פריכים, חמאתיים, מושחתים: 10 הקרואסונים הכי טובים בתל אביב
הזינוק ברמתם של הקרואסונים בתל אביב בשנים האחרונות בלתי נתפס, וגם השנה הם המשיכו להשתדרג, פריכים ומדופדפים כמו חלום, עם תוספות יצירתיות (קרואסון קורנפלקס! קרואפין תפוז דם!) או בלעדיהן (קלאסיקה חמאתית! פאן-או-שוקלה!). אל תתחילו את הסופ"ש שלכם בלי לדפדף ברשימה הזאת
קרואסון חמאה | אלון שבו
נתחיל עם הקלאסיקה שאין אפשר להתווכח איתה: קרואסון חמאה, כי מי ההייטר שיכול להתנגד לזה? קרואסון החמאה של הקונדיטור אלון שבו הוא קרואסון מדופדף כהלכתו, בגודל ראוי, לא חוטא בשמנוניות וניחן בכמות מדויקת של חמאה ואמת אחת פשוטה: יש דברים שלא נמאסים לעולם.
14 ש"ח, צ'לנוב 22, וממש בקרוב גם בשינקין 26
קרואסון שוקולד | מילק בייקרי
הקונדיטוריה הקטנה ביפו, שהויטרינה בה גדושה בכל טוב ובכל הדברים שאנחנו רוצים תמיד לאכול מצטיינת בקרואסון שוקולד מופלא. פאן או שוקולה תקראו לזה בפרי -ז ואין זה פלא שהקונדיטורית במקום, עדי קיהן, התמחתה בקונדיטוריה בפריז שם למדה את רזי הקרואסון ועוד סודות רבים. קרואסון השוקולד במילק אידאלי, השוקולד מריר וטוב והבצק ללא דופי.
18 ש"ח, בית אשל 5
קרואסון שקדים | לה מולאן
קרואסון השקדים של המאפייה הצרפתית בבוגרשוב כבר הפך למוצר צריכה בסיסי עבור כל מי שרואה בעצמו מבין עניין: בצק הקרואסון מופתי, טרי והקרואסון עצמו בגודל נדיב. מילוי קרם השקדים שנע בין מתיקות מתונה למרירות של השקד ומעל הכל ציפוי שקדים מתקרמל מושלם מלמעלה.
17 ש"ח, בוגרשוב 72
קרואסון שקדים ושוקולד | דלאל
כי למה או או כשאפשר גם וגם. שקדים ושוקולד הוא שילוב מנצח – שילוב למבוגרים אמנם, אבל עדיין מנצח. בדלאל משלבים בין השניים לכדי קרואסון נהדר ממולא בגנאש שוקולד מריר ושילוב של קרם שקדים ענוג, שילוב שכאמור קשה להתנגד לו. לא שניסינו להתנגד.
18 ש"ח, כל ישראל חברים 7
קרואסון פיסטוק | בבקה בייקרי
קרואסון הפיסטוק הצטרף בשנים האחרונות אל שורת הקרואסונים הקלאסיים, ואנחנו מברכים על כך, שכן מדובר במלית מושלמת לבצק העלים המדופדף. האחיות שיר וקורל גורן עושות זאת מה שנקרא, קום איל פו, עם בצק נהדר ואוורירי עם מלית של מחית פיסטוק עשירה ואיכותית.
18 ש"ח, בסניפי בבקה בייקרי
קרואסון ריקוטה | טאטי בייקרי
קרואסון ריקוטה הוא המאפה המושלם לאנשים שלא מתים על מתוק (מי אתם? אבל בכל זאת נכבד אתכם) ומעוניינים במאפה קליל וידידותי לצד ספל הקפה. כזה הוא קרואסון הריקוטה של טאטי בייקרי, בצק טוב ואוורירי במילוי ריקוטה ביתית נהדרת וללא יומרות או דוואינים מיותרים וגם ללא מתיקות יתרה
17 ש"ח, בסניפי טאטי בייקרי
קרואפין תפוז דם | נורדיניו
כעת אחרי שעברנו על הקלאסיים, הגיע הזמן לדבר קצת על היצירתיים ועל בני הכלאיים למיניהם. כזה הוא למשל הקרואפין. הבצק הוא של קרואסון, הצורה היא של מאפין, ובכל מקרה כשתטעמו את הקרואפין המדובר לא תזקקו להגדרות כי הוא פשוט טעים בטירוף. מילוי נדיב של תפוז דם בגוון שאפשר להשתגע ממנו ובטעמי הדרים עוצמתיים, שילוב של יסמין וגם תפוז מקורמל מלמעלה. יאמי אמיתי וקיצוני.
19 ש"ח, נחלת בנימין 27
קרואסון רוגעלך אימתני | בוטיק סנטרל
בבוטיק סנטרל לכבוד יום הקרואסון החליטו לעשות מחווה לקרואסון היהודי, הרוגעלך אהובנו ויקירינו כמובן. מדובר בחצי קילו של בצק שמרים ועלים, ממולאים בשוקולד בנדיבות ועדיין נותרים במרקם הרצוי, כאשר כל ביס מהחצי קילו הזה, מנצח בהחלט. אגב שאלתם כמה זמן לוקח לאפות אחד כזה? אז יומיים. לאכול לעומת זאת, גג שעתיים.
46 ש"ח ל-550 גרם, בסניפי בוטיק סנטרל
קרואסון קורנפלקס מצופה | פופ אנד פופ בייקרי
השף קונדיטור עופר בן נתן ללא ספק קידם את הקרואסונים למרכז הבמה כשיצר קרואסונים ממולאים ומצופים שהם כבר קינוח של ממש ולא סיידקיק ליד הקפה. האהוב עלינו מכולם (וכן, ברור שאכלנו את כולם) הוא קרואסון הקורנפלקס (!) שממולא בקרם פטיסייר מחלב קורנפלקס וציפוי שוקולד לבן, קורנפלקס מקורמל וחמאה מלוחה.
34 ש"ח, הארבעה 28
קרואסון מסקרפונה ותותים | עמיתה
אם יתמזל מזלכם, מדובר בספיישל שמגישות בעמיתה כשיש חשק וכשיש תותים. מדובר בקרואסון פתוח כשבפנים גבינת מסקרפונה קטיפתית בכמות מדויקת שלא מכבידה על הקרואסון, ותוספת תותים פרוסים, טריים ורעננים. כיף של קרואסון.
29 ש"ח, דרך שלמה 10