השף זונדר פותח מסעדת פופ אפ ומעדנייה בתל אביב
מסעדת פופ אפ ומעדנייה של השף אלכסנדר לחניש (זונדר), ילד הפלא המולקולרי, נפתחה ברחוב טשרניחובסקי. מחיר ארוחה: 450 ש"ח לסועד

ילד הפלא של המטבח המולקולרי, השף אלכסנדר לחניש (המכונה זונדר), חבר לענקית הבירה הייניקן, ויחד הם הקימו מחוץ למעדניית גודיס בכתובת טשרניחובסקי 5 את מה שהם מכנים אותו – Heineken Sous Vide Lab. למעשה מדובר במסעדת פופ אפ שתפעל במשך שלושה חודשים בלבד, ותפנה בעיקר לפודיס סקרניים ולחובבי הרפתקאות קולינריות. ה"מעבדה" תתפקד בעיקר כמעדנייה, שם יימכרו מוצרים המבוססים על ירקות בשיטת בישול Sous Vide (בישול בואקום בתוך אמבט חם בטמפרטורה מבוקרת). המעדנייה כבר פועלת, והמסעדה תתחיל לפעול החל מהתאריך 9/11, יום ראשון. מה שמתוכנן שם זו ארוחת טעימות בת עשר מנות שמוקדשות לבישול בסו וויד.

אבל נראה שהקסם הגדול של לחניש יתרחש בעיקר בסופי השבוע: מדי שבוע, בימי רביעי וחמישי, תהפוך המעדנייה למעבדה קולינרית שתגיש ארוחות מולקולריות לתריסר סועדים בלבד, שאותן ירקח הוירטואוז לחניש. מחיר הארוחה: 450 ש"ח לסועד.
המיזם הוא שיתוף פעולה עם המותג היינקן, המשיקה בישראל את מהדורת בקבוקי Heineken Cities, יחד עם ערים נוספות דוגמתניו יורק, פריז, לונדון, שנחאי, ריו דה ז'נרו וברלין. המיזם נולד לרגל השקת מהדורת Heineken Cities TLV. את רעיון המעבדה הקולינרית הגה ויזם בית הקונספטים אלנבי, יחד עם גיל אקרמן, יזם קולינרי ובעל קייטרינג "גילגול" (ובעל טור ביקורת מסעדות במגזין טיים אאוט). שיתוף הפעולה, כאמור, מתארח במעדניית גודיס של רונית רונן.

לחניש, בן 25, עבד בעבר במסעדתכתיתשל השף מאיר אדוני, במסעדתמסהשל השף אביב משה, במסעדתעלמהשל השף יונתן רושפלד ובמסעדתThe Fat Duckשל הסטון בלומנטל בלונדון, מסעדה שזכתה לשלושה כוכבי מישלן. לחניש הוא גם כוכב אינסטגרם, ובחשבונו למעלה מ-17 אלף עוקבים.
Heineken Sous Vide Lab, טשרניחובסקי 5 (בתוך מעדניית גודיס), ראשון־חמישי 10:00־19:00, שישי 10:00־14:00; ארוחות גורמה (בהזמנה מראש): רביעי־חמישי 19:30, להזמנות:booking@zoonder.net