פיפי'ז חזרה הביתה: לרדת מבמת המסעדנות וממש לדבר עם האורחים

אין כמו בבית. סשימי של פיפי'ז (צילום יפעת תבואה)
אין כמו בבית. סשימי של פיפי'ז (צילום יפעת תבואה)

פיפי'ז, המסעדונת האסייתית של השפית יפעת תבואה, נסגרה בגל הסגירות הגדול של תחילת המלחמה. עכשיו היא חוזרת מברזיל בגרסה חדשה, כשהפעם היא ממוקמת במטבח הפרטי שלה ומציגה מחירים נוחים בהרבה ואוכל אסייתי עם טוויסטים מבריקים. "התגעגעתי, אבל לא לפורמט של מסעדה, שנראה לי לא מתאים לתקופה הנוכחית"

18 באוגוסט 2025

לאורך השנים עברו בשוק לוינסקי מסעדות ועסקי אוכל רבים. חלקם התפיידו מבלי להותיר חותם. אחרים נחרתו בזיכרון ושמם מעלה זיכרונות וגעגוע. פיפי'ז היה אחד המקומות החמודים בנוף, מסעדת שוק בהגדרתה ובפועל מגרש משחקים קולינרי. המטבח נשען על מקורות אסיאתיים אך הרשה לעצמו חירות אמנותית שהולידה מנות בלתי נשכחות (ראמן חזיר למשל). כעת פיפי'ז חוזר בגרסת המלחמה כמסעדה בביתה של השפית יפעת תבואה. "מעבדת מחקר והשראה", היא מדייקת בחיוך. "מאד חששתי מהצעד הזה אבל אני נהנית ממנו יותר ממה שחשבתי – לרדת מבמת המסעדנות ולהצליח ממש לדבר עם האורחים".

יפעת תבואה במטבח הביתי. פיפי'ז (צילום שרון בן דוד)
יפעת תבואה במטבח הביתי. פיפי'ז (צילום שרון בן דוד)

פיפי'ז נסגר לפני שנה בדיוק, בגל סגירות מלחמתי שגבה את חייהם של עשרות בתי אוכל. בתשע השנים שקדמו לכך, זו הייתה אחת המסעדות המקוריות בעיר, שלבשה ופשטה צורה. גלריה לאוכל, בית קפה וייטנאמי, פופ אפ מתוקים וטוק טוק שהוצב בחזית – רעיונות וקונספטים רדפו זה את זה, העניקו למקום אופי ורסטילי והפיגו את השעמום של השפית והלקוחות.

>> המסעדות התאילנדיות הכי טובות בתל אביב
>> טופ שף: 25 מסעדות הפיין דיינינג הכי טובות שיש בתל אביב
>> רשימת מסעדות אסייתיות מומלצות בתל אביב

אלא שענייני נדל"ן מתוגברים במלחמה ובמשבר כלכלי גרמו לתבואה לזרוק את המגבת. היא סגרה את המסעדה ונסעה לברזיל, אבל חיידק הבישול לא הרפה. "דגדג לי בידיים והתגעגעתי, אבל לא לפורמט של מסעדה, שנראה לי לא מתאים לתקופה הנוכחית. ואז חשבתי על פרויקט קצת יותר חברתי, לארח אצלי בבית, חלום שהיה לי עוד לפני פיפי'ז אבל אף פעם לא הצלחתי לממש".

הטוק טוק של פיפי'ז, אי שם ב-2017 (צילום: אנטולי מיכאלו)
הטוק טוק של פיפי'ז, אי שם ב-2017 (צילום: אנטולי מיכאלו)

כעת החלום מתגשם בדירה הפרטית שלה בשכונת שפירא, כששולחן ארוך תופס את רוב שטח הסלון-מטבח. תבואה טורחת על הכיריים באווירה לא פורמלית ומגישה את מה שמתחשק לה לבשל, בדיוק כמו אז. בזמן ביקורנו היא הכינה ראמן בטן חזיר נהדר וראמן פטריות וערמונים, רביולי קרם פופקורן ותירס בחמאת מיסו ושמן צ'ילי (ללקק את הצלחת), ספרינג רול ממולא אגרול תאילנדי ועשבי תיבול (מפתיע ופריך כהלכה), וסשימי דג בקרמל סויה ותבלינים – סך הכל חמש מנות ממוסגרות בקוקטייל פתיחה וקינוח פאי ליים ושומשום שחור עם צ'ילי ובזיליקום (עפנו).

איך התגעגענו. ראמן בטן חזיר, פיפי'ז (צילום מתוך האינסטגרם)
איך התגעגענו. ראמן בטן חזיר, פיפי'ז (צילום מתוך האינסטגרם)

"כמו כל הפרויקט, התפריט אקספרימנטלי ותמיד יהיה משהו חדש", היא מבטיחה. "דברים יחזרו על עצמם רק אם אני חושבת שהם ממש טובים ושלא מספיק אנשים טעמו אותם". פורמט האירוח בבית מזכיר את EatWith, אך בניגוד אליו הארוחה בפיפי'ז 2.0 אינה מובנית. אפשר להזמין את כל התפריט ואפשר גם להסתפק בראמן וסאקה, "דבר שלא התאפשר במסעדה בגלל עלויות".

אסיאתי עם טוויסט: רביולי קרם פופקורן ותירס. פיפי'ז (צילום: שרון בן דוד)
אסיאתי עם טוויסט: רביולי קרם פופקורן ותירס. פיפי'ז (צילום: שרון בן דוד)

המחירים נעים בין 88-42 ש"ח למנה והמינימום לאורח עומד על 100 ש"ח. תבואה מספרת שהאורחים מגיעים בדרך כלל בזוגות או רביעיות, וכשמתפתחת שיחה בין זרים היא מרגישה שסימנה וי על עוד מטרה. "נראה לי שהחוויה החברתית חסרה. אנשים מספרים שהם חששו מהקונספט של שולחן שיתופי אבל אחרי הארוחה האווירה הסתדרה להם, ולאף אחד זה לא מרגיש מוזר".

בבושקה אסיאתית: ספרינג רול ממולא אגרול, פיפי'ז (צילום שרון בן דוד)
בבושקה אסיאתית: ספרינג רול ממולא אגרול, פיפי'ז (צילום שרון בן דוד)

הארוחות מתקיימות בדרך כלל פעם בשבוע בימי רביעי, לתריסר סועדים, ובין לבין מתקיימות סדנאות לשדרוג הבישול בבית. "אני מלמדת לעשות קפיצה קוואנטית מתי נכון להרים או להוריד את הטעם, איך ומתי, בעיקר בטעמים ורטבים, שהם נקודות החוזק שלי. אני מחדשת גם בשביל עצמי כי אני אוהבת להיות בתנועה. כמו שמוזיקאי חייב לנגן כדי לשמור על כושר – טבח טוב חייב להמשיך לבשל". וכך, בין קערת ראמן מהבילה לשיחת חולין עם זרים מושלמים, הגלגול הביתי של פיפי'ז משיב את תהילת העבר, באווירה ביתית ובמחירים נוחים יותר. כמה טוב שהיא באה הביתה.
פרטים והזמנות באינסטגרם