Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון מחמם למרק ריבולטה עם שעועית בובעס

מרק ריבולטה של חוות צוק (צילום: איתיאל ציון)
מרק ריבולטה של חוות צוק (צילום: איתיאל ציון)

קר בחוץ? רחמו על שליחי הטייק אוואי, והכינו בבית מרק איטלקי עשיר, סמיך ומשגע, שמבוסס על שאריות ומחמם את הגוף, את הלב ואת הנשמה

18 בינואר 2016

החומרים ל־ 6 מנות:

  • 1½ כוס שעועית בובעס
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 1 בצל חצוי
  • 1 גזר חצוי
  • 120 גר' חזה אווז
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים דק
  • 2 יחידות גזר חתוך, לקוביות קטנות
  • ½ כרוב ירוק טרי חתוך לפלחים בינוניים
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 2 עצמות ברך (או כל עצם אחרת)
  • 8 כוסות ציר בקר
  • ½ כפית עלי תימין טריים
  • 100 גר' קליפות פרמזן (הדופן החיצונית הקשה)
  • 2 צרורות קייל/כרוב שחור שטוף וחתוך גס
  • 2 צרורות עלי צנון (שחור או לבן או צנונית) שטוף וחתוך גס
  • לחם מלא פרוס (בן יום אחד לפחות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

רוצים להכיר את המטבח? הכנסו למדריך השעועיות המלא

שעועית לימה ובובעס (צילום: איליה מלניקוב)
שעועית לימה ובובעס (צילום: איליה מלניקוב)

אופן ההכנה:

משרים את השעועית במים ל־12 שעות. מבשלים את השעועית כשעה במים עם שן שום, בצל וגזר. אחרי שעה בודקים אם השעועית רכה. אם כן, עוצרים את הבישול ומוסיפים מעט מלח.

במקביל מטגנים את חזה האווז עם שמן הזית והירקות (הבצל, הסלרי, הגזר, הכרוב, הכרישה והשום). לאחר 10 דקות מוסיפים את עצמות הברך והציר ומבשלים כ־30 דקות. מוסיפים את התימין, הפרמזן, הקייל, עלי הצנון והלחם ומבשלים כחצי שעה נוספת.

טוחנים חצי מכמות השעועית במעבד מזון ומוסיפים יחד עם השעועית השלמה והנוזלים לסיר. מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעט שמן זית על המרק ומגישים.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!