חשיפה לצפון: המסעדות הכי טובות בחיפה

חמארה בולגרית, איטלקית עם השפעות גליליות ומסעדת שף צרפתית: עיר הנמל מציעה לא מעט מסעדות ששווה לעלות בשבילן על כביש החוף. הנה הנבחרת שאסור לכם לפספס

רפאלו. צילום: יפית בשבקין
רפאלו. צילום: יפית בשבקין
2 בפברואר 2020

אחרי שסיפרנו לכם על אוכל הרחוב הנהדר בחיפה, הגיע הזמן שתכירו את בתי האוכל והמסעדות הכי טובות בעיר הצפונית. חלקן ותיקות ויציבות, אחרות חדשות ומסקרנות, וכולן מפיחות חיים בעיר שבטעות חשבנו לאפורה ומנומנמת. חיפאים  – יש לכם במה להתגאות, תעשו מקום, אנחנו באים!

איטליאנו דה לה קוסטה

האיטלקייה של חמודי עוקלה, בוגר משחקי השף ואקס שף תפעולי במגדלנה, מאפשרת מפגש דרמטי בין המטבח הערבי גלילי, שממנו מגיע עוקלה, לבין המטבח האיטלקי, שלמעשה לא מאד שונה ממנו. המסעדה יושבת ממש על הים מתחת לתחנת הרכבל ההיסטורית, אמנם מרוחקת מעט ממרכז העניינים, אבל בהחלט שווה את הנסיעה.
איטליאנו דה לה קוסטה 

איטליאנו דה לה קוסטה (צילום: חיים יוסף)
איטליאנו דה לה קוסטה (צילום: חיים יוסף)

הבולגרי

החמארה החדשה בעיר התחתית נולדה כשארז יעקובי וג'קי רזון – איש רדיו ואיש חיי לילה בהתאמה – גילו שלשניהם שורשים בולגריים. הים ו־ואדי ניסנס מספקים את חומרי הגלם לתפריט בלקני ביתי: איקרה וסלט חצילים, סלט שופסקה בולגרי וצזיקי מיוון, קציצות פראסה ובאניצה. בשישי בבוקר מתקיים בראנץ' שיכורים עם מנות ספיישל והרבה אלכוהול.
ח'טיב 8 חיפה, 053-7393005. א'-ה' 11:00-23:00 ; ו' 11:00-16:00

הנמל 24

הנמל 24 הוותיקה היא מסעדת שף צרפתית עם מפות לבנות מעומלנות ושירות מוקפד. למסעדה הזו מגיעים כדי לחגוג אירוע מיוחד או כשרוצים להרשים אורחים חשובים שהגיעו מחו"ל. השף רן ראש משלב ברגישות וביצירתיות בין המטבח הצרפתי למטבח האיטלקי, ומוציא תחת ידו מנות בלתי נשכחות. לאחרונה בחרו הבעלים להקליל מעט את האווירה, ובנו במקום בר ישיבה שיתאים גם לארוחות פחות פורמליות.
הנמל 24

וניה ביסטרו

מראשונות המתיישבות בעיר התחתית המתחדשת של חיפה. לפני כשנה עברה מהפך כששף מיכאל גרטופסקי נכנס אליה כשף–בעלים. הוא מוביל אותה יחד עם השף בפועל עומר מנחם והתפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים שמרכיבים מנות מסורתיות עם פרשנות חדשה או כאלה שהן פרי יצירתו האישי.
וניה ביסטרו
להזמנת שולחן בוניה ביסטרו 

וניה ביסטרו (צילום: אנטולי מיכאלו)
וניה ביסטרו (צילום: אנטולי מיכאלו)

טאטאמי

האסיאתית החיפאית האהובה נפתחה ב-2015 במרכז הכרמל, ולאחר הצלחתה עברה לסניף גדול ומפואר יותר בסמוך למתחם כיכר האודיטוריום. בהמשך פתחה סניף כשר במבואות הדרומיים של חיפה, ולאחרונה הגיעה למרכז הארץ עם סניף שלישי במתחם איינשטיין ברמת אביב. תפריט המסעדה הפן אסיאתי שנבנה על ידי השף יאיר פיינברג משלב מנות משבעה מטבחים שונים של המזרח הרחוק תוך התאמתן לחיך הישראלי.
טאטאמי

View this post on Instagram

סושי סלק ???? ????

A post shared by טאטאמי – Tatami (@tatami.su) on

לוקס

לפני כשנה וחצי פתח השף עלאא מוסא מאלמרסא בעכו את לוקס במתחם הנמל בחיפה. מוסא לקח את המטבח הערבי-גלילי כנקודת מוצא למקום שמציע חוויית בילוי כוללת, והתוצאה: מסעדה קלילה ועכשווית עם כל מה שנכון לקולינריה הישראלית כרגע – בר גדול וישיבה מול מטבח פתוח, רחבה חיצונית נעימה למעשנים, קוקטיילים על קו התפר בין חיפה לפיראוס, ומנות שמצד אחד דוברות תל אביבית שוטפת ומצד שני מתחברות למטבח הערבי. אווירה צעירה וקוסמופוליטית מוסיפה לאפיל של המקום ומסמנת אותו בשפיץ של מתחם הנמל.
לוקס

לוקס (צילום: אפיק גבאי)
לוקס (צילום: אפיק גבאי)

מעיין הבירה

מעיין הבירה הוא מוסד חיפאי בן יותר מ-50 שנה שנחשב בתחילת דרכו למאורת ימאים שיכורים וכיום למוסד קולינרי ולבית מרזח אמתי שעולים אליו לרגל מכל הארץ. אם קוסטיצה טלה, דג מלוח, כבד עגל מטוגן וטחול פיקנטי הם מסוג המאכלים שגורמים לבלוטות הרוק שלכם לעבוד שעות נוספות, קחו את עצמכם לכאן כמה שיותר מהר ויפה שעה אחת קודם
מעיין הבירה

סינטה בר

המוסד החיפאי הותיק עזב לאחרונה את משכנו בשש עשרה שנה האחרונות לטובת משכנו החדש והמרווח המתחם פארק החיים, אך הרילוקיישן לא השפיע על מעמדו כמקום עלייה לרגל עבור החיפאים. התפריט כולל דגה טרייה, פירות ים, בשר משובח והמבורגרים מצויינים ששמם יצא למרחוק.
סינטה בר
להזמנת שולחן בסינטה בר

עייש אלסראיא

במבט ראשון מסעדת הפועלים של סמי וכריסטין בואדי ניסנס לא ממש מעוררת את בלוטות הטעם, אבל אם תתעלמו מהעיצוב הדל ותעקפו את המקרר הרחב שניצב בכניסה, תגלו שורה ארוכה של סירים מלאי כל טוב מהמטבח הערבי גלילי. מלבד התבשילים, מתמחים במקום במאפים מצוינים כמו מחמר, מסחאן וספיחה ארמנית משובחת עם בשר מתובל.
י.ל. פרץ 11 חיפה, 052-5529551, א' 17:00-22:00 ; ב'-ה' 14:00-22:00 ;  ו'-שבת 12:00-22:00

עייש אלסראיא (צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המקום)
עייש אלסראיא (צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המקום)

פיצרייה תלפיות

מסעדה איטלקית בשוק תלפיות בחיפה. על אף שמה, המסעדה בהובלת תומר אברג'יל אינה מגישה רק פיצות דקות, פריכות ונהדרות בסגנון נפוליטני, אלא תפריט שלם של אוכל רחוב איטלקי פשוט ואותנטי, אך ברמה גבוהה. התפריט הצנוע כולל פסטות טריות בעבודת יד וספיישלים יומיים מתחלפים לפי המלאי בשוק.
פיצה תלפיות

פיצרייה תלפיות (צילום: דניאל שניאורסון)
פיצרייה תלפיות (צילום: דניאל שניאורסון)

צ'אנג בה

זמן קצר לאחר שנפתחה, הצליחה למצב את עצמה כמסעדה התאילנדית הטובה ביותר באזור הצפון, ומאז היא מקפידה לשמור על הטייטל. צ'אנג בה של השף עידן ליפשיץ (יועזר בר יין, טוטו) מציעה תפריט צבעוני וממכר שמעיף את כל מי שאי פעם ביקר בתאילנד, הישר לרחובות בנגקוק.
הנמל 23 חיפה, 04-6722891, א'-שבת 12:00-23:00

קלמנ'ס

הגסטרו פאב של קלמן הוא בין הוותיקים בעיר (נפתח ב-1985), וללא ספק אחד המוצלחים שבהם. בתחילת דרכו תפקד המקום כפאב אירי, עד שלפני חמש שנים החליט קלמן להתחבר לשורשיו היווניים ולאט לאט למד להכין את המנות שהכיר מבית אמא, וכיום הוא מכין מנות מושקעות ויווניות למהדרין.
הנמל 3 חיפה, 04-8620525, ב'-ה' 17:00-24:00

רולא

המטבח של רולא הוא מטבח שאמי, אבל לפני הכול הוא המטבח של מועין חלאבי, שיצר יחד עם רולא דיב, שותפתו לדרך ולחיים, את אחד המקומות הנעימים, האותנטיים והאיכותיים ביותר בחיפה ולמעשה באזור הצפון. בניגוד למסעדות ערביות אחרות שפועלות בחיפה, כאן לא תמצאו את גרסת הסלטים, שיפודים, קבב, אלא את גרסת הסלואו פוד של המטבח הערבי.
רולא

מחמרה, רולא (צילום: רפאל קבסה)
מחמרה, רולא (צילום: רפאל קבסה)

רוקו

סושי בר שנפתח לפני כשנה וחצי ונותן פייט הוגן לסושי של טאטאמי. הבעלים והסושימן קובי שנאן לא מנסה להתאים את עצמו לחיך הישראלי, ומכין ברוקו סושי עם אג'נדה ובלי פשרות. התפריט דינמי ותלוי בדגה המקומית ובעונתית הירקות, ולכן מתחדש בכל יום. לא תמצאו בו סושי מטוגן, טריאקי או ספייסי מיונז, וגם לא לוקוס או טונה אדומה – דגים נכחדים שקובי לא מוכן להכניס לתפריט. הסושי ברוקו מינימליסטי ונקי ומשתדל להיות כמה שיותר קרוב למקור.
הנמל 10 חיפה, 050-6852860, ב'-ו' 19:00-23:30; שבת 12:00-16:00 , 19:00-23:30

רוקו (צילום: roshianu&moloko)
רוקו (צילום: roshianu&moloko)

רפאלו

מסעדה חיפאית מצליחה היא כזו שמצליחה למשוך מספיק סועדים כדי למלא לפחות מחצית מחלל ההסעדה. ברפאלו אין לכם סיכוי להשיג שולחן בלי להזמין מספיק זמן מראש, גם בימי ראשון. עם שירות לא פחות ממושלם, פסטות שמיוצרות מול עיני הלקוחות, מנות מוקפדות ותמחור הוגן, רפאלו מציבה רף גבוה במיוחד לחברותיה החיפאיות. עשו לעצמכם טובה והזמינו את האנילוטי ריקוטה ותרד.
רפאלו 

שולה

מסעדה קטנה וביתית הקרויה על שם סבתו הטבריינית של שף חמי פסקה. התפריט נשען על המטבח הערבי־סורי וכן על האוכל שהגיע לטבריה עם העולים היהודים מארצות המזרח. גם מהכנרת אי אפשר להתעלם, ודגים הם מחומרי הגלם הבולטים בתפריט. אחרי החורף יחזור נוהל ימי שישי, ולקראת קבלת שבת הווליום יעלה ויתקיימו במקום הופעות של נגנים וזמרים.
שולה

ששון גסטרו בר

הגסטרו בר ששון מבית היוצר של סינטה בר החיפאית, משלב בהצלחה בין בר איכותי למטבח אפריטיף ומציע חוויית אירוח שמחה וסקסית. במקום מגישים שלושה תפריטי אוכל (צהריים, ערב ולילה) המבוססים על תוצרת עונתית, ותפריט קוקטיילים מושקע אחד. אל תוותרו על שקדי העגל הצלויים על גריל פחם ועל הסיגרים המרוקאיים שמוכנים בעבודת יד, מחווה לימים שבהם בפאבים החיפאיים הגישו אך ורק פסטלים וצ'יפס.
ששון

תלפיות

לכאורה מסעדת שוק שממוקמת בלוקיישן עממי, אך המטבח שלה הוא לגמרי פיין דיינינג, כזה שזוכה להערכה רבה מצד מבקרי המסעדות והפודיז שפוקדים אותו. השף, אילן פרון, לשעבר ננוצ'קה והרברט סמואל, מגדיר את תלפיות כמסעדת Market to Table  כי כל חומרי הגלם מגיעים מהשוק, בעיקר דגים ופירות ים טריים. האווירה, כמו בחמארה טיפוסית, משוחררת ושמחה, ולצד האוכל הצבעוני יצירתי, יש כאן את כל התנאים לפתוח שולחן עמוס בכל טוב. למעט שם, מיקום, יחסי שכנות והסתמכות על תוצרת השוק, אין קשר בין מסעדת תלפיות ופיצרייה תלפיות.
תלפיות

תלפיות (צילום: אילן פרון)
תלפיות (צילום: אילן פרון)

VIVINO

איטלקית אהובה במיוחד, כזו שמתאימה לדייט זוגי, לארוחה משפחתית או למפגש עסקי. התפריט העשיר של ויוינו משלב מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי עם מטבח ים תיכוני מודרני. במטבח הפתוח עם הטאבון הענק שיובא מאיטליה אפשר לראות את המנות בהכנתן. בין האהובות: פירות ים וניוקי סלק, פיצה טונה אדומה וטורטליני ברווז ע לקרם דלעת.
כיכר אליזבת 1 חיפה. 04-8229454, א'-שבת 12:00-23:00