טיים אאוט timeout

14 מסעדות, מזללות, ברים ופאבים שאסור לכם לפספס בחיפה

| מאת: עודד פשטצקי

לנוסעים לפסטיבל הסרטים בסוכות ולמבקרים בשאר ימות השנה: מקומות מומלצים לאכול ולשתות בהם בעיר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/10/sizes/Buri-10052_H_wo_680_382.jpg
הנמל 24. צילום: יח"צ

איטלקית

רפאלו

מסעדה חיפאית מצליחה היא כזו שמצליחה למשוך מספיק סועדים כדי למלא לפחות מחצית מחלל ההסעדה. ברפאלו אין לכם סיכוי להשיג שולחן בלי להזמין מספיק זמן מראש, גם בימי ראשון. עם שירות לא פחות ממושלם, פסטות שמיוצרות מול עיני הלקוחות, מנות מוקפדות ותמחור הוגן, רפאלו מציבה רף גבוה במיוחד לחברותיה החיפאיות. עשו לעצמכם טובה והזמינו את האנילוטי ריקוטה ותרד.

רפאלו

רפאלו. צילום: יפית בשבקין

רפאלו. צילום: יפית בשבקין

בית מרזח

מעיין הבירה

מעטות המסעדות החיפאיות שמצליחות להביא כל כך הרבה סועדים שמגיעים מחוץ לעיר כדי ליהנות מאווירת בית מרזח אמיתית. אם קוסטיצה טלה, דג מלוח, כבד עגל מטוגן וטחול פיקנטי הם מסוג המאכלים שגורמים לבלוטות הרוק שלכם לעבוד שעות נוספות, קחו את עצמכם כמה שיותר מהר למעיין הבירה ויפה שעה אחת קודם.

מעיין הבירה

מעיין הבירה

מעיין הבירה

 

שווארמה

שווארמה אמיל

שווארמה זה סיכון: בחלק מהמקומות מסתכנים בכאב בטן, באחרים בתחושת החמצה, ויש שווארמיות שבהן נראה שגם אם תנטרלו את הרעב, את התאווה לא תוכלו להשקיט. בשווארמה אמיל החשש היחיד הוא שגם אם תראו את הסרט הטוב ביותר שראיתם זה שנים, רוב הסיכויים שהוא עדיין לא יהיה השיא של היום שלכם.

שווארמה אמיל

איטלקית

איטליאנו דה לה קוסטה

עד לפני כשנתיים, כדי ליהנות מהיצירות של חמודי עוקלה הייתם צריכים להרחיק עד לצומת מגדל, שם עבד כשף התפעולי של מגדלנה כשלוש שנים. בחודש יולי אשתקד נפתחה איטליאנו דה לה קוסטה להרצה וחשפה עוקלה שונה: נגיש יותר, משוחרר יותר והרבה פחות פורמלי. המסעדה מעט מרוחקת ממרכז העניינים, אבל בהחלט שווה את הנסיעה.

העלייה השנייה 96, 6601011־04

פלאפל

פלאפל הוואדי

במסע המיתולוגי שערכו רון מיברג ודודו גבע (זכר צדיק לברכה) נבחרה הקציצה של מישל למוצלחת ביותר בישראל, ועם הקביעה הזאת אין לי שום אפשרות להתווכח. מה שכן, לעניות דעתי מישל מכין גם את הטחינה הטובה ביותר ואת הקובה הטעימה באזור. טיפ למתחילים: מומלץ לצום לפחות 18 שעות לפני הביקור במקום.

פלאפל הוואדי

פיין דיינינג

הנמל 24

למסעדת הנמל 24 מגיעים כדי לחגוג אירוע מיוחד, כשרוצים להרשים אורחים חשובים שהגיעו מחו"ל או סתם כשמתחשק להתפנק באמת על ארוחה בלתי נשכחת. במסעדה המהממת שלו השף רן ראש משלב ברגישות וביצירתיות בין המטבח הצרפתי והאיטלקי, בלי לשכוח היכן הוא נמצא ואת מי הוא מאכיל. כן ירבו כמוהו בעיר.

הנמל 24

הנמל 24. צילום: יח"צ

הנמל 24. צילום: יח"צ

פאב

ליבירה

את הבירות שמוזגים בליבירה מבשלים במבשלת הבית שבקיבוץ גניגר, אבל אווירת המבשלה מורגשת בה היטב. מעבר לזה ששליש בירה עולה במקום 19 ש"ח, במשך כל השבוע מציעים בליבירה עסקית הכוללת ראשונה, עיקרית וכוס בירה במחיר העיקרית. דיל משתלם ביותר, שמתגלה כמשתלם במיוחד כשצוללים לעומק התפריט שהגה השף רועי (התרנגול) אברהם.

גסטרו בר

ששון

ששון משלב בהצלחה בין בר איכותי למטבח אפריטיף ומציע חוויית אירוח שמחה וסקסית. במקום מגישים שלושה תפריטי אוכל (צהריים, ערב ולילה) ותפריט קוקטיילים מושקע אחד. אל תוותרו על שקדי העגל הצלויים על גריל פחם ועל הסיגרים המרוקאיים שמוכנים בעבודת יד, מחווה לימים שבהם בפאבים החיפאיים הגישו אך ורק פסטלים וצ'יפס.

ששון

קלמנ'ס אוכל ובר בנמל

הגסטרו פאב של קלמן הוא בין הוותיקים בעיר (נפתח ב – 1985) וללא ספק אחד המוצלחים שבהם. המנות של קלמן מגיעות מהמטבחים של יוון וטורקיה ובימים שני עד חמישי בין השעות 17:00 עד 21:00 תוכלו להתפנק על ארבע ראשונות ב – 100 שקלים.

קלמנ'ס

חומוס

אבו שאקר

מכירים את החומוסיות שבהן יסתכלו עליכם במבט עקום כשתבקשו תוספת חמוצים או עוד פיתה לנגב את שארית החומוס בצלחת? ובכן, באבו שאקר עוד לפני שתזמינו מנה תזכו לצלוחית עם תבשיל בורגול ועגבניות, צלוחית מג'דרה טעימה ביותר וצלחת עם פלפלים חריפים כבושים, מלפפונים חמוצים, בצל, עגבניות וזיתים. טיפ למתקדמים: לכו על המסבחה.

חומוס אבו שאקר

כריכים

סנדוויץ' בר ברכה

ב־1970 נפתח הסנדוויץ' בר החיפאי הראשון ונראה שדבר לא השתנה בו מאז ועד היום: הקראסט הפציח של הלחם הטרי, עושר הנקניקים והגבינה המותכת, שדרת עלי החסה הרעננים המתנפצים תחת השיניים החותכות וברכה אחת שלא מפסיקה לעבוד בשיא המרץ ולפזר לחלל האוויר פנינים של אמת כמו: "זה לא סנדוויץ', זו חוויה!".

סנדביץ' בר ברכה

 

מטבח שאמי

רולא

במרחק של 45 שניות מהנמל 24 ו-50 שניות מהליבירה, תמצאו את המשכן החדש של מסעדת רולא, שחוגגת בימים אלה שלוש שנים של פעילות קולינרית. המטבח של רולא הוא מטבח שאמי, אבל לפני הכול הוא המטבח של מועיןחלאבי, שיצר יחד עם רולאדיב, שותפתו לדרך ולחיים, את אחד המקומות הנעימים, האותנטיים והאיכותיים ביותר בחיפה ולמעשה באזור הצפון.  

רולא, הנמל 33, 053-9370326

מטבח תאילנדי
צ'אנג בה

צ'אנג בה נפתחה רק לפני כשנתיים, אבל תוך זמן קצר הספיקה למצב את עצמה כמסעדה התאילנדית הטובה ביותר בכל אזור הצפון ומעטים האנשים שיחלקו על כך. השף עידן ליפשיץ (יועזר בר יין, טוטו) יצר תפריט צבעוני וממכר שמעיף את כל מי שאי פעם ביקר בתאילנד, הישר לרחובות בנגקוק.

צ'אנג בה

בר קוקטיילים
וספר

וספר הוא הקוקטייל בר האמיתי היחיד בחיפה. הוא פועל בתוך דוברין 7 ומגיש קוקטיילים לחלוטין לא שגרתיים כמו “Peanut Butter Jelly Time” (חמאת בוטנים, ריבת תות וקטל וואן). אם אתם בקטע של אוכל ולא שוללים בשר לא כשר, אל תוותרו על "כריך חזיר מפורק". ההנאה מובטחת!

 

וספר/דוברין 7

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 1c8420a37da