חטאים של הרגע האחרון: 25 מקדשי המאפים הכי טובים בתל אביב

שלמות בתצורת קרואסון. אנטיקוביץ'. (צילום: אנטולי מיכאלו)
שלמות בתצורת קרואסון. אנטיקוביץ'. (צילום: אנטולי מיכאלו)

לחם ריחני וחם שמתפצפץ בפה. לחם סלק, לחם ים צפוני, לחם כוסמין או לחם צ'יה, קרואסונים מושחתים, פרעצלים, עוגיות, עוגות ושאר יצירות מופת פחמימתיות - בחרנו עבורכם את המאפיות, הבייקריז והקונדיטורית הכי טובות בתל אביב

אנחנו לא באמת זקוקים לסיבה מיוחדת בכדי לכתת רגליים, לטעום ולדווח היכן נאפה הבגט הכי מתפצפץ או איפה חבויים לחמי מחמצת שהנחתום יעיד גם יעיד על עיסתם. אחרי שטרפנו את הקינוחים המושחתים ובדקנו את הכריכים הכי טובים בעיר, הגיע הזמן לפנות את הבמה לבסיס של הכל: הלחם.

אלכסנדר בייקרי

בהגיעכם למאפייה של הקונדיטור אלכס ברמן קחו נשימה עמוקה. מול הדלת משתרך תמיד תור ארוך, אך ביס אחד בקראפין ממולא קרמל חמאתי משכיח את ההמתנה. לאחר שהלם המתיקות פג, תנו דעתכם על לחמים, באגט ושאר פחמימות המופלאות בוויטרינה.
לילינבלום 18, תל אביב

קראפין של אלכסנדר. מאינסטגרם 
קראפין של אלכסנדר. מאינסטגרם 

אנטיקוביץ' בייקרי

100 שנים לאחר הנחת אבן הפינה לקונדיטוריית אנטיקוביץ' פתחו בני הדור הרביעי בלב תל אביב סניף ראשון לרשת מאפים בעבודת יד. לחמי מחמצת מיוחדים ומאפים מלוחים ומתוקים הם קדימון ראוי לוויטרינת קינוחים מרשימה בהשראה אמריקנית.
אנטיקוביץ' בייקרי

אנטיקוביץ'. צילום: אנטולי מיכאלו
אנטיקוביץ'. צילום: אנטולי מיכאלו

אלון שבו

שף קונדיטור אלון שבו מתמחה ביצירות אמנות ארטיזנליות מתוקות, אך קטגוריית המלוחים בחנות שלו אינה פראיירית בכלל. לאחר שבחרתם קינוח עברו למנה ראשונה, בורקס וישיסואז למשל. התלהבות מובטחת.
צ'לנוב 22, תל אביב 

בבקה בייקרי

מבחינת מאפים, מי זוכר איך נראו חיינו לפני שהאחיות שיר וקורל גורן נכנסו לתמונה. מסניף קטן בצפון הרחוק של העיר התפתחה רשת מפוארת, שלאחרונה התמקמה עם סניף דגל בכיכר הבימה. עוגות, עוגיות, לחמים וגם פיצות, כולם כאן לכל הפגנה שלא תהיה וגם לסתם קפה בשמש.
בבקה בייקרי

בבקה בייקרי (צילום יח"צ)
בבקה בייקרי (צילום יח"צ)

בולנז'רי 96

האזור שממזרח לאיילון מסתמן כאימפריה של פחמימות. לחמנינה ושרויטמן – שניהם בהמשך – ובולנזרי 96 יוצרים יחד משולש שווה של פחמימות פריכות.
בולנז'רי 96


עוד כתבות טעימות:

הקונדיטוריות הטובות בתל אביב
המאפייה ששווה להדרים למענה
הכריכים הכי טובים בתל אביב

בייקרי

מה לא נכתב על המאפייה של אימפריית R2M? אם רק הרגע חזרתם מהירח דעו שמדובר במוסד שהסניף הראשון שלו ברחוב יד חרוצים חגג עשור מזמן. המאפייה נפתחה כתוצאה מדרישה מוגברת מצד מסעדות הקבוצה ומתוך התחשבות בלקוחות שביקשו לקחת קצת מהקסם הביתה. מאז נפתחו חנויות נוספות ובכולן יש תור תמידי. ביקור בבייקרי ובמאפיית צינה יכול לסגור פינה של כריך/קפה ומאפה לבוקר, או ליצור הזדמנות לארוחת קינוחים מושחתת. החלטה שלכם.
הבייקרי צינה

רותי תעשי לנו פוקאצ'ה (צילום אנטולי מיכאלו)
רותי תעשי לנו פוקאצ'ה (צילום אנטולי מיכאלו)

בית לחם

המאפייה בוויצמן פינת ארלוזורוב, בלוקיישן שפעם אכלס בית מרקחת מיתולוגי, מספקת כבר שנים פחמימות מנחמות ללקוחות הסביבה, מנשות כיכר המדינה ועד מבקרי איכילוב. כדאי להקשיב להמלצות הצוות ולצאת מאזור הנוחות, כי רוב הסיכויים שתופתעו לטובה.
בית לחם

https://www.instagram.com/p/CU4Tc_XIp3m/

בליקמח

מי שחשב שצליאקים ונמנעים מגלוטן נידונים לחיי מסכנות בכל הקשור למאפים – שיחשוב שוב. דן דייויס ואורן דגן, אופים, בני זוג ואנשים עם חמידות מידבקת, מכינים מאפים, עוגות ויטרינה, קינוחים אישיים וממתקים ארטיזנליים ברמה הגבוהה ביותר ללא אף טיפת גלוטן.
בליקמח

בליקמח. צילום: אפיק גבאי
בליקמח. צילום: אפיק גבאי

בר לחם

מקדש הפחמימות בצפון הרחוק של העיר נפתח בשנת 2005 ומאז הוא שומר על עקביות וצובר קהל שבע ומרוצה. גם אם נכנסתם לקנות רק לחם פריך וחם, סביר שתסיימו את הביקור עם מאפים נוספים בסל.
בר לחם 

… הפיסטוקיאדה בעיצומה … ואז הוא שאל למה אני שותקת ?לחיי רגעי הקסם ✨#ברלחם

Posted by ‎בר לחם Bar Lechem‎ on Thursday, February 17, 2022

דלאל

הבולנז'רי־פטיסרי שצמוד למסעדה הוותיקה הוא מכרה זהב של מתוקים ומלוחים: עוגות ועוגיות, קינוחי ויטרינה ומאפי בוקר, לחמים וכריכים סקסיים וכל מה שאפשר לרצות לזלול עם הקפה. לשמחת לב הקהל נפתחו סניפים בצפון העיר שמייתרים את הצורך להסתבך בסמטאות של שבזי.
דלאל

דלאל (צילום יח"צ)
דלאל (צילום יח"צ)

דנון

המאפייה של בית הספר לבישול ולאפייה פועלת אמנם רק בשישי, אבל איזו תצוגת פחמימות מפוארת! תלמידי בית הספר וסגל ההוראה (כולל ארז קומרובסקי) אופים לחמים ומאפים מתוקים ומלוחים שמשאירים לפריז אבק ואותנו פעורי פה בכל פעם מחדש.
התערוכה 3, תל אביב

שישי בדנון (צילום: הילה אן)
שישי בדנון (צילום: הילה אן)

וויילד ברד

קשה שלא להעריץ את האופים תום מעוז ואייל פרוינד על נחישותם הבלתי מתפשרת. הקורונה איימה לטרוף את הקלפים אך בני הזוג, שעבורם לחם הוא דת, פתחו את המאפייה בין סגר לסגר וגרמו לכולנו – כולל שפים מהטובים בארץ – ללכת שבי אחר הלחמים והכריכים הנפלאים. ומי שלא בא מפסיד.
וויילד ברד

וויילד ברד (צילום: אייל פרוינד)
וויילד ברד (צילום: אייל פרוינד)

זומר

הסניף הראשון נפתח בשנת 2009 בפרישמן פינת דיזנגוף על ידי גיל זומר ויניב גרציאני, ונחשב לעוגן קולינרי באזור. מאז השניים התפצלו – גרציאני נמצא בקינג ג'ורג' וביהודה הלוי, ובזומר אפשר עדיין למצוא לחמי בוטיק, קרואסונים ביצור עצמי, מאפי בוקר מתוקים או מלוחים, כריכים וממרחים.
זומר בייקרי

טאטי אנד אילנ'ס

רשת המאפיות והקפה מציעה מגוון לחמים עם קשת רחבה של תוספות, חלות ולחמניות לצד קולקציית פוקאצ'ות, בורקסים, קישים, פלוטים ועוד מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות וקינוחים.
טאטי אנד אילנ'ס

טאטי אנד אילנס (צילום דניאל שכטר)
טאטי אנד אילנס (צילום דניאל שכטר)

לה מולאן

במבט ראשון קשה להאמין שהמקום הקטן והצנוע הזה הוא אחת המאפיות הטובות בעיר. על השולחן ובחלון הראווה מוצגים מאפים אלגנטיים ובגטים שמביני עניין מעידים שהם הכי דומים לבגטים שבפריז. השולחנות המעטים תמיד תפוסים ולכן נמשיך לאכול את כריך הגאודה ומלפפון חמוץ שלנו על ספסל ברחוב ולהתענג על כל ביס.
לה מולאן

https://www.instagram.com/p/CMX1gV8neWQ/

לה פרינה

לחמי מחמצת בעבודת יד, פוקאצ'ות סקסיות, קרואסונים, בריושים, טארטים, קינוחים ועוגות ויטרינה יוצרים פסיפס מרשים של מתוקים ומלוחים, שכל אחד יכול למצוא בו משהו לטעמו. ולא פחות חשוב: לזכור לעבור בסניף שבמתחם הדיוטי בנתב"ג לפני שעולים לעוד טיסת לואוקוסט נטולת אוכל.
לה פרינה

לה פרינה (צילום אנטולי מיכאלו)
לה פרינה (צילום אנטולי מיכאלו)

לחמים

אימפריית הפחמימות של האופה אורי שפט חוגגת השנה 20 כשהיא צעירה, מעודכנת ובועטת מתמיד. לחמים, כריכים, מאפים מלוחים ומתוקים ומוצרים משלימים מצליחים לענות גם על הקרייבינגס הכי פרועים שלנו.
לחמים 

אורי שפט ממאפיית לחמים. צילום: דור מלכה
אורי שפט ממאפיית לחמים. צילום: דור מלכה

לחם וחברים

כמו נווה מדבר התמקם מאחז הפחמימות הפריזאי בלב העיר המזיעה והלחה. בחלל הקטן יש את כל מה שאפשר לדמיין בתחום האפייה, מלחמי מחמצת ובאגטים פריכים ומתפצחים ועד מאפי בוקר חלומיים וקינוחי ויטרינה. סה פורמידאבלה.
לחם וחברים

לחמנינה

יש לה וייב תל אביבי שאין לטעות בו, לחם נלסון איקוני ומאפי בוקר משובחים שהופכים את התלבטות הקפה ומאפה לקשה במיוחד. לחמנינה היא קטגוריה בפני עצמה ומי שמתמכר לא יחליף אותה באף מאפייה אחרת.
לחמנינה 

מייזון קייזר

הבולנז'רי־פטיסרי של האופה אריק קייזר הוא הדבר הקרוב ביותר שיש בארץ לפריז. מה שהחל כבלון ניסוי בנמל תל אביב התפתח בעקבות ביקוש מטורף לרשת מצליחה בלוקיישנים מרכזיים בעיר.
מייזון קייזר 

מייזון קייזר (צילום: אפיק גבאי)
מייזון קייזר (צילום: אפיק גבאי)

מרגוזה

עוגן ותיק בשוק הפשפשים שפועל כבר שנים כמכונה משומנת ומשמר את אווירת המאפייה משפחתית. מרגוזה היא תבנית נוף מולדתה בלחמים ומאפים שאינם מביישים אף קונדיטוריה פריזאית, סמטאות צבעוניות וקריאת המואזין.
מרגוזה

NONO&MIMI

שנים של קנאה בתושבי הוד השרון הסתיימו כשנונו ומימי הגיעו לתל אביב והתמקמו באופנהיימר, מרכז קניות מנומנם שהפך – לא מעט בזכות המאפייה החדשה – לתוסס וסקסי. לחמים, מאפים מלוחים ומתוקים, כריכים, פיצות ועוגות באיכות בלתי מתפשרת גורמים גם לעכברי מרכז העיר להתאמץ ולחצות את הירקון.
הרב אשי 16, תל אביב, 09-8353600

נונו מימי (צילום יח"צ)
נונו מימי (צילום יח"צ)

עמיתה

מבקרי אוכל הם קהל קשוח שקשה להוציא אותו משלוותו. כשעמיתה נפתחה כולם התיישרו בשורה עם שיר הלל למאפים וללחמים ולא בכדי, שכן מיכל בוטון (הבסטה) ואנה שפירו (טאיזו) מוכשרות כשדות. ומי שטעם בורקס אנשובי יודע.
דרך שלמה 1 יפו, 03-7600880

בורקס אנשובי בעמיתה (צילום: שי נייבורג)
בורקס אנשובי בעמיתה (צילום: שי נייבורג)

פופ אנד פופ בייקרי

הקונדיטור המוכשר עופר בן־נתן אחראי לקינוחים במסעדת פופ אנד פופ ולתצוגת פחמימות שווה במיוחד בבייקרי שבקומת הקרקע במגדלי הארבעה: קרואסונים ממולאים, מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות, עוגיות ושוקולד, והכל טעים כל כך.
הארבעה 30, תל אביב 

פיקה (FIKA)

כשהסניף הראשון של פיקה נפתח הבנו שבכל הנוגע לאפייה, שוודיה היא לא פחות ממעצמה. לחמים מוקפדים, מאפים מתוקים מתובלים בהל וסמלה – מעין בריוש במילוי מרציפן וקצפת, חלחלו בקלילות לרשימת המועדפים של כל חובב פחמימות והובילו לפתיחת סניפים נוספים.
FIKA

 

שרויטמן

השף-אופה ערן שרויטמן הרחיק עד שכונת נחלת יצחק (היא לא באמת בקצה היקום. הסלון של איל שני כאן), והפודי'ז אחריו. בחלל קטן שרובו מאפיה וחלקו הקטן בית קפה נמכרים לחמים נפלאים, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים וכריכים, וכמובן הפרעצל המפורסם שכבר הפך לסמל מסחרי. בעקבות ההצלחה וכדי שתושבי מרכז העיר לא יקנאו נפתח סניף נוסף ברחוב גאולה (היכן ששכן בית הקפה שלג).
שרויטמן