בונא יא פטיט: 6 מקומות שהפתיעו אותנו לטובה
אספנו עבורכם את המסעדות שהכי אהבנו בתקופה האחרונה - זו שהפתיעה אותנו בבשרים עם מחיר הגיוני, זו שאהבנו חרף אזהרות המבקרים, ההיא שדווקא תיירים אנגלים הדליקו ועוד מקומות שמילאו לנו את הבטן ואת הלב במטעמים
הקיץ מתלהט, וזו לא רק ההתחממות הגלובלית. המטבח התל אביבי ממשיך להתרחב ולהסתעף, ולצד מסעדות חדשות עומדים אינספור מוסדות אוכל שמתחרים על המקום המוגבל בבטן שלכם. אז במקום שתטיילו בעיר מורעבים ללא יעד ברור, אספנו לכם את מיטב המסעדות שהמבקרים שלנו ביקרו בהם (הבנתם מה עשינו פה?) לאחרונה. קחו את זה כהמלצה אישית ממנו.
מטבח לילה: מה הבריטים האלו יודעים שאנחנו לא?
מה זה: פינה שפויה בלב עיר מטורפת. מסעדה באווירה קלילה ובמחיר יותר משפוי, שהזכירה לנו ש-value for money זה אשכרה מונח שעדיין שרד בעיר.
כדאי ללכת אם: כל מה שבא לכם זה ערב נעים וטעים, אבל לא יכולים (או מוכנים) לשלם על מנות כאילו אתם עובדי הייטק.
דבר המבקר: "הבצק, שהזכיר את הפוקצ'ה ממקודם, היה מושלם. בדיוק בעובי נכון, בדיוק במידת האפיה הנכונה, קריספי מבחוץ אבל עדיין רך מבפנים. ואז, בדיוק שסיימת את השלב הראשון של הביס אתה מגיע לבשר והטעם שלו משתלט לך על הפה, ואתה לא יכול למחוק את החיוך. (…) מטבח לילה היא ההוכחה שאפשר עוד לאכול בתל אביב אוכל סביר פלוס במחירים סבירים פלוס (כלומר מינוס), וההוכחה שיש עוד מקומות שהטירוף לא השתלט עליהם". לביקורת המלאה
לפרטים
Dive In השדרה: אוכל מצוין במחיר בינוני
מה זה: מסעדת אוכל רחוב בלוקיישן נוסטלגי על שדרות בן גוריון. מקום נעים, מואר עם אווירה לא מחייבת שרק רוצה למלא את הבטן שלכם (ושל הילדים שלכם).
כדאי ללכת אם: אתם משפחה ולכל אחד יש את סוג האוכל שהוא אוהב, או שחזרתם מהים עם מאנצ' שרק גירוס מקורי מאוד יטפל בו.
דבר המבקר: "קשה להתלונן כשהמנה כל כך טעימה ומקורית. אני לא חושב שהדבר הזה עובר כגירוס ביוון, אבל למי אכפת? זה פשוט טעים לאללה. האריזה והירקות הנלווים בהחלט משאירים אותו באזורי הגירוס, ויש גם ציזיקי טבעוני שמזכיר את הלילות של פיראוס, אבל הבשר עצמו כמו גם התיבול לא מנסים לחקות את המקור היווני, אלא מביאים משהו חדש וטעים במיוחד". לביקורת המלאה
שדרות בן גוריון 34, פרטים נוספים באתר
טריגר בשר ויין: מסעדת הבשרים שאנחנו צריכים
מה זה: מהאנשים שהביאו לנו את בקוקו במבינו ובפאט קאו, טריגר היא מסעדה עם חווית בשר מרשימה במחירים שפויים יחסית. אה, ויש להם גם צ'יפס ופירה שהעיפו לנו את המח. כן, הצ'יפס והפירה.
כדאי ללכת אם: אתם קרניבורים מיואשים שרק חולמים על עוד טעימה קטנה ממחיר הגיוני.
דבר המבקר: "הטעם של הבשר רקד לנו בפה, השילוב בין הצד החיצוני החרוך לרכות של החלקים הפנימים היה מענג והכל הצליח להיות הסטייק של שרדינגר – כזה שבבת אחת מצליח להיות עם גוף שמאפשר ביס כמו שצריך, וגם להתמוסס על הלשון כמו ענן". לביקורת המלאה
לפרטים
קוקו תאי: מסעדה שמנפצת סטיגמות על מסעדות חוף
מה זה: המקום המדובר של נדב ודניאל (אווירה טובה, קוקטיילים בשפע, אוכל תאילנדי (תיזהרו מהחריף) ואשכרה מסעדה טובה על חוף הים. לא דבר מובן אליו בתל אביב.
כדאי ללכת אם: בא לכם את גרסת לאס וגאס של תאילנד ושרימפסים אללה יסתור ודג מטוגן פשוט מושלם
דבר המבקר: "זאת מנה ממש מלוכלכת. ומלכלכת. בעיקר כי השרימפס מגיעים לא מקולפים מה שדורש עבודת ידיים. אבל זה לגמרי שווה את זה, כי מדובר בשרימפסים הכי יפים, הכי בשרניים והכי טעימים שאכלנו כבר הרבה זמן. ביום שזה יהיה הסטנדרט של פירות ים בתל אביב, תדעו שאנחנו לגמרי בדרך הנכונה". לביקורת המלאה
לפרטים
ביצ'יקלטה: הפנינה הירוקה שמעבר לבטון
מה זה: בר-מסעדה ותיקה שמספקת קצת מנוחה ונחלה בפינה נסתרת על נחלת בנימין. האוכל לא זכה להתלהבות מיוחדת מצד המבקרות שלנו (למעט מנה אחת), אבל האווירה פשוט מנצחת.
כדאי ללכת אם: אתם מתגעגעים למקום כמו קפה סוניה בסמטה אלמונית, שמייצר אווירה נינוחה של חצר ביתית.
דבר המבקרות: "לפני שנתייחס לחלק האכיל, לא נוכל להתעלם מחוויית שירות יוצאת דופן מתחילתה ועד סופה של הארוחה. הצוות עשה מעל ומעבר, מבחירת המנות ועד יצירת אזור ישיבה נוח לעגלת תינוק, הכל בנעימות ואדיבות כאילו היינו האורחות היחידות במסעדה (למרות שבפועל היא הייתה מפוצצת עד אפס מקום)". לביקורת המלאה
ביצ'יקלטה, נחלת בנימין 29
שווארמה אליאס
מה זה: פופ-אפ שווארמה שמאיים להילחם על המקום הראשון
כדאי ללכת אם: אתם רוצים להחליט בעצמכם מי השווארמה הכי טובה בתל אביב
דבר המבקר: "טעמה דווקא עדין מאוד, עם תיבול מינימליסטי בכל הנוגע לשווארמה, כזה שמשאיר את הבמה לטעמי הבשר העמוקים. עם כל לעיסה משתחרר עוד מטעמה, והביס הופך למורכב יותר ויותר ככל שממשיכים לאכול, מתערבב בפה עם הטחינה והצ'ימצ'ורי, נהנה מחסותם של ירקות טריים ומתפרק לגורמים. כל ביס זו חוויה". לביקורת המלאה
שונצינו 5, ימים משתנים (רצוי לבדוק באינסטגרם של אבי אליאס)