טיים אאוט timeout

משמינים מנחת: המאפיות הכי טובות בתל אביב

| מאת: שירה אדלר, שירי כץ, שרון בן-דוד

לחם ריחני, חם, מתפצפץ ונימוח. לחם סלק, לחם ים צפוני, לחם כוסמין, או לחם צ'יה - בחרנו עבורכם את המאפיות הכי טובות בתל אביב, עדות של נחתום

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/09/sizes/חלת-צימוקים-צילום-דניאל-לילה-מאפיית-לחמים-2-1_h_wo_680_382.jpg
דילמת הבציעה או הפריסה. לחמים. צילום: דניאל לילה

אנחנו לא באמת זקוקים לסיבה מיוחדת בכדי לכתת רגליים, לטעום ולדווח היכן נאפה הבגט הכי מתפצפץ או איפה חבויים לחמי מחמצת שהנחתום יעיד גם יעיד על עיסתם. אחרי שטרפנו את הקינוחים המושחתים ובדקנו את אוכל הרחוב הטוב ביותר בתל אביב, הגיע הזמן לפנות את הבמה לבסיס של הכל: הלחם.

בולנז'רי 96

האסור שממזרח לאיילון מסתמן כאימפריה של פחמימות. לחמנינה ורוסטיקו כבר כאן מזמן, ולפני חודשיים נפתחה המאפייה-קונדיטוריה של השף ערן שוורצברד ושותפתו אוריאן אבידן. התנור שבירכתי המטבח מזרים לאורך כל היום פוקאצ'ות פריכות עם ובלי ירקות ועשבי תיבול, באגטים מתפצחים, מקלות לחם ולחמים, בעיקר מקמחים מלאים ועתיקים כמו קמוט, אמר ואיינקורן. אם כל הבריאות הזו לא בשבילכם קחו קרואסון, כי הוא הכי טוב בעיר.

הכוכבים: בגט ג'בטה (8 ש"ח), בגט צרפתי (10 ש"ח), לחם 5 דגנים (20 ש"ח).

בולנז'רי 96

בולנז'רי 96, חם מהתנור. צילום: ערן שוורצברד

בולנז'רי 96, חם מהתנור. צילום: ערן שוורצברד


עוד כתבות טעימות:

הקונדיטוריות הטובות בתל אביב
המאפייה ששווה להדרים למענה
הכריכים הכי טובים בתל אביב

בייקרי

מה לא נכתב על המאפייה של אימפריית R2M? אם רק הרגע חזרתם מהירח דעו שמדובר במוסד שהסניף הראשון שלו ברחוב יד חרוצים כבר חגג עשור מזמן. המאפייה נפתחה כתוצאה מדרישה מוגברת מצד מסעדות הקבוצה ומתוך התחשבות בלקוחות שביקשו לקחת קצת מהקסם הביתה. מאז נפתחו חנויות נוספות, במקומות הקרובים עד כמה שאפשר למסעדות הקבוצה: צמוד לבראסרי, בתוך הדליקטסן ובכיכר המדינה וכן, בכולן יש תור תמידי. ביקור בבייקרי יכול לסגור פינה של כריך/קפה ומאפה לבוקר, או ליצור הזדמנות לארוחת קינוחים מושחתת. החלטה שלכם.

הכוכבים: בייגלס (5/6 ש"ח ליחידה) פחזניות סנט אונורה (4 ש"ח ליחידה), מאפינס אוכמניות/תפוז (12 ש"ח).

בייקרי אבן גבירול | בייקרי יד חרוצים | בייקרי כיכר המדינה | בייקרי דיזינגוף

בייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

בייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

בייקר'ס

הצלחה מפתיעה בקנה מידה פריפריאלי של המאפייה מרמת חן הובילה גם להקמת סניף צמוד לגינת שינקין. הבולנז'ר אנטון אנטופובסקי התווה את קו האפייה המלוחה: מאפים בסגנון צרפתי בלי לעגל פינות, ואילו היום מנצח על התזמורת תומר גרינוולד. על הדלפק מונחים כריכים קטנים ומוקפדים, מאפי בצק עלים, עוגות ועוגיות, ולאורך המדפים מסודרים בשורות לחמים שהרגע יצאו מהתנור. תוסיפו לכך את העובדה שזהו אחד מבתי הקפה הנעימים באזור ואת הדק פונה לפיסת דשא, וקיבלתם לוקיישן כמעט פריזאי בשכונה הממוסחרת.

הכוכבים: לחם אגוזים (22 ש"ח), יהלום פירות עם קרם פטיסייר ופירות טריים (16 ש"ח). מאפה כנאפה – בצק שמרים עלים ממולא בגבינת מסקרפונה ושערות קדאיף (16 ש"ח).

בייקר'ס תל אביב | סניף רמת חן, גולני 27 רמת חן, 03-7391659

בייקרס (צילום: אנטולי מיכאלו)

בייקרס. צילום: אנטולי מיכאלו

 

בית לחם

בוויצמן פינת ארלוזורוב, בלוקיישן שפעם אכלס בית מרקחת מיתולוגי, נפתחה מאפייה שמשכה מיד לקוחות מכל הסביבה – מנשות כיכר המדינה עד פליטי איכילוב. על מדפים שמגיעים כמעט עד התקרה ניצבים לחמים פריכים ומתפצחים שמגיעים מהמאפייה הצמודה. כדאי להקשיב להמלצות הצוות ולצאת מאזור הנוחות, כי רוב הסיכויים שתופתעו לטובה.

הכוכבים: לחם שיבולת שועל (23 ש"ח) לחם צ'יה מקמחים מלאים וזרעי צ'יה (25 ש"ח), עוגת קראנץ' חלבה (40 ש"ח), מאפה תפוחים ופטיסייר (14 ש"ח).

בית לחם

מאפיית בית לחם. צילום: אורן זיו

מאפיית בית לחם. צילום: אורן זיו

 

בר לחם

כשבר לחם נפתח בשנת 2005, נאות אפקה הייתה סוג של פריפריה ומאפיית בוטיק הייתה עסק למשוגעים בלבד. מאז עברו הרבה ק"ג של בצק בתאי ההתפחה, האיכות השתדרגה, אך התהליכים נותרו קפדניים כשהיו. על בר לחם חתומים שירה ודגן שחם ויובל שניר שהצטרף כעבור שנה, ומאז ועד היום, הם משקיעים את מלוא מרצם באפייה של מיני מאפים שקשה לעמוד בפניהם.
הכוכבים: לחם 100 אחוז כוסמין (24 ש"ח), קלצונה גבינות, מנגולד ובצל סגול (34 ש"ח), סנדוויץ' עם סלמון סקין צרוב, מיונז חריף ואבוקדו, מגיע בג'בטת אצת וואקמה (45 ש"ח).

בר לחם סלוניקי | בר לחם רמת אביב ג'

תנו לי כזה, וכזה, וכזה. בר לחם. צילום: אפיק גבאי

תנו לי כזה, וכזה, וכזה. בר לחם. צילום: אפיק גבאי

 

זומר

הסניף הראשון נפתח בשנת 2009 בפרישמן פינת דיזנגוף על ידי גיל זומר ויניב גרציאני, ונחשב לעוגן קולינרי באזור. מאז השניים התפצלו – גרציאני נמצא בקינג ג'ורג' ובזומר אפשר עדיין למצוא לחמי בוטיק, קרואסונים ביצור עצמי, מאפי בוקר מתוקים או מלוחים, כריכים וממרחים.

הכוכבים: לחם 100 אחוז כוסמין (25 ש"ח), בגט צרפתי (13 ש"ח), פיננסייר שוקולד וגנאש שוקולד (3 ש"ח ליחידה), גוז'ר (פחזנייה מלוחה) 3 ש"ח ליחידה.

זומר פרישמן

זומר. צילום: יולי גורודינסקי

זומר. צילום: יולי גורודינסקי

לה מולאן

קשה להאמין שהמקום הקטן והצנוע הזה הוא אחת המאפיות הטובות בעיר.
האופה מוטי חיימוביץ' מכין לחמים שלא היו מביישים אף מאפייה בעולם. על השולחן ובחלון הראווה מוצגים מאפים אלגנטיים ובגטים שמביני עניין אומרים שהם הכי דומים לבגטים שבפריז. את השולחנות במקום אפשר לספור בקושי על שתי ידיים והם תמיד תפוסים, אז בלית ברירה נמשיך לאכול את הלחם שלנו על ספסל ברחוב ולהתענג על כל ביס.

הכוכבים: בגט (14 ש"ח), קרואסון שקדים (14 ש"ח), עוגת גבינה אפויה (49 ש"ח).

לה מולאן

לה מולאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחח הבגט, לה מולאן. צילום: אנטולי מיכאלו

 

לחמים

אין תל אביבי שלא מכיר את לחמים וכן, גם את התור הארוך שמשתרך מדלת המקום בימי שישי בבוקר. אורי שפט הקים את הסניף הראשון בשנת 2002 במתכונת 24/7, מה שהבטיח זרימה קבועה של בליינים שמצאו את עצמם באמצע הסופ"ש בקרייבינג לפחמימות. מאז השתנו כמה דברים: הרשת כבר אינה פועלת בשבת, סניפים נפתחו בשוק הנמל, בשוק הכרמל ובשרונה מרקט, ואם זה לא מספיק, לנוכח ההצלחה בארץ, נפתחו שני סניפים בניו יורק ויצא ספר שעושה הרבה רעש בתחום. אם זו לא גאווה ישראלית אנחנו לא יודעים מה כן.

הכוכבים: עוגת שוקולד שמרים (36 ש"ח) המוכרת בניו יורק בשמה השני בבקה.

 

לחמים | לחמים נמל תל אביב | לחמים שוק הכרמל

אורי שפט למאפיית לחמים. צילום: דור מלכה

אורי שפט ממאפיית לחמים. צילום: דור מלכה

 

לחם וחברים

ארי ואיזבל, זוג עולים מצרפת החליט להקים מאחז פחמימות פריזאי בעיר המזיעה והלחה, כמיטב המסורת הצרפתית. במקום תוכלו למצוא, בכל שעות הפעילות, לחמי מחמצת מקמח מלא או שיפון, עם או בלי אגוזים וצימוקים (20 ש"ח לכל סוגי הלחמים, חוץ מהשיפון ב־25 ש"ח) לצד מאפי בוקר ריחניים וקינוחי ויטרינה עוצרי נשימה.

הכוכבים: מאפי בוקר (12 ש"ח), בגט (10 ש"ח), בריוש עם פטיסייר ופירות (15 ש"ח).

לחם וחברים | לחם וחברים אבן גבירול

פחזניות בלחם וחברים. צילום: אנטולי מיכאלו

פחזניות בלחם וחברים. צילום: אנטולי מיכאלו

 

לחמנינה

המאפייה הכי תל אביבית בעולם. נקודה. מדי בוקר, צהריים או ערב, תושבי תל אביב זוכים לנעוץ שיניים בקולקציית הבולנז'רי הייחודית של לחמנינה: עוגיות, עוגות, לחמים יוצאי דופן שהפכו לנכס צאן ברזל תל אביבי (לחם נלסון, היי) ומאפי בוקר משובחים שמוצגים לראווה מדי בוקר והופכים את התלבטות ה"קפה ומאפה?" לקלה מדי. ההוכחה הכי טובה להצלחה היא העובדה שלחמנינה התרחבה וקיימים סניפים נוספים כך שעכשיו יותר אנשים יכולים להנות מהמרכולת הנפלאה והפריכה.

הכוכבים: לחם נלסון (22 ש"ח), לחם סלק (22 ש"ח), קרואסון פיסטוק (14 ש"ח), מאפה בוקר טבעוני (12 ש"ח).

לחמנינה הבימה | לחמנינה קרמניצקי | לחמנינה שוק צפון, 03-6432000

לחמנינה (צילום: באדיבות לחמנינה)

לחמנינה. צילום: באדיבות לחמנינה.

 

מרגוזה

מה שהחל כמאפייה שכונתית קטנה מושך כיום לקוחות מתל אביב רבתי ומופיע בכל מדריך על שוק הפשפשים. המקום פועל כמכונה משומנת ומשמר את אווירת המאפייה משפחתית שבלוגו. נוסף ללחמים ולמאפים, התפריט כולל סלטים, כריכים וקישים לפי העונה. ניחוח מאפי הבוקר, כמו קרואסון שוקולד תפוז או מאפה שוקולד ואגוזי לוז (12 ש"ח) מעניק לסמטאות המפויחות סטייל פריזאי אותנטי.

הכוכבים: לחם כוסמין אורגני (25 ש"ח), לחם קסטן חצי מלא דגנים או חמניות (34 ש"ח), עוגת לינזר שזיפים (40 ש"ח).

מרגוזה

קפה מרגוזה (צילום: נמרוד סונדרס)

קפה מרגוזה. צילום: נמרוד סונדרס

רוסטיק

השף קונדיטור עמיר לוליאן, שהקים את ליליות בייקרי, פתח בולנז'רי עם מיטב האפייה הכפרית; לחמי מחמצת קלאסיים במחירים שוברי שוק (14־15 ש"ח לכל סוגי כיכרות הלחם), עוגות שמרים ובחושות ועוגיות. המקום מתנהל כקפיטרייה גורמה עם כריכים מושקעים, סלטים, קישים ומאפים לכל שעה משעות היום.

הכוכבים: לחם זיתים (16 ש"ח), כריך טבעוני (27 ש"ח), קרואסון שקדים (14 ש"ח).

 

רוסטיק, יגאל אלון 63 תל אביב, ראשון־חמישי 7:00־20:00, שישי 7:00־שעתיים לפני כניסת השבת, 6398853־03

רוסטיק. צילום: יולי גורודינסקי

רוסטיק. צילום: יולי גורודינסקי

 

שרויטמן

השף-אופה ערן שרויטמן הרחיק עד שכונת נחלת יצחק (היא לא באמת בקצה היקום. הסלון של איל שני כאן), וכל הפודי'ז אחריו. בחלל קטן שרובו מאפיה ורק חלקו הקטן בית קפה יש באופן קבוע ניחוח של מאפים טריים שיכול לשגע פילים. המגוון מצומצם יחסית, אבל זה רק כי כל מוצר מקבל את מלוא תשומת הלב בקמחים ובתהליך העבודה: לחם שיפון, לחם מחמצת בלישה ידנית עם קראסט משגע, מחמצת שיפון ואמרנט, חלות לשבת וכמובן הפרעצל המפורסם, שכבר הפך לסמל מסחרי.

הכוכבים: פרעצל סולו (9 ש"ח), פרעצל עם סלמון כבוש (34 ש"ח), לחם שיפון בלישה ידנית (25 ש"ח).

שרויטמן

המון המון פרעצלים. שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן

המון המון פרעצלים. שרויטמן. צילום: ערן שרויטמן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601