איך ג'ין אחד לוקח שמונה מסעדות תל אביביות לטיול באמאלפי איטליה?

ג'ין הסופר-פרימיום האיטלקי MALFY מגיע מחופי אמאלפי לתל אביב ומזמין אתכם לחגיגה בת עשרה ימים בפרויקט קולינרי ייחודי בהשתתפות ג'ארדינו, AKA, אוזריה, מגזינו, גלידריה קסטה ועוד, עם שלל מנות בהשראת רצועת החוף האגדית בדרום איטליה והרבה קוקטיילים על בסיס הג'ין החדש בעיר
אנחנו כבר לא מתרגשים בקלות מפרויקטים קולינריים בהשתתפות שפים רבים ממסעדות שונות, אבל כזה עוד לא היה לנו: ג'ין הסופר-פרימיום האיטלקי MALFY יושק בישראל בפרויקט קולינרי מיוחד לקראת האביב, שיביא את הטעמים, הצבעים, הקוקטיילים והאווירה המיוחדת של חופי אמאלפי מדרום איטליה לכמה מהמסעדות המובילות בתל אביב למשך עשרה ימים, בין ה-27 במרץ ל-5 באפריל.
>> סיפור אהבה עם טוויסט של ג'ין: המסע אל חופי אמאלפי התכולים שבאיטליה
>> חגיגות MALFY TLV במסעדות ברחבי העיר, 5.4-27.3, פרטים והזמנת מקומות מראש כאן
ג’ין MALFY, אם טרם היה לכם העונג להכיר, הוא ג'ין איטלקי יבש שמיוצר מחומרי גלם טבעיים משובחים, כולל ערער שנבחר ידנית, לימוני אמאלפי ומבחר אשכוליות ורודות ותפוזי דם סיציליאניים. הג'ין היוקרתי מיוצר בזיקוק קר כדי לשמור על טעמי הצמחים והפירות, בשילוב עם מי מעיינות איטלקיים מאזור פיימונטה, שמעניקים לג’ין מרקם רך ונקי במיוחד.

לישראל מגיעות שלוש הגרסאות המובילות בעולם של ג’ין MALFY, כולן על בסיס פירות הדר שגדלו בחבל אמאלפי:
MALFY GIN ORIGINALE – ג’ין קלאסי עם איזון מדויק בין ערער, הדרים ואניס.
MALFY GIN ROSA – ג’ין ורדרד על בסיס אשכוליות ולימונים, פירותי וחמצמץ.
MALFY GIN CON LIMON – ג'ין מבוסס על לימונים. בעל טעם חד ומרענן.

ואם כל הדיבורים האלה נשמעים לכם כמו אפריטיף, אתם לגמרי צודקים, כיר הנה רשימת המסעדות המשתתפות בפרויקט MALFY TLV והיא לגמרי פתחה לנו את התיאבון: זה יתחיל בג'ארדינו (31.3-27.3), המסעדה הנהדרת של מלון The Jaffa, שם יפתח שף בר צנגר טרטוריה איטלקית ויזמין לחגיגת מנות שמקורן מן הים ושמוגשות על קו החוף של אמאלפי: סרדינים כבושים, צלחת-ים, פסטה א-לה וונגולי, טארט הדרים ועוד. החצר היפיפייה של המלון מהווה לוקיישן מושלם לדרינק – מאלפי לימונה עם תבלינים של יפו, מאלפי רוסה, מזקל, שרטרז צהוב, אפרול ומיץ לימון.
משם נמשיך לחגיגה כפולה באוזריה נקסט דור, המוסד הפלורנטיני של שפית אביבית פריאל: גם שפים אורחים וגם חגיגת ג'ין. פריאל, מסעדנית ותיקה החליטה לפתוח את המטבח שלה ולתת "בית" ל-2 שפים שאין להם מטבח משלהם: שף אורי צור מ"טרטוריה מקומית", שנסגרה בעקבות המלחמה ופעלה במושב שומרה סמוך לגבול הלבנון, יציג מנת טורטליני תפו"א ועלי גפן פקורינו וצלפים בהשראת אזור אמאלפי (28.3-27.3); מיד אחריו יכנס למטבח שף עופר ששון, שף פרטי מבוקש, שיציג בפרויקט קנולי הדרים נוסח אמלפי (4.4-3.4).

במקביל יגיעו החגיגות גם ל-AKA (29.3-27.3, בין 16:00-11:00), כשהמתחם הלוהט בנחלת בנימין פותח את הוויקנד האחרון של מרץ בבראנץ' איטלקי סוחף בהשראת הטעמים של חבל אמאלפי. שף איתי קושמרו יציג סלט ג’יג’ילה עם פרמז’ן, ברוסקטה צרובה עם מולים בעגבניות, פסטה לינגוויני בעגבניות חריפות, פפרדלה לימונה וונגולי והכל בליווי של חגיגת קוקטיילים מרעננת.

בהמשך יצטרף גם קרוט (5.4-2.4), המקום שהביא לעיר בילוי נונשלנטי סביב שולחנות גבוהים, יציע חוויה של טראסה איטלקית עם מנות מיוחדות: וקאצ’ה לימון קונפי, ארטישוק ועשבי תיבול, סקלופינה לימונה, קפרזה וסרדינים ועוד. עוד יעשו איטליה כל השבוע בין 4.4-30.3: מגזינו, המסעדה הכי איטלקית בתל אביב תפתיע עם מנות ספיישל חדשות ובר קוקטיילים עשיר של ג'ין MALFY; צפון אברקסס, המקום מלא השיק של אייל שני, יגיש 2 קוקטיילים ומנת לזניה בהשראת איטליה; ויוליה בנמל תל אביב יוליה תביא אתכם הכי קרוב לאמאלפי עם שולחנות משקיפים לים, ניחוח גלים והמון מנות איטלקיות: ארנצ׳יני במילוי אסאדו מפורק, טורטליני פירות ים במילוי בשר סרטנים ושרימפס בציר סרטנים וחמאה, פסטה קון לימון וטירמיסו קלאסי.

לקינוח, בין ה-4.4-30.3 תהפוך גלידריית קסטה, הגלידריה של אייל שני ומפעלות התדר בפארק המסילה, למקום מפלט אפילו עוד יותר נהדר להורים ולזאטוטים, כשבזמן שההורים יתפנקו בקוקטיילים, הילדים ישתובבו בחצר האחורית רחבת הידיים ויהנו מגלידה. בקסטה מבטיחים להפתיע גם עם טעם וופל על בסיס הדרים בהשראת הג'ין המרענן. לחיים ולה דולצ'ה ויטה.
>> חגיגות MALFY TLV במסעדות ברחבי העיר, 5.4-27.3, פרטים והזמנת מקומות מראש כאן