Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פרופ' דן אריאלי

כתבות
אירועים
עסקאות
"לא רציונלי" (צילום באדיבות HOT ו-Next TV)

מה רואים הלילה: המותחן המשטרתי המהודק שמעריץ את דן אריאלי

מה רואים הלילה: המותחן המשטרתי המהודק שמעריץ את דן אריאלי

"לא רציונלי" (צילום באדיבות HOT ו-Next TV)
"לא רציונלי" (צילום באדיבות HOT ו-Next TV)

"לא רציונלי" מבוססת איכשהו על רב המכר העיוני של פרופ' דן אריאלי, "לא רציונלי ולא במקרה", ולא ברור איך ולמה הפכו אותו לסדרת משטרה שבמרכזה אקדמאי מבריק בן דמותו. אבל הסלט הזה יוצא אפקטיבי למדי והעונה השנייה תספק בינג' נאה (אם אתם בעניין של סדרות מד"ב על משטרה שומרת חוק)

לא תמיד ברור לנו למה, אבל כנראה שהעולם זקוק לסדרות משטרה גנריות שבהן שוטרים ממש טובים מכל הסוגים שומרים על החוק בחירוף נפש ותופסים את הרעים בסוף כל פרק, ולמה לא מכניסים פשוט את הז'אנר לקטגוריית מדע בדיוני, אבל לא נחקור במופלא מאיתנו ונגיד תודה בכל פעם שמשהו שובר את השטאנץ. נגיד, לבסס סדרת משטרה שלמה על רב-מכר עיוני של פרופסור דן אריאלי נשמע כמו משהו שובר שטאנץ כזה. ו"לא רציונלי" של NBC, בנוף הצחיח של ערוצי הברודקאסט האמריקאים, היא דרדר במדבר של הז'אנר.

>>

"לא רציונלי ולא במקרה" הוא הספר (המצוין) של אריאלי שהיה סנסציה לא קטנה בארצות הברית, והפך סנסציה גדולה עוד יותר אחרי התחקירים על שיטות המחקר המוטלות בספק שלו. לא לגמרי במקרה, NBC לא נסוגה מהסדרה בעקבות הפרסומים, וזה מעניין, כי הדמות הראשית מבוססת באופן רופף על אריאלי עצמו: אקדמאי מבריק ונערץ עם פנים מצולקות שהבנתו בפסיכולוגיה האנושית וכלכלה התנהגותית מאפשרת לו לסייע למשטרה לפענח פשעים, והוא גם לא ממש אוהב חוקים ופרוצדורות ונוטה לעשות חשבון רק לעצמו. כאילו יוצרי הסדרה התאהבו בספר והחליטו להפוך את אריאלי לגיבור-על. זה עובד לא רע בזכות ג'סי אל. מרטין הכריזמטי – כן, ההוא מ"חוק וסדר" – שמגלם את דמותו של אלק מרסר, הוורסיה השחורה של אריאלי בעצם.

נחמד לשם שינוי לראות סדרה שגיבור העל שלה הוא אקדמאי, ובעונה הראשונה שלה הצליחה "לא רציונלי" להיות מותחן משטרתי אפקטיבי ומהודק שהחזיק יפה גם קשת עלילתית ארוכה על טרוריסטית מבריקה שנותנת לפרופסור פייט רציני. העונה השנייה עלתה השבוע ב-yes וב-HOT, ובדיוק היום מתחיל החלק השני של העונה בארצות הברית אחרי פגרת הכריסמס. המבקרים לא סובלים אותה, הקהל לא בא בהמוניו וספק אם היא תחודש לעונה שלישית, אבל אם סדרות מד"ב משטרתיות עוזרות לכם לישון טוב בלילה – זאת הסדרה בשבילכם.
>> "לא רציונלי", עונה 2, 10 פרקים, עכשיו ב-HOT VOD/Next TV וב-yesVOD/Sting

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"לא רציונלי" מבוססת איכשהו על רב המכר העיוני של פרופ' דן אריאלי, "לא רציונלי ולא במקרה", ולא ברור איך ולמה הפכו...

מאתמערכת טיים אאוט8 בינואר 2025
רביב דרוקר

מדברים בזאפה: סדרת הרצאות באווירה בלתי מחייבת

מדברים בזאפה: סדרת הרצאות באווירה בלתי מחייבת

כיצד נוצרים בישראל מנגנונים מושחתים, מהו מותג פוליטי ומה מקומו של הכסף בחיינו? סדרת הרצאות בהנחיית קובי מידן מזמינה אתכם להחכים לצד כוס בירה

רביב דרוקר
רביב דרוקר

בחודש מרץ יצאה לדרך "מדברים בזאפה", סדרת הרצאות בת תשעה מפגשים שבמסגרתה מארח איש התקשורת קובי מידן אישים מובילים בתרבות ובחברה הישראלית באווירה לא מחייבת. ארבעה מפגשים כבר התקיימו בהשתתפות ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין, הזמר שלמה ארצי, מורה הקבלה הרב יובל הכהן אשרוב ואיש התקשורת ירון לונדון. ההרצאה הקרובה של הזמר והיוצר אביתר בנאי תיערך ביום ראשון הקרוב (3.5) ותעסוק ברוח והשראה, ובשבוע שלאחר מכן (10.5) יעלו על הבמה העיתונאי המוערך רביב דרוקר ופרופ' רון שחר שידונו בדמותו של הפוליטיקאי הישראלי כמותג.

דרוקר – הפרשן הפוליטי של ערוץ 10 – ידגים במהלך ההרצאה כיצד היעדר השקיפות והמידע הפתוח לתקשורת ולציבור תורמים להיווצרותם של מנגנונים מושחתים; ופרופ' רון שחר, מומחה למיתוג, שיווק וניהול, יסביר מדוע אנו מצביעים עבור מועמד מסוים, מהו מותג פוליטי וכיצד משמש פתק ההצבעה כחלק מההגדרה העצמית של המצביע.

"במערכת הבחירות אנחנו בוחרים במותג שבעזרתו אנו אומרים לעצמנו ולסביבה מי אנחנו. יותר משמעסיק את הבוחר מי יהיה ראש הממשלה, מעסיק אותו מה הסביבה תחשוב עליו בתור מצביע ליכוד או מצביע מרצ", מסביר פרופ' שחר.

פרופ' רון שחר. צילום: אלדד רפאלי
פרופ' רון שחר. צילום: אלדד רפאלי

כיצד עניין המיתוג בא לידי ביטוי במערכת הבחירות האחרונה?

"המותגים המובילים של מערכת הבחירות האחרונה היו 'ישראליות' ו'יהדות'. ביבי הבין את הדבר הזה בשלב מאוד מוקדם, כבר בשנת 99', כשלחש לאוזנו של הרב כדורי 'השמאל שכח מה זה להיות יהודי', וזה המיתוג שבאמצעותו ניצח". לטענתו של פרופ' שחר, הידע שאנו ניגשים עמו לקלפי הוא מוגבל מאוד: "המידע שיש לנו לגבי כישורים או עמדות של מנהיגים הוא מאוד לא מדויק. לרוב הציבור אין ידע פוליטי נרחב, ואת מה שכן ידוע לנו אנו שואבים מסוכנים כמו טלוויזיה, רדיו ורשתות חברתיות. בפועל כולנו ניזונים ממציאות מדומיינת שיצרנו לעצמנו ושהתקשורת יצרה סביבנו". שחר מוסיף שלרשתות החברתיות תפקיד מפתח ביצירתה של מציאות מדומה. "במערכת הבחירות האחרונה הופצו המון תשדירים ברשתות החברתיות. מתוקף תפקידי צפיתי בכולם, אך רוב האנשים נחשפים רק לתשדירים שחבריהם מפיצים ואלו בדרך כלל מתכתבים עם קבוצת הייחוס שלהם. למעשה אנחנו קצת מדברים עם עצמנו, הימין עם הימין והשמאל עם השמאל".

מועדון זאפה הרצליה צפוי לארח בחודשים הקרובים שלוש הרצאות נוספות: בהסופר אתגר קרת ישוחח עם הקהל על כתיבה (24.5), אילנה דיין תרצה על רגישות ואתיקה בטלוויזיה ובחיים (31.5), פרופ' דן אריאלי, שברזומה שלו שלושה רבי מכר, ידבר על כסף, פסיכולוגיה ואי רציונליות בחיינו (21.6).

מדברים בזאפה. מדינת היהודים 85, הרצליה פיתוח. כרטיסים אפשר לרכוש באתר הזאפה ובמוקד ההזמנות 9080*

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

כיצד נוצרים בישראל מנגנונים מושחתים, מהו מותג פוליטי ומה מקומו של הכסף בחיינו? סדרת הרצאות בהנחיית קובי מידן מזמינה אתכם להחכים...

מאתיואב זהבי11 במאי 2015
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!