נגיסה אחת קטנה: 8 מקומות לאכול בהם יאקיטורי

שיפודי יאסי של ירקות טופו ביאקימונו, קושיאקי סלמון ולוקוס בניני האצ'י וגלילי סינטה ממולאים בבצל ירוק וסקאלופס בשיראטויה: השיפודים היפניים הפכו לאחת המנות הלוהטות בעיר. איפה תוכלו לאכול אותם?

יאקיטורי בניני האצ'י. צילום: אנטולי מיכאלו
יאקיטורי בניני האצ'י. צילום: אנטולי מיכאלו
16 באפריל 2018
  1. 1. האצ'י

  2. הפופ אפ של השף אורן גולדווסר מתמחה בשיפודים יפניים: קבב פרגית, לבבות, כבדים, בייקון, נקניקיות, שרימפס, סלמון או פילה בקר (49־61 ש"ח). ויש גם שיפודי טופו או ירקות (49 ש"ח). השיפודים מוגשים עם אורז.
  3. האצ'י, מלכי ישראל 8 תל אביב, 5202128־03
  4. יאקיטורי, שיראטויה. צילום: אנטולי מיכאלו
    יאקיטורי, שיראטויה. צילום: אנטולי מיכאלו

    הסיח החדש: איך הפכו השיפודים היפניים לאחת המנות הלוהטות בעיר?

  5. מחתרת הקפה: האספרסו בר האלטרנטיביים משתלטים על העיר 
  6. 2. שיראטויה

האיזקאיה היפנית של אלי גרוסמן מוסיפה בימים הקרובים עוד 18 סוגי שיפודים, בהם נגימאקי של גלילי סינטה ובתוכם בצל ירוק, וסקלופי בייקון – קוקי סאן ז'אק עטופים בבייקון. שימו לב שהאיזקאיה תתחיל לפעול בקרוב גם בשעות הצהריים עם שלושה סוגי בנטו בוקס (21־30 ש"ח לשיפוד).

שיראטויה

מסעדת יא–פאן. צילום: עמית גירון
מסעדת יא–פאן. צילום: עמית גירון
  1. 3. יאקימונו הילטון

    בסניף הכשר של יאקימונו בהילטון יציעו לכם שלושה סוגי שיפודים: שיפוד יאסי של ירקות וטופו עם בצל ירוק, עגבניות שרי, פלפל וביצת שליו, שיפוד סאקה של סלמון ברוטב טריאקי ושיפוד בס הסלע בטריאקי (כ־27־42 ש"ח למנת שני שיפודים).

    יאקימונו

    4. יא־פאן

ביא־פאן תמצאו תחת הכותרת רובוטאקי (גריל) שיפודים הניצלים על גחלי אלון ומזוגגים ברוטב הבית: קלמרי (28 ש"ח), אשכי עגל (26 ש"ח), בטן חזיר (28 ש"ח) ושקדי עגל חלב (38 ש"ח).

יא פאן

מיאזאקי. צילום: איליה מלניקוב
מיאזאקי. צילום: איליה מלניקוב
  1. 5. מיאזאקי

במיאזאקי שבשוק צפון יובל בן נריה מציע שיפודי פרגית/דג/כבדי עוף ברוטב טארה שעשוי מסויה, מירין וסאקה (52־58 ש"ח).

מיאזאקי

  1. 6. קומטה

במסגרת הארוחה היפנית המלאה והמפתיעה שמותקנת בביתם של שני שפים בתל אביב מציעים גם שיפודים יפניים (ודאו מראש שהם חלק מהארוחה המוזמנת שכן התפריט אינו קבוע; 300 ש"ח לסועד).

דניאל קומטה־בלומנרייך ודניאל מונדלק, 2247775־054

יאקיטורי עצמאות, אמאמה. צילום: אלון סגל
יאקיטורי עצמאות, אמאמה. צילום: אלון סגל
  1. 7. אמאמה

היפנית הצעירה של יאמה סאן מתהדרת במבחר סוגי יאקיטורי: שיפוד ירקות (16 ש"ח), סלמון (19 ש"ח), פרגית (19 ש"ח), אנטרקוט (26 ש"ח), שרימפס (28 ש"ח) ובלאק קוד (28 ש"ח). תוכלו להזמין מראש שיפודים יפניים נאים ולצדם רוטבי השרייה וצלייה, ולהמשיך בבית על המנגל.

אמאמה

8. ניני האצ'י

ביפנית הכשרה ניני האצ'י מגישים יאקיטורי עוף, קושיאקי פילה בקר, קושיאקי סלמון ולוקוס. כל השיפודים נעשים בצלייה על הגריל עם רוטב טריאקי (21־38 ש"ח לשיפוד).

ניני האצ'י