העיר הטעימה שלנו: 10 תחנות חובה קולינריות בדרום תל אביב
הכיסונים של נווה שאנן, הבשר של ג'ורג' לה בוף, מעדניה סינית להרפתקנים ומלא חנויות תבלינים. אלו הן התחנות שעלו שוב ושוב במדור "העיר שלי" בכל פעם שהוא עצר לבקר בלוינסקי ונווה שאנן
"העיר שלי" הפך להיות אחד המדורים האהובים היותר בטיים אאוט, עם רשימת המתנה לא קצרה, אבל מה שבאמת מעניין בו הוא התמונה הגדולה – ואחרי יותר מ-250 מדורים היא גדולה כמו שלט חוצות באיילון. ישבנו, בדקנו ושיקללנו את בחירותיהם של התל אביבים שהופיעו במדור לאורך השנה ומתוכן ערכנו את הפרויקט שלפניכם בשלל קטגוריות. מסקרנת מכל הייתה השאלה שהרשימה שלפניכם עונה עליה: מהם המקומות שהתל אביבים הכי אוהבים? מתברר שבניגוד לתדמית רודפת הטרנדים של תושבי העיר, התל אביבי הממוצע מעדיף דווקא את המקומות שנדמה שהיו כאן תמיד או לכל הפחות הפכו למוסד מיד עם הקמתם.
10. בורקס פוני
"תמיד על המסך רואים בנות שש-עשרה מתנחמות בדלי גלידה אחרי פרידה כואבת אבל אני ברגעים קשים (ושמחים וגם סתם רגעים) טומנת ידי בשקית הבורקס גבינה האלוקי ופחית קולה ואיך שהנתרן ושומן הטרנס נכנסים לעורקים אני מתמלאת כוחות ומרגישה שיכולה לנצח כל סיטואציה של החיים. או שלא. אבל זה עדיין טעים למות". (גיא ניסנהויז, אמן)
העלייה 24
9. הסינית בנווה שאנן
"אני מאוד אוהב את הדים סם שמכינים בסינית הקטנה הזו, כיסונים שממש מחממים את החורף". (ארז קומרובסקי, שף)
נווה שאנן 26
8. דרגון
"סין ושאר מדינות מזרח אסיה באווירה של כל מיני מוצרים שבלתי אפשרי למצוא במקומות אחרים. כשרוצים לחסוך כרטיס טיסה ולהגיע עם הלשון לסצ'ואן ומחוזות אחרים". (יונתן רושפלד, שף)
לוינסקי 48, תל אביב
7. מעדניית לופו
"בחצר האחורית של שוק לוינסקי, בין טוני ואסתר לקפליקס, מתחבאת לה מעדנייה משפחתית בלי בלבולי ביצים (אלא אם כן הכוונה לאיקרה). החלל לא משופץ במפגיע, האווירה של שנות ה-80 והריחות משגעים. מטיאס, לקרדה, קצת סלמון, ואם מתנהגים יפה, רועי הבן הולך למטבח מאחור ושולף קופסה גדולה במיוחד של איקרה, שזכתה לשם 'גודל נוף', על שם אשתי". (אורי מרק, עיתונאי ומוזיקאי)
מרחביה 6
6. חיים רפאל
בשכונת שפירא היה מקום שנקרא אהרוניקו, מעדנייה יקרה עם לקרדה וגבינות מיוחדות. קנייה שם הייתה חגיגה גדולה שנשמרה בדרך כלל ללוויות ואזכרות, כי ביומיום המעדנייה לא הייתה נגישה. אותה חוויה אפשר למצוא היום אצל חיים רפאל, מעדנייה שלא דומה לשום דבר אחר. יש אבולוציה במעדניות חדשות בעיר, אבל עדיין בעיני להיכנס למעדניה הזו שמייצרת אווירה של שוק, זו חוויה מיוחדת במינה (חיים כהן, שף)
לוינסקי 36, תל אביב
5. ג'ורג' דה בף
"ג'ורג' וארתור התותחים מיישנים נתחים רציניים ביותר, ובצורה הכי מוקפדת. זו באמת קצביה יוצאת דופן שמתמחה בנתחים עצמם בלי כל המסביב, ואחרי שמתרגלים אי אפשר לקנות בשום מקום אחר". (תם מעוז ואייל פרוינד, אופים)
הצפירה 10
4. אלון שבו
"אוסף של הדברים הכי טובים שיש במקום שכשנכנסים אליו לא תמיד יודעים לאן מגיעים. היצירה המשולשת, שוקולד מצויר בעבודת יד, הכלים והסבונים המופלאים – עבורי הקונדיטוריה היא לונה פארק כיפי של סטייל. אלון הוא הפאשניסטה של המתוקים". (איקה כהן, שוקולטיירית)
צ'לנוב 22
3. טעם לחיים
מרחביה 13
2. עזרא גבאי
"חנות בשוק לוינסקי עם המוצרים הכי טובים במחירים הכי טובים, למרות המיקום בתל אביב עם שכר דירה תל אביבי וכל מה שנותן את האישור לכל השאר להעלות מחירים. שמן זית, הפסטה הכי טובה, רוטב בלסמי הכי טוב ודברים קטנים ופלצניים שמשדרגים את המטבח ועולים הון נמכרים אצל גבאי במחיר הכי טוב שמצאתי בארץ, וכמובן הפיצוחים. ואם אתם כבר בסביבה, לכו לקנות בצק פילו אצל פנסו בפינה. אחר כך לא תוכלו להבין איך השתמשתם במשהו אחר". (רותי רוסו, אשת קולינריה)
נחלת בנימין 101
1. חבשוש
"בעיני זו המערה של עלי בבא, המקום שאולי הכי עזר לי להתפתח קולינרית. כששיחקתי במטבח הביתי בביסטרון הייתי נכנסת לשם ומגלה בכל פעם משהו חדש. אורי תמיד מצליח לגרום לי לעוף עם המלצות על פלפל או קטנית מיוחדת. שם גיליתי את שעועית הלימה וכך נולדה הפאבה שלי. תחנה מומלצת למי שמבקר בשוק לוינסקי". (יהלומה לוי, שפית)
החלוצים 18