דרך העגבנייה: המנות האדומות הכי טובות
העגבניות בשיא העונה והשפים חוגגים. ממרק גספאצ'ו קלאסי ועד סלט עגבניות בורמזי: קבלו את 12 האדומות הכי טעימות בעיר
1. עגבניות מגי שחוטות על קרטון – אברקסס צפון
אייל שני, מלך העגבניות המקומי, חותך עגבניות מגי ומגיש אותן בתיבול שמן זית ומלח. (27 ש"ח).
2. גספאצ'ו עגבניות שרי – קאליפסו
במסעדת החוף החדשה מגיש עומר מילר גספצ'ו של עגבניות שרי ואפרסקים עם טרטר שרימפס נאים (69 ש"ח).
3. קארי עגבניות – מונאר
אחת מכוכבות המטבח ההודי מופיעה כאן בגרסת הקארי עם אגוזי קשיו, דאל עדשים, לוביה ובמיה סגולות, עלי תרד ותרד מים (49 ש"ח).
4. מרק עגבניות קר – מאייאר
אוסמה דלאל טומן במרק כיסוני שושברק, מנגולד וקרם פרש אגוזים (55 ש"ח).
5. סלט קפרזה – אוזריה
כמה פשוט ככה טוב: אביבית פריאל אביחי מגישה סלט קפרזה קלאסי מעגבניות מגי ושרי בשלל גוונים, עם גבינת בוראטה טריה (68 ש"ח).
איך מבחינים בין זני עגבניות? מדריך העגבניות השלם
6. רביולי עגבניות – קוואטרו
מנה ראשונה מתוחכמת ואלגנטית של פסטה ממולאת עם פונדו גבינה כחולה, ריחן, צימוקי שרי, קרוטונים ופניני בלסמי (56 ש"ח).
7. סלט עגבניות ברכז רימונים – אונזה
באונזה לוקחים את העגבנייה לכיוון הבלקני עם צ'ילי, אגוזים, רכז רימונים וגבינת פטה (26 ש"ח).
8. במיה מטוגנת בתבשיל עגבניות – גריג
מנה קייצית של במיה בתבשיל עגבניות שרי (אדומות, צהובות וליקופן) עם טרגון וסלט ריג'לה (60 ש"ח).
9. קונסומה עגבניות שרי קלויות – הוטל מונטיפיורי
הקונסומה המתובל בשבבי עגבנייה מיובשת משמש כרוטב ארומטי לטורטליני צצולא סרטנים ועשבי תיבול (58 ש"ח).
10. מסאללה עגבניות שרי מתוקות – פיפי'ז
האסייתית המתוקה בפלורנטין מגישה תבשיל עגבניות שרי מתקתקות בניחוח הודי מתובל של חרדל שחור (68 ש"ח).
11. סלט עגבניות בורמזי – מאקונג
בפופ אפ האסייתי של האקסטרה ברוט תמצאו סלט מפלחי עגבניות עם שאלוט בויניגרט ליים, שמן שאלוט מטוגן עם ג'ינג'ר ועשבי תיבול (38 ש"ח).
12. עגבניות ממולאות – גרינברג
גרסה יצירתית לעגבניות ממולאות, כאן עם שרימפס ואורז ברוטב ציר דגים ועגבניות, זוקיני מעושן ופטה כבשים (89 ש"ח).
[interaction id="59a5310f10b9cdab1f1c7f03"]