תל אביב מתחדשת: 11 המסעדות, בתי הקפה והברים החמים של מאי

עוד לא אבדה תקוותינו, בעיקר כי אנחנו מאביסים את עצמנו במזון - ובחודש האחרון נפתחו לא מעט מקומות אוכל שכנראה תדברו עליהם במהלך חודש מאי, החל מהמקום של אימפריאל שמחזיר את תרבות ברי הביליארד ועד החומוסאי הוותיק שחזר ליפו כדי להאכיל אותנו על הים
חודש אפריל, במהלכו נתקענו עם חול המועד, היה אמור להיות חודש חלש יחסית באגפי האוכל – אבל שום פסח קטן לא יעצור את תל אביב מלאכול, אל דאגה. גם במהלך החודש הזה נפתחו לא מעט מסעדות, ברים, בתי קפה ועוד מקומות שאתם יכולים לאכול בהם, ואנחנו פה לעשות סדר ולהבהיר לכם לאן ללכת ומה כדאי לאכול. אלו המסעדות שכולם ידברו עליהם בחודש הבא, אם הם רק יוכלו לעצור מלאכול כל הזמן.
>> לפני שתדליקו את המנגל: 17 האטליזים הכי איכותיים בתל אביב
>> אין יותר טוב מזה: 23 ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב
בר פרדיסו
אנחנו עוקבים מקרוב ובאדיקות אחר פתיחתה של המסעדה החדשה של דנה לי ברמן, השפית המוכשרת שסגרה את הבר־מסעדה "גן השקמים" בתום שישה חודשי פעילות בלבד, וחוזרת עכשיו למרכז הבמה במקום חדש שנפתח ממש ביום חמישי האחרון ב – איך לא – נחלת בנימין, ממש במקום בו עמד בר "השפגאט". מגירת טרמיסו, לזניה מטוגנת, פסטות נרחבות, כשהמנה הכי יקרה בתפריט עולה רק 70 ש"ח. אתם כבר יודעים שזה יהיה להיט, את הפרטים המלאים נביא ממש בקרוב.

8בול
יש מקומות שהדבר היחיד שאפשר לומר עליהם הוא "הו, וואו", וכזה מקום הוא "8בול", בר הביליארד החדש של אנשי אימפריאל שהשתלט על כל הקומה השנייה של המלון, עם עיצוב תעשייתי מרהיב, תפריט של עינב אזגורי, קוקטיילים מהברז ושעות פתיחה שיחזירו קצת אנרגיה לחיי הלילה הדועכים. אה, ולא פחות חשוב – שולחנות ביליארד שלא מרגישים כאילו אתם משחקים בסרט מאפיה דל תקציב.
לפרטים נוספים

בוצ'ר בפיתה
בוצ'ר שופ היא קצביה ותיקה ועתירת ניסיון בשוק הכרמל, שמתמחה בבשר ישראלי, טרי ומשובח. הקצביה פונה לרחוב יום טוב ולא רבים יודעים שמאחוריה, ברחוב חבשוש, מסתתר כעת סוד חדש וטעים בהחלט. נגיד את זה במילים פשוטות: נתחי הקצביה הטריים והמובחרים של אותו היום עולים על הגריל, ומשם הישר לתוך פיתה. מה כבר יכול להשתבש? כלום ושום דבר. בשלב זה המקום פתוח רק פעמיים בשבוע, במהלך חמישי ושישי, אבל הנה מה שתוכלו להשיג שם בפיתה, ובמחיר סביר יד ראשונה מקצב: אנטריקוט, פיקניה, צ'וריסו, פרגית, מרגז, לב/כבד עגל, כבד עוף, שקדי עגל וספיישלים מבטיחים של וואגיו שפיץ שייטל, דלמוניקו ודנוור קאט. עכשיו תרימו ת'לסת מהרצפה ובואו.
לפרטים נוספים

אבו מרוואן
"אני מכין חומוס כבר יותר מ-30 שנה. בשנים האחרונות אני מכין חומוס בבית למשפחה ולשכנים, אבל התגעגעתי לעבודה הזאת", מסביר אבו מרוואן, שם ודבר בחוגי החומוס. המסעדות שלו ברחוב ברחוב מנדס פראנס, ואחר כך ביפת, היו יעדי עלייה לרגל לחומוסולוגים, ולרגע קצר השם המפורש אף התנוסס על קופסאות חומוס צבר כתו איכות, עד שלפני מספר שנים שיחרר את האחיזה ביפו. עכשיו הוא חזר הישר לנמל יפו המתחדש, והחומוס עודנו קטיפתי כמו פעם, באותה חמיצות עדינה, ובמחיר שמזכיר לנו ימים עברו.
לפרטים נוספים

שמשון בר יין
עוד בגזרת "חומוסאי מהעבר שחוזר", השף יניב כספי – כן, מחומוס כספי – חוזר למקום ממנו התחיל, אל הבישול מהלב ולמרכז המסחרי הקטן בנאות אפקה ב' בו הקים את רשת החומוסיות שלו. הפעם, כיאה לתקופה, הוא חוזר עם בר יין שקרוי על שם אביו, ומציע מקום נעים לשתות בו עם תפריט של מנות קטנות שהולכות טוב עם יין. המחירים שכונתיים, והשף שוב חי את השטח כמו בהתחלה, אז רק טעים יכול לצאת מזה.
לפרטים נוספים

גוד בייגלס
"חשבתי על מה אנשים אוהבים לאכול, ומה גם יכול להתאים לאיזור פה שהוא גם קרוב לים. ובאמת תמיד טוב ומתאים לאכול בייגל", אומר נדב הלפרן, איש נדל"ן שהחליט לפתוח ספוט שכונתי של הכריך הכל כך יהודי-ניו יורקי. בקצה של רחוב גאולה פינת אלנבי, במקום בו שכן שנים הפרוזן יוגורט "סוויט טעים" (נתגעגע ויקטור), תוכלו לחטוף שמונה סוגי בייגל מולחים או מתוקים, כי עיר בלי ספוט בייגל במרכזה היא עיר ללא נשמה.
לפרטים נוספים

מא פאו זבולון
אחרי שנפרדו מהלוקיישן המתוקשר בנחלת בנימין, המסעדה ששרדה מתור הזהב ההודי ממשיכה להתפתח עם אווירה חדשה בשוק לוינסקי, כולל תנור פחמים לבשרים וצ'יקן טיקה, מקום נרחב לקארי, דיל צהריים וחלומות על פיתות עם חמודי אבולעפיה. אנחנו אמנם קרוב בבית, אבל הראש במקום אחר – כך שלפחות שגם הפה ירגיש את החופש.
לפרטים נוספים

ממולאים
לא, זה לא שם המקום שנפתח בשוק לוינסקי בתקופה האחרונה, אבל זה רק כי עוד אין לו שם. מה יש לו? שלוש דורות של נשים לבית משפחת אזולאי שהשתלטו על חלל בשוק, והן מממלאות בו כל ירק שתוכלו לחשוב עליו (כולל הסלק המאתגר) בתצוגת מופת צבעונית ומרהיבה של שלל ממולאים, קובות, לביבות ופסטלים. בונוס לא קטן בכלל: המחירים נוחים. עכשיו רק שיסגרו על השם כדי שנוכל לשכוח אותו ולקרוא לזה "ממולאים בלוינסקי" כמו שאלוהים התכוון.
לפרטים נוספים

קופי שופ 51
סניף של בית הקלייה הארטיזנלי קופישופ 51 שנפתח בבוטקה המיתולוגי בשדרות החי"ל זו בהחלט בשורה לשכונה המנומנת אך כל כך אהובה עלינו של יד אליהו. למרות שהמבנה עצמו משתרע על פני תשעה מטרים רבועים בסך הכול, בקופישופ 51 מוציאים ממנו את המקסימום. ניחוח חמים ומוכר אופף את הרחבה החיצונית ומזמין לעצור לכוס קפה, או לנשנש רוגלעך ובורקס, עוגות, כריכים ומאפים טריים וכן מוצרים בפיקוח. נקודה מתוקה על הדרך. הדרך לאן? זו כבר שאלה אחרת.
לפרטים נוספים

קפה הכובשים
הבן החורג של בר האוכל שישקו הפך בן רגע לתחנת חובה בדרך לים: עוגות ומאפים מרביבה וסיליה וכריכים מהמטבח של השישקו. win win situation. בעיקרון לא צריך יותר מזה כדי לדעת שמדובר במקום שחייבים לבקר בו, אבל אם בכל זאת אתם בדרך לרחצה אז תדעו שיש גם מרגריטה קפואה (מפוצצת אלכוהול), ובמקרר מחכות קופסאות עם סלטים טריים ומיצים – כל מה שיעביר את הזמן בים עוד יותר בנעימים.
לפרטים נוספים

Damiel
קלטו רגע איזה ברי מזל אנחנו: אוולין וריצ׳רד אוזן, שמחזיקים ביותר מ-30 שנות ניסיון וחמישה סניפים של שוקולד ארטיזנלי בפריז, התלבטו איפה לפתוח את הסניף הראשון שלהם מחוץ לצרפת. "זה היה או בניו יורק או בתל אביב. הבת שלי גרה פה, אנחנו יהודים והשוקולד גם כשר, כך שזה היה טבעי ומתבקש". מה הרווחנו? שוקולד משובח שכולו על טהרת קקאו טבעי ללא תוספת חלב, טבלאות שוקולד גדולות ומושקעות, חבילות פרלינים גדולות מימדים שנראות כמו תכשיטים ואפילו – תחזיקו חזק – חיות שוקולד ממולאות שמזכירות קצת כריסמס.
לפרטים נוספים
