פודיז אנד דרינקיז: 21 ברי האוכל הכי מומלצים בתל אביב

לא משנה אם תקראו להם "בר אוכל", "טאפאס בר" או "איזקאיה", המציאות היא שברים עם אוכל טוב הולכים ומשתלטים על הסצינה, וגם גדולי השפים מעדיפים לפתוח אחד כזה על פני מחויבות למסעדה של ממש. איפה תמצאו בר מומלץ שכזה? בתל אביב, כמובן, ובעיקר ברשימה הזאת של טיים אאוט שלפניכם
אחת המגמות הברורות של שנות המלחמה והקורונה בתחום המסעדנות היא שלא נפתחות יותר מסעדות. נפתחים בתי קפה, נפתחות מזללות, אבל מסעדה כזאת רצינית עם מפות וארוחות שלוש מנות? פחות. מי שמרוויחה מכך בענק היא סצנת הברים, שכן כל שף ומסעדן שמהססים לפתוח מסעדה של ממש גם השפים הבולטים בעיר מעדיפים שלא להתחייב קולינרית ולפתוח "מקום עם אוכל", ולא משנה אם תקראו לו "גסטרו-פאב", "טאפאס בר", "איזקאיה" או כל שם אופנתי אחר, בסוף מה שיש לנו זה ברים עם אוכל מצוין. אכלנו ושתינו בטובים ביותר שביניהם, ועכשיו תורכם. המקומות ברשימה מופיעים על פי סדר אלפביתי.
>> כולם שותים עכשיו: לגמנו ובחרנו את 35 הברים הכי טובים בתל אביב
>> לשתות, לנשנש, לשתות: ברי היין המומלצים ביותר בתל אביב
1. AKA
בין שלל המרחבים השונים ב-AKA תמצאו בר אוכל מסקרן ועונתי, עליו מנצח השף איתי קושמרו. כדאי לשבת על גבי הבר, ולצפות בכל מה שקורה במטבח ממש מקרוב, עם המלצה מיוחדת לבחון היטב את כלי החמאה הענק, שכן מדובר במראה משובב לכל הדעות, במיוחד כשתהיו עדים לנדיבות החמאה במנות. יש היצע יינות בכוסות או בבקבוקים וגם מבחר יינות מקומיים (יעקב אוריה, יקב עבייה וכרם ברק), קוקטיילים רעננים וערבים לחיך, ומנות נפלאות לא פחות דוגמת טרטר בקר אמריקן עם חלמון (78 ש"ח), רעמת האריה בפחמים בציר פטריות וקרם ארטישוק ירושלמי וגם תמנון בפחמים (82 ש"ח לשניהם).
נחלת בנימין 44, תל אביב
2. בושוויק
גסטרו בר כהלכתו, כלומר מקום שאפשר לאכול בו כמו שצריך, ואפשר להשתכר בו כמו שצריך. ואנחנו בקטע של מה שצריך. אגב, יש אפילו שעה אחת בכל יום בשבוע (בין 18:00-19:00, כולל בסופ"ש) שמאפשרת לכם לאכול ולהשתכר גם ב-20 אחוזי הנחה. האוכל מעולה ומוקפד, עם נגיעה קלה והכרחית של סליזיות עדינה שקריטית לספיגת האלכוהול מה שנקרא. למשל, דג בטמפורה (84 ש"ח), קרוקט עם צ'דר וקימצ'י (36 ש"ח לשתי יחידות) וקריספי צי'קן בלחם לבן עם קרם גבינה (76 ש"ח). חוץ מזה, יש קוקטיילים מצוינים ומחוזקים בהחלט, יין ובירה מהחבית.
נחלת בנימין 28
3. ביינה
הבר-מסעדה של השפית נרקיס אלפי היא מקום שהגדרתו היא בין לבין, בו השפית מבשלת אוכל מצוין, מרגש ומנחם שמתאפיין בטעמים ייחודים ולא שגרתיים. גודל המנות, גם הוא כמובן, בין לבין – מה שמאפשר לשתות יין מצוין תוך כדי האכילה כמו שצריך מבלי לצאת על ארבע, וגם מבלי לשלם יותר מדי, מה שאנחנו כבר אוהבים. בתפריט למשל, רוסטביף בחמאה חומה ממכר במיוחד (84 ש״ח), רביולי פטיסייר תירס (94 ש״ח), שקדי עגל עם גראטן (102 ש״ח).
טשרניחובסקי 4, תל אביב
4. בנדיט
בר האוכל החדש של יוסי שטרית, הוא בהחלט בעל וייב וחזות בנדיטיים, שזה אומר שהוא שובב ופרחחי, לא מתחייב להגדרה אחת, בטח שלא רואה בעצמו "מסעדה", ועדיין מעולה, מקורי ומאוד פאן. רוב המנות מתומחרות בטווח שבין 50-80 ש"ח, ובתפריט תמצאו מנות עם טאץ' שטריתי אופייני כמו ניוקי פריזאי עם גרמולטה אצות, סשימי טונה ושמן חילבה או סנדביץ׳ שרימפס צלוי. למעשה, אפשר לומר שטרית לוקח אוכל ברים טיפוסי ונותן לו את הטוויסט הייחודי לו, ואוהו, כמה שזה טעים ונחוץ.
ניצנה 20 יפו (שכונת נגה)
5. ג'ונז
ג'ונז של מוטי טיטמן הוא ממקומות הבילוי החביבים עלינו בעיר. יש בו כל מה שצריך, אווירה סקסית ואפלולית במידה, קוקטיילים מצוינים, מוזיקת ג'אז שמתנגנת בנעימים ופיצות משובחות שיוצאות מהטאבון עם מעטה קשיח ומתפצח ותוספות מסקרנות. הפיצות גדולות מימדים ודקיקות, בנוסח שנע בין נאפולי לניו-יורק. לא מפתיע בהתחשב באווירה הניו יורקית במקום. חוץ מזה, מלבד הפיצות הנהדרות, יש נקניקים, צלחת גבינות, דגים כבושים, מנות ירקות ועוד נשנושים שהולמים את הקוקטיילים הקלאסיים (נגרוני, דריי מרטיני, אולד פאשן ונוספים שנעים בין 48-58 ש"ח). קיצר, מקום אידיאלי לדייט שאפשר לאכול בו ולהתבשם בו בסטייל.
זבולון 13, תל אביב
6. הלנה
הלנה בבית הלנה רובינשטיין, עליה מנצח השף דור ברזילי, אמנם מכנה את עצמה בר יין – אבל אנחנו מצאנו בה הרבה יותר. הויטרינה הצבעונית במקום תזרוק אתכם לספרד ותציע לכם מיני נשנושים, פינצ'וס, אויסטרים (ב-12 ש"ח ליחידה!), ברוסקטות ומנות קטנות ומצוינות שהולכות נהדר עם היין, וגם עם שלל קוקטיילים שמוגשים במקום. והאווירה במקום היא בדיוק מה שאנחנו מצפים לה מגסטרו בר, כלומר אלגנטית במידה אך לא מהוגנת מדי, ומקום שתמיד ממש זורם לנו לשבת בו, לשתות ולאכול מבלי לחשוב על מחר.
שדרות תרס"ט 6, תל אביב
7. וינונה פוראבר
מקום שחוגג כעת שנתיים של פעילות, במהלכן רשמנו לא מעט ערבים מבושמים עם אוכל מצוין. בוינונה יש ייצוג הולם ליינות טבעיים מיקבים קטנים בארץ ובעולם, אותם אצר בקפידה הסומלייר אלעד שהם, ויש אוכל מצוין שמבושל ביד מיומנת על ידי השף אביתר מלכה. מלכה משלב בתפריט ניחוחות ביתיים לצד טעמים מקוריים ועדכניים, ומבטיח ארוחה נעימה וטעימה, מלאה ביין טוב ובאווירה נונשלנטית נחוצה. בתפריט תמצאו ניוקי אה לה רומנה ותרד שחור (81 ש״ח), טליאטלה פוטנסקה עם סרדינים (102 ש״ח) וקבב בר ים בבמיה וטחינה (116 ש״ח).
שלמה המלך 2, תל אביב
8. ורמוטריה
היופי בורמוטריה, שבזכותו גם בחרנו להוסיף אותה לרשימה זו, היא שהדריניקים מושקעים לא פחות ממנות הטאפאס, ולהפך. כן, הם מפרים את חוקי השפה. קודם כל, היא מכבדת את שמה עם שלל ורמוטים מצרפת, איטליה, ספרד, גרמניה וגם ממזקקות מקומיות מבית. בהמשך, הוורמוטים משולבים בקוקטיילים מסקרנים ומדויקים (שנעים בין 49-54 ש"ח), ולקראת סיום, נזכיר כי יש בורמוטריה אוכל נהדר, מקורי, שמחמיא לדריניקים ולא מאפיל עליהם לרגע. יש פינצ'וס קלילים ומהנים (18 ש"ח ליחידה), טוסטדות מפתיעות (בין 42-54 ש"ח) ועוד שלל דליקטסים שבא לנו עליהם תמיד. וגם צ'ורוס (47 ש"ח), שאין תענוג כמו לסיים איתו ארוחה.
נחלת בנימין 25, תל אביב
9. לונל
המקום הכי שמח ברביעיית פלורנטין הוא בר-מסעדה בניצוחו של השף ינון אלעל, שמבשל בלונל אוכל צרפתי עם טוויסט תימני – וזה מעניין ומסקרן כמו שזה נשמע, וטעים אפילו יותר. ברוסקטת הג'חנון טרטר דג שלו (45 ש"ח) היא מהביסים האהובים עלינו בעיר כולה, שלא לדבר על הקובנה עם הרסק והסחוג (38 ש"ח) או על הזום ועסיד (68 ש"ח) – טייק ייחודי של אלעל על המרק התימני האותנטי. חוץ מזה ישנה האווירה קלילה ונעימה, ואפשר לצפות באלעל חותך, מקלף ומזלף בעצמו, מה שתמיד מוסיף לחוויה.
אברבאנל 72, תל אביב
10. מולאם
הרכש החדש בתחום הגסטרו בר הביא איתו בשורה תאילנדית לוהטת במיוחד, עם טעמים פיקנטיים שלא מתחנפים לחיך המקומי, מנות ייחודיות ומסורתיות שמראות לנו שהמטבח התאילנדי הוא הרבה מעבר לפאד תאי מתוק, ואווירה מוקפדת שלא מתפשרת על אף אלמנט. קוקטיילים מעולים (כולל סום טאם לשתיה!), אוכל מושקע וחושני, ואווירה סקסית. בתפריט קרוקט בשר לבן באורז ושום (56 ש״ח), קלמארי מטוגן בתבלינים תאילנדיים (78 ש״ח) ושלל הפתעות מסקרנות בהחלט.
הר סיני 1, תל אביב
11. מוריס
הבר של הבסטה הוא מה שפעם נקרא בתכלס "פאב". יש בו אנשים של פאב ומוזיקה של פאב, ויש בו אוכל של פאב. אבל שלא תטעו, לא מדובר בצ׳יפס עייף ושניצלונים תעשייתיים, אלא אוכל שניכר שהוא מבית היוצר של הבסטה. מלבד גבינות ונקניקים אדירים ומיובאים, יש סנדביץ׳ קובני חלומי, שלל נקניקיות, קציצת בסטיל חד פעמית, מנות פירות ים טריות ועוד קטנות ומתחלפות שאפשר לסמוך עליהן שייטיבו את הבילוי ויעפילו לכדי ארוחה של ממש.
השומר 5 תל אביב
12. מנזר
מנזר זו דוגמא מצוינת לגסטרו בר שלא צריך דוואינים מיותרים כדי להיחשב כאחד. כלומר, אפשר להיות פאב או בר במלוא מובן המילה, וגם גסטרו במלוא מובן המילה, כשאף אחד מההגדרות לא מפחיתה מהשנייה. ואחרי שהבהרנו את זה, נגיד שאין תענוג יותר גדול מלזלול נקניקייה עם כרוב כבוש (68 ש"ח), סלט קיסר עם אנשובי (54 ש"ח), קוסטיצה מעושנת עם גרייבי (98 ש״ח) ושלל תבשילים מתחלפים לצד כוס גדולה וצוננת של בירה שנמזגת הישר מהחבית. קיצר. הרי אם בא לכם מקום לאכול ולשתות בו, המנזר תמיד יהיה שם בשבילכם, (כמעט) בכל שעות היממה.
אלנבי 60, תל אביב
13. סאקה בה
מדובר באיזקאיה בנוסח אוסקה, שזה אומר שחשוך בפנים, יש תא עישון יפני ייעודי בפנים, יש תקליטים שמתנגנים בגרוב, אווירה קלילה ומשוחררת ואוכל מענג ממש לצד סאקה ושלל קוקטיילים. בגזרת הפוד – גיוזות, ניגירי, גיודון, מרק אודון – יו ניים איט, הכל מעולה. מדובר במקום שלא החליט אם האוכל מלווה את האלכוהול או האלכוהול מלווה את האוכל, כי תכלס, למה או/או כשאפשר גם וגם.
זבולון 8 תל אביב
14. סנטי
לא בדיוק בר יין, לא בדיוק מסעדת ולא בדיוק איזקאיה, מה שכן בדוק הוא שטעים שם ברמות אחרות. המקום הקטן של שף גיא אריש מיטיב להיות מקום גדול שמפגין יצירתיות, מיומנות ואוכל מעולה שתמיד יוצא מחוץ לקופסא ולא משעמם או שגרתי לרגע. נסו את טרטר הבקר, הפסטה פיצ׳י ולגמו סאקה ליד (שכן גם תפריט היינות והקוקטיילים רחב ומגוון), ולא ישאר לכם ספק שבסנטי פשוט יודעים לעשות את זה מכל הבחינות.
גורדון 17 תל אביב
15. עמירם
הפאב הכי ותיק בעיר נפתח בשנת 1976 על ידי עמירם ונורית אמיתי ומזה כעשור פלוס שנים בניהולם ובבעלותם של חגית קוטון (בטי פורד) וזיו בן ברוך. הקהל כמובן נאמן וקבוע (ברובו) ומבחינת גילאים יש פה הכל מכל. האווירה שכונתית ונעימה, ותפריט האוכל נשאר כמעט זהה ב-50 השנים האחרונות. זה מקום למצוא בו קלאסיקות מנצחות שאין צורך להחליף למשל – דג מלוח שעובר טיפול אישי, פילמני, סלט רוסי, נקניקיות בבירה עם כרוב שוקרוט או פלטת ירקות מפנקת. ומה נשתה כאן? גינס מהחבית כמובן.
התערוכה 8, תל אביב
16. צ'יקטי
מה נגיד, בית היוצר של אבי קאשי מנסח בכישרון והצלחה גסטרו ברים שהפכו למוסדות אהובים בעירנו. קודם עסקנו בורמוטריה, ולרגע אנחנו לא שוכחים שהכל התחיל עם צ'יקטי. תמצאו בה בנוהל מנות איטלקיות קלילות ומהנות עם חומרי גלם טריים ומובחרים (ארנצ'יני חד פעמי, לינגוויני סיצילאני ופיצטות) וגם כמובן שפריצים, קוקטיילים, יינות ועוד משקאות מתוקים-מרירים כדי לשתות ולשכוח. המחירים גם הם הוגנים באופן יחסי, במיוחד בימי השבוע בשעות האפרטיבו שמספקות 30 אחוז הנחה על התפריט כולו (בין 17:00-19:00).
יהודה הלוי 58 תל אביב
17. קאב קם
קאב קם הוא גסטרו בר כמו שהתכוונו בבנגקוק – קוקטיילים מטריפים עם ערב רב של טעמים שנעים בין עשבוני, פיקנטי, חמצמץ, פירותי וטרופי במידה. בקיצור, בלגימה אחת תרגישו כמעט הכל, כולל זיכרון מהחופשה האחרונה בקופנגן. הקוקטיילים משלבים בתוכם פירות טריים לצד עשבי תיבול ותבלינים הישר מתאילנד, ומשתלבים נהדר עם המנות הקלילות שכולן בנוסח תאי מובהק. אין כמו לשבת על הבר בקאב קם, לשלוק מתוך חסה מיאנג פלה בחריפות מעקצצת (52 ש"ח), וללגום לצדו בנגקוק מיול עם סירופ ג'ינג'ר ביתי (54 ש"ח).
לינקולן 11, תל אביב
18. קיו
קיו הוא בר אוכל סקסי ואחד הלהיטים הגדולים של השנה האחרונה, שמאחוריו עומד השף הצעיר אך עתיר הניסיון בן כהן. והאוכל שיוצא כאן מהמטבח לא רק מכבד את האלכוהול, אלא מתעלה עליו בכל ביס. מדובר במנות בועטות, מקוריות, מעניינות ובעיקר ערבות לחיך. מולים בחמאה חומה, למשל, היא מנה שעולה לנו בחלומות הלילה מטז שאכלנו אותה, בדרך כלל כשהיא מבצעת בנו מעשים יחד עם מנת האטריות החריפות שמוגשת עם שרימפס. שלא לדבר על קינוח הסיני-מיניז שהוא הסליז במלוא תפארתו ולא נעים לדבר עליו, בכל זאת גם ילדים קוראים פה.
הרכבת 12 תל אביב (שכונת גן החשמל)
19. קרוט
בקרוט רוצים להגיש לכם אוכל מצוין, ויין מצוין לא פחות, מבלי להיכנס לגינונים של מסעדה.ואולי הם לא מעוניינים להיכנס להגדרות, אבל אנחנו חושבים שמקומם בהחלט ברשימה שלנו. רוב הסיכויים שכשתגיעו לקרוט ותעמדו עם כוס יין – אמרנו בלי גינונים של מסעדה – ובגלל שכל הרעיון הזה הוא הכי אירופה, אז גם השירות הוא מהדלפק. בכל מקרה, האוכל מצוין, יש פיצות הישר מהטאבון בימי ראשון, נקניקיות בעבודת יד מפעם לפעם ושלל דליקטסים מצוינים.
תרס״ט 4, תל אביב
20. שאפה
ההגדרה האולטימטיבית לגסטרו בר – מקום עם בר מצוין, וגם הגסטרו לא נופל ממנו ולו לרגע. קודם כל, השאפה מתכתבת בדיוק עם האווירה השמחה והקז'ואלית של שוק הפשפשים (בימיו היפים, כן אמן במהרה בימינו), ושומרת על תפריט אוכל מצוין, שגם מקפיד להתחדש ולהתעדכן כל העת. עוד נגיד, שיש בו האפי אוור נדיב שמציע בימי השבוע, בין 17:00-20:00, 1+1 אחד על האלכוהול. אז אפשר להשתכר בטוב ובזול, וגם לנשנש מנות מצוינות כגון פישבורגר מוש (66 ש"ח), בויבאז בר ים עם ריזוטו בורגול (88 ש"ח) וגם פיש אנד צ'יפס (76 ש"ח) עם צ'יפס שמוכן במקום, כדי לספוח את האלכוהול.
נחמן 2, יפו
21. תרצה
תרצה היא לא רק ההזדמנות לאכול את האוכל של רז רהב מבלי לחכות שנתיים בתור ל-OCD, אלא גם מקום נהדר בפני עצמו, שמציע ארנסל יינות רחב ורציני לצד מנות מהטובות שאכלנו. היופי הוא שאפשר להזמין גם חצי כוס יין – וכך להתנסות ביותר ויותר טעמים ויינות מעניינים, וגם להשתכר מבלי משים. אהבנו. בתרצה מסבירים כי מטרת המנות היא ללוות את היין, אבל בואו נגיד שהן לא מחווירות לצדו, ומצטיינות בטעמים מרגשים ונבונים. אותן מנות מתחלפות כל העת לפי העונה והחשק, אבל לשמחתנו מי שעדיין בתפריט היא ברוסטקת התמר ושומן הכבש, שאנחנו פשוט לא מצליחים לשכוח, ומבטיחה ביס מתקתק וקראנצ'י חלומי.
החלוצים 3, תל אביב