6 מנות | 1:30 שעות | קל | כשר | טבעוני
>>לעוד מתכונים של שף חיים כהן באתר השולחן
מקור הממולאים האלה במטבח היווני והם שונים מהממולאים המוכרים. הפלפלים צהובים ולא ירוקים, הם אפויים ולא מבושלים בסיר עם רוטב עגבניות והם בעלי טעם עדין ונקי.
מתוך הספר "חיים כהן מבשל" (הוצאת "בבל").
6 עגבניות גדולות
6 פלפלים צהובים או כתומים
מלח לפי הטעם
מעט סוכר
3/4 כוס שמן זית
3 בצלים סגולים גדולים, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 כוס אורז עגול
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
2 כפות בזיליקום
1 גזר מגורר על הצד הדק של הפומפייה
1/4 כוס צנוברים
1 כף רסק עגבניות
1 עגבנייה גדולה, פרוסה לשש פרוסות
שמן זית לשימון התבנית
1/4 כוס שמן זית לטיפטוף
ג'ז, אורחים וחיים כהן (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה
1
מסירים מהעגבניות את הכיפות. מוציאים את תוכן העגבניות בכפית ושומרים בצד. מורחים את פנים העגבניות במעט מלח וסוכר ומניחים בצד.
2
מסירים את הכיפות מהפלפלים ומנקים מהגרעינים ומהגידים הלבנים. שומרים את הכיפות.
3
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים ואת שן השום עד שהבצל שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת.
4
מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הבזיליקום, הגזר, הצנוברים, רסק העגבניות ותוכן העגבניות. מערבבים ושומרים כחמש דקות. מסירים מהאש.
5
ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים ומניחים על תבנית משומנת. מטפטפים עליהם שמן זית, מניחים פרוסת עגבניה בראש כל פלפל ומכסים בכיפות.
6
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כשעה.