ג'וז ולוז התמקמו בחלל החדש בדרום תל אביב

ארבע קומות של סטייל: לאחר שעזבה את החלל המיתולוגי ביהודה הלוי, מסעדת ג'וז ולוז נפתחה השבוע מחדש ברחוב גבולות

ג'וז ולוז. צילום: בן קלמר
ג'וז ולוז. צילום: בן קלמר
20 בנובמבר 2014

בלו"ז מהיר ומזהיר עברו ג'וז ולוז לכתובתן החדשה ברחוב גבולות, מתחת לרובע המגדלים הצפוף שהוקם בדרך אילת פינת לוינסקי. עלמה פוגל ואורית רביבו, שתפעלו לפני יותר מעשור בר מרקים בלב ירושלים, פתחו אז, עם הגיען לתל אביב, מסעדה בתוך מה שנדמה היה כסלון ביתי וכמקום בילוי מחתרתי. עזיבתן של ג'וז ולוז את הדירה והחצר ביהודה הלוי הביאה ללא מעט לקוחות את הבלוז. נראה שהפתיחה המחודשת בכתובת החדשה שינתה קצת את האופי הייחודי של המסעדה: במקום חלל דירתי המקום החדש ממלא חלל תעשייתי בחמימות מיושנת ואינטלקטואלית. פוגל ורביבו שיפצו מפעל תפירה קטן ורקמו ממנו מתחם בילוי בן ארבע קומות: קומת כניסה עם רצפה מצוירת, רהיטי וינטג' וקירות בירוק ובורדו; חצר אחורית המוקפת בנייה רוויה, שנמצאת מול המטבח הפתוח; גלריה בקומה השנייה, שאפשר לצלם ממנה את האורחים למטה בזוויות מעניינות ולהעלות לאינסטוש; בקומה מעל נמצא הסטודיו של הקרמיקאית רחל אלימלך אורבך, שפעלה בשכנות לג'וז ולוז גם בכתובת הקודמת ועברה איתן לרחוב גבולות, והיא עורכת פה סדנאות; ובקומה העליונה גג גדול שכרגע אינו בשימוש, עם עצי פיטנה ותפוז.

בתפריט המשתנה, המודפס כזכור במכונת כתיבה, הופיעו השבוע בין היתר המנות הבאות: סלט עשבים חריף (18 ש"ח), תרד תורכי במחבת (28 ש"ח), מרק עדשים בדואי (38 ש"ח), טרטר מוסר ים עם טפיוקה, יוזו ואצות שחורות (42 ש"ח), קלמרי ממולא גבינת טולום (49 ש"ח) ופילה לבן במחבת עם סלט אסייתי (52 ש"ח). המסעדה עצמה מתחילה לפעול בשעות הערב, ועד הצהריים יציעו לכם רק קפה וקרואסון חם. מעלית המשאות שנותרה כאן והקורות החשופות יזכירו לכם שאתם בבית מלאכה ישן בפלורנטין. השירים שברקע וקוביות הסוכר בכלי ההגשה האריסטוקרטיים ישכיחו וידחיקו את כל השאר.

למסעדת ג'וז ולוז