אכלו ושתו כי מחר: 15 מקומות חדשים שיעשו לכם טעים בספטמבר
לא הקיץ החם, לא המשבר הכלכלי ובטח לא הסטטיסטיקה תעצור את האנשים האמיצים שפותחים עסק שנועד להאכיל אתכם, ולספק לכם בילוי. הם פה, גם בקיץ הכי קשוח, עם מסעדה יפנית יוקרתית, קינוח הולנדי קלאסי, מסעדה ביתית כמו שחיפשנו ועוד מקומות חדשים, לחיי הסצינה הקולינרית התל אביבית
באמת שקשה לסכם במילים כמה סצינת האוכל המקומית נשארת איתנה אל מול האתגרים. נכון, המוני מסעדות נסגרו בעקבות המלחמה, אבל במקביל בכל חודש קמות מסעדות חדשות שמביאות משהו שונה, אם לא כדי להחליף אותן, אז כדי להמשיך את דרכן ולשמור על הגחלת הטעימה של העיר בוערת.
>> להסתער: פסטיבל אוכל הרחוב הגדול של תל אביב במהדורת מלחמה
1. גאייג'ין
הפתעה של ממש: מסעדת פיוז'ן יפני שהוקמה על יסודות "בית עתיד" ההיסטורי, ביוזמת מסעדן בינלאומי עם עבר בדובאי ומוסקבה וכיס עמוק, כפי שמעידה היוקרתיות. השם – זר, ביפנית – משקף את האווירה, אבל האוכל משקף עולם ייחודי ומסקרן.
לפרטים נוספים
2. LouLou
הטרנד המובהק של הקיץ הוא פורמט המסעדה-בר-מועדון, שמנסה לצמצם את כל הבילוי למקום אחד, והספוט החדש של קבוצת הספיקאיזי זכה בכל הסימנים – מנות חלוקה, אווירה טרנדית, חדר אחורי שכנראה יהפוך לקלאב ושאיפה מוחלטת לאסקפיזם. גם הדחקה זה סוג של רגש.
לפרטים נוספים
3. מחנה אסאדה
מזללת הבשר הירושלמית ממחנה יהודה נוחתת בתל אביב, בדיוק בלוקיישן המקולל של מלכי ישראל 8. אנחנו אופטימיים, אבל, כי עם בשר כזה נאה במחיר סביר, וכריכים כל כך מעניינים, יש סיכוי שהתל אביבים יקבלו בברכה את העולים מהבירה.
לפרטים נוספים
4. JOME
הבטחנו טרנד, לא? Jome לוקח את הפורמט שבין האוכל לקלאב, וזורק את הכל על רחבת הריקודים, אבל לא בקטע מלכלך. דיפ האוס לפתיחה, מנות חלוקה לכל השולחן ומסיבה טרנדית בסיום, כשבסוף נשפכים לפינת אלנבי-רוטשילד. זה כנראה זמן הדקדנס, אז אם כבר, שלפחות יהיה לרוטשילד.
לפרטים נוספים
5. Le miel
אם מחפשים את נקודת המקור של הטרנד, כנראה שתמצאו אותה איפשהו בין הטראש של דובאי לטרנדיות של ניו יורק, ולה מיאל לוקחת משניהם – ארוחת ערב יוקרתית שהיא גם מופע, כולל רקדניות באאוטפיט נוצץ, להטוטנים ויורקי אש, סקסופוניסטית בלייב ודרבוקות עם תאורת לד. אם הרגשתם אי פעם ששקט לכם מדי באוכל, זה כנראה הפיתרון.
לפרטים נוספים
6. אוניגירי-יה
לקרוא לאוניגירי "להיט" ביפן יהיה כמו לקרוא ללחם עם שוקולד להיט בישראל. זה לא סתם הצלחה, זה פחות או יותר התרבות. עד כה הסתפקנו באוניגירי מסחרי בסבן-אילבן, אבל האוניגירי-יה החדשה בפלורנטין מציעה אותם בעבודת יד, וההבדל הוא שמיים וארץ. אוכל הרחוב הקליל החדש של פלורנטין.
לפרטים נוספים
7. מי קוסינה
בין עבודות הרכבת מצאנו מסעדה ביתית חדשה ויוצאת דופן – במטבח תמצאו את דבורה מאורגוואי ומייקי מאיטליה, בבוקר תמצאו מעדניה, בצהריים אוכל ביתי במחיר זול, ובערב נפתח כבר היין והרוסט שייטל. מקום קסם בנקודה מאתגרת, אבל בדיוק מסוג המקומות שאנחנו אוהבים.
לפרטים נוספים
8. דייזי
בקבוצת בוקה יודעים דבר או שניים על בתי קפה, לכן אנחנו סומכים עליהם שהם מהמרים על אזור עבודות הרכבת שבאבן גבירול. ובמיוחד עם מקום מתוק כמו דייזי – בית קפה שנקרא על שם סבתא של אחת מהבעלים, וקיבל אפיון סבנטיז ישראלי נוסטלגי ומתוק. כיף בין קידוחים.
לפרטים נוספים
9. בארו
ונדמה שזה הטרנד השני של החודש האחרון – מקומות שפותחים כעת על עבודות הרכבת, מתוך תקווה לשרוד עד לסיומם ולהינות מהקהל שיבוא עם הרכבת. אולי שווה להזהיר אותם שלפחות כרגע, ולפחות בשדרות ירושלים, זה לא ממש עבד. בכל מקרה, אנחנו ממש בעד שזה דווקא יצליח לפיצרייה השכונתית המתוקה הזו, שנפתחה גם היא בעבודות שבאבן גבירול.
לפרטים נוספים
10. The Blue Fox
הנה משהו שכבר לא מעט שנים לא היה בתל אביב – בר משחקים. לא משחקי מחשב, לא משחקי תפקידים, אלא בר משחקי קופסה. מקום לשבת ולשחק קטאן עם נגריני בלב פלורנטין? לא צריך להציע לנו פעמיים.
לפרטים נוספים
11. מוניקה
אם נתעלם מהבדיחה המטופשת של לקרוא לקרוא בשם "מוניקה" למקום שנפתח בשוק לוינסקי, מדובר במקום די מתוק עם אג'נדה שאנחנו אוהבים -מנות שלא עוברות את ה-52 ש"ח וגישה שמחוברת לשוק בטבורמנות שלא עוברות את ה-52 ש"ח וגישה שמחוברת לשוק בטבור.
לפרטים נוספים
12. סנדר בר יין
האמת היא שלשם שינוי, אולי לראשונה השנה, לא נפתחו יותר מדי ברי יין החודש – רק שניים, וגם הם חמודים. אנחנו מעודדים מעצירת המגמה, כי די כבר, אבל לתושבי שכונת בזל בר היין החדש סנדר דווקא יהיה ריענון נהדר, במיוחד אם הם מכירים את ההיסטוריה של צמד האחים הבעלים דורית ליניק ואמיר דרדיקמן, בתור בעלי הקונדיטוריה באוניברסיטת ת"א, ובית הקפה "אלכסנדר" במיל'. זה המקום החדש שלהם, והוא מתוק ושכונתי ביותר.
לפרטים נוספים
13. Mikve Wine
ולא יכלו להציע לנו בר יין יותר שונה בתור השני שנפתח החודש – מקווה היא הגרסה ההפוכה של שכונתית (שלא לומר פלצנית כמיטב המסורת), שמגדירה את עצמה חנות מוזגת ומתיימרת להבין הכל, ולהסביר הכל, על יין. אם זה הקטע שלכם, המקום הזה בול עבורכם.
לפרטים נוספים
14. סטרופי
זה בדיוק מה שאתם חושבים שזה – דוכן סטרופוופל, אותו ממתק הולנדי ממכר שבטח אכלתם מסטולים מדי מכדי לזכור את השם. זה אמנם היה זמין בארץ בגרסתו המסחרית, אבל מי שאכל טרי יודע שזה הבדל של שמיים וארץ. עכשיו אפשר לעשות את זה בלי כרטיס הטיסה.
לפרטים נוספים
15. דלישא
מעדנייה חדשה היא תמיד תוסף חשוב למנעד הקולינרי של העיר, ונחמד להכיר את זו החדשה ברחוב החלוצים, שיש בה גם כמה כיסאות לישיבה, כריכים רעננים שמוכנים במקום, מאפים טריים ומפתים מאת יוצא a ולא פחות חשוב, פסטה טרייה בהכנה ביתית לקחת הביתה. כיף גדול.
לפרטים נוספים