Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון למוסר עם עגבניות שרי וארטישוק

מנה כפרית ולא מתחכמת המשלבת דג טרי, עגבניות מתקתקות וארטישוק מוחמץ. מתכון של מסעדת קפה איטליה

קפה איטליה (צילום: יח"צ)
קפה איטליה (צילום: יח"צ)

האוכל הטוסקני הוא כפרי, נגיש ולא מתחכם, ומשלב בחוכמה את חומרי הגלם של המקום. בהשראת חוכמת הבישול הטוסקני יצרנו את המנה הזו, ובה שילוב פשוט ומנצח של דג מוסר טרי, עגבניות, ארטישוקים, צלפים ובזיליקום טרי

מתכון ל-3 מנות

מצרכים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 600 גרם פילה מוסר נקי מאדרות, חתוך ל-3
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 15 עגבניות שרי, חצויות לאורך
  • כף (10 יחידות) צלפים
  • 6 יחידות חצאי ארטישוק בגריל (ניתן לקנות במעדניות איטלקיות)
  • מלח, פלפל שחור ושבבי צ'ילי יבש
  • חופן עלי בזיליקום


אופן הכנה
:

במחבת גדולה מחממים שמן זית. מתבלים את הדג במלח ופלפל ומניחים על הצד של העור למשך 6-7 דקות. הופכים וצורבים 3 דקות נוספות על הצד של הבשר, עד שהדג מבושל לחלוטין. מוציאים את הדג מהמחבת. מוסיפים את השום למחבת, ומטגנים אותו כדקה עד שמזהיב קלות. מוסיפים את עגבניות השרי, הצלפים והארטישוק. מבשלים עד לריכוך העגבניות, בערך 2 דקות, ואז טועמים ומתקנים טעם עם מלח פלפל וצ'ילי יבש. מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום, בוחשים 10 שניות.

להגשה:

‏מניחים את הדג על צלחת ומעליו את הסלסה חמה (2 יחידות ארטישוק למנה).
כדאי להגיש לצד פוקצ'ה לניגוב הרוטב.

לקפה איטליה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!