אפליקציה חדשה תאפשר לתושבי פלורנטין להשכיר כישרונות זה לזה

על פי אתר החברה Ugotit, טווח הצרכים והכישורים שהתושבים יכולים להציע ינוע בין איפור כלות, שמירת חניה, התקנת ארון והריגת ג׳וקים

יוגוטאיט
יוגוטאיט
11 בספטמבר 2019

יש רעיונות שברגע ששומעים אותם המחשבה הראשונה שחולפת בראש היא – איך לעזאזל אני לא חשבתי על זה? השירות החדש שמציעה אפליקציית Ugotit עונה על ההגדרה הזו. מדובר בשילוב מעט מסורבל בין ההגיון של מוניות אובר (תרוויחו כסף ״על הדרך״), אתר פייבר (ההוא שמאפשר העסקת מתכנתים הודים בשכר רעב), הסרט ׳תעביר את זה הלאה׳ (אעניק לציבור שירותים בתחום כישרונותיי), וכמובן, מילת המפתח של השנים האחרונות במצגת של כל סטרטאפ בתחילת דרכו – ׳קהילה׳.

הרעיון הוא כזה – נרשמים לשירות כ״יוג׳יז״, מציינים יכולת אישית שבכוחה לשמש אדם אחר וממתינים בסבלנות. עד מהרה אמורות לזרום אליכם שלל הצעות מתושבי השכונה בה אתם מתגוררים, אשר מעוניינים לנצל בצורה כלשהו את המעלה בה התהדרתם. לחילופין – ניתן גם להציף צורך ולקבל הצעות ממשתמשים אחרים שיכולים לענות עליו. כל משתמש מקבל תגובות ודירוגים ממשתמשים אחרים שצרכו את שירותיו, ורשאי גם להעשיר את הפרופיל שלו באמצעות סרטונים וטיפים. על פי אתר החברה, טווח הצרכים והכישורים יכול לנוע בין איפור כלות, שמירת חניה, התקנת ארון והריגת ג׳וקים.

יוגוטאיט
יוגוטאיט

המטרה המוצהרת של Ugotit היא לאפשר לנו לייצא מטלות מעיקות מבלי לקרוע את הכיס, או לבצע מטלה בשביל אחר ולעשות כמה גרושים, אבל הדגש המרכזי מושם על יצירת קרקע להיכרות מעמיקה יותר עם שכנינו. ״זה חלק מאוד מרכזי בחזון, אנחנו רוצים להפוך כל שכונה לחברתית יותר, מקום בו השכנים עוזרים אחד לשני וגם מקבלים מזה משהו, אין פה סתירה״ אומר אביב מייג׳ור, אחד משני מייסדי החברה. המודל הכלכלי נכון לעכשיו מתבסס על השקעה פרטית של השותפים וגם בעתיד הם אינם מתכוונים לגבות עמלה מהמשתמשים. ״התשלום אפילו לא עובר דרכנו״ הוא מספר. ״יוזרים משלמים בביט או איך שהם רוצים. יש מנועים פיננסים טובים יותר מעמלות, שמייצרות התנגדות. אני לא רוצה שאנשים ירצו לצאת מהקהילה.״ בעתיד הם מתכננים להכניס אופציה למודל פרימיום בתשלום, במסגרתו, קצת כמו בטינדר, מי שיחפוץ בכך יוכל לזכות בפיצ׳רים שלא יוצעו לבעלי הפרופיל החינמי. נכון לעכשיו האפליקציה נמצאת בהרצה עם כ- 1000 יוזרים בשכונת פלורנטין בלבד, שם נערכה לפני כשבועיים השקה בצורת יריד כשרונות במועדון ה׳ארט קלאב׳.

״טווח הגילאים בשכונה מתאים למה שאנחנו רוצים לקדם והוייב הקהילתי כבר מובנה שם, כך שזה נראה לנו מקום טוב להתחיל ממנו. הקונספט באירוע היה לעשות את אותו הדבר שמציעה האפליקציה, רק פנים אל פנים. היה שם אוכל של בשלנים מהאיזור, מסאז׳יסטים נתנו רבע שעה חינמית לאנשים, להקות מקומיות הופיעו, היו סדנאות יוגה, משחק, ריקודי בטן. הגיעו קרוב ל 500 איש״ מציין מייג׳ור בהתלהבות, ומוסיף כי לתפישתו יש כאן מוצר שעונה על כמה בעיות אקוטיות במיוחד במחיה הישראלית – ״הראשון הוא יוקר המחיה, והשני הוא הניכור העירוני. אם אני יכול גם לתת לאנשים להשלים הכנסה במה שהם טובים וגם להתחבר לדור המיליניאל, שמעדיף לעבוד בלי בוס שרודה בהם ולפי השעות שלהם. דרך האפליקציה אני יכול לסדר למישהו את הארון בשלוש שעות ולעשות את היומית שלי בתנאים שלי, ועל הדרך גם להכיר מישהו חדש.״ בקרוב ייפתחו בשירות קטגוריות נוספות וגבוליות יותר, כגון ׳מסמר הערב׳ או ׳ווינגמן להשכרה׳, ואפשר רק לקוות שלא ירחק היום בו נוכל למצוא שם מישהו שיסכים להתארגן בשבילנו על גרם, לטפל בחברה חולה, או לשבת בארוחת שישי אצל ההורים.