אכלו ושתו כי מחר: 15 מקומות חדשים שיעשו לכם טעים בספטמבר

לוקחים יין ברצינות. מקווה Mikve Wine. צילום: אנטולי מיכאלו
לוקחים יין ברצינות. מקווה Mikve Wine. צילום: אנטולי מיכאלו

לא הקיץ החם, לא המשבר הכלכלי ובטח לא הסטטיסטיקה תעצור את האנשים האמיצים שפותחים עסק שנועד להאכיל אתכם, ולספק לכם בילוי. הם פה, גם בקיץ הכי קשוח, עם מסעדה יפנית יוקרתית, קינוח הולנדי קלאסי, מסעדה ביתית כמו שחיפשנו ועוד מקומות חדשים, לחיי הסצינה הקולינרית התל אביבית

4 בספטמבר 2024

באמת שקשה לסכם במילים כמה סצינת האוכל המקומית נשארת איתנה אל מול האתגרים. נכון, המוני מסעדות נסגרו בעקבות המלחמה, אבל במקביל בכל חודש קמות מסעדות חדשות שמביאות משהו שונה, אם לא כדי להחליף אותן, אז כדי להמשיך את דרכן ולשמור על הגחלת הטעימה של העיר בוערת.

>> להסתער: פסטיבל אוכל הרחוב הגדול של תל אביב במהדורת מלחמה

1. גאייג'ין

הפתעה של ממש: מסעדת פיוז'ן יפני שהוקמה על יסודות "בית עתיד" ההיסטורי, ביוזמת מסעדן בינלאומי עם עבר בדובאי ומוסקבה וכיס עמוק, כפי שמעידה היוקרתיות. השם – זר, ביפנית – משקף את האווירה, אבל האוכל משקף עולם ייחודי ומסקרן.
לפרטים נוספים

גאייג'ין. צילום: אסף קרלה
גאייג'ין. צילום: אסף קרלה

2. LouLou

הטרנד המובהק של הקיץ הוא פורמט המסעדה-בר-מועדון, שמנסה לצמצם את כל הבילוי למקום אחד, והספוט החדש של קבוצת הספיקאיזי זכה בכל הסימנים – מנות חלוקה, אווירה טרנדית, חדר אחורי שכנראה יהפוך לקלאב ושאיפה מוחלטת לאסקפיזם. גם הדחקה זה סוג של רגש.
לפרטים נוספים

ריזוטו סלק, לולו (צילום אסף קרלה)
ריזוטו סלק, לולו (צילום אסף קרלה)

3. מחנה אסאדה

מזללת הבשר הירושלמית ממחנה יהודה נוחתת בתל אביב, בדיוק בלוקיישן המקולל של מלכי ישראל 8. אנחנו אופטימיים, אבל, כי עם בשר כזה נאה במחיר סביר, וכריכים כל כך מעניינים, יש סיכוי שהתל אביבים יקבלו בברכה את העולים מהבירה.
לפרטים נוספים

לנעוץ בו שיניים. בריסקט, סלט ביצים ותפוחי אדמה מושלמים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)
לנעוץ בו שיניים. בריסקט, סלט ביצים ותפוחי אדמה מושלמים. מחנה אסאדה (צילום אסף קרלה)

4. JOME

הבטחנו טרנד, לא? Jome לוקח את הפורמט שבין האוכל לקלאב, וזורק את הכל על רחבת הריקודים, אבל לא בקטע מלכלך. דיפ האוס לפתיחה, מנות חלוקה לכל השולחן ומסיבה טרנדית בסיום, כשבסוף נשפכים לפינת אלנבי-רוטשילד. זה כנראה זמן הדקדנס, אז אם כבר, שלפחות יהיה לרוטשילד.
לפרטים נוספים

דינר פארטי כשר. JOME (צילום גיל אבירם)
דינר פארטי כשר. JOME (צילום גיל אבירם)

5. Le miel

אם מחפשים את נקודת המקור של הטרנד, כנראה שתמצאו אותה איפשהו בין הטראש של דובאי לטרנדיות של ניו יורק, ולה מיאל לוקחת משניהם – ארוחת ערב יוקרתית שהיא גם מופע, כולל רקדניות באאוטפיט נוצץ, להטוטנים ויורקי אש, סקסופוניסטית בלייב ודרבוקות עם תאורת לד. אם הרגשתם אי פעם ששקט לכם מדי באוכל, זה כנראה הפיתרון.
לפרטים נוספים

האם זה הזמן לדינר אנד שואו? לה מיאל Le miel (צילום אלכס לפניר)
האם זה הזמן לדינר אנד שואו? לה מיאל Le miel (צילום אלכס לפניר)

6. אוניגירי-יה

לקרוא לאוניגירי "להיט" ביפן יהיה כמו לקרוא ללחם עם שוקולד להיט בישראל. זה לא סתם הצלחה, זה פחות או יותר התרבות. עד כה הסתפקנו באוניגירי מסחרי בסבן-אילבן, אבל האוניגירי-יה החדשה בפלורנטין מציעה אותם בעבודת יד, וההבדל הוא שמיים וארץ. אוכל הרחוב הקליל החדש של פלורנטין.
לפרטים נוספים

רק אל תקראו לזה סושי. אוניגירי-יה. צילום: יעל שטוקמן
רק אל תקראו לזה סושי. אוניגירי-יה. צילום: יעל שטוקמן

7. מי קוסינה

בין עבודות הרכבת מצאנו מסעדה ביתית חדשה ויוצאת דופן – במטבח תמצאו את דבורה מאורגוואי ומייקי מאיטליה, בבוקר תמצאו מעדניה, בצהריים אוכל ביתי במחיר זול, ובערב נפתח כבר היין והרוסט שייטל. מקום קסם בנקודה מאתגרת, אבל בדיוק מסוג המקומות שאנחנו אוהבים.
לפרטים נוספים

מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)
מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)

8. דייזי

בקבוצת בוקה יודעים דבר או שניים על בתי קפה, לכן אנחנו סומכים עליהם שהם מהמרים על אזור עבודות הרכבת שבאבן גבירול. ובמיוחד עם מקום מתוק כמו דייזי – בית קפה שנקרא על שם סבתא של אחת מהבעלים, וקיבל אפיון סבנטיז ישראלי נוסטלגי ומתוק. כיף בין קידוחים.
לפרטים נוספים

דייזי. צילום: שי נייבורג
דייזי. צילום: שי נייבורג

9. בארו

ונדמה שזה הטרנד השני של החודש האחרון – מקומות שפותחים כעת על עבודות הרכבת, מתוך תקווה לשרוד עד לסיומם ולהינות מהקהל שיבוא עם הרכבת. אולי שווה להזהיר אותם שלפחות כרגע, ולפחות בשדרות ירושלים, זה לא ממש עבד. בכל מקרה, אנחנו ממש בעד שזה דווקא יצליח לפיצרייה השכונתית המתוקה הזו, שנפתחה גם היא בעבודות שבאבן גבירול.
לפרטים נוספים

בארו. צילום: אורי פיקלני
בארו. צילום: אורי פיקלני

10. The Blue Fox

הנה משהו שכבר לא מעט שנים לא היה בתל אביב – בר משחקים. לא משחקי מחשב, לא משחקי תפקידים, אלא בר משחקי קופסה. מקום לשבת ולשחק קטאן עם נגריני בלב פלורנטין? לא צריך להציע לנו פעמיים.
לפרטים נוספים

בלי ראש כחול, רק משחקים. השועל הכחול. צילום: יעל שטוקמן
בלי ראש כחול, רק משחקים. השועל הכחול. צילום: יעל שטוקמן

11. מוניקה

אם נתעלם מהבדיחה המטופשת של לקרוא לקרוא בשם "מוניקה" למקום שנפתח בשוק לוינסקי, מדובר במקום די מתוק עם אג'נדה שאנחנו אוהבים -מנות שלא עוברות את ה-52 ש"ח וגישה שמחוברת לשוק בטבורמנות שלא עוברות את ה-52 ש"ח וגישה שמחוברת לשוק בטבור.
לפרטים נוספים

אל תביאו סיגר. מוניקה. צילום: גילי אליאש
אל תביאו סיגר. מוניקה. צילום: גילי אליאש

12. סנדר בר יין

האמת היא שלשם שינוי, אולי לראשונה השנה, לא נפתחו יותר מדי ברי יין החודש – רק שניים, וגם הם חמודים. אנחנו מעודדים מעצירת המגמה, כי די כבר, אבל לתושבי שכונת בזל בר היין החדש סנדר דווקא יהיה ריענון נהדר, במיוחד אם הם מכירים את ההיסטוריה של צמד האחים הבעלים דורית ליניק ואמיר דרדיקמן, בתור בעלי הקונדיטוריה באוניברסיטת ת"א, ובית הקפה "אלכסנדר" במיל'. זה המקום החדש שלהם, והוא מתוק ושכונתי ביותר.
לפרטים נוספים

היי, למה גנבתם את השם? סנדר. צילום: עדי אבידור
היי, למה גנבתם את השם? סנדר. צילום: עדי אבידור

13. Mikve Wine

ולא יכלו להציע לנו בר יין יותר שונה בתור השני שנפתח החודש – מקווה היא הגרסה ההפוכה של שכונתית (שלא לומר פלצנית כמיטב המסורת), שמגדירה את עצמה חנות מוזגת ומתיימרת להבין הכל, ולהסביר הכל, על יין. אם זה הקטע שלכם, המקום הזה בול עבורכם.
לפרטים נוספים

מקווה Mikve Wine. צילום: אנטולי מיכאלו
מקווה Mikve Wine. צילום: אנטולי מיכאלו

14. סטרופי

זה בדיוק מה שאתם חושבים שזה – דוכן סטרופוופל, אותו ממתק הולנדי ממכר שבטח אכלתם מסטולים מדי מכדי לזכור את השם. זה אמנם היה זמין בארץ בגרסתו המסחרית, אבל מי שאכל טרי יודע שזה הבדל של שמיים וארץ. עכשיו אפשר לעשות את זה בלי כרטיס הטיסה.
לפרטים נוספים

מיוחדים במיוחד. סטרופי. צילום: מור שמש
מיוחדים במיוחד. סטרופי. צילום: מור שמש

15. דלישא

מעדנייה חדשה היא תמיד תוסף חשוב למנעד הקולינרי של העיר, ונחמד להכיר את זו החדשה ברחוב החלוצים, שיש בה גם כמה כיסאות לישיבה, כריכים רעננים שמוכנים במקום, מאפים טריים ומפתים מאת יוצא a ולא פחות חשוב, פסטה טרייה בהכנה ביתית לקחת הביתה. כיף גדול.
לפרטים נוספים

כל מה שטעים. דלישא. (צילום: יעל שטוקמן)
כל מה שטעים. דלישא. (צילום: יעל שטוקמן)