טיים אאוט timeout

כריך השפונדרה המופלא של קפה 48

| מאת: מערכת טיים אאוט

בשר שפונדרה ובשר אונטריב שבושלו שעות ארוכות ונדחסו ללחמנייה מתוקה ביחד עם מלפפונים כבושים בחומץ מסתורי וקטשופ ביתי. נשמע לכם טעים? בצדק

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/038-3_h_wo_680_382.jpg
סנדוויץ' שפונדרה, קפה 48. צילום: יח"צ

ימיה של מסעדת קפה 48 לא היו ארוכים במיוחד אבל הם היו טובים. כריך השפונדרה של יהונתן בורוביץ' הוא אחת המנות הנפלאות שיצאו ממטבחה של המסעדה והיא עדיין מעוררת בנו געגועים. המתכון מתאים ל8-6 מנות.

30 המנות האיקוניות של תל אביב שעדיין מוגשות במסעדות העיר

המתוקים האיקונים של תל אביב 

הזמן האבוד: המנות האיקוניות שכבר לא איתנו 

וגם: הקראק פאי האגדי של M25

הבשר:

2 ק"ג שפונדרה

1 ק"ג אונטריב

כוס חומץ  תפוחים

בקבוק רוטב עגבניות (PASSATA)

2 כפות רוטב וורצ'סטר

2 כפות פפריקה

כפית מלח דק

מעבירים את הבשר לקערה, מערבבים עם שאר החומרים.

מסדרים על תבנית צליה עם נייר פרגמנט ונייר אלומיניום מהודק מלמעלה.

צולים בתנור על חום נמוך במשך 3 שעות.

מצננים. פותחים ומפוררים לחוטים.

הקטשופ:

בקבוק רוטב עגבניות

כוס חומץ תפוחים

כוס סוכר

חופן פלפל אנגלי

10 עלי דפנה

2 כפיות מלח דק

כף קורנפלור מדולל ב־2 כפיות מים

בסיר קטן מבשלים את כל המרכיבים זולת הקורנפלור. מסננים. מחזירים לסיר ומוסיפים את הקורנפלור המדולל. מביאים לרתיחה. מצננים.

חוצים לחמניה מתוקה, מורחים שכבת קטשופ, מסדרים פרוסות מלפפון ומניחים 2 כפות בשר מפורק. מעטרים עם בצל סגול פרוס דק.

המלפפונים הכבושים:

6 מלפפונים פרוסים דק לאורך

100 גרם סוכר

25 גרם מלח דק

2 כוסות מים חמים

4 כוסות חומץ אורז

ממיסים את הסוכר והמלח במים החמים. מוסיפים את המים הקרים וחומץ האורז. מצננים.

מוסיפים את פרוסות המלפפון ושמים במקרר לכמה שעות.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601