"גיטה": שוק לוינסקי סוף סוף מקבל את מסעדת השיפודים שמגיעה לו

כנראה שהשפים מואסים קצת ביוקרה של המסעדות המפונפנות, כי לא מעט מהם עוברים לטפל בשיפודים - "גיטה", השיפודייה החדשה של אביעד פלד ("פרא", "קרוט") מציעה גם היא שיפודי איכות משודרגים, הזדמנות לפתוח שולחן כמו שצריך ואפילו קינוח קרם בוואריה כמו פעם
לפני פחות משבועיים פרסמנו ריאיון עם השף והמסעדן אביעד פלד, שהמשיך להפעיל את "פרא" ו"קרוט" גם בימי המלחמה מול איראן, ובו התמקדנו באתגרים שהמלחמה הוסיפה לאנשי הקולינריה המקומיים. ואמנם כבר ידענו, אבל לא יכלנו לספר שלמעשה ממש מתחת לאף ועל הגחלים התחמם לו מקום חדש של פלד, ממש ברחבה שנשלטה ביד רמה על ידי טוני ואסתר (אל תדאגו, הם לא הלכו לשום מקום). כן, הטרנד הגדול של השנה לא פסח גם על אזור פלורנטין בואכה לוינסקי.
>> מגבירים את החום: 3 מנות חריפות שיפתחו לכם את בלוטות הטעם לקיץ
מסעדת פרא ובר היין/אוכל קרוט מתאפיינים בקו שנושק למחוזות אירופאיים קלאסיים, עם טאץ׳ מקומי כמובן, אבל גיטה היא סיפור שונה לגמרי מכל מה שעד כה שעשה פלד, שצמח במטבחים של רותי ברודו והתפתח לאחד השפים הצעירים היותר מבטיחים בעיר. גיטה, עם זאת, היא מסעדת שיפודים לכל דבר ועניין: תפריט מנוילן, צלחות קטנות ולבנות שיאפשרו לכם לפתוח שולחן בנדיבות ובמיקום שהולם את ההווי של המסעדה החדשה – על שוק לוינסקי, בלב התוסס של ההתרחשות. למעשה, "גיטה" מרגישה כל כך טבעית פה עד שניתן לתהות איך לא היתה כזו עד כה. ובכן, שוק לוינסקי סוף סוף מקבל את מסעדת השיפודים שמגיעה לו.
מאחורי המקום ולצד פלד ישנם שלושה שותפים – עליזה שרגא, אורי שטיינברג תום גוב (שגיטה זו סבתו) – ובמטבח תמצאו את השף אופיר ועקנין (לשעבר דוק), כאשר החבורה גורסת כי רצתה "לתת לאורחים חוויה יומיומית מדויקת, כזו שפשוט עובדת. אוכל טוב, שירות נכון ואנרגיה טובה. לא צריך יותר מזה". זו לגמרי חוויה שפשוט עובדת – מדובר באוכל פשוט ונהדר, לא יומרני, שעשוי ללא חת ומבוסס על מיטב חומרי הגלם. שיפודים קלאסיים של פרגית, לשון וקבב (52 ש"ח לכל שיפוד), לצד שייטל (62 ש"ח), אסאדו טלה (58 ש"ח), שקדי עגל (68 ש"ח) או כנפיים (48 ש"ח). כל שיפוד מגיע לצד טחינה, סחוג, פיתה, חמוצים ביתיים וזיתים, מה שקצת מסביר את המחיר של שיפודי השף.
"כבר כמה שנים שעולם המסעדנות מתקדם ומשתכלל, וזה מבורך", מסביר פלד את הרעיון מאחורי גיטה. "אבל הוא גם נבנה סביב חוויה טוטאלית שיכולה לפעמים להיות מרוחקת ומנוכרת לאורח. חווית הפשטות נעלמת לאט לאט מהעיר. הרגשנו צורך ליצור מקום אחר – כזה שנעים לחזור אליו, שהוא ברור, נגיש, לא מתפשר על איכות, ויחד עם זאת לא מאיים. זאת לא חוויה אינטלקטואלית, באים לאכול אוכל שעושה אותך שמח". במילים אחרות, בלי מניירות של מסעדות יוקרה.
כך למשל הקבב, שעשוי בעבודת יד ועשיר בעשבי תיבול וצנוברים, היה עסיסי וטעים, אך שיפוד השייטל כבר זוכה במעמד אחד הביסים הכי טובים שידענו בחודשים האחרונים. שיפוד שמורכב בחוכמה עם שייטל שנצרב בדיוק למידת עשיה רצויה ופיסות שומן מפוזרות בין הבשר לביס מנצח. לצד השיפודים הנ"ל יש גם סלטים טריים שעושים במקום מדי יום, למשל סלט עגבניות חריפות וכוסברה (38 ש"ח), עלי מנגולד מבושלים בשמן זית ולימון עם שום (32 ש"ח), סלט רוקט וסומאק (32 ש"ח), חומוס גרגרים מעולה שעושים במקום (32 ש"ח) וגם צ'יפס ופלאפל (18-28 ש"ח) ואורז עם אטריות, בצל מטוגן ושקדים (18 ש"ח) להשלמת החוויה הנוסטלגית.
אם אתם מסוג האנשים שלא אוהבים שיפודים – מי אתם?! – תוכלו ליהנות גם משניצל (48/78 ש"ח עם צ'יפס), ממולאים (72 ש"ח), עראייס לוקוס (86 ש"ח) או לברק שלם בגריל (158 ש"ח). לא יודעים מה איתכם, לנו לא נשאר מקום בבטן אחרי שפתחנו שולחן ככה, אבל בפעם הבאה נשלים גם את הקינוחים – קרם בוואריה כמו של פעם, מוס שוקולד או עוגת גבינה פירורים (36 ש"ח לקינוח). כל כך נוסטלגי עד שיש לנו חשק לחזור הביתה ולראות את הסרט הערבי בשישי. יא וואלי.
לוינסקי 39, ימי א'-ו', 12:00-17:00