כריך השפונדרה המופלא של קפה 48

בשר שפונדרה ובשר אונטריב שבושלו שעות ארוכות ונדחסו ללחמנייה מתוקה ביחד עם מלפפונים כבושים בחומץ מסתורי וקטשופ ביתי. נשמע לכם טעים? בצדק

סנדוויץ' שפונדרה, קפה 48. צילום: יח"צ
סנדוויץ' שפונדרה, קפה 48. צילום: יח"צ
7 בספטמבר 2017

ימיה של מסעדת קפה 48 לא היו ארוכים במיוחד אבל הם היו טובים. כריך השפונדרה של יהונתן בורוביץ' הוא אחת המנות הנפלאות שיצאו ממטבחה של המסעדה והיא עדיין מעוררת בנו געגועים. המתכון מתאים ל8-6 מנות.

30 המנות האיקוניות של תל אביב שעדיין מוגשות במסעדות העיר

המתוקים האיקונים של תל אביב 

הזמן האבוד: המנות האיקוניות שכבר לא איתנו 

וגם: הקראק פאי האגדי של M25

הבשר:

2 ק"ג שפונדרה

1 ק"ג אונטריב

כוס חומץ  תפוחים

בקבוק רוטב עגבניות (PASSATA)

2 כפות רוטב וורצ'סטר

2 כפות פפריקה

כפית מלח דק

מעבירים את הבשר לקערה, מערבבים עם שאר החומרים.

מסדרים על תבנית צליה עם נייר פרגמנט ונייר אלומיניום מהודק מלמעלה.

צולים בתנור על חום נמוך במשך 3 שעות.

מצננים. פותחים ומפוררים לחוטים.

הקטשופ:

בקבוק רוטב עגבניות

כוס חומץ תפוחים

כוס סוכר

חופן פלפל אנגלי

10 עלי דפנה

2 כפיות מלח דק

כף קורנפלור מדולל ב־2 כפיות מים

בסיר קטן מבשלים את כל המרכיבים זולת הקורנפלור. מסננים. מחזירים לסיר ומוסיפים את הקורנפלור המדולל. מביאים לרתיחה. מצננים.

חוצים לחמניה מתוקה, מורחים שכבת קטשופ, מסדרים פרוסות מלפפון ומניחים 2 כפות בשר מפורק. מעטרים עם בצל סגול פרוס דק.

המלפפונים הכבושים:

6 מלפפונים פרוסים דק לאורך

100 גרם סוכר

25 גרם מלח דק

2 כוסות מים חמים

4 כוסות חומץ אורז

ממיסים את הסוכר והמלח במים החמים. מוסיפים את המים הקרים וחומץ האורז. מצננים.

מוסיפים את פרוסות המלפפון ושמים במקרר לכמה שעות.
[interaction id="59b1562f0f70c80001c27078"]