הסופגניות הכי טובות בתל אביב: טעמנו 20 ומצאנו אחת פשוטה ומושלמת

קולקציית החג בבייקרי-דליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)
קולקציית החג בבייקרי-דליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)

כמו בכל שנה, יצאנו למשימה העיתונאית הכי קשה ואכלנו את כל כל כל הסופגניות החדשות והמופרעות ביותר בשוק כדי להביא לכם את הטובות מכולן. סופגניות במבה, סופגניות עוגת ביסקוויטים, סופגניות עם ממתקים חמוצים וסופגניות קלאסיות עם ריבה כמו שרצינו. אבל אנחנו לא מפלים, כל הסופגניות מוזמנות אלינו

בייקרי | סופגניית ריבה – בחירת המערכת 

מה כבר אפשר לחדש בסופגניית ריבה? כמעט כלום, וגם לא ממש צריך כי כשהיא טובה היא הכי טובה. הסופגנייה של הבייקרי היא בגודל הנכון – שלושה ביסים ודי, לא יותר מדי, לא פחות מדי – ובמרקם האוורירי הנכון, עם כמות נדיבה של ריבת תות במתיקות מאוזנת ומפודרת בסוכר. אפשר לגוון בסופגניות במילוי שוקולד, קרמל ווניל וגם בסופגניה ריקה למי שלא חייב מילוי, אבל התות פשוט מושלמת. המחיר הוא עוד בונוס: 6 ש"ח בלבד. על הדרך כדאי לשים לב לשאר קולקציית החג – לביבות ומטבלים, ארנצ'יני להכנה בבית, סופגניות בריוש אפויות וגם חנוכיות מעוצבות.
בייקרי והדליקטסן

אורן משי | סופגניית עוגת ביסקוויטים

אם במקרה הוזמנתם להדלקת נרות בדרום הארץ, אל תהססו לעבור באחד מסניפי אורן משי ולרכוש מגש סופגניות מהאגדות. מדובר בסופגניות מרשימות ומקוריות, כולן בעבודת יד, ומהטובות שטעמנו בסבב זה. וכמו שתוכלו לראות בגלילה קלה – בהחלט טעמנו. האהובה עלינו במיוחד היתה סופגניית עוגת הביסקווטים, הממולאת בקרם גבינה לבנה עדין עם וניל, תוספת ביסקוויט פתיבר בטעם של ילדות וגילופי שוקולד לבן. סופגנייה מופלאה בניחוח נוסטלגי מנצח. אהבנו מאד. 9.90 ש"ח ליחידה.
אורן משי

אורן משי. צילום: אורן משי
אורן משי. צילום: אורן משי

בבקה | נוטלה

הסופגניות של בבקה כל כך מפתות שאפילו השכן של אחת הכותבות לא יכל לעמוד בפיתוי וגנב אחת, סיפור אמיתי. מזל שבבקה הביאו שתיים מכל טעם, אבל זה כבר לסיפור אחר. קולקציית הסופגניות של האחיות השאפתניות לבית גורן (12 ש"ח לסופגנייה מקושטת) כוללת סופגניית פאי לימון (אחת מהן נגנבה), ריקוטה ופירות יער – עם ציפוי גלייז וניל ושברי פטל מיובש, וזו שממש לא יכולנו לעמוד בפנייה, אז תודה לשכן שהשאיר לנו שתיים ממנה – במילוי נדיב של נוטלה, ציפוי שוקולד וקישוטי שוקולד קליק שובביים ומהנים בהחלט.
בבקה

בבקה, צילום: טל סיון ציפורין
בבקה, צילום: טל סיון ציפורין

בוטיק סנטרל | פיסטוק

בבוטיק סנטרל מגישים בכל חנוכה סופגניות אפויות, אבל איכשהו זה לא מבאס כמו הסופגניות הדיאטטיות שאתם מדמיינים. למעשה, זה חלומי למדי: מדובר בסופגניות בריוש רכות ואווריריות (בין 7 ל-9 ש"ח ליחידה) במגוון מילויים וקישוט מרשמלו ענני בעבודת יד. יש במילוי תות, שוקולד, קרם קרמל, פטיסייר וניל ענוג ופיסטוק, והמרשמלו שעל כל סופגנייה? בטעם שלה ממש. מישהו רוצה סופגניית פיסטוק עם מרשמלו פיסטוק מלמעלה? כן ועכשיו.
בוטיק סנטרל

זו עוגה. של סופגניות. זו עוגת סופגניות, וואו. בוטיק סנטר. צילום: טל סיון ציפורין
זו עוגה. של סופגניות. זו עוגת סופגניות, וואו. בוטיק סנטר. צילום: טל סיון ציפורין

ביגה | סופגניה ללא גלוטן

צליאקים ונמנעי הגלוטן וודאי יגידו שהם מעולם לא טעמו סופגנייה הגונה ללא גלוטן, ויוסיפו (במידה מסוימת של צדק) שלרוב מדובר בגוש בטון עם קצת ריבה. רשת ביגה מוכיחה אחרת עם סופגניות מופלאות, במילוי קרם רושה, ציפוי שוקולד ואגוזי לוז וגם, כמובן – ללא גלוטן. הבצק הגמיש והאוורירי עשוי נהדר, המילוי נדיב ומספק, ומצוות הסופגנייה בחג מתממשת לכולם, ללא הבדל של דת, גזע או נטייה תזונתית כזו או אחרת. 9 ש"ח ליחידה.
ביגה

ביגה. צילום: אסף לוי
ביגה. צילום: אסף לוי

ביסקוטי | שוקו גאטו

קולקציית הסופגניות של קונדיטוריית ביסקוטי מכוונת השנה לצרפת, מעצמת הקינוחים האולטימטיבית. תוך שירת המרסלייז ותפילות לאלוהי המונדיאל בחר צוות הטועמים שלנו בשוקו גאטו כיהלום שבכתר הקולקציה: סופגנייה רכה ואוורירית (הבצק בכולן מצוין) במילוי קרם נוטלה וציפוי גנאש שוקולד חלב מעוטר בגילופי שוקולד מוזהבים, בלינג ראוי לבנות המלוכה שאנחנו (13 ש"ח). למקום שני ובפער קטן מהפסגה הגיעו יחד סופגניות קונקורד קסיס (קרם פירות יער, ציפוי שוקולד לבן קסיס ומקלות מרנג פטל) ופריז ברסט (קרם נוגט וציפוי פרלינה לוז) המעולות כשלעצמן.
ביסקוטי

הקולקציה של ביסקוטי (צילום בועז לביא לביסקוטי)
הקולקציה של ביסקוטי (צילום בועז לביא לביסקוטי)

גרקו | להלחם ביוונים דרך הבטן

בחנוכה הרי ניצחנו את היוונים, לא? אז לאכול לוקמדס יוונים בחג החנוכה אמורה להיות מצווה. בגרקו הפליאו בסופגניות ביס יווניות מטוגנות כהלכתן, וספוגות בדבש כהלכתנו. מומלץ לאכול כשהן עוד חמימות וטריות, הישר מסיר הטיגון. בחג החנוכה הזה נוספים ללוקמדס מגוון מטבלים מעניינים כגון: שוקולד לבן, שוקולד חלב, דבש קינמון וגם דבש אגוזי מלך. 44 ש״ח למארז של שמונה.
גרקו

גרקו. צילום: אנטולי מיכאלו
גרקו. צילום: אנטולי מיכאלו

דלאל | מרקיז דה שוקולד

שף קונדיטורית תימור לביא ממשיכה ללכת בדרך שהיא מתווה לעצמה ולא בהכרח לציית להנחיות החג. הסופגניות הקלאסיות של דלאל אכן טובות מאוד אך הן מחווירות לעומת היצירה המקורית – דונאט בריוש אפוי מלא בגנאש בטעמים שונים ועם שמות אקזוטיים: ליידי פינק (גנאש פטל), מיסטר וויט (קרם פטיסייר וניל וצ'יפס קוקוס), פרינסס דולסה (פטיסייר ריבת חלב ולבבות שוקולד לבן) והכי הכי מרקיז דה שוקולד – פצצת מתיקות שוברת אינסטושים במילוי קרם שוקולד ואגוזי לוז, גלייז שוקולד חלב, פיצפוצי שוקולד וסוכריות וניל (24 ש"ח).
דלאל הקונדיטוריה, קפה דלאל ושה דלאל, 054-4781435

דלאל (צילום קיס אנד טל)
דלאל (צילום קיס אנד טל)

ווי לייק יו טו (נורדיניו) | מריטוצו לוז קפה

בדיוק כמו בשבועות עם עוגת הגבינה הבאסקית, כך גם בחנוכה שוברת קבוצת we like you too את הכללים. לעמוד בפני המאפה האיטלקי השמנמן זו משימה בלתי אפשרית, ונדרשו לא מעט ביסים עד להחלטה על המנצח – שמגיע במילוי אגוזי לוז וקפה במתיקות עדינה (26 ש"ח). מרנג ליים הגיע למקום שני והגרסה הקלאסית למקום השלישי. למתלבטים ממתין בסניפים מארז מכבים: מריטוצו בשלושה טעמים, קרולר (סופגנייה ניו יורקית דמויית בייגל) וסופגניות קלאסיות, כדי שאף אורח לא ירגיש מקופח (142 ש"ח).
להשיג בנורדיניו, הקפה בבן גוריון, קפה הבימה, Vesperr, Open ובוולט

we like you too (צילום ליאל סנד)
we like you too (צילום ליאל סנד)

לחמים | סופגניית ריבה

בראיון שערכנו עמו, סיפר האופה אורי שפט שהוא מקפיד להישאר נאמן לערכי איכות וצניעות. לכן גם השנה שמחנו לראות שהוא אינו נסחף אחרי טרללת החג ומעדיף להכין סופגניות אפויות קלאסיות ומנצחות מבצק חמאה אוורירי בתיבול גרידת לימון ווניל. גם המילויים לא מתחכמים: ריבת תות ביתית כמו שסבתא הייתה מכינה ובכמות נדיבה, גנאש שוקולד בלגי וריבת חלב (9 ש"ח). יחד אתן הגיעו לשולחן הטעימות לביבות תפוחי אדמה וכרישה, בטטה ותרד וגבינות שנטרפו בלי למצמץ, כי כשמישהו אחר מטגן – או אופה במקרה זה – זו תמיד אהבת אמת.
מאפיית לחמים

מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה)
מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה)

מייזון קייזר | א לה סופגניה

הפטיסרי הצרפתי לא נרתע מהטיגון והשמן העמוק, ומראה לנו טיגון איכותי מהו. כאן מגישים סופגניות קלאסיות במילוי ריבת תות וגם, לא פחות חשוב, סופגניית לימון ליים רעננה במילוי קרם לימון עם גרידת ליים וציפוי מרנג שוויצרי חרוך. סופגנייה נהדרת בטעמים מצוינים שמאזנים את הבצק המטוגן. עוד באמתחתם – סופגניית קרמל וניל מתוקה ומופלאה, סופגניית פיסטוק פטל פוטוגנית וסופגניית ג׳אנדויה עם קראמבל קקאו מהנה. בין 13-15 ש״ח ליחידה.
רוטשילד 7, נמל תל אביב האנגר 22, מתחם מידטאון, בגין 144

מייזון קייזר. צילום: מיכל רוה
מייזון קייזר. צילום: מיכל רוה

מימי | טעים גם בלי מילוי

במימי מטגנים סופגניות מופלאות כבכל שנה, וגם הפעם הקפידו לדאוג גם לנמענים מגלוטן עם סופגניית ריבת תות קלאסית, או אחת במילוי שוקולד וציפוי גנאש עשיר ומפנק. מלבד אלה, שלא תרגישו שחסר בהן דבר, השיקו במימי גם סופגניית קרמל ממולאת בקרם קרמל מלוח וקרם טופי, וגם אחת מצופה בסוכר וקינמון ללא מילוי – אך כשתאכלו אותה לא תרגישו שחסר לכם דבר. 8 ש״ח לרגילה, 11-12 למקושטת. 
מימי

מימי. צילום: דניאל לילה
מימי. צילום: דניאל לילה

מיסטר דונאטס | טבעונים ונהנים

מיסטר דונאטס לימדו אותנו שדונטאס הם לא נחלתם הבלעדית של האמריקאים, כי גם לנו כאן בלבנט מגיעים דונאטס מטוגנים, צבעוניים, ממולאים, מצופים ובעיקר כיפיים בכל רגע ביום. הדונאטס הללו הם אקססורי מצוין למסיבת חנוכה, ומגיעים בשלל טעמים: סקיפי, נוטלה, וניל, שוקולד, דובדבן, קרמל, חלבה, אוריאו (שאהבנו במיוחד), אוכמניות, בננה ונוספים. והבונוס הנחמד הוא – כולם טבעוניים, מלבד הנוטלה. כולם מוזמנים לזלול, לחגוג ולהדליק נר אמריקאי. מארז החל מ-36 ש״ח, ליחידה 6 ש״ח.
מיסטר דונאטס

מיסטר דונאטס (צילום: אסף קרלה)
מיסטר דונאטס (צילום: אסף קרלה)

מתוקה | לונה פארק

במתוקה, עומדים החג בשם המחייב ומגישים קולקציית סופגניות מתוקה במיוחד. יש כמובן קלאסיות עם ריבת תות וריבת חלב, אבל גם סופגניות מהודרות יותר עם לוטוס ותותים – את כולם אהבנו – אבל הכי אהבנו זה קולקציית הלונה פארק, שהיא גן עדן לילדים ולמבוגרים כאחד. תמצאו שם דונאטס עם גלייז סוכריות קופצות וסוכריות גומי חמוצות, וגם דונאט בציפוי שוקולד חלב בטעם של ילדות, דובוני גומי וסוכריות צבעוניות. לא רוצים להתבגר אף פעם אם זה אומר לאכול סופגניות כאלה. 315 ש״ח למארז של 24 סופגניות
מתוקה

מתוקה. צילום: יח"צ
מתוקה. צילום: יח"צ

פופ אנד פופ בייקרי | סופגסונים להמונים

באיזשהו יקום מתוק במיוחד מגיע לשף קונדיטור עופר בן נתן פרס בזכות הסופגסונים – שילוב בין קרואסון לסופגנייה מבצק קרואסון קלאסי מטוגן ומגולגל בסוכר. התוצאה, כפי שאפשר לנחש, מושחתת במיוחד, פריכה ומטוגנת ומקושטת וממולאת בקרמים עשירים. נראה אתכם טועמים ומחליטים בין בלונדי עם גנאש שוקולד לבן מקורמל, מלח ים וציפוי סוכר קינמון; קרמו פטל, ליצ׳י ומי ורדים; ליים עם קרם לימון ושברי מרנג; פטל וגנאש שוקולד לבן מוקצף; פיסטוק סיציליאני, וסופגסון ג'אנדויה במילוי קרמו שוקולד ג'אנדויה עשיר ואגוזי לוז. מזל שיש שמונה ימי חנוכה לפזר את הקלוריות הכל כך מענגות (32 ש"ח למנה שמספיקה לזוג גרגרנים).
הארבעה 28 (מגדלי הארבעה קומת לובי), תל אביב, ובאתר

או מאמא. סופגסונים של עופר בן נתן (צילום יח"צ)
או מאמא. סופגסונים של עופר בן נתן (צילום יח"צ)

פיקה | סופגניית מוקה

לאחר שבשנים קודמות קצת התברברנו במילויים האקזוטיים של הקונדיטוריה השוודית, הפעם מצאנו קולקציה הרבה יותר מהודקת ומתאימה לטעם הקהל הישראלי. בצק אוורירי מתובל במעט הל – משהו שאפשר למצוא רק כאן ובשוודיה – מחמיא במיוחד לסופגניית מוקה במילוי מתוק־עדין של קרם שוקולד וקפה, שנחלט גם הוא במקום (14 ש"ח). למקום השני הגיע semla, מאפה שוודי לאומי ממכר במילוי קצפת וקרם שקדים, שלמרבה השמחה מיוצר במקום בכל ימות השנה.
FIKA

FIKA (צילום נופר לפיד)
FIKA (צילום נופר לפיד)

קייטרינג מונייר | סופגניית פחזנית

בקייטרינג הוותיק מקבלים את החג עם קולקציית סופגניות צבעונית ומשמחת, למשל קרם וניל ורדים בציפוי תות וצ'ייסר סירופ מלבי, קרם וניל ופירות טרופיים, אוריאו, קרם ברולה, טירמיסו ועוד. על כולן עולה סופגניית פחזנית במילוי קרם פטיסייר וניל, קרמל מלוח וקצפת מסקרפונה, המון דברים טובים במקום אחד ועיטור פחזנית למי שרק סופגנייה לא מספיקה לו. להשיג במגש בטעם יחיד או בתוספת טעמים אחרים (מ-48 ש"ח).
מונייר

מונייר. צילום: אפיק גבאי
מונייר. צילום: אפיק גבאי

רולדין | פיסטאש שרי

ייאמר לזכותם של רולדין כי אחרי שביססו (אם לא המציאו) את טרנד הסופגניות המעוצבות-מתוחכמות, בכל חג מחדש הם מצליחים להפתיע קולקציית סופגניות מטריפה ואסתטית שיוצאת מחוץ לקופסא. כולן מקוריות, מקושטות, טעימות להפליא ועשויות בצורה מופתית ובעבודת יד (16 ש"ח). הזוכה האולטימיבית מבחינתנו השנה היא סופגניית פיסטאש שרי: מדובר בסופגנייה בציפוי פיסטוק וקצפת עם דובדבן ופיסטוק גרוס, ומילוי גנאש פיסטוק עשיר ועוצמתי. סופגנייה למבוגרים במובן הטוב של המילה.
רולדין

רולדין. צילום: רונן מנגן
רולדין. צילום: רונן מנגן

שואורום בייקהאוס | סופגניות במבה

כן, מה ששמעתם. לא, אנחנו עדיין לא מצליחים לעכל את זה. כלומר, פיזית כן, אכלנו מלא. אבל נפשית, אנחנו צריכות עוד זמן.

הומר סימפסון הישראלי היה גאה. סופגניות במבה של השואו רום (צילום: תמוז רחמן)
הומר סימפסון הישראלי היה גאה. סופגניות במבה של השואו רום (צילום: תמוז רחמן)

TLV donuts | דונאט חלומי

השף קונדיטורית אוליביה רוז החליטה שלתל אביביים מגיע לדעת דונאט אמיתי, ועל כן פתחה פופ אפ דונאטס ללמד את התורה כולה. בין הטעמים שרקחה תמצאו את ה"הומר סימפסון" (הדונאט הורוד האייקוני עם סוכריות), ויש גם בוסטון קרים קלאסי בציפוי גנאש שוקולד ואבקת קקאו, ומילוי מתקתק של קרם פטיסייר וניל. ואם כבר אמריקה, אז גם דונאט צ׳יזקייק ניו יורקי במילוי קרם מסקרפונה וניל וריבת פטל, וציפוי גלייז סוכר עם קראמבל פטל. יאמי אמיתי. בין 14-16 ש״ח ליחידה.
משלוחים לכל הארץ דרך האתר או בטלפון: 053-226-2332

TLV Donuts. צילום יח"צ
TLV Donuts. צילום יח"צ