חם וטרי מדליית אל כרמל: האוכל הדרוזי מגיע למסעדה בדיזנגוף

מיני־קישואים, חצילונים ופלפלים במילוי אורז, עלי גפן וכרוב ממולאים אורז ועשבי תיבול, מאפים דרוזים, מג'דרה ועוד תבשילים מתחלפים, ואיך לא - פיתה דרוזית. במילים אחרות, אתם ממש צריכים ללכת ולטעום את האוכל של דרוזינגוף
המשבר הכלכלי ומצב הרוח הלאומי יוצרים דיכוטומיה בזירת המסעדות – מצד אחד, מסעדות פיין דיינינג עדיין נפתחות באופן מפתיע, ע"ע מרים של חיים כהן ו-MOSHIK& של מושיק רוט, לרוב כתוצר של פרויקטים שיצאו לדרך לפני פרוץ המלחמה. שאר המקומות החדשים, שמהווים את הרוב, נוטים לכיוון הזול והמצומצם – כלומר ברי יין ואוכל רחוב. במקום חדש שנפתח בדיזינגוף, האוכל הדרוזי עושה את הדרך ההפוכה, מדוכני שווקים למסעדה. או ליתר דיוק למסעדה קטנה עם שאיפות גדולות.
>> טרטרת: מנות טרטר הבקר מרעננות את תל אביב. אלו הטובות מכולן
מאחורי דרוזינגוף – ואת השם אין צורך להסביר – עומדים נסיב וניזאר, חברים תושבי דליית אל כרמל. הם לובשים חולצות ממותגות שמצביעות על רצינות והשקעה ומספרים שמשפחתו של ניזאר מתעסקת באוכל שנים רבות במסגרת פסטיבלים ואירועים. "מאז פרוץ המלחמה העבודה נעצרה. במקום זה החלטנו להביא את האוכל שלנו לתל אביב ולפתוח מקום קבוע", הם אומרים ומצביעים על קיר שעליו תלויים צילומים משפחתיים ישנים בשחור-לבן.

את האוכל מכינות בשלניות דרוזיות והוא מגיע מדי יום חם וטרי מדליית אל כרמל: מיני־קישואים, חצילונים ופלפלים במילוי אורז, עלי גפן וכרוב ממולאים אורז ועשבי תיבול, מג'דרה ותבשילים מתחלפים (37-52 ש"ח). כל המנות מוגשות עם צלוחיות יוגורט וזיתים כבושים מתוצרת בית, כשלעלי הגפן והכרוב הממולאים נוספת גם פיתה דרוזית דקיקה. ניזאר תולש פיסה מהפיתה, עוטף בתוכה ממולא וטובל ביוגורט. "ככה אוכלים את זה אצלנו", הוא אומר בחיוך.

התפריט בדרוזינגוף צמחוני לגמרי, ופרט לממולאים תוכלו למצוא בו גם את המאפים הדרוזים המפורסמים: משולשי בצק במילוי פטאייר תרד או זעתר וגבינה ומאפה רימונים וקשק – גבינה דרוזית מיושנת בעלת טעם עמוק, שנותנת פייט לחמיצות הרימונים (20-23 ש"ח). כשלקוח נכנס ומבקש פיתה דרוזית ניזאר שולף פיתה מערימה שמאוחסנת בתוך שקית ניילון, מניח על סאג' לוהט, מורח לאבנה (או חומוס למי שרוצה, בעינינו זהו חילול קודש) ומקפל במיומנות. המנה מוגשת עם סלט טאבולה, ומי שרוצה יקבל גם שליכטה קטנה של שוקולד לסיומת מתוקה (32 ש"ח).

האמון ששני הצעירים הדרוזים מביעים בקולינריה העירונית מחממת את הלב. הם מספרים שתל אביב מקבלת אותם בחום ומודעים לסיכון שבפתיחת מקום בזמן מלחמה "אבל אין מה לעשות, זה חלק מהעסק". ועם כזה לוקאל פטריוטיזם – ועוד לא דיברנו על חלקה של העדה הדרוזית במאמץ המלחמתי – מגיעה לדרוזינגוף קבלת פנים תל אביבית חמה. ואם במקרה קבלת הפנים הזו תכלול פיתה דרוזית לוהטת עם לאבנה, מי אנחנו שנסרב?
דיזינגוף 154, ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 10:00-16:00 (שעות פתיחה בהרצה)