דוחים עכשיו: ראשי הערים פועלים כחונטה שמנסה לגנוב את הבחירות

למי יש ראש לבחירות מקומיות עכשיו? קלפי, בחירות (צילום: Shutterstock)
למי יש ראש לבחירות מקומיות עכשיו? קלפי, בחירות (צילום: Shutterstock)

מאה ראשי ערים בישראל קראו אתמו לשר הפנים לקיים את הבחירות המקומיות ב-30.1, כשהסיבה היחידה לכך היא אינטרס פוליטי. הם מבינים היטב את המצב. רק הם פעילים כעת, כל אחד בישוב שלו. למועמדים אחרים יהיה סופר-קשה לקיים קמפיין בזמן מלחמה // ראש רשימת "חי-חילונים ירוקים", ראובן לדיאנסקי, קורא לדחיית הבחירות המקומיות

קיומן של הבחירות לרשויות המקומיות בסוף ינואר הקרוב, בזמן מלחמה עקובה מדם וכשיש לנו חטופים אצל החמאס, היא טעות קשה. כל בעלי האינטרסים, וביניהם ראשי ערים שמתנגדים לדחיית הבחירות לחודש פברואר 2024, פועלים כחונטה שמנסה לכאורה "לגנוב" בחירות ולנצל את העובדה שהם היחידים, מתוקף תפקידם, שנמצאים בשטח.

מאז ה-7 באוקטובר הארור כל המועמדים בבחירות לרשויות המקומיות דוממו מנועים ועצרו את הקמפיינים שלהם. הם מנסים לעשות כמיטב יכולתם בעת הזו בסיוע לתושבים, למפונים, לחיילים וכיוצא בזה. לא מעט מסגני ראש הרשויות וחברי מועצות מכהנים אפילו הודרו על ידי ראשי הערים שלהם מעשייה על מנת שראש הרשות יקבל את כל הפוקוס.

 

למי בציבור יהיה באמת עניין וקשב לשיח מוניציפלי כשיש חטופים ולוחמים, שלצערי הכבד נופלים כמעט מדי יום בעזה? מי ירצה להגיע לחוג בית של מועמד?

 

אתמול חתמו למעלה מ-100 ראשי ערים, וביניהם ראש עיריית ת"א-יפו רון חולדאי, על מכתב לשר הפנים ובו הם קוראים לו לקיים את הבחירות ב-30.1.24;  על פי פקודת העיריות והחוקים השונים, יש לראשי ערים סמכויות נרחבות, לטעמי נרחבות מדי. יש בידיהם היכולות, גם בתקופה זו, לקדם תהליכים ולהתמודד עם כל אתגרי התקופה. אל תקנו את קשקושי "טובת הדמוקרטיה" ואת חזון "ההתמוטטות של הרשויות" אם לא יתקיימו הבחירות בחודש ינואר הקרוב. זה לא מחזיק מים, במיוחד כשמדובר בדחיית הבחירות בחודש ימים בלבד ל-27.2.24.

הסיבה האמיתית לקמפיין שראשי הרשויות עושים כעת לקיום הבחירות בינואר היא אינטרס פוליטי. נקודה. הם מבינים היטב את המצב. מצד אחד, רק ראשי הערים פעילים כעת, כל אחד בישוב שלו. מצד שני, לכל המועמדים לראשות הרשויות ו/או לרשימות שמתמודדות למועצות הערים יהיה סופר-קשה לקיים קמפיין בזמן מלחמה, גם ברמת המסרים ותוכניות העבודה לשיפור המצב ברשות המקומית, בהצפת ביקורת על תפקוד ראש הרשות וגם בכל הקשור להקמת מערך ארגוני יעיל.

למי בציבור יהיה באמת עניין וקשב לשיח מוניציפלי כשיש חטופים ולוחמים, שלצערי הכבד נופלים כמעט מדי יום בעזה? מי ירצה להגיע לחוג בית של מועמד? איך מקיימים מערך טלפונים לשכנוע מצביעים? באווירה הציבורית הכל כך קשה שבה כולנו נמצאים זה אפילו עלול להתקבל לא טוב בקרב התושבים.

לציבור אין קשב לשיח מוניציפלי עכשיו. ראובן לדיאנסקי (צילום: אייל נבו)
לציבור אין קשב לשיח מוניציפלי עכשיו. ראובן לדיאנסקי (צילום: אייל נבו)

ויום הבחירות, חג הדמוקרטיה. איך אפשר "לחגוג" בעת הזו? למרות שמדובר ביום שבתון, ההערכה היא שאחוזי ההצבעה יהיה נמוכים במיוחד. הפוליטיקאים אומרים מעל כל במה ובכל אולפן "עכשיו לא העת לפוליטיקה", אבל כשהאינטרסים של לובי ראשי ערים בסכנה אל תבלבלו אותם עם טיעונים ענייניים שנוכח הנסיבות יש לדחות את הבחירות לחודש פברואר 2024.
>> ראובן לדיאנסקי הוא חבר מועצת העיר תל אביב-יפו וראש רשימת "חי – חילונים ירוקים עם לדיאנסקי ופורז"