לשבור את הקרח: 10 המנות הקרירות הכי טובות בתל אביב
אלו ימים חמים ומתישים בכל דרך אפשרית, אז כולנו חייבים משהו קליל וקריר כדי לאזן את הטמפרטורה. ולא חסרות אופציות אנינות לקירור פנימי של הגוף והנפש: נתחיל בקרודו ואויסטרים על הקרח, נמשיך עם טרטר וגספצ'ו מליגת האלופות ונקנח בפאטה וראמן קר (!). הביאו את הסתיו באמאשכ'ם
חם, לוהט, רותח – או כמו שאנחנו קוראים לזה, אוגוסט ישראלי. אם חשבנו שחודש יולי היה רותח, אוגוסט תמיד מזכיר לנו שיכול להיות יותר גרוע, אבל הנה שרדנו גם אותו. ספטמבר אמור לכאורה להביא איתו איזו הקלה, אבל על מי אנחנו עובדים, ימשיך להיות חם ומגעיל גם בו. אפשר להתבכיין על מר גורלנו המטאורולוגי ואפשר גם למצוא במיטב מסעדות העיר מנות קפואות, קרות, מצננות ומשביעות ליום חם ומתיש. נחשו באיזה מהאופציות בחרנו? נכון מאוד, בשתיהן.
>> 20 מסעדות, בתי קפה ושאר מטעמים שחובה לבדוק בשוק הפשפשים
>> ג'אפה סטייל: 18 בתי הקפה הכי טובים לאכול ולשתות בהם ביפו
קרודו | קפה אירופה
צלחת הקרח של קפה אירופה, עליה מונחות בחן פרוסות דגים נאים חתוכים בנוסח קרודו, הפכה לאייקונית בעיר. אין זה פלא שבעיר מזרח בתיכונית כה חמה, מנה שכזו תהפוך למנת דגל. ובכן, מדובר בדגים ממבחר הדגה הטרייה, מוגשים עם לימון או רוטב יוזו בניחוח אסייתי. מרענן חיך, נפש וגוף.
92 ש״ח, רוטשילד 9
גספצ׳ו | תריסר
השף ענר בן רפאל פורמן מקפיד על בישול עונתי, ובעונת הקיץ כמיטב לעונה תמצאו בתריסר גם לא מעט מנות קרירות וקלילות. אחת שלא יכולנו להישאר אדישים אליה היא מנת הגספצ׳ו שמורכבת ממרק עגבניות מגי מתקתקות ופרש ברמות, מעליו לא פחות פיסות עגבניות מגי מופלטות וגבינת פטה עטופה בגרעינים. או בקיצור ביס אידאלי ומקפיא לאוגוסט.
74 ש״ח, או 58 ש״ח במהלך שעת האפרטיבו בין 18:00-1900 בימי השבוע. שוק הנמל האנגר 12
ויטלו אנשובי | הלנה בר יין
מדובר במנה איטלקית קלאסית של פרוסות בקר קרירות ברוטב טונה, עם התאמה קלה לנוסח ספרדי מאץ השף דור ברזילי, בעזרת דג אנשובי. מדובר, אם כן, בפרוסות של רוסט סינטה צלוי למחצה (במידת עשייה מדיום רייר), ויניגרט אנשובי ושיפקה, צלפים ושאלוט קצוץ מוחמץ עם זילוף של שמן זית מלמעלה. מנה נפלאה ומקררת את הבריות.
|56 ש״ח, שדרות תרס״ט 6
פטה אן קרוט | קרוט
אין כמו לאכול "פטה או קרוט" במקום שנקרא על שמו. מנה שהיא מיטב הקלאסיקות של המטבח הצרפתי, המורכבת מבצק עלים ונעים שמכינים במקום, הממולא בפטה רך המורכב מחלקי פנים של חזיר צלויים בברנדי וחמאה, המוגש בטמפרטורת החדר. אז למרות שהחדר חם, פטה הכבד עשוי לעילא ונותר קריר ומדויק. ומה זה מלמד רבותיי? שגם פחמימות ראויות להיאכל בקיץ התל אביבי כשהן עשויות כמו שצריך.
46 ש״ח, שדרות תרס״ט 4
שפיץ שייטל בכבישה קרה | טריגר
בשר קריר – מה שנקרא בלעז קולד קאטס – היא מנה שראוי לאכול בימים יוקדי שמש, בהם הגוף אולי חם אבל זקוק לחלבון איכותי ולא מכביד. על כן הפרוסות הדקיקות של נתח השייטל המוגשות בטריגר, היא מנה בדיוק לעכשיו. פרוסות דק דק ומונחות בצלחת על שמן זית, חרדל בר ביתי ומלח מלדון. כן בבקשה.
49 ש״ח, מונטיפיורי 21.
טרטר בקר | בר 51
ואם כבר בשר קריר, זה הזמן להזכיר כי אין כמו טרטר הבקר של בר 51, שכיף למעשה לאכול בכל עונה, אך ביתר שאת בקיץ הודות לטמפרטורה הקרירה שלו. הטרטר עשוי לפי הספר, מבקר נא ורוטב חלמונים עז טעמים, ומונח על ברוסקטה קלויה עם קורנישון וחרדל משובח. טעים, נעים ובעיקר- רחוק מלהיות חמים.
32 ש״ח ליחידה, הירקון 59
היאשה צ׳וקה | מנטנטן
עם כמה שכולנו אוהבים מאוד ראמן, אנחנו נתקפים גל חום אימתני מהמחשבה על לאכול אותו באוגוסט. אבל אל תשכחו שאין כמעט אומה חכמה מהיפנים, אז ברור שהם המציאו גם ראמן קר, כזה שאפשר להתענג עליו בקיץ המיוזע ואף לחוש קלילים לאחר הסעודה. ציר צלול וצונן, אטריות ראמן קרות בעבודת יד, ביצה רכה כי חייבים וירקות טריים.
67 ש״ח, נחלת בנימין 57
אויסטרים | אויסטר קלאב
מה יותר מרנין ומקרר גוף משליקה כהלכתה של אויסטר טוב? ובכן. מדובר בנוהג שנמליץ עליו לפחות אחת לשבוע בחודש אוגוסט. הדוניסטי אולי, אבל מה לעשות שחם לנו ואויסטר מיד נותן תחושה קרירה וחיונית של מי ים פראיים. ואם כבר אויסטר, אז במקום שמוקדש כולו אליהם, ותוכלו לבחור בין למברט לאלגנט או אפילו בשניהם בזכות המחיר הסביר.
27-29 ש״ח, אחד העם 19
ספרינג רול | קפה טאיזו
שאוט אאוט לויאטנמים שיצרו את המנה הכי מרעננת בפלנטה. על הנייר (נייר האורז כמובן) זה פשוט, ואכן מדובר בנייר אורז ממולא ומגולגל. אבל על המילוי עצמו להיות מהונדס במלאכת מחשבת, ומי כמו יובל בן נריה יודע בדיוק מה המתכון הראוי לרעננות. דף אורז, טרטר טונה בלופין, קרמל ויאטנמי, ג׳ינג׳ר וירוקים. יאמי
68 ש״ח לארבע יחידות, כיכר גבעון 4
שרימפ קוקטייל | גילה וננסי
את המנה הזו הזכרנו לכם גם ברשימת המנות הנוסטלגיות שלנו, אבל מה לעשות שהיא מתאימה כמו כפפה ליד גם ממש כאן. גביע מפואר, שבתחתית שלו גספאצ׳ו חזרת מעקצץ, חרפרף וקריר ומעליו שרימפס חלוטים בטמפרטורה צוננת. איל שני כבר יודע שיש דברים שלא נס ליחם, במיוחד במזג האוויר הבלתי שלנו.
98 ש״ח, לבונטין 8