המזל גר כאן: איך ליפול בטעות על בית יפואי אותנטי בשוק הפשפשים
דירה היא גם עניין של מזל, ונעמה זהר וגיא רוזנשיין לקחו את הכל הקופה של הקזינו כשנפלו על בית יפואי אותנטי שבבעלותה של מעצבת פנים ששיפצה אותו. ביחד הם הפכו אותו למרחב זוגי חכם, נעים ומרחיב לב. למה לכם אין כזה מזל? תתחילו מיצירה של פינת אלתר לפתוח בה את הבוקר בתפילה ונדבר
מי: נעמה זהר (31) גיא רוזנשיין (31)
איפה: רבי חנינא
ותק: 9 חודשים
מטראז': 85 מ"ר
כשנכנסים לבית של נעמה וגיא קודם כל מתמלאים נחת ושקט. גיא הוא ביולוג שחוקר אפיגנטיקה, ונעמה היא אמנית, מעצבת ויוצרת במלאכות יד, כשהעיקרית בהן היא קליעה. ביתם הוא בית יפואי אותנטי שעבר שיפוץ רגיש ויפהפה על ידי מעצבת הפנים נטע פרץ (שהיא גם בעלת הבית עצמו) שמהווה בסיס מדויק לפריטים והסיפורים שהם הביאו איתם לחלל. יחד, הם יצרו בית נעים, אינטימי ומרחיב לב, שהטבע הוא חלק בלתי נפרד ממנו.
>> בשבוע שעבר: הצצנו לבית שמביא את הכפר (וארנב) ליד אליהו
"בכלל לא חיפשנו דירה". מספרת נעמה. "חברה שלי שלחה לי מודעה שפורסמה על דירה קסומה, ובגלל שגרתי ברחוב המקביל, קפצתי לראות אותה. מיד התאהבנו בנטע, התאהבנו בבית, וככה פתאום הכל בבת אחת ביקש להשתנות מבלי שתכננו. יש לנו טעם משלים ושנינו מעריכים מאוד מלאכת יד ואסתטיקה. כמעט כל בוקר שלנו מתחיל יחד בשוק רצפה הקרוב, וכשאנחנו מוצאים פריט עם סיפור שנוגע בנו הוא חוזר איתנו הביתה".
הסלון
"שולחן העץ היה שולחן האוכל בבית של ההורים שלי, שהורדנו לו את הרגליים והוא הפך לשולחן סלון." מספר גיא. "סביבו אנחנו אוהבים לשבת על השטיח, שהגיע מהבית של אמא של נעמה. את האוכף מצאתי ושיפצתי בעצמי, והפכתי אותו לשרפרף עם ריפוד שתפרתי במיוחד. הכיסאות משוק הפשפשים והכורסא מהבית של סבתא שלי. על הקיר, עבודה מניירות משי של אמא שלי, לאורה רוזנשיין, שהיא אמנית מוכשרת".
פינת האלתר
"יצרנו פינת אלתר על ארגז העץ, ובה חצבים שקטפנו, אצטרובלים, קונכיות ועוד אלמנטים מהטבע. בתקופה האחרונה אנחנו פותחים את הבוקר בסוג של תפילה באלתר, ומצאנו שזה מחזק אותנו מאוד", מספרת נעמה. "הצבע על הקיר הוא בעצם פיח שנשאר משריפה שהייתה בבניין ב-2015, וכשנטע שיפצה את הבית, היא בחרה להשאיר את סימניה על הקיר, שתישאר חלק מהסיפור של המקום. על הקיר תלויים עיגולים שמשמשים להרחבת פה שהבאתי מטיול באתיופיה".
המטבח
"הקשת הגדולה ממסגרת את המטבח, שמהווה את לב הבית. אנחנו מבשלים המון, מארחים המון ונהנים מהמרחב שנטע תכננה בקפידה", מספר גיא. "את כוורת המתכת לאחסון קנינו בפשפשים, את אהיל התמנון קלעה נעמה, ואת הקרן שבמדף העליון רכשנו בשוק רצפה. במטבח נמצאים כמה מהפריטים שאנחנו הכי אוהבים בבית – על מדף העץ צנצנת עץ מלא מהודו ששיפצתי, וליד הכיור תלוי חותך גבינה עתיק מהבית של סבא וסבתא של נעמה".
הספריות
"שנינו אוהבים לקרוא ואספנו המון ספרים לאורך השנים", מספרת נעמה. "מעל הספרייה הקטנה תלויה עבודת טקסטיל שלי, לצד עבודה של האמנית אילנה סגל. בספרייה הנוספת, המשמשת כחוצץ בין הסטודיו לסלון, נמצאת רגל קלועה שהיא חלק מפרויקט קליעה חברתי שהקמתי יחד עם עומר פולק, קופסת עץ מעוטרת שההורים של גיא הביאו מהודו ומסכה שהבאתי מזנזיבר. לצד הספריה – שולחן שיש שהיה בחדר הילדות שלי".
הסטודיו
"עם המעבר לפה הכנסתי את הסטודיו הביתה, בו אני יוצרת ומקיימת מפגשי קליעה והוא משתלב באופן טבעי והרמוני בחלל הבית הפרטי", מספרת נעמה. "בסטודיו תלויה עבודה גדולה של ג'ואנה ג'ונס שהיא שכנה וחברה מוכשרת. הישיבה בסטודיו היא על כריות הרצפה, על המזרון, ועל השטיח שהבאתי מסיני. מאחורי הווילונות מסתתרות ערמות של חומרים טבעיים שאני מלקטת או קונה, שמשמשים אותי ליצירה".
חדר השינה
"חדר השינה נמצא בגלריה במפלס העליון, בו נטע תכננה לגב המיטה קשתות עם תאורה פנימית ונעימה", מספר גיא. "גם פה יש לנו פינת אלתר עם אבנים טובות, נוצות, קריסטלים ואלמנטים מהטבע. את כיסוי המיטה הצבעוני נעמה הביאה מהודו, ולצד המיטה, שידה שהייתה שייכת לצורף, ששיפצתי עד לרכיב הקטן ביותר. עליה צלחת מסבא שלי, קופסא מיפן והספרים שהכי יקרים לי. בצד של נעמה, שידה מבית הוריה".
המקלחת
"חדר הרחצה העליון מפנק במיוחד", מספרת נעמה. "יש בו מקלחת גדולה עם שני ראשי גשם שמאפשרים להתקלח ביחד ובנוח, ארון מלא בשמנים טבעיים לריח ועיסוי, אבנים שהבאתי מים המלח ותאורה מהממת. זה כנראה המקום האהוב עליי בבית".
>> בטח גם לכם ולכן יש דירה מיוחדת או מעוצבת או תל אביבית במיוחד. ובטח גם אתן ואתם מעוניינות שהיא תופיע במדור "דירה להכיר". ובטח פשוט תכתבו לנו: dira.lehakir1@gmail.com. ובטח ניפגש.