תפסו צ'ופסטיקס: הסושי הטוב ביותר בתל אביב

בא טוב בכל שעות היממה, משתנע היטב במשלוח והרכבת קומבינציה היא סוג של משחק. אז מי אתה, הסושי הטוב בתל אביב?

הבו לנו סושי. צילום:  מיטל סלומון
הבו לנו סושי. צילום: מיטל סלומון
18 ביוני 2017
סושי כבר הספיק לתפוס את מקומו המכובד בעולם הקולינריה התל אביבי ובכלל, לפעמים נדמה שהוא מתברג לאטו למעמד של מאכל לאומי, אחרי הפלאפל או הסביח המקומיים. למרות שהוא פזור בכל הרחובות האפשריים, קשה להגדיר אותו כאוכל רחוב, אלא הרבה מעבר לזה ובעיקר, תלוי בדרישה של הסועד: המסעדות היפניות מתפרשות על טווח רחב, מיוקרתיות ומעוצבות ועד למקומות שנעים להעביר בהם ערב עם החבר'ה על פוטומאקי, אינסייד אאוט ואלכוהול.

אונמי

מחלוצות המטבח היפני בישראל עם שורשים שמגיעים עד לפני תחילתו של המילניום, אונמי עדיין רלוונטית ומהוקצעת. החוויה האותנטית מתחילה כבר בכניסה בברכת היראשיימאסה, "ברוכים הבאים" ביפנית, שנאמרת על ידי כל הצוות בלי יוצא מהכלל. המקום הכי טוב באונמי הוא על הבר: סושי מאסטרים עם ידע, ניסיון וחוש אמנותי יוצרים רולים, סשימי וניגירי יפים כמו ציור, שמונחים על מגשי במבוק מעוצבים. התפריט הוא מסע אל הקולינריה היפנית שמתבסס על חומרי גלם איכותיים ונאמנים למקור. הברמנים ישמחו לסייע לכם לנווט את דרככם בין הרולים, ועל הדרך יכינו עבורכם קוקטייל שיקי. לא משנה באיזו קומבינציה תבחרו, אל תשכחו להזמין לפתיחה אגדאשי טופו – קוביות טופו פריכות ברוטב חם, מנת דגל מיתולוגית שאף פעם לא נס לחה.
אונמי

מאז ולתמיד, אונמי. צילום:בן יוסטר
מאז ולתמיד, אונמי. צילום:בן יוסטר

דיינינגס

כשהטאפאס-בר-מסעדה היפני נפתח במלון נורמן הסופר-שיקי, הרגשנו שאנחנו נוגעים בחו"ל: מסעדת המקור הוכתרה על ידי מדריך המסעדות העולמי Zagat כאחת המסעדות היפניות הטובות ביותר בלונדון, השף הגיע מיפן, על אחד הקירות הודבק טפט שכולו עלי זהב אמיתי והמחירים כאילו תורגמו מפאונדים. לכל ההתפעלות הזו יש צידוק כי דיינינגס באמת שואפת לטופ בדגים סופר טריים, עיצוב פנים יפהפה ושירות מקצועי וקשוב. מאז דברים השתנו קצת, אבל חוויית הבילוי שמשלבת טאפאס בר ואיזקאיה נותרה בעינה. הרולים והניגירי מוקפדים על סף אמנות, והצניעות היפנית משתקפת בטעמים מאוזנים ופרזנטציות מושקעות. רק המחירים עדיין נוגעים בשמיים, אבל האצילות מחייבת.
דיינינגס

DININGS. צילום: אנטולי מיכאלו
DININGS. צילום: אנטולי מיכאלו

לעוד כתבות טעימות:
האטליזים הטובים בתל אביב
המסעדות הכי רומנטיות בתל אביב
מסעדות הדגים הכי טובות בתל אביב

זה סושי

כשבני הזוג ענבר ואיב חזרו לארץ אחרי שנה ביפן והתחילו להכין ולמכור סושי, הם לא תיארו לעצמם שמה שהתחיל כעסק קטן במטבח הביתי יגדל לשני סניפים מצליחים במתחם בזל ובשרונה מרקט. שניהם מצליחים בזכות האין פוזה וקונספט שפונה לקהל צעיר שאוהב סושי אבל פחות מחבב את הטקסיות שכרוכה בו. לתפריט מגוון שכל אחד יכול למצוא בו רול לטעמו נוספים תמחור נוח ואווירה כיפית, ויותר מזה באמת שאי אפשר לבקש.

אשתורי הפרחי 14, קלמן מגן 3 (שרונה מרקט) תל אביב, 1-700-708-989

זה סושי. צילום: בועז לביא

זה סושי. צילום: בועז לביא

יא-פאן

שף יובל בן נריה (טאיזו, מיאזאקי) נעץ יתד במטבח היפני המסורתי ופתח אותי לטעמים וחוויית אכילה עכשווית. תוכלו למצוא כאן את אחת ממנות הסשימי הטובות בעיר: פרוסות טונה, אינטיאס וסלמון על קרח כתוש לצד חמאת סאקה – מנה פשוטה לכאורה שעשויה מדגים טריים ביותר. השילוב עם חמאה הופך אותה ליצירתית, חגיגית ואפילו צרפתית טיפה. קונוסים מדגת היום, ניגירי וסשימי סקאלופ מוגשים עם תפריט סוגי סאקה מיוחדים ממזקקות בוטיק ביפן.
יא פאן

מדויקת ויצירתית. צלחת סשימי ביא פאן. צילום: יפית שמחה
מדויקת ויצירתית. צלחת סשימי ביא פאן. צילום: יפית שמחה

יאקימונו

המוסד שמזוהה עם המטבח היפני בכלל וסושי בפרט מנקז אליו אוכלוסייה מגוונת: מאנשי עסקים עם כיסים עמוקים בפאואר לאנצ' ועד תפרנים שיזמינו שני רולים ובלבד שיהיו בטוחים שהם הכי טובים שאפשר להשיג. יאקימונו שואפת למצוינות בכל אספקט ושומרת על פאסון יפני. לא תמצאו כאן שיגועים כמו רולים מטוגנים, גבינת שמנת או שאר חידושים בהשפעת המערב, אלא  קלאסיקות שמונחות על צלחות קרמיקה מרהיבות. את מנת הדגל גומה סושי מורי, כדורי אורז עטופים בדגים ברוטב טחינה, יצא הבעלים המיתולוגי אבי כהן כמפגש יצירתי בין המזרח התיכון והרחוק.
יאקימונו

Nigiri Special ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון
Nigiri Special ביאקימונו. צילום: מיטל סלומון

ניני האצ'י

המסעדה היפנית בבעלות אודי רומנובסקי ויואב ולין כשרה אמנם, מה שלא מונע מאוכלי טרף לפקוד אותה. תפריט סושי מגוון כולל רולים על בסיס סלמון, טונה אדומה, ירקות ודגים לבנים (לוקוס, אינטיאס) לצד מנות עם קריצה למערב. לנשים בהיריון, שבדרך כלל מתאפקות עם קרייבינג לסושי עד אחרי הלידה, מיועד פס הכנה נפרד שמייצר רולים וניגירי על בסיס ירקות ודגים אפויים. אליו נוספו לאחרונה תפריט ללא גלוטן וקופסאות בנטו.

בן יהודה 228 תל אביב, 03-6249228

ניני האצי. צילום: דניאל לילה
ניני האצי. צילום: דניאל לילה

סושי-בר בזל

מסעדה יפנית מהוותיקות בעיר שחוגגת השנה יום הולדת 20 ומקפידה להישאר רלוונטית. מה שהחל כמקום קטן ברחוב בזל בצפון העיר צמח והשתדרג עד למעבר לחלל גדול ונוח יותר ברחוב פרישמן, עם מרפסת קדמית וגינה אחורית נעימה. התפריט משלב ישן וחדש ויש בו מנות קלאסיות לצד 'מודרניות' כמו טאקה מאקי (רול טונה אדומה) ופוטו מאקי צמחוני, וגם קרייזי בוסטון עם שרימפס, אבוקדו, אספרגוס וטובייקו ירוק, או סנסט – מקל סרטן, סלמון, רוטב ספייסי ובצל ירוק בעטיפת סלמון ופלחי לימון. הקומבינציות מגוונות ומתומחרות בהיגיון, השירות נעים ובגובה העיניים ויש גם תפריט משלוחים. תמיד טוב.

פרישמן 20 תל אביב, 077-2313320

סושי בר בזל. צילום: שרית גופן
סושי בר בזל. צילום: שרית גופן

סיטארה

בביסטרו הצפון תל אביבי מסתתר תפריט סושי מרשים – ועל כך יעידו התמונות המרהיבות שלו במסך האייפד: גונקאן ספיישל טארה – כדור אורז עטוף בטונה אדומה, עם טוביקו ירוק ואדום וביצת שליו מעל; רול סשימי במילוי סשימי של: סלמון, טונה, בס, אבוקדו, אספרגוס, ביצי טוביקו ירוקות ואפונת וואסבי גרוסה מעל; ואינארי ספיישל – כיסוני טופו במילוי טונה, סלמון, שרימפס ואבוקדו ברוטב פונזו ועוד. סוזוקי אוסוזוקורי, טטאקי טונה וסלמון וסלט קיסר יפני (לבבות חסה, מיקרו סאקורה, אפונת וואסבי גרוסה, רוטב מיונז יפני, יוזו, פרמזן) משלימים את החוויה, כשהנוף כבר כלול במחיר.
סיטארה

סיטארה. צילום: גליה אבירם
סיטארה. צילום: גליה אבירם

פו סושי

הסושייה הקטנה והמגניבה מירמיהו שגדלה ועברה לדיזינגוף היא ההפך המוחלט מהיפניות הרציניות והמעונבות שיש בעיר. סושי צבעוני בהתאם: סנדוויץ' סושי, רולים מטוגנים ושמות כמו אאוט אוף קונטרול, קרייזי רול וסמוראי רול מעלים חיוך על השפתיים ושוברים את המסורת. המחירים נגישים, השירות קז'ואלי והאווירה שמחה, כי מי אמר שבשביל סושי חייבים להיות זן מאסטר.

דיזינגוף 302 תל אביב, 03-6051000

פו סושי. צילום: אסף רונן
פו סושי. צילום: אסף רונן

TYO

הבר-מסעדה היפני הוא לפני הכול מקום נכון להיראות בו. פיגורות מעולם הספורט, אנשי טלוויזיה וכל מי שמחזיק מעצמו סלב מקפיד להשאיר את המפתחות ל-valet ולרדת על סושי וסאקה כאילו אין מחר. השף יאמה סן, יפני שנשוי לישראלית, הרכיב תפריט של רולים קלאסיים כמו מאקי טמאגו וספייסי טונה לצד אינטרפרטציות על נושא, למשל רול סלמון מוצרלה. כדאי להגיע מוקדם או אפילו בשעות הצהריים, אז גם המחיר נגיש יותר.
TYO

TYO, סושי משובח. צילום: דן פרץ
TYO, סושי משובח. צילום: דן פרץ