Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

קונצרט

כתבות
אירועים
עסקאות
אפרת לוי (צילום: יחסי ציבור)

פינה קסומה בחורשה וסטודיו ניו יורקי מגניב. העיר של אפרת לוי

פינה קסומה בחורשה וסטודיו ניו יורקי מגניב. העיר של אפרת לוי

אפרת לוי (צילום: יחסי ציבור)
אפרת לוי (צילום: יחסי ציבור)

"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים ממליצים על המקומות האהובים עליהם. והפעם: אפרת לוי, מבכירות פסנתרניות עירנו, משתתפת בסדרת קונצרטים חדשה שיזמה עיריית ת"א-יפו, וזאת הזדמנות טובה להכיר לוקיישנים של תרבות קלאסית ומקומות עם הרבה ירוק, ולקלל יחד איתה את המגדלים החדשים בכיכר המדינה

>> אפרת לוי היא פסנתרנית מובילה ומוערכת ומנהלת מוזיקלית בקונצרטים ברחבי העולם. בחודש הבא (20.3) היא תשתתף בסדרת קונצרטים של מוזיקה קלאסית שמקיימת עיריית תל אביב-יפו החל מהשבוע (20.2) ומדי יום חמישי במרכז הקהילתי בית השחמט ברמת אביב, בהשתתפות טובי המוזיקאים בתחומם, חלקם תושבי ותושבות השכונה וסביבתה.פרטים נוספים על סדרת הקונצרטים כאן.

>> רחוב שלם בבר אחד ומקום של אמת // העיר של רועי פריצי פרידמן
>> קיבוץ בתוך תל אביב וחלום של כל גרגרן // העיר של עמרי הכהן

1. קונסרבטוריון שטריקר

מקום שהיה לי בית שני מאז שאני זוכרת את עצמי. ביליתי שם ימים שלמים, אם בחדר של המורה האהובה והאגדית שלי מלכה מבורך, ואם בחזרות באולם האודיטוריום, לפעמים אפילו היינו נחים על הרצפה בין שורות המושבים כשהשעות היו מאד מאוחרות. המשכתי שם בשלל תפקידים גם כשסיימתי את לימודי, סדרנית, ספרנית, מדפדפת בקונצרטים. כיום אני מלווה שם את המקהלה והילדים שלי לומדים שם פסנתר. המקום שינה את אופיו וצורתו וזה תמיד קצת צובט בלב, אבל עדיין יש שם אנשים שאיתם אני יכולה להתרפק על העבר והזכרונות.
לואי מרשל 25

"קונסרבטוריון 'שטריקר' הוא אי של מוזיקה קאמרית אירופית בשיאיה… המרכז למוזיקה קאמרית בקונסרבטוריון התל־אביבי הוא…

Posted by ‎Israel Conservatory Tel Aviv הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב‎ onSunday, June 23, 2024

2. דיזנגוף פינת בן גוריון

אחת הפינות התוססות והאהובות עלי בעיר. אני קשורה באופן אישי למקום כי יש לנו שם חנות משפחתית שהיתה של סבתא שלי (הוקמה ב-1950).בחלק מהחנויות השכנות עובדים אנשים נפלאים והפינה הזו היא כמו בית. אמנם הרבה עסקים התחלפו עם השנים וזה תמיד קצת עצוב, אבל עדין יש מקום לזכרונות.בשנות העשרים של חיי גרתי שם עם חברה וזו זכורה לי כאחת התקופות הכי כייפיות ויפות שלי בעיר.

הצומת הכי תל אביב בעיר. בן גוריון פינת דיזנגוף (צילום: shutterstock)
הצומת הכי תל אביב בעיר. בן גוריון פינת דיזנגוף (צילום: shutterstock)

3. קפה גרונימן

אני מודה שלא יוצא לי לשבת שם הרבה, אבל זו אחת הפינות הקסומות בעיר. חבר'ה צעירים שפתחו מקום שהוא הרבה מעבר לרק אוכל, הוא קהילה. הם מרימים שם שלל פעילויות קהילתיות ואפילו יצא לי לשתף איתם פעולה ולהופיע שם עם סדרת הקונצרטים שלי "אופרה למשפחות". זה היה אחד המופעים היותר מוצלחים שהיו לנו וזה בזכות האווירה המיוחדת שהם הביאו לחורשה.
רידינג 34

4. סטודיו אנט

ה-מקום בעיר להופעות. סטודיו אנט נמצא בדרום העיר ברחוב שביל המרץ וזה מקום פשוט מושלם מכל בחינה. העיצוב יוצא דופן ביופיו ויש ממש אווירה של סטודיו ניו יורקי סופר מגניב. היחס לאומנים והתמיכה בהם, אפשר לומר, נדירים בנוף ארצנו ופשוט תענוג שיש מקום כזה להופיע. לא מספיק קהל מגיע לשם לדעתי וזה ממש חבל. שווה לעקוב אחרי לוח המופעים.
שביל המרץ 2

פשוט תגיעו. סטודיו אנט (צילום: איציק בירן)
פשוט תגיעו. סטודיו אנט (צילום: איציק בירן)

5. פארק הירקון

המדשאה הגדולה בפארק הירקון בה נפגשים אנשים עם כלבים – אחד המקומות היחידים שמרגישים לי כמו הפארקים בקליפורניה. ירוק ירוק ירוק, גדול, פתוח, אוויר טוב ואפשר לזרוק למרחקים לכלב המאושר (רק שלא יביאו לשם עכשיו פקחים).

כל כך הרבה ירוק. פארק הירקון (צילום: שאטרסטוק)
כל כך הרבה ירוק. פארק הירקון (צילום: שאטרסטוק)

מקום לא אהוב בעיר:

הפרויקט שבונים בכיכר המדינה – שלושה מגדלים אימתניים שנראים כמו נלקחו מסרט אימה.גדלתי בויצמן, כיכר המדינה היתה במסלול הקבוע שלי לקונסרבטוריון. כילדים, כל ל״ג בעומר היינו חוגגים בחלק המרכזי של הכיכר, המדשאה והשביל שמסביב לה, שהיום הופך לגוש הבניינים הכל כך לא קשור הזה. כל בוקר כשאני עוברת שם נחמץ לבי למראה הבניינים האלה.

הייתה לנו כיכר ועכשיו היא איננה. כיכר המדינה (צילום: shutterstock)
הייתה לנו כיכר ועכשיו היא איננה. כיכר המדינה (צילום: shutterstock)

השאלון:

איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
אחת היצירות היותר חזקות שראיתי לאחרונה – "רקוויאם המלחמה" באופרה בבימוי הגאוני של עידו ריקלין. התחושה הזו שאנחנו כל כך זמניים פה, הזילות של חיי האדם, המוות שמרחף מעל ראשנו כבר שנה וחצי (והיסטוריה שלמה של עם) – הרגשתי איך כולם בקהל מצטמררים יחד, מעולם לא זכורה לי הופעה שהיה בה כזה שקט מופתי בקהל. כולם היו פשוט המומים. חייבים חייבים להפסיק את המלחמה וההרג המיותר ולהחזיר את כל החטופים הביתה!

רקוויאם המלחמה

רקוויאם המלחמה, יצירת המופת של בריטן, מגיע לאופרה הישראלית בהפקת ענק עם למעלה מ-220 משתתפים.הבמאי עידו ריקלין מביא אל הבמה את מכאובי המלחמה ואת התקווה לשלום, בהפקת ענק בניצוחו של מאסטרו ג'ואלארבע הופעות בלבד.

Posted by ‎The Israeli Opera – האופרה הישראלית‎ on Tuesday, November 19, 2024

איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
העבודה השוטפת עם תאטרון הנוער שלי, ובשיאה הפקה שהעלנו של "אנני", נתנו לי אינסוף כוח ותקוה בימים אחרי שהמלחמה החלה. על אף הקושי הרב, נפגשנו קבוצה של ילדים מדהימים שמגיעים מרחבי הארץ, לשיר ולרקוד וליצור יחד. במרכז עמד השיר הידוע "Tomorrow" מתוך המחזמר, שכל מילה בו היתה כאילו נכתבה למצב בו אנו נמצאים. שיר של תפילה ותקוה לימים יפים יותר, מושר על ידי דור העתיד, שכל מה שהוא רוצה זה חיים יפים שלווים של מוזיקה ויצירה.

Magic was in the air ????????Our last Annie was pure success, a reminder to how music and art can fill one’s heart with joy, even when life is challenging ????????Abby Avital Abergel

Posted byBackyard TheateronWednesday, June 12, 2024

לאיזה ארגון או מטרה את ממליצה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
אני חושבת שכל מטרה שאדם בוחר לתרום או להתנדב עבורה היא מבורכת. לצערנו לא חסרים תחומים שבהם יש צורך בהתנדבות ותרומות ולכן כל עוד תורמים אני חושבת שזה העיקר.

מי התל אביבי שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
היחידים שצריך להרים להם ולחזק אותם עכשיו הם משפחות החטופים, שבעל כורחם גם הפכו לסוג של תל אביבים. אני לא יכולה לדמיין איך הם עוברים את מה שהם עוברים. כולנו צריכים להיות שם עבורם ולעשות הכל על מנת שיקיריהם יחזרו הביתה.

מה יהיה?
אני באמת לא יודעת מה יהיה. אחרי יותר מעשור בחו״ל, חזרנו הביתה לפני שנתיים, לכל הבלגן. ועם כל זה שאנחנו יכולים בקלות לקום וללכת, לא מתחשק לי להיות בשום מקום אחר. אז אני מאד מקוה שמהמקום הנמוך הזה נוכל רק לצמוח וכולנו נוכל לגדל פה את הילדים שלנו בשקט ושלווה ובלי מלחמות, מחוץ ומבית.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים ממליצים על המקומות האהובים עליהם. והפעם: אפרת לוי, מבכירות פסנתרניות עירנו, משתתפת בסדרת קונצרטים חדשה...

אפרת לוי20 בפברואר 2025
בחותם אישי עם הפסנתרנית ד"ר אורית וולף | צילום: יח"צ

בחותם אישי עם הפסנתרנית הבין לאומית ד"ר אורית וולף

בחותם אישי עם הפסנתרנית הבין לאומית ד"ר אורית וולף

בחותם אישי עם הפסנתרנית ד"ר אורית וולף | צילום: יח"צ
בחותם אישי עם הפסנתרנית ד"ר אורית וולף | צילום: יח"צ
על האירוע

בחותם אישיסדרת קונצרטים עם הפסנתרנית הבין-לאומיתד"ר אורית וולףבמוזיאון תל אביב לאמנות – שתי סדרות פרי עטה כל מופע בסדרות אלו משלב את מיטב האומנים האורחים מהארץ ומהעולם עם קונצרט חי ומסעיר ושיחה בלתי אמצעית. בדרכה הייחודית מקרבת אורית את הקהל לעולמות מוזיקליים חדשים ומציגה את עולם הבמה ואת הרגעים שמאחורי הקלעים. היא מיטיבה להביא את המוזיקה הקלסית האהובה לצד מופעים חוצי תרבויות ושוברי פרדיגמות. מיצירות הקנון הקלסיות למוזיקת עולם אקזוטית, מנעימות מקור לעיבודים מהפכניים, ממשוררים ועד מלחינים.

מתי ואיפה
מוזיאון תל אביב לאמנות|תל אביב-יפו(אודיטוריום רקנאטי, הבניין ע"ש קרן משפחת פאולסון )
יום חמישי, 02.11.202311:00
הזמנת כרטיסים
מחיר
1120-960 ש"ח (מחיר למנוי)
מידע נוסף

בחותם אישי סדרת קונצרטים עם הפסנתרנית הבין-לאומית ד"ר אורית וולף במוזיאון תל אביב לאמנות - שתי סדרות פרי עטה כל מופע בסדרות אלו...

יום חמישי 02.11, 11:00תל אביב-יפו
"קולות במרחק" - מתוך חוברת הפרויקט. צילום: סער יכין; עיצוב: אבי בוחבוט

בין ברנדנבורג לנגב: כשמוזיקה פורצת את גבולות האמנות

בין ברנדנבורג לנגב: כשמוזיקה פורצת את גבולות האמנות

"קולות במרחק" - מתוך חוברת הפרויקט. צילום: סער יכין; עיצוב: אבי בוחבוט
"קולות במרחק" - מתוך חוברת הפרויקט. צילום: סער יכין; עיצוב: אבי בוחבוט

בתוך החלל הצלילי ניתן ואף רצוי ליצור הרבה מעבר למה שניתן לחשוב - כמו בכל ז'אנר אמנותי. ברביעי הקרוב, באולם הופעות חדש בקריית המלאכה, תוכלו לקבל עדות לכך במסגרת פסטיבל CEME 2022 של אנסמבל מיתר. טור מיוחד של אוצר הפרויקט "קולות במרחק"

כאשר אני משוחח עם חבריי על מוזיקה, גבולות השיחה לרוב לא נמתחים מעבר למוזיקה הבנויה על ביט קבוע או בעלת מבנה סימטרי – בית, פזמון, ומנגינה שניתן לזמזם בקלות יחסית, או הרמוניה ברורה ומאוזנת. לעומת זאת, ברגע שהשיחה נודדת מאולם הקונצרטים, המועדון או הספוטיפיי אל הגלריה, המוזיאון או המרחב הציבורי, לפתע התחושה היא של כניסה לארץ של אפשרויות בלתי מוגבלות: משקפי מציאות מדומה, מיצב המורכב מחלקי מכוניות, הליכה איטית לאחור ברחוב סואן, אפילו עבודה שנוצרה במשותף עם בקטריות(!) – ואלו הן רק כמה דוגמאות למקצת מהחומרים הנכללים באופן די טבעי בדיונים יומיומיים על אמנות. לפער שבין השיח הנפוץ על ארגון הזמן הצלילי לבין העשייה במרחב הוויזואלי ישנן סיבות רבות, שונות ומשונות (וכן, גם קפיטליזם הוא אחת מהן).

זה מאות שנים שעולם האמנות הוויזואלית מלא בעבודות של יוצרות ויוצרים שבחרו להקדיש את חייהם לעיסוק פואטי בשאלות על מהות האמנות, להרחבת השיח על האמנות, ובתוך כך להתוויית הקשרים חדשים המעשירים את האופן שבו אנו חווים את העולם ואת עצמנו בתוכו. העיסוק בשפה ובתחביר המוזיקליים והרחבתם לטובת יצירה שבכוחה לתת ביטוי עשיר ומדויק יותר לרעיונותיהם ובעיקר לרגשותיהם מאפיין אף את עבודתם של מוזיקאים רבים. יצירה מעין זו מביאה לידי ביטוי את כל אלו כבאורח פלא על ידי ארגון של צלילים באשר הם לאורכו של ציר זמן ובאופן שאיננו בר התקה למילים.

המלחין יוסף טל כתב פעם: ״​​קהל המקשיב באמת יושב באוזניים דרוכות ובנחיריים מרטטים כמו חיה בטבע. משהו קורה במרחק-מה ממנו, עדיין איננו יודע אל נכון מהו הדבר הזה, אבל הוא יודע שהדבר מתייחס אליו ונוגע לו, והוא מתוח לקראתו בכל חמשת חושיו, ואף הזיע הקטן ביותר אינו נעלם ממנו. לשם כך אין כל צורך שיהיה בקיא בתולדות המוזיקה או בתיאוריה המוזיקלית. משהו קורה בעולם והוא שומע אותו. ואם הדבר הזה הוא חדש ואין הוא מסוגל לחבר אותו אל שום דבר ששמע בעבר: מה בכך? העיקר שלא ידחה מעליו את החדש הזה עד שלא הניח לו לחדור לתוכו, שישהה את תגובתו הביקורתית עד שבאמת שמע וקלט".

אנסמבל מיתר. צילום: אדם בנימין, עיצוב: יובל אביטל
אנסמבל מיתר. צילום: אדם בנימין, עיצוב: יובל אביטל

זוהי בדיוק כוונתם של חברי אנסמבל מיתר למוזיקה עכשווית, אשר יפתחו את המהדורה ה-11 של פסטיבל CEME ביום רביעי הקרוב ב״סטודיו אנט״ – אולם שנחנך לא מזמן בקריית המלאכה שבדרום תל אביב, בין גלריות ומוסכים. הפסטיבל ייפתח עם הקונצרט ״קולות במרחק – מוזיקה בנגב וברנדנבורג״ ובמסגרתו פעלו יחדיו במשך שנתיים מלחינים, משוררים ונגנים מגרמניה וישראל. תוך שימוש באמצעים מגוונים, לרבות הקלטות שטח וסימפולים, וידאו וכלי נגינה מסורתיים ואלקטרוניים, הלחינו שישה מלחינים ישראלים וגרמנים מובילים יצירות חדשות המבוססות על שיתוף פעולה עם כותבים המתגוררים במדינת ברנדנבורג בגרמניה ובנגב.

באופן זה ניסו משתתפי ״קולות במרחק״ לשוחח ולתת ביטוי לקולות שלרוב לא מהדהדים באולמות הקונצרטים וליצור חיבורים בלתי צפויים, בין משתתפים ממקומות מרוחקים, וכן בין חומרים צליליים ממקורות שונים, על מנת ליצור חוויה מוזיקלית רעננה ורלוונטית המעשירה את האופן שבו המוזיקה נוטלת חלק בעולם.

נשמח אם תצטרפו אלינו בפסטיבל CEME עם ״אוזניים דרוכות ובנחיריים מרטטים״, כדברי טל, לחוות את הסוואנה המוזיקלית של מדינת ברנדנבורג, הנגב ודרום תל אביב, ובתוך כך להרחיב את האופן שבו כולנו מתקיימים יחד בעולם, ומשוחחים אודותיו.
הכותב הוא מלחין ואוצר הפרויקט ״קולות במרחק – מוזיקה בנגב ובברנדנבורג״, אירוע הפתיחה של פסטיבל CEME 2022, שייפתח ביום רביעי ה-22.12.לפרטים נוספים

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

בתוך החלל הצלילי ניתן ואף רצוי ליצור הרבה מעבר למה שניתן לחשוב - כמו בכל ז'אנר אמנותי. ברביעי הקרוב, באולם הופעות...

אור שמש20 בדצמבר 2021
אנדרו ריי (צילום: מרסל ואן הורן)

אנדרה ריו

אנדרה ריו

אנדרו ריי (צילום: מרסל ואן הורן)
אנדרו ריי (צילום: מרסל ואן הורן)
על האירוע

לאחר שהימם 32 אלף איש במנורה מבטחים ב-2018, בסדרת מופעים שהיו SOLD OUT בזה אחר זה, הכנר, המנצח והמלחין ההולנדי, אנדרה ריו חוזר לישראל יחד עם התזמורת והמקהלה הסימפונית שלו Johann Strauss Orchestra בהשתתפות סולנים אורחים.

מתי ואיפה
יום חמישי, 05.11.202021:00
הזמנת כרטיסים
מחיר
895-295 ש"ח

לאחר שהימם 32 אלף איש במנורה מבטחים ב-2018, בסדרת מופעים שהיו SOLD OUT בזה אחר זה, הכנר, המנצח והמלחין ההולנדי, אנדרה...

יום חמישי 05.11, 21:00תל אביב-יפו
מקהלת ברתיני (צילום: רז רוגובסקי)

קונצרט עשור למקהלת ברתיני

קונצרט עשור למקהלת ברתיני

מקהלת ברתיני (צילום: רז רוגובסקי)
מקהלת ברתיני (צילום: רז רוגובסקי)
על האירוע

מקהלת ברתיני חוגגת עשור להיסוודה בקונצרט מיוחד ובו מגוון יצירות מרתק מתקופת הרנסאנס עד לימינו, אשר משקף את פעילותה לאורך השנים.

במרכז התוכנית, ישירו 30 חברי ההרכב בניצוחו של רונן בורשבסקי, קטעים מתוך המיסה למקהלה כפולה מאת פרנק מרטן, את יצירתו הלא מוכרת של יחזקאל בראון – "למנצח על הגיתית", קטעים מתוך "ססטינה" של מונטוורדי. כן יבוצעו מוטטים מאת גבריאלי, ברוקנר ורחמנינוב, שירים עבריים, שירי עמים, ספיריטואלס ועוד.

מתי ואיפה
יום רביעי, 04.03.202020:00
הזמנת כרטיסים
מחיר
110-90 ש"ח

מקהלת ברתיני חוגגת עשור להיסוודה בקונצרט מיוחד ובו מגוון יצירות מרתק מתקופת הרנסאנס עד לימינו, אשר משקף את פעילותה לאורך השנים. במרכז...

יום רביעי 04.03, 20:00תל אביב-יפו
אנדרו ריי (צילום: מרסל ואן הורן)

אנדרה ריו

לאחר שהימם 32 אלף איש במנורה מבטחים ב-2018, בסדרת מופעים שהיו SOLD OUT בזה אחר זה, הכנר, המנצח והמלחין ההולנדי, אנדרה...

יום רביעי 04.11, 21:00תל אביב-יפו
רביעיית ארוד (צילום: מרקו בורגרב)

רביעיית ארוד (צרפת)

רביעיית ארוד מצרפת – מהבולטות ברביעיות הדור החדש בעולם – בביקור בכורה בישראל בהזמנת המרכז למוסיקה קאמרית של הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה. ז'ורדן...

יום רביעי 26.02, 20:30תל אביב-יפו
אסתר רדא (צילום: שרבן לופו)

קולות נודדים

התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד מציגה: "קולות נודדים" - קונצרט בכיכובם של אסתר רדא, נטע אלקיים ועמית חי-כהן בקונצרט "קולות נודדים" מככבות שתי...

יום שלישי 18.02, 20:30תל אביב-יפו
פסטיבל חלילית

הפסטיבל הבינלאומי לנגני חליליות – TARF 2020

הפסטיבל הבינלאומי לנגני חליליות - TARF (Tel Aviv Recorder Festival) 2020 יתקיים בפעם ה-3 ברציפות. בפסטיבל ישתתפו בתחרויות ובכיתות האמן כ-100...

יום ראשון 02.02, 20:30תל אביב-יפו
אנסמבל המאה ה-21 (צילום: יעל יוהס)

"תמונת מצב" – אנסמבל המאה העשרים ואחת

אנסמבל המאה ה-21 בקונצרט שלישי בסדרת תגליות, יבצע ארבע יצירות חדשות שהוזמנו במיוחד על ידי האנסמבל ויבוצעו בבכורה עולמית– יצירות המשקפות...

שבת 25.01, 20:00תל אביב-יפו
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!