כולנו נוסעים לחיפה: 20 המסעדות הטובות ביותר של העיר השנייה

מקום טוב לפתוח בו שולחן. שוואטינא (צילום: אינסטגרם/shawatina_restaurant1)
מקום טוב לפתוח בו שולחן. שוואטינא (צילום: אינסטגרם/shawatina_restaurant1)

פריחת מסעדות תאילנדיות, קלאסיקות רומניות, האיט גירל של חיפה וכל הים תיכוני הזה: אחרי שחזר ה-GPS לצפון, עיר הנמל הנאה שעל הכרמל היא שוב יעד פנים-תיירותי שמציע לא מעט מסעדות ששווה לעלות בשבילן על כביש החוף. הנה המסעדות הכי טעימות בחיפה בלי הבדלי דת, גזע או גבוה על הכרמל

29 בדצמבר 2024

לאורך שנת המלחמה, תל אביבים נמנעו ברובם מלהגיע לביקורים בחיפה. זה לא שחששנו מטילים – זה יש לנו גם כאן – אבל ניסיתם פעם לנהוג בתוך חיפה בלי וייז?! משימה בלתי אפשרית לתל אביבים שכמונו. לכן חיכינו בסבלנות, ועכשיו זה בול הזמן לשוב צפונה לעיר עם התחתית, וגם לפחות 20 מסעדות שממש שווה לעשות עבורן את הנסיעה. אבל עם וייז.

>> לא רואים בעיניים: דירוג 20 הסדרות הטובות ביותר של 2024

אוירון

שכונת בת גלים היא האיט גירל של חיפה, המקום שבו קורים הדברים המעניינים באמת, לפחות אחרי הגל שחלף על פני שוק תלפיות והעיר התחתית. בר היין אוירון, לא כזה שבשמים אלא מינוח צרפתי לחתירה בסירות ספורטיביות, מתכתב עם חוף הים הסמוך בנונשלנטיות קלילה וממשיך את מורשתם של הבעלים, פטריוטים שכונתיים שכבר מחזיקים בבית קפה וגלידריה ממש מעבר לפינה.
שד' בת גלים 11, חיפה

לא בשמיים. אוירון (צילום או-רן פיאל)
לא בשמיים. אוירון (צילום או-רן פיאל)

חמנייה

עדיין בבת גלים, והפעם במאפייה־בית קפה מהחמודים שפגשנו, מקדש פחמימות פריכות ומדופפות. כל מה שתמצאו על המדפים מצדיק ביס, מכריכי קרואסון מוגזמים וסקסיים דרך לחמים ועוגות שמרים מאפים מלוחים ומתוקים ממולאים מכל טוב תוצרת הצפון. הלוואי שיפתחו סניף בתל אביב.
שד' בת גלים 16, חיפה

וניה ביסטרו

מראשונות המתיישבות בעיר התחתית המתחדשת של חיפה, שעברה מהפך כשמיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ורמוטריה, ביסטרו מיכאל) נכנס אליה כשף־בעלים. התפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים שמרכיבים מנות מקוריות או מסורתיות בפרשנות חדשה על רקע התרנים והמנופים שבנמל.
שער פלמר 1, חיפה

וניה ביסטרו. צילום: אנטולי מיכאלו
וניה ביסטרו. צילום: אנטולי מיכאלו

חומוס אלשאם

על אף שהחלטנו לא להיכנס לסצנת אוכל הרחוב המשובחת שיש בחיפה (סליחה נאפוליטן פיצה, אוהבים אתכם), אי אפשר שלא להזכיר את חומוס אלשאם ולו רק בגלל הפאתה. המנה המיתולוגית שנכבשנו בקסמה ביפו זוכה לביצוע מצוין בוואדי ניסנס – חומוס, יוגורט, קרעי פיתה ובצל צלוי ומעליהם נמזגת סמנה לוהטת. וואו.
ואדי 21, חיפה

חמארה תלפיות וחמרמורת

שוק תלפיות הוא ממעוזי הבילוי החזקים בחיפה, מקום שבו פועלים זה לצד זה דוכני ירקות ודגים, מסעדות אופנתיות וברים קטנים. תלפיות הוא גם שמה של מסעדת שוק נהדרת, מעין גרסה חיפאית לבסטה והאחות הגדולה של בר היין "חמרמורת", שבחודשים האחרונים מארח את שף יניב גור אריה בפופ אפ שכולו אוכל מקומי מקורי. המקום הנכון להיות בו בחיפה, בתנאי שהצלחתם להשיג מקום.
סירקין 27, חיפה

מעיין הבירה

באמת שאין צורך להציג את המוסד הוותיק, שהחל את דרכו כמאורת ימאים שיכורים והפך ברבות השנים לבית מרזח שעולים אליו לרגל מכל הארץ. אם קוסטיצה טלה, דג מלוח, כבד עגל מטוגן וטחול פיקנטי הם מסוג המאכלים שגורמים לבלוטות הרוק שלכם לעבוד שעות נוספות – קחו את עצמכם לכאן ויפה שעה אחת קודם. רק שימו לב שבשישי המקום עמוס לעייפה וכדאי להתביית על יום אחר.
נתנזון 4, חיפה

אחד המקומות ששווה לצאת בשבילם מתל אביב, מעיין הבירה. צילום: יח"צ
אחד המקומות ששווה לצאת בשבילם מתל אביב, מעיין הבירה. צילום: יח"צ

סינטה בר

עוד מוסד (נראה שבחיפה יש לא מעט מקומות אוכל ותיקים) שהקהל החיפאי נוהר אליו, ולא רק הוא. בתפריט תמצאו דגה טרייה, פירות ים, בשר משובח והמבורגרים מצוינים ששמם יצא למרחוק, כל מה שצריך כדי לסגור ארוחה על תקן הימור בטוח.
נתיב האור 1, חיפה

שומעים עליו עד תל אביב. סינטה בר כרמל. צילום: יח"צ
שומעים עליו עד תל אביב. סינטה בר כרמל. צילום: יח"צ

עייש אלסראיא

מסעדת פועלים קטנה שבמבט ראשון אינה מפתה במיוחד, אבל אם תתעלמו מהעיצוב הפשוט ותתמקדו בבישולים תגלו שורה ארוכה של סירים מלאי כל טוב מהמטבח הערבי גלילי. מלבד התבשילים המסעדה מתמחה במאפים מצוינים כמו מחמר, מסחאן וספיחה ארמנית משובחת עם בשר מתובל.
י.ל. פרץ 11, חיפה

פו 26

עוד לפני שתל אביב הוצפה במזללות באן מי, המרק הוויטנאמי המסורתי כבש את שוק תלפיות. התפריט קטן והמקום עצמו צנוע אך אל תתנו לזה לבלבל אתכם, כי הפו הוא מהטובים בארץ ושאר המנות אינן מפגרות אחריו. תפסו שולחן במרפסת הפונה לרחוב ותנו לחיפה לחלוף על פניכם.
סירקין 26, חיפה

קלמנ'ס

כמעט 40 שנה שהגסטרו פאב של קלמן נמצא בעיר התחתית, ליד הנמל. בתחילת דרכו תפקד המקום כפאב אירי, עד שלפני כמה שנים החליט הבעלים להתחבר לשורשיו היווניים ולמד להכין מנות מבית אמא. תזהו את המקום לפי החלונות והדלת הצבועים בטורקיז כמו ביוון ולפי השולחנות שכורעים מעומס מזאטים.
הנמל 3, חיפה

לוקס וקרודו

המטבח הערבי-גלילי משמש נקודת מוצא למסעדה קלילה ועכשווית עם כל מה שנכון לקולינריה הישראלית כרגע – בר גדול וישיבה מול מטבח פתוח, רחבה חיצונית נעימה, קוקטיילים על קו התפר בין חיפה לפיראוס ומנות שמצד אחד דוברות תל אביבית שוטפת, ומצד שני מתחברות למטבח הערבי, מורשתו של שף עלאא מוסא. לאחר שביסס את מעמדה של לוקס התפנה מוסא לפתוח את קרודו, גסטרו בר צעיר ובועט שמפלרטט עם המטבח האיטלקי. טייק אופים על מנות דגל ממטבח ארץ המגף מוגשים על רקע אווירה קלילה ואוויר ים מלוח שפותח את התיאבון.
הנמל 13/15, חיפה

לוקס (צילום: אפיק גבאי)
לוקס (צילום: אפיק גבאי)

התאילנדית בשוק

כמו שכבר הבנתם יש הרבה תאילנדיות בשוק תלפיות, ואם רק תגניבו מבט על המסעדה הזו, עם כיסאות הפלסטיק והשלט הקטנטן לצידה, ספק אם תימשכו להתיישב. אבל אז תפספסו את אחת החוויות התאילנדיות החריפות בחייכם, תרתי משמע. אוכל רחוב ברמת מסעדה ותמחור הוגן ברמות.
לונץ 4

רולא

המטבח של רולא אלי נקרא מטבח שאמי, אבל לפני הכל הוא המטבח של מועין חלאבי, שיצר יחד עם רולא דיב, שותפתו לדרך ולחיים, את אחד המקומות הנעימים, האותנטיים והאיכותיים ביותר בחיפה, ולמעשה בכל אזור הצפון. בניגוד למסעדות ערביות אחרות שפועלות בחיפה, כאן לא תמצאו את גרסת הסלטים, שיפודים, קבב, אלא את גרסת הסלואו פוד של המטבח הערבי.
הנמל 33, חיפה

DUKE

בר מסעדה שבמרכז הכרמל שהחל את דרכו בתור בר אירי, והפך עם השנים למוסד בחיפה ומחוצה לה. בשעות היום מתפקד הדיוק כמסעדה עם מגוון רחב של מנות (ברוסקטת ברזאולה מתוצרת בית מומלצת במיוחד) ועסקיות צהריים משתלמות. בשעות הערב האווירה מתחממת, האלכוהול זורם (בקשו את הבירה המיוחדת של לה שוף שאין למצוא בתל אביב) והאווירה צעירה ותוססת.
שדרות מוריה 107, חיפה

דיוק (צילום יח"צ)
דיוק (צילום יח"צ)

עראבסקה

עלי גפן ממולאים ושושברק, חומוס קטיפתי ומקלובה פריקי נהדרת ממתינים למי שייכנס בשעריה של המסעדה הוותיקה והאהובה. השירות מקצועי כמו במוסדות מסוג זה והתמחור סביר, ולכן עראבסקה היא תמיד הימור בטוח.
לונץ 7, חיפה

VIVINO

איטלקית אהובה במיוחד, כזו שמתאימה לדייט זוגי, לארוחה משפחתית או למפגש חברים אחרי סרט בפסטיבל. מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי עם מטבח ים תיכוני מודרני מצולחתות במטבח הפתוח, כשטאבון ענק שיובא מאיטליה מפיץ לאוויר ניחוח בצק אפוי. ויותר מזה הרי לא צריך.
כיכר אליזבת 1, חיפה

ויוינו (צילום: יח"צ)
ויוינו (צילום: יח"צ)

שוואטינא

ערכת סלטים טובה לפתיחה ואחריה מנות דגים ופירות ים, בשרים בגריל ופסטה – שוואטינא היא מסעדת אולדסקול שמספקת את הסחורה כמו פעם ומוכיחה שלא חייבים להתחכם, ובמה שעובד עדיף לא לגעת. והנוף לים, פרייסלס.
העלייה השנייה 96, חיפה

צפרירים 1

כבר 12 שנים שאווירה צעירה וקלילה, דרינקים צבעוניים ומנות פיוז'ן מושכים לצפרירים 1 בליינים מחיפה והסביבה, שיודעים שהביסטרו בר הוותיק אף פעם לא מאכזב.
צפרירים 1

בון צ'ה

נאמס וספרינג רולס, דמפלינגס שמנמנים ובאן מסורתי עם פטה כבד וביצה הם עמוד השדרה של מסעדת הרחוב הווייטנאמית החמודה בשוק תלפיות. אחרי שיוצאים מסרט, שולחן צבעוני עם המון מנות קטנות ועזות טעם תמיד בא טוב.
לונץ 7, חיפה

KOJI

מסעדה יפנית חדשה יחסית בשוק תלפיות, שכבר עושה לעצמה שם עם סושי נדיב, ראמן משובח, גיוזות עדינות ובאופן כללי אוכל יפני שמבוצע היטב מבלי לקרוע את הכיס.
סירקין 32, חיפה