Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

ניבו גריל בר

כתבות
אירועים
עסקאות
עילאי גרין (צילום: רוני כספי)

השווארמה הכי טעימה וכיכר שהיא בית שני. העיר של עילאי גרין

השווארמה הכי טעימה וכיכר שהיא בית שני. העיר של עילאי גרין

עילאי גרין (צילום: רוני כספי)
עילאי גרין (צילום: רוני כספי)

עילאי גרין, הלוא הוא מחצית "האחים גרין" ובעלי חנות ציידי הספרים המעולה מפלורנטין, חגג לתומו את שבוע הספר בשלל מבצעים כשלפתע המלחמה הרסה הכל. עכשיו החגיגה נמשכת עד הסופ"ש ואנחנו קיבלנו המלצות על מנהרת רוחות מטורפת, הליכה עם ברווזים ובית קולנוע אחד אחרון. בונוס: זומבים עולים להר הבית

>> עילאי גרין הוא חצי מהצמד "האחים גרין" (יחד עם אחיו התאום אלון-לי),בעלי חנות הספרים המיוחדתשעברה בקיץ שעבר לפלורנטין ונושאת את שמם. החנות, כידוע, מתמחה בצייד ספרים מבוקשים מיד שניה, ובשבוע הספר הם פרצו בשלל מבצעים יפהפיים, אך מה שזה לא היה שעשינו באיראן קטע את החגיגה. עכשיו הם מותחים את החג עד לסופ"ש הקרוב ויש דיבור על שישה ספרים ב-100 שקלים בחנות הפיזית (ידידיה פרנקל 39 תל אביב). אם היינו אתם היינו הולכים לבדוק את זה.

>> מציאות על הרצפה ומסלול עירוני כיפי // העיר של נעמה בצלאל
>> חנות קסמים ירוקה וקפה עם נשמה אורבנית // העיר של דורון אשכנזי

אגדה שנולדה מחדש. "האחים גרין" בפלורנטין. צילום: יעל שטוקמן
אגדה שנולדה מחדש. "האחים גרין" בפלורנטין. צילום: יעל שטוקמן

1. כיכר מסריק

הבית השני שלי קרוב ל-15 שנה. בכיכר מסריק ניהלתי את האחים גרין במהלך 13 שנים. שנתיים קודם לכן עבדתי שם בחנות "ויקרא" המיתולוגית. את ארוחות הצהריים שלי הייתי אוכל אצל נועם ביאנס, את הקפה שותה אצל מישל בתוצרת הארץואז מתיישב בכיכר ומדבר עם תושבי השכונה. מאז הקורונה השכונה משתנה לנגד עינינו, התושבים מתחלפים, עסקים נסגרו או עברו (אנחנו, לדוגמא) והכל מתחדש. מת לראות איך הכיכר תצא בסוף התהליך.
חומוס יאנס, פרישמן 88 תל אביב // קפה תוצרת הארץ, שדרות מסריק 12 תל אביב

איך אפשר לא לאהוב. המזרקה בכיכר מסריק (צילום: אלכס ז'ילטסקי/ויקיפדיה by cc 3.0)
איך אפשר לא לאהוב. המזרקה בכיכר מסריק (צילום: אלכס ז'ילטסקי/ויקיפדיה by cc 3.0)

2. רחוב נורדאו פינת הירקון

פינת בית ספר א.ד גורדון. נוף הילדות שלי. את ההליכה הזו עשיתי יום יום במשך תשע שנים במהלך השנים המעצבות ביותר. עד היום כשאני צועד בנורדאו בדרך לים עם הילדים שלי אני מתרגש לעשות את ההליכה הזו. ממליץ לנסות בחודשי החורף כשיש שם מנהרת רוח משוגעת.

מנהרת הרוחות הכי מטורפת בחורף. שדרות נורדאו פינת הירקון (צילום: גוגל סטריט ויו)
מנהרת הרוחות הכי מטורפת בחורף. שדרות נורדאו פינת הירקון (צילום: גוגל סטריט ויו)

4. שווארמה ניבו

כשעברנו עם החנות שלנו מכיכר מסריק לשכונת פלורנטין, הייתי בטוח שאני מגיע לגן עדן קולינרי. פייר? התאכזבתי. עד שמצאתי את ניבו. מאז אני אוכל שם כמעט כל יום. השווארמה הכי טעימה בעיר. ממש כמו בטורקיה.
ויטל 2 תל אביב

זה לא "כמו בטורקיה", זה פאקינג טורקיה. הדונר של ניבו (צילום: יעל שטוקמן)
זה לא "כמו בטורקיה", זה פאקינג טורקיה. הדונר של ניבו (צילום: יעל שטוקמן)

4. פארק הירקון

כיף לטייל עם הכלב בחברת הברווזים.

הברווזים לא הולכים לשום מקום. פארק הירקון (צילום: Shutterstock)
הברווזים לא הולכים לשום מקום. פארק הירקון (צילום: Shutterstock)

5. רב חן דיזנגוף

הייתי הולך לקולנוע הזה עם אבא שלי, עם חברים מהבית ספר, עכשיו עם בת זוג שלי ואני מקווה שגם עם הילדים שלי. למוסדות וותיקים בעיר יש חשיבות בנוף ובמארג. ראיתי אלפי סרטים בבבתי קולנוע ואני זוכר כל סרט באיזה קולנוע צפיתי בו ועם מי. מתגעגע במיוחד לקולנוע פאר.
בן עמי 16

קולנוע רב חן (מאוסף צילומי יהודית גרעין-כל//פיקויקי)
קולנוע רב חן (מאוסף צילומי יהודית גרעין-כל//פיקויקי)

מקום/תופעה לא אהוב.ה בעיר:

כל הבניה והחפירות. מרגיש שהעירייה נוקטת בגישה של הכל בכל מקום בבת אחת. לפעמים ברחובות העיר חייבים ללכת על הכביש כי בשני הצדדים יש בניה והמדרכות חסומות במקביל. זה מעצבן. אבל זהו, פרקתי.

איזה בלאגן. בניין העירייה על רקע עבודות הרק"ל בכיכר רבין (צילום: אלכסי רוזנפלד/גטי אימג'ס)
איזה בלאגן. בניין העירייה על רקע עבודות הרק"ל בכיכר רבין (צילום: אלכסי רוזנפלד/גטי אימג'ס)

השאלון:

איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
סדרות אימה וסרטי אימה. תמיד כיף לזכור שיכול להיות גרוע יותר. למשל "האחרונים מבינינו", מצד אחד זומבים והכל אבל מצד שני הזדמנות להתחלה חדשה ואיפוס. אני רוצה לראות זומבים עולים להר הבית.

לאיזה ארגון או מטרה את.ה ממליצ.ה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
בתור מי שעוסק בתחום של יד שניה אני תמיד בעד לתרום בכל הזדמנות. נגיד את הבגדים שלא צריכים יותר אפשר לתרום לחנויות יד שניה או לביגודית.

מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
לכל העסקים הקטנים של תל אביב. כשאפשר – תמיד עדיף לקנות מעסק קטן. זמנים קשים וצריך לדאוג לעסקים הקטנים שישארו עם הראש מעל המים.

מה יהיה?
יהיה חם ומגניב.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

עילאי גרין, הלוא הוא מחצית "האחים גרין" ובעלי חנות ציידי הספרים המעולה מפלורנטין, חגג לתומו את שבוע הספר בשלל מבצעים כשלפתע...

עילאי גרין1 ביולי 2025
חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

תדליקו את הגריל: 3 מקומות לקבב שמחזירים את הקריצה לקציצה

תדליקו את הגריל: 3 מקומות לקבב שמחזירים את הקריצה לקציצה

חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

שבעתם מהגבינות של חג שבועות? יופי, אז בטח יש לכם חשק לנעוץ שיניים באיזה קבב עשוי כהלכה, וגם אצלנו לא חסר קבבים אווריריים ועסיסיים שמתפוצצים בטעם עם כל ביס, בין אם בנוסטלגיה, מטורקיה או פשוט הקבב הכי טוב שתמצאו בעיר

קשה שלא להישבות בקסמו של הקבב. קציצה מתובלת היטב, צרובה על גריל או גחלים, עסיסית ופריכה בו זמנית שהופכת כל מילוי – פיתה, בגט או הבטן שלכם – לשמח יותר. לא בכדי הקבב הפך לסמל העל האש של ישראל, כאשר כל עדה ומטבח דואגים לגרסה שלהם. ובכן, אנחנו התל אביבים דואגים לגרסה שלנו, שזה אומר קבב מעניין, מוצלח וטעים, לא משנה מאיזו עדה. היום אנחנו ממליצים על 3 קבבים מצוינים שתוכלו למצוא בעיר.לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>>אכלתי לראשונה בחיי במסעדת מישלן. ואז בעוד אחת. והבנתי הכל

הנוסטלגי מהעתיד // ניינטיזi(90's)

למה כדאי:הדיינר הערבי-אמריקאי של פאדי יעיש מציע לא מעט מנות שמערבבות בין המטבחים השונים, אבל לא היתה אחת שהלהיבה אותנו כמו הדירטי קבב, שליכלך לנו את הידיים ופוצץ לנו את בלוטות הטעם עם אריזה שמוציאה את הקבב מהקומפרט זון שלו בפיתה, והופכת אותו לחוויה שונה בעזרת התוספות המדויקות.
מה טעים:‫180 גרם קבב עם צנוברים (70% בקר 30% כבש) בגריל, טחינה, עמבה, עגבניות בגריל, בצל בגריל ורוקט. קחו בפיתה דרוזית וזכו לארוחה מגולגלת היטב. לא זכרנו שהיה דברים כאלו בניינטיז.
אווירה:האם יש דבר כזה הפוך מדובאי? אז זה.
>> ניינטיז, יפת 9

חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

הטורקי מהעבר // ניבו גריל

למה כדאי:כי אם אתם רוצים קבב טורקי, לכו לטורקי שהפך לחלוטין את איך שאנחנו תופסים בתל אביב את המטבח האיסטמבולי. ז'אן אולגון כבר עשה לנו קסמים עם דונרים במוטפאק, אבל מאז שהקים את ניבו גריל כדי לעשות את הבשרים של עצמו, מתחבא שם קבב טורקי מעצם הווייתו.
מה טעים:קבב טלה שזוף היטב על הגריל של ז'אן, אתם לא תצטרכו יותר מזה בחיים.
אווירה:יציאה פלורנטינית, רק עם ריח יותר טוב
>> ניבו גריל בר, ויטל 2

קבב לי קבב. ניבו גריל. צילום: מתוך עמוד הוולט
קבב לי קבב. ניבו גריל. צילום: מתוך עמוד הוולט

המושלם מיפו // אבו חילווה

למה כדאי:כי אם כבר לאכול קבב, אז למה לא אצל משפחת הקצבים היפואית שיודעת מה עושים עם בשר? אם אנחנו לא הצלחנו למצוא סיבה למה לא, אין לכם מה לנסות אפילו.
מה טעים:בטעימה עיוורת שערכנו במערכת טיים אאוט לפני כשנתיים, הביס הקבב של אבו חילווה את המתחרים שלו בפער והימם אותנו. בדיקות שנערכו מאז העלו שזה לא היה מקרי: טעמי בשר חזקים, תיבול נועז ואיכות חומר גלם שמרגישים בכל ביס. אפשר לקחת במגש די יקר, אבל פיתה תעלה לכם 50 ש"ח ויא אללה איזה קבבים אתם הולכים לאכול.
אווירה:של שיפודיה, איזה אווירה רציתם.
>> אבו חילווה, יפת 95

משווים ומעלים, הקבב של אבו חלווה (צילום: וולט/אבו חילווה)
משווים ומעלים, הקבב של אבו חלווה (צילום: וולט/אבו חילווה)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

שבעתם מהגבינות של חג שבועות? יופי, אז בטח יש לכם חשק לנעוץ שיניים באיזה קבב עשוי כהלכה, וגם אצלנו לא חסר...

מאתמערכת טיים אאוט3 ביוני 2025
אנחנו על המפה. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון

עושים עלינו סיבוב: 3 שווארמיות שמשנות את הסיח מקצה לקצה

עושים עלינו סיבוב: 3 שווארמיות שמשנות את הסיח מקצה לקצה

אנחנו על המפה. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון
אנחנו על המפה. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון

נו זו בסך הכל שווארמה. קצת גילופי בשר, סלטים וטחינה בפיתה - מה כבר יכול להיות שונה? הו, אנחנו שמחים ששאלנו, כי בתל אביב מסתתרות כמה שווארמות מפתיעות שלא רק עושות את המנה טוב, אלא גם מוציאות אותה מהגבולות הידועים

אז קודם כל – לא, לא נמאס לנו משווארמה פשוטה חלילה. אנחנו עדיין מאוהבים בה כמו ביום בו נפגשנו. אבל לפחות בכל הנוגע לאוכל שלנו אנחנו חייבים מדי פעם לגוון, אבל עדיין מכורים לשווארמה. או אז אנחנו מחליטים להשקיע כמה שקלקלים נוספים (ובאמת, לא הרבה) כדי לחזור לאחת משווארמות הפרימיום התל אביביות, שהפכו את הסיח הקבוע למשהו שונה לגמרי. היום אנחנו ממליצים על 3 שווארמיות שטעמן שונה לגמרי מהשווארמה פרגית הזרחנית. לא מתאים לכם?נסו אותנו ביום אחר.

>>פגיעה מתימן: זה יהיה השבוע האחרון של מסעדת סאלוף ובניו

ניבו גריל בר

למה כדאי:זוכרים את הימים בהם זנחנו סוף סוף את התקיעות על הפרגית ולמדנו מהטורקים איך מכינים גילופי דונר שמהפנטים את הפה. אחר כך כבר גילינו מהם את האיסקנדר, ושום דבר לא היה כשהיה. ז'אן אולגון היה בגרעין של כל זה, עם השווארמה המשפחתית שלו ושל אביב במוטפאק. מאז הרבה יוגורט נאכל, וכיום אולגון מגיש את הדונר המושלם שלו במקום משלו, והיא מושלמת כתמיד.
למה טעים:רק מי שאכל אותה בימי השיא יודע – מדובר בשווארמה הכי טעימה בעיר.
אווירה:פינה פלורנטינאית מתוקה עם חתיכת פאנץ' לחיך.
>> ניבו גריל, ויטל 2

טעם של טורקיה של פעם. דונר של ניבו גריל. צילום: מתוך עמוד הוולט
טעם של טורקיה של פעם. דונר של ניבו גריל. צילום: מתוך עמוד הוולט

שווארמה אליאס

למה כדאי:השווארמה של שף אבי אליאס התחילה בתור פופ אפ של פעמיים בשבוע, והתפתחה למקום קבוע בשולי אזור המוסכים של שכונת מונטיפיורי, מה שהופך אותה לאוכל פועלים אמיתי, אבל כזה שמביא חתיכת סיבוב על המנה המוכרת.
למה טעים:כי מדובר בשווארמה עם שילוב נדיר של בשר עגלה ושומן טלה, מה שנותן לה תחושה של אנטריקוט איכותי ושמנוני, וליד רוטב הצ'ימיצ'ורי (הברקה של ממש), מדובר בשווארמה כמו שלא אכלתם.
אווירה:נווה מדבר של טעם בין המוסכים.
>> שווארמה אליאס, שונצינו 4

כן כן, גם בבגט אומרים לכם. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון
כן כן, גם בבגט אומרים לכם. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון

מפגש רמב"ם

למה כדאי:כי למרות השם, מדובר בשווארמה של חוטאים, ולא רק כי עלה פה לא פעם סיח של חזיר. העובדה שמבור בשלוחת אוכל רחוב של מסעדת הבסטה המופתית מייצרת ציפיות בלתי אפשריות, ואיכשהו השווארמה הזו עומדת בכל אחת מהן, בכל פעם מחדש. בלילה המקום בכלל משתדרגת לחגיגה של ממש.
למה טעים:גילופי שווארמה דקיקים ושמוניניים בדיוק במידה הנכונה עם בשר מתובל בעדינות ופריך בחלקים הנכונים. וזה עוד מבלי לדבר על איכות התוספות, שהופכות את המנה לפיין-דיינינג של הרחוב.
אווירה:כמו מסיבת שוק עם שווארמה במרכזה.
>> מפגש רמב"ם, רמב"ם 3

השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)
השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

נו זו בסך הכל שווארמה. קצת גילופי בשר, סלטים וטחינה בפיתה - מה כבר יכול להיות שונה? הו, אנחנו שמחים ששאלנו,...

מאתמערכת טיים אאוט25 במאי 2025
בוקר שלא תשכחו. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

אצלנו בשכונה: 3 מקומות בפלורנטין שיאכילו אתכם ברמה גבוהה

השכונה הדרומית כבר לא ממש מחזיקה בתואר מלכת חיי הלילה של העיר, ועברה מאוכל סליזי לשעות החשוכות לאוכל טעים במיוחד שכיף...

מאתמערכת טיים אאוט7 באפריל 2025
פאבה גירוס, גרקו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

מנה של מסעדה: 3 מנות שווארמה מדהימות שלא מגיעות בפיתה

מנה של מסעדה: 3 מנות שווארמה מדהימות שלא מגיעות בפיתה

פאבה גירוס, גרקו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
פאבה גירוס, גרקו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

השווארמה כבר מאיימת להדיח את ההמבורגר ממעמדו כאוכל הרחוב המועדף על תל אביב, ובמקביל לנסיקה באיכות של השווארמה התל אביבית, היא החלה לחלחל גם למנות מצולחתות ומשוכללות יותר במסעדות. רק תבחרו: יוונית, טורקית או טריפוליטאית?

הפופולריות הגואה של השווארמה הביאה איתה זינוק איכותי מרשים בשנים האחרונות, אחרי עשורים שבהם השתרכה תל אביב הרחק מאחורי מעוזי השווארמה של נצרת וחיפה. תקראו לה דונר, תקראו לה גירוס, תקראו לה איך שתרצו, העיקר שגילופי בשר עסיסי ומתובל ימצאו את עצמם בפיתה עם טחינה או יוגורט וחריף, בדרכם לעקוף את ההמבורגר כמנת אוכל הרחוב הפופולרית ביותר בארץ. והמקצוענים כבר יודעים: אם השווארמה מעולה, חבל לבזבז מקום בבטן על הפיתה. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות שמגישות מנות מצולחתות ששווארמה היא רק אחת ממרכיביהן.לא בא לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> "זזה": סיפור אהבה שהתחיל בחתונה והגיע להעיר את פארק התחנה
>> קאנה: קפה שכונתי, עמוס ספרים וידידותי ללפטופים נפתח בפלורנטין

איסקנדר // ניבו גריל בר

למה כדאי:ניבו גריל בר הוא המקום החדש של ג'אן אולג'ון, מהמשפחה הטורקית המתוקה שייסדה לנו את מוטפאק ושינתה את מפת השווארמה העירונית. יש כאן קבב מושלם ועוד מנות טובות עם טאץ' טורקי טעים, אבל לא בשביל זה באנו.
מה טעים:מנת האיסקנדר של אולג'ון נחשבת בעיניי רבים (ובעיניינו, שזה מה שחשוב) למלכה הבלתי מעורערת של מנות אוכל הרחוב בעיר: גילופי דונר דקיקים ועסיסיים, יוגורט סמיך, רוטב עגבניות מעודן, קרעי פיתה, קצת (הרבה) סמנה מלמעלה ופלפל חריף מהגריל. שערי גן עדן נפתחו על הלשון שלכם.
אווירה:אין אבל למי אכפת. באנו לסגוד פה למנה הזאת.
>> ניבו גריל בר, ויטל 2

איסקנדר אצל "ניבו". צילום: ג'אן אולגון
איסקנדר אצל "ניבו". צילום: ג'אן אולגון

שקשוקה שווארמה // ד"ר שקשוקה

למה כדאי:בינו גבסו היה ועודנו מחלוצי השווארמה האיכותית בעיר, עוד מהימים שבהם היה מעמיד סיח בחצר של יועזר בר יין וכל הפודיז היו באים להסתער. השווארמיה הקטנה "בינו בפיתה" שנפתחה בחצר היפואית בעשור הקודם כבר נסגרה למרבה הצער, אבל הסיח עדיין עומד גאה ומעולה במסעדה של גבסו.
מה טעים:על השקשוקה של הדוקטור מתקבלות אצלנו ביקורות מעורבות בשנים האחרונות, אבל החיבור בינה ובין השווארמה של בינו עדיין מייצר אלכימיה מופלאה של טעמים עזים ומנחמים. מנה שרבים ניסו לחקות בעשור האחרון אבל טרם נתקלנו במישהו שבאמת הצליח.
אווירה:תיירותית אבל למי אכפת.
>> ד"ר שקשוקה, בית אשל 3

יא וואראדי איזה סיח. שווארמה בינו (צילום: פייסבוק/ד"ר שקשוקה)
יא וואראדי איזה סיח. שווארמה בינו (צילום: פייסבוק/ד"ר שקשוקה)

פאבה גירוס // גרקו

למה כדאי:האימפריה של גרקו גייסה לשורותיה את שף תומר אגאי, והוא הקים עבורה את הסופלקיה הצמודה ושידרג דרמטית את איכות הסופלקי והגירוס שמגישים גם במסעדה עצמה (ולא שהיא הייתה נמוכה קודם). למעשה, אם מתעלמים מטרמינולוגיה יוונית, מדובר באחת השווארמות הטובות בעיר כרגע.
מה טעים:מנת הפאבה גירוס של גרקו הייתה מצוינת גם קודם, אבל השדרוג של הסופלקיה הפך אותה למעדן אמיתי. הפאבה הצהובה, החומוס של היוונים, משתלבת נפלא עם גירוס העגל-כבש העסיסי ועז הטעמים ונותנת לו קונטרה עדינה. מנה לפנתאון.
אווירה:צפונית אבל למי אכפת.
>> גרקו, גרינברג 25

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

השווארמה כבר מאיימת להדיח את ההמבורגר ממעמדו כאוכל הרחוב המועדף על תל אביב, ובמקביל לנסיקה באיכות של השווארמה התל אביבית, היא...

מאתמערכת טיים אאוט26 במרץ 2025
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!