הפסטיבל הכי פריך בעיר: שוק הנמל יאכיל אתכם בורקס כל הערב
איזה בורקס תרצו - בלקני? טורקי? יפואי? אולי אתם בכלל בעניין של בורקס בשר באיכות של קצביה או אפילו משה בתיבה משודרג (לא שופטים. להיפך, קצת מקנאים)? הנה החדשות הטובות: בפסטיבל הבורקס של משלוחה תוכלו לאכול את כל אלו, ועוד לקחת קינוח (כן, הקינוח הוא גם בורקס)
בימים הקרובים יחול בשוק הנמל, ובחסות משלוחה, פסטיבל שמוקדש לאחד מהדברים האחרונים שהם עדיין בקונצנזוס הישראלי: בורקס, מהטורקי הקלאסי לפי מיטב המסורת, דרך משה בתיבה משודרג ועד אחד ללא גלוטן. אגב, למקרה שתהיתם, הקרנה של סרטי בורקס על מסך ענק מתוכננת גם, איך לא. על הפקת הפסטיבל, שיערך בתחילת מאי (2.4-4.5) אמונים אנשי הקולינריה לירן אוהלי ונטע סלונים. אוהלי, לשעבר כתב האוכל של ישראל היום ויוצר תוכן קולינרי וסלונים, בלוגרית אוכל ויוצרת תוכן שהחליטו ביחד להרים את הכפפה ולעשות כבוד למאפה המושלם.
ומה בתכנית? משעות הצהריים ועד שעות הערב, תתמלא הרחבה החיצונית של שוק הנמל בשלל דוכנים של מיטב האופים, כשכל אחד מהם יגיש לקהל את הפרשנות האישית שלו לכוכב האירוע. יהיה שם השף-קונדיטור עופר בן נתן עם בורקס בטטה-סנט מור המיתולוגי שלו וגם בורקס בלקני חדש וחגיגי במיוחד לפסטיבל. רחלי ור ניר, "זוכת הקינוח המושלם" ובעלים של קונדיטוריה ירושלמית הקרויה על שמה תגיע גם היא, עם ביצוע דקדקני לבורקסים יותר קלאסיים.
>> המקסיקנית החדשה של פלורנטין שוברת את שוק הטאקו
>> זה אוכל? זה משקה? הגספצ'ו בר החדש הזה לא צריך הגדרות
>> חדשות האוכל: פיפי'ז תיסגר באוגוסט וגם ידיעות פחות עצובות
אור יוסף, בעלת קונדיטוריית oryosss השוכנת בקיבוץ ארז שבעוטף עזה, תשתתף בפסטיבל עם בורקסים גדולי המימדים המפורסמים שלה; גם אסף גבאי, השף והבעלים של מסעדת הדגים שיינע יגיע לפסטיבל עם מנת פסטייה דגים הפופולרית שלו. השפית ואשת הקולינריה, דפי קרמר (סיר לסלאם), החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה, תציע בפסטיבל קנישס עם שני סוגי מילוי – בשרי ופטריות – והטוויסט הגדול, הוא \ללא גלוטן. עוד בגזרת נטול הגלוטן יופיעו גם מאפיית בליקמח, ובגזרה הבשרית: קצביית איוו תציע בורקס עם בשר איכותי במיוחד ודוכן דלישס ישכלל את המשה בתיבה לכדי בורקס נקניקיה אגדי.
חוץ מכל הכוכבים החדשים האלה, יככבו גם אלו ששמרו על גחלת הבורקס לאורך עשרות שנים: אנשי בורקס ליאון היפואי, שפועל עוד מימי קום המדינה, ויגישו "פשטידת פילו" – הגרסה הבולגרית לבורקס המים הטורקי שהתאהבנו בו בשנים האחרונות ועוד הפתעות נוספות. ואם כבר טורקיה, לפסטיבל תגיע גם שרי קרספי, מבעלי שרי'ס בחולון שהפכה תוך זמן קצר למוקד עליה לרגל עבור חובבי הבצק המושבעים, קלרה משוק הכרמל עם בויוס טורקי לפי הספר במילוי גבינה, תרד ותפוחי אדמה. מוסד בורקס נוסף שיתארח הוא בורקס בבא – מאפיית בורקסים המשפחתית המייצרת כבר שלושה דורות בורקס טורקי בשיטה ייחודית ובעבודת יד צפויה. ולקינוח, יהיה גם בורקס גלילי של השף מהראן אבו אחמד מנצרת, שיגיש גרסה מתקתקה למאפה האלוהי. ועכשיו יאללה, לפזר פירורים בכל מקום.
אם אתם מתעצלים לשים פעמיכם עד לשוק הנמל, זה בכל זאת פסטיבל של אפליקציית משלוחים, אז תוכלו להזמין מאפקליציית משלוחה משלוחים מפסטיבל הבורקס לתושבי האיזור. ניתן להזמין בורקסים שונים מדוכנים שונים באמצעות האפליקציה, אבל את סרט הבורקס תוכלו לראות רק על המסך הגדול בנמל.
פסטיבל הבורקס, האנגר 12, שוק הנמל תל אביב, שלישי-חמישי (2.4-4.5) 16:00-21:00