מוזגים בלבד: 13 המרקים הקלאסיים הכי טובים בתל אביב
הפתגם הידוע אומר שאם תאכל מרק תהיה חזק, ואנחנו בהחלט צריכים קצת כוח. יצאנו לחפש את המרקים המסורתיים הטובים ביותר בתל אביב, מכל עדה, מדינה, מטבח וסגנון. אלו המרקים הקלאסיים שיחממו לכם את החורף. חוץ מגספצ'ו הוא סתם טעים
ימים קרים דורשים אמצעים חמים, ומרק הוא הנשק הטוב ביותר כנגד הגשם. כלומר, כנגד מעט הגשם שהגיע אלינו. בין אם אתם רוצים ללגום במסעדה חמימה על רקע טיפות הגשם בחלון, ובין אם אתם רוצים להישאר בבית ולהתעלל בשליח (תנו טיפ בחורף!) – יש לנו את המרק עבורכם.
הוויאטנמי: מרק פו | באן מי 13
מדובר במרק קלאסי ממיטב המסורת הוויאטנמית, שמבוסס על ציר צלול אך דומיננטי ועז טעמים. בבאן מי 13 עושים אותו לפי הספר, מקפידים על תיבול מדויק ועל תוספות מסורתיות: אטריות אורז טריות, עוף\ בקר\טופו, בצל ירוק, נבטים, צ'ילי אדום, פלח ליים ותועפות כוסברה כמובן. שילוב האטריות במרק הוא מהמנחמים שידענו, וגם אם במקרה הצטננתם הפו הזה לגמרי התשובה בשבילכם.
69 ש"ח, נחלת בנימין 107. גם בוולט
הסיני: מרק חמוץ חריף | הים הסיני
מדובר במרק למיטיבי לכת, שהאגדה מספרת כי היה המרק האהוב על קיסר סין. המרק הסיני המסורתי ניחן בטעמים דומיננטיים שנעים במנעד שבין חמוץ לחריף, זאת הודות לתוספת נדיבה של צ'ילי שמייצרת ביס אוממי, פיקנטי ומסקרן בהחלט. יש בו גם טופו, ביצה, פטריות וכוסברה. מדובר במרק מבריא ופותח סינוסים שאנחנו ממליצים לאכול לפחות אחת לחורף, מעין חיסון שכזה.
25.20 ש"ח, שנקר 3. גם בוולט
הסובייטי: מרק בורשט | שו
בורשט, או חמיצה בעברית, הוא המלך הבלתי מעורער של המטבח הסובייטי, שניחוחותיו מתבשל אצל בית סבתא צרוב עמוק בתודעה של רבים מאיתנו. מדובר כמובן במרק סלק ארגמני עם כרוב, תפוחי אדמה, גזר ובצל וכמובן תוספת של קוביות בקר עסיסיות. בשו מתבלים אותו כמו שצריך, ושומרים על טעמו המובחן, וכן מוסיפים שמנת חמוצה להעמקת הטעמים והביס האידאלי.
46 ש"ח, קרליבך 2. גם בוולט
ההונגרי: גולאש | טוליפ ההונגרית
אנחנו תמיד אוהבים ארוחה שלמה בצלחת אחת, או במקרה המדובר בקערה אחת – ממש כל אבות המזון נמצאים במרק המסורתי של הונגריה, ואנחנו שמחים על הימים החורפיים הנוכחיים שדורשים מאיתנו בימים אלה להשתתף במסורת. אצל טוליפ עושים זאת כמו שצריך, תבשיל מרקי וסמיך של ירקות שורש בבישול ארוך, תועפות פפריקה, בצקניות, תפוחי אדמה ובשר רך ומבורך.
46 ש"ח, יהודה הלוי 52. גם בוולט
הבוכרי: דושפרה | חנן מרגילן
מרק הדושפרה של חנן מרגילן כבר זכה למעמד אייקוני בעיר, ולא בכדי. אולי זה הציר העשיר והמרפא שמתובל כהלכה ונוספים לו ירקות שורש, ואולי זה כיסוני הבצק הממולאים בבשר כבש שתמיד עושים לנו טוב על הלב, מה שבטוח מדובר במרק שאנחנו מוכנים להישבע בו, ועוד יותר מוכנים לעמוד בשבילו בתור, שידוע כלא קצר בשעות צהריים חורפיות.
48 ש"ח, מסילת ישרים 10
היפני: טונגארה ראמן | מנטנטן
אמרנו כבר שאנחנו אוהבי ארוחה שלמה בקערה אחת, אז הראמן היא מבחינתו הגרסה היפנית של גולאש. ויסלחו לנו היפנים על ההשוואה הזו. במנטנטן מגישים גרסה מופלאה ואותנטית של המרק היפני האהוב, ציר שמבוסס על בשר חזיר בבישול ארוך והוא עמוק, נעים וטעים. נוספים לו: בצל ירוק, בשר חזיר, אטריות וכמובן ביצה חצי קשה בנוסח ראמן, הידועה בתור הדבר הכי טעים בעולם.
68 ש"ח, נחלת בנימין 57, גם בוולט
האיטלקי: מינסטרונה | גוסטו
ברור שהאיטלקים ידחפו פסטה גם למרק שלהם, אבל ברור שאנחנו לא מתלוננים ושמחים על כל נוכחות של פסטה בכל מקום שהוא. גרסה נפלאה למרק האיטלקי הקדוש מצאנו בגוסטו – במרק עגבניות שנוספים להם בצל, סלרי, גזר ושלל ירוקים. וכמובן, מלא פסטה שנותרת במרקם מדויק ולא מתרככת יתר על המידה (לא עלינו). ברור שרצוי להוסיף פרמזן בכמויות, אבל אם אתם במקרה טבעונים, הוא גם טבעוני.
39 ש"ח, פרישמן 90, גם בוולט
הסורי: חאמוד | סאפה
המרק הסורי החמצמץ עם השם החמוד מבוסס על ציר לימוני ונוספים לו ירקות שורש, נענע שמוסיפה רעננות מפתיעה, שום וגם כרפס, שמי בכלל ידע שהוא קורה מחוץ לפסחץ אניווי, הוא בעצם סוג של סלרי. בסאפה מוסיפים לציר הנפלא קציצות בקר בעבודת יד שהופכות גם הן לחמצמצות בעקבות הציר, והכל מתאסף לארוחת צהריים אידאלית לימי החורף.
48 ש"ח, סמטת בית הבד 2, גם בוולט
הפרסי: גונדי | סופלייר
המרקייה העונתית והחורפית מחממת את כולנו כבר חורף שלישי ברציפות, ועל כן נודה לסופלייר על ייצוג הולם של תפריט מגוון שמתחלף כל עונה, ומפתיע אותנו עם מרקים ייחודים. כזה למשל הוא מרק הגונדי הפרסי הצהבהב שמבוסס על ציר ירקות, כורכום ולימון פרסי ריחני. נוספים לו חומוס וקציצות גונדי מסורתיות, שהן למעשה קציצות עוף וחומוס, והתוצאה טעימה כמו באיראן. אנחנו בטוב איתם עכשיו, לא?
39 ש"ח, כיכר מלכי ישראל 11, גם בוולט
הצרפתי: בצל | שה ויוי
בשה ויוי מגישים מרק קום איל פו, כמו שאומרים בצרפת. הוא מבוסס על יין לבן, ציר בקר כהה ועוצמתי, טימין רב וקוניאק שמייצר אפטר טייסט משכר וערב לחיך. מעל הקערה לפי מיטב המסורת, תמצאו פרוסה של לחם מחמצת לבן שעליו גבינת גרויר צרפתית שנמסה אט אט בזכות אדי המרק. אין כיף כמו לטבול את הלחם עם הגבינה במרק המתקתק ולהרגיש כי טוב.
64 ש"ח, דיזינגוף 159
האשכנזי: מרק עוף | פלנטי
אי אפשר לכתוב רשימה שכזו מבלי לכלול את מרק העוף, שהוא באמת האנטיביוטיקה של סבתא ולא נערער עליו באף מחיר, פן נחטוף שפעת. אז אמנם חשבנו להציע לכם את המרק הקלאסי של "סנדר", אבל פייר אתם בטח מכירים. את זה של פלנטי, לעומת זאת, אולי עוד לא טעמתם, וחבל – כי הם מגישים מרק עוף כהלכתו, עם חתיכות של עוף מפורק שמצליח להיות לא חיוור, כמות מדויקת של פלפל שחור, ירקות שורש כגון בצל, גזר ותפוחי אדמה, וגם תרד כי אנחנו מניחים שפופאי ביקש.
38 ש"ח, אחד העם 38, גם בוולט
ההודי: מוליגטוני | טנדורי
פירושו המילולי של המרק הזה הוא מי פלפל, זאת הודות לפלפל האנגלי שנוכח בו בכל ביס, והוא דווקא לא מיימי בכלל, אלא עשיר וסמיך. המרק שמוגש בטנדורי עשוי מתערובת פיקנטית של עדשים וירקות (כרובית, גזרים, בצל וסלרי) נוסף חלב קוקוס שמעדן את הטעמים ומאזן את החריפות ויוצר מרק מנחם ונפלא שאנחנו תמיד מעוניינים לאכול.
46 ש"ח, הרבט סמואל 76, גם בוולט
התימני: מרק רגל | שמעון מלך המרקים
מדובר במוסד מרקים ואוכל ביתי ותיק בשוק הכרמל, שקיים ומחמם אותנו בחורפים כבר יותר משלושה עשורים. על כן, אין ספק שתמצאו בו מרק רגל קלאסי שמכבד את עצמו. מרק שמבוסס על ציר בשר שמן ועל ציר מח עצם, ונוספים לו תבלינים תימניים מסורתיים דוגמת חילבה וחוואייג' וגם הל ריחני. למרקחת הזו נוספים תפוחי אדמה להשלמת המלאכה, ואין כמו לטבול בו לחוח ולהתענג מכל רגע.
60 ש״ח, יחיא קאפח 28