שתי פתיחות וסגירה אחת: נפרדים מגדרה 26, אומרים שלום לבובה

הקיץ כבר כאן: ביסטרו חדש בבן יהודה ובר יין מסתורי על חורבות הויינברג מלחשים לנו שהולך להיות קיץ חם, מתחמם, לוהט

דנדש בבן יהודה, בובה ביסטרו. צילום: כפיר חרבי
דנדש בבן יהודה, בובה ביסטרו. צילום: כפיר חרבי
25 ביוני 2017

פרידה מגדרה 26

מסעדת גדרה 26 שנפתחה לפני שבע שנים בסמוך לכניסה לשוק הכרמל הפתיעה את אוהדיה כשהודיעה שתסגור את דלתותיה בסוף השבוע. המסעדה, בבעלות אמיר ומורן קרונברג היתה ביסטרו שכונתי ששילב בתפריט השפעות מקומיות עם מטבחי שבדיה ועיראק (מוצאו של אמיר, השף) והיתה המסעדה הראשונה שנפתחה מול המנזר והפכה את רחוב הלל הזקן למתחם מסעדות שוקק חיים כשמאוחר יותר הצטרפו אליה The Bun ומזללת פסטה בסטה.

https://www.instagram.com/p/BVjqy_Igqig

כמה מן המנות שרקח קרונברג, למשל קובה ים ממולא בגבינת עיזים ובשר סרטנים, כדורי בשר שבדים עם מרקחת אוכמניות וספריבס קרמל מלוח הפכו למזוהות עם המסעדה ואוהדיהן כבר מבכים את לכתן.

קובה פירות ים וגבינת עיזים, גדרה 26. צילום: קרן רצבי
קובה פירות ים וגבינת עיזים, גדרה 26. צילום: קרן רצבי

 

על הסגירה הצפויה אומרת מורן קרונברג: "אחרי שבע שנים בתחום הזה, עם כל המשמעויות הכרוכות בכך, שנינו מרגישים רצון לעשות עוד דברים. כשיש לך מסעדה אתה כבול אליה, ואין לך זמן לשום דבר אחר. יש לנו צורך לזוז ולהתפתח ואנחנו מרגישים שעכשיו זה הזמן. היתה לנו זכות ענקית בשבע השנים האחרונות להאכיל את הלקוחות שלנו ולדאוג לכל מה שהם רוצים. אנחנו מודים לכל מי שגדרה 26 הפכה להיות לבית שני עבורו, זה תמיד ריגש אותנו. אנחנו עכשיו מתחילים את השבוע האחרון שלנו ולקוחות ביקשו מאיתנו כל מיני מנות שהם אוהבים כדי להיפרד מהן, כך שהשבוע יוקדש למסיבת פרידה ארוכה מכל האנשים שאנחנו אוהבים ושאוהבים אותנו".

את המקום לקחו זוג שותפים שמתכננים להפעיל במקום בית קפה.

 

 

מחפשים איפה לאכול? בדקו ברשימת המסעדות הטובות בתל אביב

בובה של מקום

איש חיי הלילה יוני דוקלסקי (שהיה שותף לאורך כמעט עשור באברקסס, בבוטלג וממקימי קפה ביאליק) החליט לעבור לצד המואר של היממה ולפתוח ביסטרו קרוב לבית. דוקלסקי חבר לאיתן כהן, עולה מצרפת, והקים איתו בבן יהודה ביסטרו עם בר גדול לישיבה לאורכו, די ג'יי מנגנים, וחברים מהחיים הקודמים והליילים שבאים לבלות ולאכול. הבר מעוצב בצבעים כהים, עם מנורות זכוכית עגולות גדולות ושקופות שתלויות מעליו בסגנון המזכיר נורות ליבון של פעם.

דנדש בבן יהודה, בובה ביסטרו. צילום: כפיר חרבי
דנדש בבן יהודה, בובה ביסטרו. צילום: כפיר חרבי

השף יונתן גלעדי (יועזר, צפון אברקסס, רפאל ושיין אנד שארפ) בנה תפריט של קלאסיקות וקיבל אור ירוק להפתיע עם מנות ספיישל מתחלפות על בסיס יומי. תמצאו פה שיפודי פרגית בנוסח אסייתי; קרפצ'ו בקר עם עלי רוקט, שמן זית ופרמז'ן; טרטר טונה טריה ברוטב יפני על מצע אבוקדו; חריימה מלברק טרי; שרימפס על הפלאנצ'ה עם איולי ולימון מגורר; שרימפס בורגר בלחמניית בריוש עם רוטב איולי ליים חריף (34-69 ש״ח למנה). בימים הקרובים המקום יהיה בהרצה ושעות הפעילות עדיין לא לגמרי קבועות, בהמשך הביסטרו צפוי להיפתח מתשע בבוקר ועד לקראת חצות, ובשיא הקיץ גם מאוחר יותר, ובסופי שבוע מתוכננים בראנצ'ים. בובה ביסטרו הוא לא בובה של מקום, הוא קצת אפל, וקודר, וסקסי מכדי לקבל תארים כאלה, אבל זה לא מה שיעצור את אנשי הלילה מלעבור בו בדרך לעבודה.

הביסטרו החדש בבן יהודה, בובה ביסטרו. צילום: כפיר חרבי
הביסטרו החדש בבן יהודה, בובה ביסטרו. צילום: כפיר חרבי

בובה ביסטרו

אח יא בבי

בר היין ויינברג שהוקם ב-2009 בידי דלית ואילן בר היה נקודה קטנה וותיקה בתולדות ימי הברים של העיר. בר שכונתי במלוא המובן של שכונתיות, שהלקוחות הקבועים ראו בו חלק בלתי נפרד מקיומם בעיר. הלקוחות הקבועים של ויינברג, תושבי השכונה, היו אמוציונאליים ומתוסכלים מאוד מהעלמות חלק חשוב מחייהם החברתיים, ובקבוצת פייסבוק רבת משתתפים שהקימו לקוחות הבר, כבר שקלו האם לרכוש את המקום כדי להמשיך להפעילו בעצמם. התפנית קרתה כשהשף של הויינברג, אסי לוי, ומנהלת המקום שיר וייזר, החליטו לקחת על עצמם את הבר ולפתוח אותו מחדש כמקום בילוי שכונתי לילי המתמחה באוכל מקומי.

בשם אובדן הפורמליות הקירות נותצו כך שהמעבר בין הבר לחדר הסמוך לו גדל, ותוכו של קיר הלבנים נחשף. חלון נפער בקיר לרחוב, כך שלא חייבים להיכנס כדי לקחת דרינק ולהתיישב בחוץ, אבל בהחלט כדאי להיכנס. קודם כל בגלל האווירה הכל כך חמימה ומצחיקה, ובעיקר בגלל שפותחים פה שולחנות על בסיס מנות קטנות ובינוניות שסינרגטית מייצרות ארוחות מפוארות. תמצאו פיתה גזלן מטוגנת ומאובקת בזעתר שמוגשת עם טחינה בשני צבעים; סלט עגבניות כבושות לילה שלם שמוגש עם לימונים כבושים; לחוח בייתי שמהווה מצע לסינייה; סלט עוף מפורק על צזיקי; מקלובה של פריקי מעושן ומנה של פלאפל חומוס ושרימפס המוגש עם איולי לימונים כבושים ויוגורט. (16-22 ש״ח למנה קטנה, 16-39 ש״ח למנה בגודל בינוני). מכיוון שוייזר צמחונית מידי יום שני יצוין כאן מיטלס מאנדיי עם מנות מיוחדות דוגמת פיתה עם שומר צעיר קונפי, ראשד וסלט חצילים מוקצף. כל אחד מתקבל כאן באהבה, כל לקוח הוא בבי, או כמו שאומר זאת אסי לוי: "בבי הוא אמנם שם חיבה אזוטרי שנאמר כלאחר יד, אבל אצלנו מכירים את כולם, ומתכוונים לזה."

בבי

עוד שלושה מקומות מעניינים שנפתחו החודש:

קפה האנוי, הוייאטנמית החדשה שמובילה השפית הצעירה נופר זוהר בכיכר רבין

מה שמחכה לכם בק־פה האנוי. צילום: נמרוד סונדרס
מה שמחכה לכם בק־פה האנוי. צילום: נמרוד סונדרס

טאפאצ'ולה, מקסיקנית חדשה עם וייב בלייני במתחם הרצל

תרימו לטאפאצ'ולה. צילום: נועה גוטמן
תרימו לטאפאצ'ולה. צילום: נועה גוטמן

פומו, איטלקיה חדשה לעכברי היי טק של רמת החייל

הפיצה של פומו. שימו אותה על התן ביס. צילום: דרור עינב
הפיצה של פומו. שימו אותה על התן ביס. צילום: דרור עינב