הטילים האיראניים ביטלו את פסטיבל פורט שף בנמל תל אביב, אבל הנה הוא חוזר מחר (שני 14.7) ויימשך עשרה ימים עם 50 מנות מקוריות בשת"פ בין מסעדות הנמל ושפים מובילים מכל רחבי הארץ, חלקן זמינות גם בטייק-אווי במחיר 45 ש"ח, פלוס שוק קינוחים מסעיר ברביעי-חמישי בערב. זמן לזלול
רגע לפני שפרצה המלחמה באיראן, דיווחנו כאן על פסטיבל האוכל פורט שף, שאמור היה להתקיים בנמל תל אביב ואמור היה להפוך לחגיגת שת"פים קולינרית עם חיבורים מפתיעים ומסקרנים בין המסעדות הפועלות בנמל ובין שפים גדולים שמתייצבים להשתתף בכל הכיף הזה לצד פודיז ומשפיעני קולינריה. הטילים הבליסטיים שנחתו על תל אביב הובילו לביטול האיוונט בחודש שעבר, אבלכמו שכבר ראינו בעולם התרבות, קצת טראומה איראנית זה לא מה שיעצור אותנו וגם מארגני הפסטיבל בנמל התאוששו והתארגנו מחדש כדי להכריז על פתיחתו המחודשת כבר מחר.

הפסטיבל, אם כך, יצא לדרכו המחודשת ב-14.7 (מחר, יום שני) ויימשך עד ה-24.7 עם למעלה מ־50 מנות מקוריות שיגישו השפים והמסעדות המשתתפות, בהזמנת מקומות מראש. חלק מהמנות יוצעו גם בטייק־אווי, במחיר נגיש של 45 ש"ח למנה, כשכל אחת מהן נולדה מדיאלוג פתוח המשלב סגנונות וטעמים מגוונים ומוגשת באווירה הקסומה של הנמל, מול נוף הים הפתוח, שמעניק למנות גם את ניחוחו הייחודי של המקום.

בין הלהיטים הצפויים: השף אורי ירמיאס יתארח במסעדת יוליה ויביא איתו את הקסם של “אורי בורי", המסעדה האגדית מעכו, עם מנות איקוניות כמו סשימי טונה עם סורבה וואסבי, קוקי סאן ז'אק עם פירה ארטישוק ירושלמי, ותמנון ברוטב צברי עם ערק ושמן זית; השף טום אביב יפתח שולחן ב"הסוכה הלבנה" עם האנרגיה הסוחפת מהטברנה בשוק הכרמל, אישיות בועטת וקבב דייגים, סלט אבטיח יאסו בויניגרט עגבניות, טרטר זעתר ים תיכוני, ושניצל סלמון XL. במקביל יתארח השף אבי לוי במסעדת רשל (כשרה), שם יגישו מנות שמחברות בין ירושלים למטבח המרוקאי־ישראלי כמו סביצ'ה פרידה עם שערות קדאיף ושמן כוסברה, ספינג' בורגר עם בצל מקורמל, ובסלה לוהטת במילוי אסאדו וקרמל מלוח.
>> איפה אוכלים עם כל המשפחה? 14 מסעדות ובתי קפה שמתאימים לכולם
>> ככה עושים שכונה: 25 מקומות לאכול ולשתות בהם מצוין בפלורנטין

עוד חיבורים מעניינים יווצרו בין מיכל אפשטיין הנהדרת מ-Eats ומסעדת תריסר של שף ענר בן רפאל פורמן, עם תפריט של אספרגוס בקציפת קיסר, בצלים מזוגגים עם גלידת פרמזן, וקינוח דלעת מתוק־מלוח בכתום מרהיב, בעוד תמרה אהרוני תייצר מנות לדוכני שוק הנמל עם סנגריה קרה מפירות קיץ (מיצי בשוק), סלט תפוחי אדמה והרינג (של שרי הרינג), מק אנד צ'יז עם תירס מתוק (של פסטה בנמל), קממבר אפויה עם דבש (לה פרומז'רי), פיצה תפוחי אדמה עם קרם צ'יז (פיצה אלפא), קטאייף נקטרינות עם גלידת עזים ואזוב (כנאפה כעכ) וגספצ'ו עם טרטר דג (של פישנזון ופסטה בנמל). משהו מתוק לקינוח? נטע סלונים תשת"פ עם גלידת נווה צדק ליצירת גלידת עוגת ביסקוויטים עם קראמבל קקאו מלוח, גלידת סנט אונורה קרמלית ופריכה, וגלידת יוגורט עם קראמבל זעתר ושמן זית – כולן בקוקילידת סטרופוופל.

אם כל זה לא מספיק כדי להפעיל אצלכם את כל חושי ה"אני חייב.ת לאכול את זה", אז בימי רביעי וחמישי (16–17.7 ו־23–24.7) יתקיים בשוק הנמל בשעות הערב שוק קינוחים, שבו יצרנים, אופים וקונדיטורים יגיעו במיוחד להציע מבחר קינוחים מפתים: למינגטון אוסטרלי, קינוחים לבנונים של כנאפה כעכ, קרם ברולה עם תוספות, פנקייקים טריים, גלידות, ממתקים צבעוניים ועוד. תאכלו משהו.
>> פורט שף, 24.7-14.7, ב'-ה' 22:00-12:00, ו' 15:00-10:00 (סגור בשבת וראשון).פרטים נוספים והזמנת מקום במסעדות כאן
