טיים אאוט timeout

משמינים מנחת: המאפיות הכי טובות בתל אביב

| מאת: שירה אדלר, שירי כץ, שרון בן-דוד

לחם ריחני, חם, מתפצפץ ונימוח. לחם סלק, לחם ים צפוני, לחם כוסמין, או לחם צ'יה - בחרנו עבורכם את המאפיות הכי טובות בתל אביב, עדות של נחתום

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/09/sizes/חלת-צימוקים-צילום-דניאל-לילה-מאפיית-לחמים-2-1_h_wo_680_382.jpg
דילמת הבציעה או הפריסה. לחמים. צילום: דניאל לילה

מבחינתנו, פורים מתקרב מה שאומר שפסח כבר באופק, וזו סיבה מספיק טובה להיזכר במאפיות הטובות בתל אביב וחשוב מכך, לכתת רגליים, לצאת ולטעום כדי להבין איפה הבגט הכי מתפצפץ ואיפה תמצאו לחמי מחמצת שהנחתום יעיד גם יעיד עליהם. אז אחרי שטרפנו את הקינוחים המושחתים ובדקנו את אוכל הרחוב הטוב ביותר בתל אביב, הגיע הזמן לפנות את הבמה לבסיס של הכל: הלחם.

 

לחמים

אין תל אביבי שלא מכיר את לחמים וכן, גם את התור הארוך שמשתרך מדלת המקום בימי שישי בבוקר. אורי שפט הקים את הסניף הראשון בשנת 2002 במתכונת 24/7, מה שהבטיח זרימה קבועה של בליינים שמצאו את עצמם באמצע הסופ"ש בקרייבינג לפחמימות. מאז השתנו כמה דברים: הרשת כבר אינה פועלת בשבת, סניפים נפתחו בשוק הנמל, בשוק הכרמל ובשרונה מרקט, ואם זה לא מספיק, לנוכח ההצלחה בארץ, נפתחו שני סניפים בניו יורק ויצא ספר שעושה הרבה רעש בתחום. אם זו לא גאווה ישראלית אנחנו לא יודעים מה כן.

הכוכבים

עוגת שוקולד שמרים (36 ש"ח) – הפייבוריטית בניו יורק תחת השם בבקה שוקולד.

לחמים | לחמים נמל תל אביב | לחמים שוק הכרמל

אורי שפט למאפיית לחמים. צילום: דור מלכה

אורי שפט ממאפיית לחמים. צילום: דור מלכה

 לה מולאן

קשה להאמין שהמקום הקטן והצנוע הזה הוא אחת המאפיות הטובות בעיר.
האופה מוטי חיימוביץ' מכין לחמים שלא היו מביישים אף מאפייה בעולם. על השולחן ובחלון הראווה מוצגים מאפים אלגנטיים ובגטים שמביני עניין אומרים שהם הכי דומים לבגטים שבפריז. את השולחנות במקום אפשר לספור בקושי על שתי ידיים והם תמיד תפוסים, אז בלית ברירה נמשיך לאכול את הלחם שלנו על ספסל ברחוב ולהתענג על כל ביס.

הכוכבים

בגט (14 ש"ח), קרואסון שקדים (14 ש"ח), עוגת גבינה אפויה (49 ש"ח).

לה מולאן

לה מולאן. צילום: אנטולי מיכאלו

הקראסט נשמע למרחקים. לה מולאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

אדון שיפון


את אורן חג'ג', המוכר בציבור הגרגרנים כאדון שיפון, תוכלו למצוא בסניף באלנבי, אבל עיקר האפייה והעשייה מתרחשים במפעל (התושיה 6). מדובר באפייה כפרית אירופית מדוקדקת, וחג'ג' עובד עם חומרי גלם נדירים כמו פלפל שחור מפקיסטן ומתהדר בקולקציית לחמי סלק, בצל וכוסמת, שיפון ושזיפים, בגטים ועוד. מי מכם שעדיין לא מכיר, שיעמוד בפינה ומיד אחר כך, יואיל וייגש לאדון שיפון.

הכוכבים

לחם סלק (25 ש"ח), לחם תרד (בעונה) (25 ש"ח), לחם בטטה ופלפל שחור ( 25 ש"ח). בגט צרפתי קלאסי (10 ש"ח) בגט צרפתי (באורך של מטר) אולד סטייל (15 ש"ח).

אדון שיפון

עוד כתבות טעימות:
לכתבה שלנו על אדון שיפון
המאפייה ששווה להדרים למענה
הכריכים הכי טובים בתל אביב

אדון שיפון (צילום: גל בן זאב)

אדון שיפון (צילום: גל בן זאב)

 

מרגוזה

מה שהחל כמאפייה שכונתית קטנה מושך כיום לקוחות מתל אביב רבתי ומופיע בכל מדריך על שוק הפשפשים. המקום פועל כמכונה משומנת ומשמר את אווירת המאפייה משפחתית שבלוגו. נוסף ללחמים ולמאפים, התפריט כולל סלטים, כריכים וקישים לפי העונה. ניחוח מאפי הבוקר, כמו קרואסון שוקולד תפוז או מאפה שוקולד ואגוזי לוז (12 ש"ח) מעניק לסמטאות המפויחות סטייל פריזאי אותנטי.

הכוכבים

לחם כוסמין אורגני (25 ש"ח), לחם קסטן חצי מלא דגנים או חמניות (34 ש"ח), עוגת לינזר שזיפים (40 ש"ח).

מרגוזה

קפה מרגוזה (צילום: נמרוד סונדרס)

קפה מרגוזה (צילום: נמרוד סונדרס)

 

לחמנינה

המאפייה הכי תל אביבית בעולם. נקודה. מדי בוקר, צהריים או ערב, תושבי תל אביב זוכים לנעוץ שיניים בקולקציית הבולנז'רי הייחודית של לחמנינה: עוגיות, עוגות, לחמים יוצאי דופן שהפכו לנכס צאן ברזל תל אביבי (לחם נלסון, היי) ומאפי בוקר משובחים שמוצגים לראווה מדי בוקר והופכים את התלבטות ה"קפה ומאפה?" לקלה מדי. ההוכחה הכי טובה להצלחה היא העובדה שלחמנינה התרחבה וקיימים סניפים נוספים כך שעכשיו יותר אנשים יכולים להנות מהמרכולת הנפלאה והפריכה.

הכוכבים

לחם נלסון (22 ש"ח), לחם סלק (22 ש"ח), קרואסון פיסטוק (14 ש"ח), מאפה בוקר טבעוני (12 ש"ח).

לחמנינה הבימה | לחמנינה קרמניצקי | לחמנינה שוק צפון, 03-6432000

לחמנינה (צילום: באדיבות לחמנינה)

לחמנינה. צילום: באדיבות לחמנינה.

 

בר לחם

כשבר לחם נפתח בשנת 2005, נאות אפקה הייתה סוג של פריפריה ומאפיית בוטיק הייתה עסק למשוגעים בלבד. מאז עברו הרבה ק"ג של בצק בתאי ההתפחה, האיכות השתדרגה, אך התהליכים נותרו קפדניים כשהיו. על בר לחם חתומים שירה ודגן שחם ויובל שניר שהצטרף כעבור שנה, ומאז ועד היום, הם משקיעים את מלוא מרצם באפייה של מיני מאפים שקשה לעמוד בפניהם.

הכוכבים

לחם 100 אחוז כוסמין (24 ש"ח), קלצונה גבינות, מנגולד ובצל סגול (34 ש"ח), סנדוויץ' עם סלמון סקין צרוב, מיונז חריף ואבוקדו, מגיע בג'בטת אצת וואקמה (45 ש"ח).

בר לחם סלוניקי | בר לחם רמת אביב ג'

תנו לי כזה, וכזה, וכזה. בר לחם. צילום: אפיק גבאי

תנו לי כזה, וכזה, וכזה. בר לחם. צילום: אפיק גבאי

 

בייקר'ס

הצלחה מפתיעה בקנה מידה פריפריאלי של המאפייה מרמת חן הובילה גם להקמת סניף צמוד לגינת שינקין. הבולנז'ר אנטון אנטופובסקי התווה את קו האפייה המלוחה: מאפים בסגנון צרפתי בלי לעגל פינות, ואילו היום מנצח על התזמורת תומר גרינוולד. על הדלפק מונחים כריכים קטנים ומוקפדים, מאפי בצק עלים, עוגות ועוגיות, ולאורך המדפים מסודרים בשורות לחמים שהרגע יצאו מהתנור. תוסיפו לכך את העובדה שזהו אחד מבתי הקפה הנעימים באזור ואת הדק פונה לפיסת דשא, וקיבלתם לוקיישן כמעט פריזאי בשכונה הממוסחרת.

הכוכבים

לחם אגוזים (22 ש"ח), יהלום פירות עם קרם פטיסייר ופירות טריים (16 ש"ח). מאפה כנאפה – בצק שמרים עלים ממולא בגבינת מסקרפונה ושערות קדאיף (16 ש"ח).

בייקר'ס רמת חן, גולני 27 רמת חן, 03-7391659 | בייקר'ס, נפחא 3 תל אביב, 03-6771770

מאפה של בייקר'ס

מאפה של בייקר'ס. צילום: דניאל לילה

 

בית לחם

בוויצמן פינת ארלוזורוב, בלוקיישן שפעם אכלס בית מרקחת מיתולוגי, נפתחה מאפייה שמשכה מיד לקוחות מכל הסביבה – מנשות כיכר המדינה עד פליטי איכילוב. על מדפים שמגיעים כמעט עד התקרה ניצבים לחמים פריכים ומתפצחים שמגיעים מהמאפייה הצמודה. כדאי להקשיב להמלצות הצוות ולצאת מאזור הנוחות, כי רוב הסיכויים שתופתעו לטובה.

הכוכבים

לחם שיבולת שועל (23 ש"ח) לחם צ'יה מקמחים מלאים וזרעי צ'יה (25 ש"ח), עוגת קראנץ' חלבה (40 ש"ח), מאפה תפוחים ופטיסייר (14 ש"ח).

בית לחם

מאפיית בית לחם. צילום: אורן זיו

מאפיית בית לחם. צילום: אורן זיו

 

בייקרי

מה לא נכתב על המאפייה של אימפריית R2M? אם רק הרגע חזרתם מהירח דעו שמדובר במוסד שהסניף הראשון שלו ברחוב יד חרוצים כבר חגג עשור מזמן. המאפייה נפתחה כתוצאה מדרישה מוגברת מצד מסעדות הקבוצה ומתוך התחשבות בלקוחות שביקשו לקחת קצת מהקסם הביתה. מאז נפתחו חנויות נוספות, במקומות הקרובים עד כמה שאפשר למסעדות הקבוצה: צמוד לבראסרי, בתוך הדליקטסן ובכיכר המדינה וכן, בכולן יש תור תמידי. ביקור בבייקרי יכול לסגור פינה של כריך/קפה ומאפה לבוקר, או ליצור הזדמנות לארוחת קינוחים מושחתת. החלטה שלכם.

הכוכבים

בייגלס (5/6 ש"ח ליחידה) פחזניות סנט אונורה (4 ש"ח ליחידה), מאפינס אוכמניות/תפוז (12 ש"ח).

בייקרי אבן גבירול | בייקרי יד חרוצים | בייקרי כיכר המדינה | בייקרי דליקטסן | בייקרי דיזינגוף

ראש השנה בבייקרי. צילום: יח"צ

בייקרי (צילום: יח"צ)

 

זומר

הסניף הראשון נפתח בשנת 2009 בפרישמן פינת דיזנגוף על ידי גיל זומר ויניב גרציאני, ונחשב לעוגן קולינרי באזור. מאז השניים התפצלו – גרציאני נמצא בקינג ג'ורג' ובזומר אפשר עדיין למצוא לחמי בוטיק, קרואסונים ביצור עצמי, מאפי בוקר מתוקים או מלוחים, כריכים וממרחים.

הכוכבים

לחם 100 אחוז כוסמין (25 ש"ח), בגט צרפתי (13 ש"ח), פיננסייר שוקולד וגנאש שוקולד (3 ש"ח ליחידה), גוז'ר (פחזנייה מלוחה) 3 ש"ח ליחידה.

זומר פרישמן

זומר. צילום: יולי גורודינסקי

זומר (צילום: יולי גורודינסקי)

 

רוסטיק

השף קונדיטור עמיר לוליאן, שהקים את ליליות בייקרי, פתח בולנז'רי עם מיטב האפייה הכפרית; לחמי מחמצת קלאסיים במחירים שוברי שוק (14־15 ש"ח לכל סוגי כיכרות הלחם), עוגות שמרים ובחושות ועוגיות. המקום מתנהל כקפיטרייה גורמה עם כריכים מושקעים, סלטים, קישים ומאפים לכל שעה משעות היום.

הכוכבים

לחם זיתים (16 ש"ח), כריך טבעוני (27 ש"ח), קרואסון שקדים (14 ש"ח).

רוסטיק, יגאל אלון 63 תל אביב, ראשון־חמישי 7:00־20:00, שישי 7:00־שעתיים לפני כניסת השבת, 6398853־03

רוסטיק. צילום: יולי גורודינסקי

רוסטיק. צילום: יולי גורודינסקי

 

פלא – אופים חלומות

נחזור להתחלה ההו כה מושחתת: רועי פישמן הוא זה שאופה את הקרואסונים המבריקים של רשת לה גאטרי (היה לנו קשה להתאפק). מאז, הוא חבר לדורון שפע עינב, שהיה הקונדיטור של הרברט סמואל, ויחד הם פתחו את המאפייה למכירה ישירה לקהל הרחב והוסיפו לה גם אספרסו בר צנוע. לקרואסונים נוסף ליין לחמי מחמצת של דגנים, אגוזים, זיתים, שיפון וכו' (17 ש"ח ליחידה, שניים ב־30 ש"ח), עוגות, עוגיות, פוקצ'ות ואפילו לחמים ללא גלוטן.

הכוכבים

לחם מקמח טף (25 ש"ח), קרואסונים שהם פלא (7 ש"ח בלבד לטרי, 5 ש"ח לקפוא לאפייה בבית).

פלא אופים חלומות, דרך בן צבי 35 תל אביב, ראשון־חמישי 7:00־19:00, שישי 7:00־שעה לפני כניסת השבת, 5776697־03

פלא אופים חלומות. צילום: אנטולי מיכאלו

פלא אופים חלומות. צילום: אנטולי מיכאלו

 

לחם וחברים

ארי ואיזבל, זוג עולים מצרפת החליט להקים מאחז פחמימות פריזאי בעיר המזיעה והלחה, כמיטב המסורת הצרפתית. במקום תוכלו למצוא, בכל שעות הפעילות, לחמי מחמצת מקמח מלא או שיפון, עם או בלי אגוזים וצימוקים (20 ש"ח לכל סוגי הלחמים, חוץ מהשיפון ב־25 ש"ח) לצד מאפי בוקר ריחניים וקינוחי ויטרינה עוצרי נשימה.

הכוכבים

מאפי בוקר (12 ש"ח), בגט (10 ש"ח), בריוש עם פטיסייר ופירות (15 ש"ח)

לחם וחברים

פחזניות בלחם וחברים. צילום: אנטולי מיכאלו

פחזניות בלחם וחברים. צילום: אנטולי מיכאלו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 336ecf27d163bc3af5