חם גם בצלחת: 12 המסעדות, הברים ובתי הקפה שכולם ידברו עליהן ביוני

החודש האחרון לא הצליח גם הוא להאט את סצינת האוכל התל אביבית, ועל כל סגירה כואבת (נתגעגע אדמתי) יש כמה מסעדות חדשות שכבר רוצות לתפוס מקום במפת האוכל המקומית, כולל מסעדה חדשה של ענר בן רפאל פורמן ואת השיפודיה הכי זולה בכל העיר
חודש מאי לא היה עמוס בפתיחות של מסעדות רבות (למרות שכלל לפחות 2 סגירות כואבות, של אדמתי והמקום של ענת), ובכל זאת רוב מי שנפתחה היתה בונבונירה משלה. המסעדה המצופה של אלעזר טמנו, חדשה לענר בן רפאל, גלידה מיוחדת בנחלת בנימין וקפה במערה בשרונה, גלידה של דוד טור, סושי יוקרתי ויפני אליטיסטי ואפילו שיפודים במחיר של פחות מ-20 ש"ח – מה לא נפתח החודש? ובכן, הנה 12 המסעדות החדשות שאתם תצטרכו לפקוד במהלך חודש יוני, אחרת לא תהיו בעניינים. ואתם רוצים להיות בעניינים, נכון? נכון?!
>> הצפון הטעים: סיורים קולינריים למתקדמים בחיפה, עכו, ירכא ועוד
סטודיו גורשה
בחלל שבו פעלה מסעדת מנסורה שף אלעזר טמנו הקים סוף סוף את סטודיו גורשה, לה חיכינו עוד מאז "המסעדה הבאה של ישראל". ובכן – הצפייה משתלמת, כי "סטודיו גורשה" נעה בין מסעדת קז'ואל לבר אוכל עם תפריט ששם את המטבח הפאן אפריקני על השולחן, ובאופן שמדבר אל החך המקומי מבלי לוותר על אותנטיות. במילים אחרות – זה לא דומה לשום דבר שפגשתם, והמסעדה הכי לוהטת של הרגע.
לפרטים נוספים
תלם
השף ענר בן רפאל פורמן מציג אלטרנטיבה ליוקרה של "תריסר" עם מסעדת קז'ואל ים תיכוני שפונה לכל המשפחה וממשיכה את גישתו הקולינרית, אבל בגרסה יותר נגישה. כן, זה אומר מנות ילדים! "אין פה תבשילים כבדים, כבר יש מספיק במדינה הזאת", מסביר השף. "אנחנו באים להציע חוויה קלה, עונתית, בגובה העיניים – אבל עם דיוק של שף". היי, למה לא?
לפרטים נוספים
גוגיס
מה, עוד לא הייתם במקום שמחזיר את מחירי שנות ה-90 כנגד כל ההיגיון? 19 ש"ח לשיפוד, 27 ש"ח לפיתה והפריט הכי יקר בתפריט מגיע ל-45 ש"ח (המבורגר וצ'יפס, תודה ששאלתם). ולא, זו לא חתולייה, אלא שלוחה של הבר הוותיק שנותנת לנו קצת, טיפה, תקווה בנוגע לעתיד אוכל הרחוב בעיר. עכשיו תזמינו שיפוד שלישי רק כי אפשר.
לפרטים נוספים
סאלומה
מתי בפעם האחרונה אכלתם אצ'רולי גבינות וחלמון עם דבש כמהין? מסעדת סאלומה (Salomé) אולי נחבאת אל הכלים בבן יהודה ההרוס, אבל שולפת מטאבון גדול מאפים גיאורגיים מפוארים, עם טוויסט מהסביבה. או במילים אחרות – מסורת גיאורגית עם המודרניות של תל אביב. חינקלי קטן ואלגנטי במילויים מעניינים ותוספת נדירה למטבח המקומי שלנו.
לפרטים נוספים
בוב
שף מושיקו גמליאלי מפנטז שבר היין החדש שלו BOB יהפוך למוסד בסגנון ארופאי קלאסי – עם אלכוהול בשפע ואוכל פשוט וטוב במחיר שאפשר לעמוד בו. בגדול זה אומר שיש גם פיצה מעדנות (כן) ובייגל טוסט בולגרית (כן כן) בבר יין של שף, מבלי להוריד מהקלאס. לא בטוח שבאירופה זה היה עובר, אבל אצלנו זה יתרון מובהק.
לפרטים נוספים
CUE
מינימליזם נורדי-יפני שמאפיין את משייה (ממנה באים הבעלים), אוכל שמשקף תחכום, ביטחון והבנה בחומר ואווירה נדירה של מקום שמבין את עצמו כבר בהרצה – קיו הוא בר-אוכל שבאמת מביא משהו חדש, והתמקם בחלל שאכלס בעבר את חומוס משוושה כדי להפוך את היציאה לדרינק ונשנוש ערב לקצת יותר פיין.
לפרטים נוספים
Japon
רציתם יוקרה? אה, לא? טוב נו, הנה מלא בכל זאת: Japon, המסעדה האסייתית החדשה של מלון סטאי היפואי, היא אחות תאומה למסעדה שבמלון סטאי מיאמי שמציעה שלל תענוגות לבעלי ממון (יקיטורי פילה וכבד אווז, מישהו?), כמה אופציות צנועות שכולם יכולים להרשות ובעיקר נוף פנורמה ושיק שהם פרייסלס.
פרטים נוספים
סאצ'י סושי
מסעדת פיוז'ן יפנית-תאילנדית חדשה שנפתחה בקומת הקרקע של מלון "מאייר האוס" שנפתחה ע"י ארז אביב (ג'ניה, רובינא, רוף טופ 98 ועוד). בתפריט שבנה עידן מליסי (אובן קובן) תמצאו סושי ברוח מודרנית, מנות ראשונות יפניות ומנות ווק וסלטים תאילנדים.
לפרטים נוספים
קפה אלקונין
עם רגל אחת בפאריז והשנייה בשוק הכרמל, השף אביתר מלכה והקונדיטורית איריס גלזר פותחים את קפה אלקונין – המשך המשך ישיר של רובע אל"ף, מסעדת הדגים של השף שנפתחה לפני פחות מחודשיים במלון הבוטיק המחודש שנושא את אותו שם, עם תפריט מאפים מסחרר שמאתגר את רף המצוינות המקומי. מלוחים מיוחדים ומתוקים שלא היו מביישים אף פטיסרי בפריז.
לפרטים נוספים
קווינס (QQ)
דוד טור עיצב את חיי הלילה התל אביבים בדרכים שעדיין אי אפשר לכמת, אבל אפילו אם רק מדברים על השפעת העסקים שלו בנחלת בנימין מדובר במהפיכה. עכשיו הוא משלים את כיבוש הרחוב עם "קווינס" – גלידרייה אמריקאית שתגיש סופט-סרב ששודרג על ידי שף קונדיטור, גלידות סאנדיי עמוסות ברמות ועוד קינוחים שנועדו לסגור את הלילה גם בשעות הכי קטנות. אין מילים יפות יותר מ"עד אחרון הלקוחות".
לפרטים נוספים
OKOKO
ספוט אוכל טבעי חדש מבית Mae שלוקח את הבריאות לשלב אחר: פה שואלים אתכם איך קמתם היום, ומכאן נטורופתית תציע לכם את המזון והמשקה שייטיבו עם הגוף הספציפי שלכם, והכל מחומרי גלם טבעיים וטריים שנטחנים במקום (כולל דברים כמו קורדיספס, פסיליום וחגבים מיובשים). שנהיה בריאים.
לפרטים נוספים
פיקולו
אמנם אין לנו עוד שפע עגלות קפה בתוך העיר (מחוץ לה דווקא יש!), אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים למצוא את הגרסה שלנו – בוטקה קפה קטנטן, 1.40 מטר רוחב, 65 ס"מ עומק ומקום לאדם אחד בדיוק, שזה ירין אשר. קפה איכותי, חומרי גלם טריים, מאפים ממייזון קייזר והמון אהבה למשקה הלוהט במקום שמוכיח שהגודל קובע, פשוט לא לאן שחשבתם.
לפרטים נוספים