הוקוס קוקוס: קינוחי הקוקוס שיהפכו אתכם לכוכבי הסדר

איך מתגברים על האתגר בקינוחים כשרים לליל הסדר? הקונדיטורית נופר צור מביסטרו הרובע השישי מנדבת שלושה מתכונים שיבטיחו לכם כרטיס כניסה מהמארחים שלכם לליל הסדר גם בשנה הבאה

פלאן קוקוס. צילום: אנטולי מיכאלו
פלאן קוקוס. צילום: אנטולי מיכאלו
1 באפריל 2015

טראפלס קוקוס

המצרכים (ל־30 כדורים)

  • ½2 כוסות קוקוס טחון
  • 1 פחית חלב מרוכז (397 גר')

 

[tmwdfpad]

 לציפוי

  • 3/4 כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לתערובת אחידה

2. מכניסים את התערובת למקרר למשך 15 דקות.

3. מכדררים את התערובת לכדורים קטנים ומצפים בקוקוס ובפיסטוקים.

4. מקררים את הטראפלס לפחות ארבע שעות לפני ההגשה.

טראפלס קוקוס. צילום: אנטולי מיכאלו

פלאן קוקוס

המצרכים (ל־4 מנות בקוקוט חד פעמי מאלומיניום, בנפח 150 מ"ל, או בכלי חסין חום באותו הנפח)

לקרמל

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

 

לקרם קוקוס

  • 1/2 כוס חלב
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 מקל וניל
  • 5 חלמונים מביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית קוקוס טבעית

 

אופן ההכנה

להכנת הקרמל

1. בסיר קטן ורחב מניחים את הסוכר והמים.

2. מערבבים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והסירופ מתחיל לרתוח.

3. מרגע הרתיחה מפסיקים לערבב וניתן לנענע קלות את הסיר עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

4. מוזגים את הקרמל לכלים ומניחים בצד להתקררות והתקשותו.

להכנת הקרם

1. מחממים תנור לחום של 120 מעלות.

2. בסיר קטן מחממים את החלב, השמנת והווניל עד לסף רתיחה.

3. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר עם החלמונים לתערובת אחידה.

4. שופכים את הנוזלים בהדרגה לקערת החלמונים עם הסוכר תוך כדי טריפה.

5. מוזגים את הבלילה לקוקוטים (עד כ־3/4 מגובה הכלי).

6. מניחים את הכלים עם הבלילה בתוך תבנית בעלת שוליים גבוהים ובתוכה מים רותחים (כך שהקרם ייאפה בתוך אמבט מים חמים).

7. מכניסים בזהירות לתנור ואופים כשעה, עד שהקרם יציב אך רוטט מעט במרכזו (ניתן לבדוק זאת בנענוע קל של התבנית).

8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב את הפלאן.

9. מעבירים לקירור למשך ארבע שעות לפחות כשהפלאן מכוסה בנייר כסף.

להגשה: כדי להוציא בקלות את הפלאן מהכלי ולהמיס מעט את הקרמל, טובלים את הכלים טבילה קצרה במים רותחים, ומעבירים סכין חדה בדפנות הכלי. הופכים את הכלים להוצאת הפלאן היישר אל צלחת ההגשה.

פלאן קוקוס. צילום: אנטולי מיכאלו

קינוח קוקוס – תותים

מצרכים (ל־6 כוסות קינוח בנפח 450 מ"ל)

לרוטב התותים

  • 1 כוס תותים טריים חתוכים לרבעים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מיץ לימון

 

למוס קוקוס

  • 2 מכלי (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 חפיסה (100 גר') שוקולד לבן
  • 1/4 מקל וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס קוקוס טחון

 

לדיסק מרנג קוקוס

  • 2 חלבונים
  • קורט מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כוס קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

להכנת המרנג

1. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.

2. מציירים על נייר האפייה עיגולים בקוטר הגדול מפתח הכלי שבו נגיש את הקינוח, במרווחים של 1 ס"מ (הופכים את נייר האפייה כך שהצד המצויר יפנה כלפי מטה).

3. בקערת המיקסר מניחים את החלבון עם קורט המלח ומתחילים בהקצפה במהירות בינונית.

4. כשמתחילות להיווצר בועות קטנות והחלבון מתחיל לשנות צבעו ללבן, מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר, תוך כדי עבודת המיקסר.

5. מקציפים כחמש דקות עד שנוצר קצף חלק, לבן, מבריק ויציב.

6. מקפלים את אבקת הסוכר והקוקוס לתוך הקצף בעזרת לקקן.

7. מזלפים את המרנג בעזרת שקית זילוף, עם צנתר עגול בקוטר 10 מ"מ לתוך העיגולים שציירנו על נייר האפייה, כך שייווצרו עיגולים שטוחים (בצורת דיסק) במרווחים של כ־1 ס"מ.

8. אופים כשעה וחצי עד שהמרנג מתייבש וניתן להסירו מנייר האפייה בקלות.

9. יש לשמור את המרנג בקופסה אטומה עד להגשה.

קינוח קוקוס ותותים. צילום: אנטולי מיכאלו

להכנת המוס

1. מרתיחים 1/2 כוס שמנת מתוקה ואת הווניל

2. שופכים על השוקולד הלבן, ממתינים כדקה וטורפים לקרם חלק ומבריק.

3. מכניסים למקרר למשך שעה.

4. מניחים את הקרם שהתקרר בקערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים, מקציפים הכל עד לקבלת קרם יציב (יש להיזהר לא להקציף יותר מדי).

להרכבת המנה (בסמוך להגשה)

1. בתחתית כוס ההגשה מניחים שתי כפות מרוטב התותים.

2. מזלפים את המוס בעזרת צנתר משונן, בקוטר 12 מ"מ.

3. מניחים את התותים מעל.

4. סוגרים את הכלי בעזרת דיסק המרנג ומניחים עליו תותים.

5. מעטרים עם קוקוס קלוי ועם פיסטוקים קלויים קצוצים.