצגת בתערוכה).
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה? בשנת 2023 לנה דל ריי הוציאה את השיר let the light in – ומאז, השיר הזה מתנגן אצלי בראש, באוטו, בבית, ובכל הזדמנות: Ooh, let the light in At your back door yelling ’cause I wanna come in Ooh, turn your light on Look at us, you and I, back at it again
לאיזה ארגון או מטרה את.ה ממליצ.ה לתרום או להתנדב בזמן הזה? עומדים ביחד!שהיא תנועה פוליטית יהודית-ערבית בישראל, סוציאליסטית, שדוגלת בשלום, שוויון, צדק חברתי ועצמאות לישראלים ופלסטינים.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע? רעות ענברהיא פרשנית פוליטית עצמאית במיזם המחאה "יאללה תקווה", פעילה חברתית ואשת תקשורת, היא יפה וחכמה וחדה – והפעילות שלה ברשת חשובה וחיונית.
קפה שמעודד מוזות וחנות שהיא מכרה אוצרות. העיר של שחר פלד
כפיים לשבורים שלא מוותרים. שחר פלד (צילום: סלפי)
שחר פלד הוא הרופא החטיבתי של גבעתי, אבל עכשיו הוא גם סופר שחובק רומן בכורה, "מכתבי שחרור", שנכתב בהשראת תקופת ההתמחות שלו בבית חולים. תפסנו אותו בין הבית לחזית עם המלצות על מקום להיות בו עסוק, מקום שיחבק אותנו ורחוב שיש בו הכל. בונוס: סוגרים את כביש הטיילת
>> סרן שחר פלד הוא הרופא החטיבתי של גבעתי, וכבוד גדול לארח אותו במדור. פלד מתגורר בתל אביב ובימים אלה יוצא לאור רומן הבכורה שלו, "מכתבי שחרור", שנכתב בהשראת תקופת ההתמחות בבית החולים במסגרת לימודי הרפואה ועוסק ברופא צעיר שמוצא מפלט לכאביו דרך פגישות עם מטופלים.אתם יכולים ואפילו צריכים להשיג אותו כאן.
עטיפת הספר "מכתבי שחרור", שחר פלד (צילום: יחסי ציבור)
1. הסלון העירוני בבית אריאלה
אז קודם כל, אני חייב לתת הרבה כבוד למקום הזהשגיליתי במהלך עבודות הכתיבה והפך להיות יעד נבחר עבורי בכל פעם שרציתי לרענן ופשוט לשבת במרחב נעים ולהיות בו עסוק ומרוכז. האווירה שם תמיד נוחה ומדי פעם גם מגלים איזה אוצר תרבותי בדמות מופע או הרצאה קרובים. שאול המלך 27 תל אביב
שבו בסלון, תרגישו בבית. בית אריאלה (צילום: אמנון חורש)
2. קפה יעל
בית קפה קטן ואינטימי מאד ברחוב צייטלין, ממש מאחורי גינת דובנוב. המקום כמעט נסתר בין הבניינים והצמחים שמקיפים אותו. הקפה מצוין, האוכל בדיוק במידה הנכונה והאווירה מעודדת את המוזות לצאת. לא סתם הוא תמיד מפוצץ! צייטלין 18 תל אביב
למעשה כל קו החוף, אולי פרט לשדה דוב עכשיו כי הבנייה מקשה על האיזור, זה המפלט הטוב ביותר מהכל. אם קשה ואם קל, אם עצוב ואם שמח, הים שם לחבק אותנו. בין אם בשביל ריצה ובין אם בשביל בירה בסוף היום – אין טוב מהים שלנו.
מקום להתאהב בו. טיילת הפארק החופי (צילום: יותם מונק)
4. רחוב קינג ג'ורג'
אין איך לסובב את זה, מדובר באחד הרחובות הטובים שיש בעיר, אבל פחות עמוס מדיזנגוף ופחות שחצן מרוטשילד. אשכרה יש בו הכל, ועכשיו שהוא עובר מתיחת פנים יהיה אפילו יותר טוב.
ועוד יותר טוב. רחוב המלך ג'ורג' המחודש (צילום מסך: מתוך מצגת הפרויקט לתושבים, עיריית ת"א-יפו)
5. האחים גרין
החנות המועדפת עלי בתוך הז׳אנר המצוין של חנויות ספרים עתיקים ומשומשים. לפעמים בא לי משהו נדיר, משהו מיוחד או סתם ספר שכבר אין בחנויות – ובכן, זה מכרה אוצרות. בגרין גם פעם מצאתי את אחת ממתנות החתונה הכי מיוחדות שיש – גרסה מאוירת של שיר השירים. פרנקל 39 תל אביב
לדעתי צריך לסגור את הכביש שצמוד לטיילת בחוף, ולהרחיב משמעותית את הטיילת כך שיהיו יותר מקומות ישיבה, מתחמים ירוקים וחברתיים – ולהפוך את החוף למרחב קהילתי במקום אוטוסטרדה מסוכנת, מכוערת וחסרת צל. יש לי גם הרגשה שזה דווקא ישפר את מצב הפקקים.
כך יכול להראות הצד המזרחי של טיילת מרכז תל אביב – אם יבוטלו החניות וכביש השירות. הטיילת, שהיא אחת היפות בעולם, יכולה להיות יפה אף יותר.pic.twitter.com/rl4l6jXYuQ
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב? מודה שלא הצלחתי להיות ביותר מדי אירועי תרבות מאז פרצה המלחמה, אבל את האיחוד מחדש של "הכבש השישה עשר" לא פספסתי ואני מודה על כך שהצלחתי לשמוע את יהודית רביץ שרה "מילה טובה" ממש שבועיים אחרי שנחתמה הפסקת האש.
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה? באופן מוזר קיבלתי לא מעט השראה מהספר"שואה שלנו", שכבר הזדקן למדי.
לאיזה ארגון או מטרה אתה ממליץ לתרום או להתנדב בזמן הזה? אני חושב שזו העת לחנך לאחווה ולרעות, וצריך לעשות כל מה שיביא לקירוב לבבות, בין כל קבוצות החברה בישראל.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע? כל מי שחי בעיר וממשיך לעשות מילואים – למרות שקשה עם העבודה, למרות שקשה עם הפער בין החזית לבית, למרות שכל כך מפתה "להמשיך הלאה".
מה יהיה? יהיה טוב, כן. נחזור הביתה, נאוורר אותו, ונבנה משהו חדש וטוב.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו