תקופת הצ'נה: אחת המסעדות המדוברות בתל אביב נסגרת לצמיתות

גל סגירת מסעדות הפיין דיינינג לא פוסח גם על המצליחות והמדוברות שבהן: הבאזז סביב האוכל של שף גיל דהאן והשף-קונדיטורית מיכל גולדברגר (שעזבה לסינגפור בחודש שעבר) לא הספיק. מסעדת צ'נה הנהדרת מצטרפת לסטטיסטיקה של המשבר בענף ותיסגר כבר בסופ"ש הזה
כן, זאת עוד פרידה עצובה: אחרי ארבע שנים, מתוכן שנה וחצי בניצוחו של השף המוכשר גיל דהאן, מסעדת צ'נה צפויה להיסגר בסוף השבוע הנוכחי. המסעדה, שנפתחה במקור כמסעדה של השף תומר אגאי, הפכה באוגוסט 2023 לספינת הדגל של השף גיל דהאן והשף קונדיטורית מיכל גולדברגר שהגיעו יחד ממסעדת וייס. יחדיו הם יצרו מסעדה מחוננת, שהתאפיינה בקו חכם אך לא מתחכם עם אוכל יצירתי שיוצא מחוץ לקופסא ובראנץ' שהעמיד חצי עיר בתור. ההצלחה הייתה כנראה יחסית בלבד, כי עכשיו זה נגמר.
>> תומר אגאי סוגר מטבח: פרידה ממסעדת השף סנטה קתרינה
>> שנה לתוך המלחמה: המסעדות של תל אביב נסגרות על ימין ועל שמאל
על אף המומנטום הטריקי שבו נפתחה מחדש, כחודשיים לפני המלחמה, המסעדה הצליחה להתרומם מעל הקשיים ולהפוך לאחת המובילות בסצנת הפיין דיינינג בעיר. היא זכתה לשבחי הביקורת, בלטה בייחודיות וסגנון משלה וגם הציעה טווח מחירים נוח באופן יחסי. המלחמה נתנה בה כמובן את אותותיה: זה התחיל ביציאתם של דהאן וגולדברגר למילואים כבר בשבעה באוקטובר, המשיך בהפעלת חמ"ל אוכל משוכלל הן לחיילים בשטח והן למפונים שהתאכסנו במלון בראון בו שוכנת המסעדה.

למעשה, במשך חצי שנה האכיל צוות המסעדה משפחות מפונות שהשתכנו במלון, ונדרש היה לסרוויס בוקר וצהריים בנוסף לזה המפונפן שבערב. בחודש יולי האחרון עוד אפשר היה לחגוג את ההצלחה של צ'נה, אך בריאיון שערכנו אז עם השף גיל דהאן, בצל סגירתה של מסעדת אנימאר הנהדרת, כבר הורגש המשבר בענף באוויר. "תמיד מלחיץ להיות שף או מסעדן בארץ", אמר אז דהאן, "כל הזמן יש תנודות ודברים שמקשים על הענף. הקשיים האלו, בתקופות קשות יותר או פחות, ליוו אותי תמיד בכל המסלול שלי עד היום. אז מלחיץ? אני לא יודע להגיד. קשה? כן, בהחלט קשה. אני פשוט בוחר להמשיך הלאה בכל הכוח ולפזר טוב בדרך".

צ'נה נסגרת הן בעקבות המלחמה והמחיר שהיא גובה מעסקים מקומיים, והן בעקבות חילוקי דעות בין מלון בראון וקבוצת OTH שמפעילה את המסעדה. סועדים שהזמינו מקום לשבוע הבא כבר קיבלו הודעות ביטול הגעתם והיום (שישי, 25.10) יהיה יום הפעילות האחרון שלה. הנה עוד מסעדה נהדרת מצטרפת למה שכבר מצטייר כמגמה ברורה: סצנת הפיין דיינינג מתקשה לשרוד את אתגרי המלחמה והמשבר הכלכלי שעוד עתיד להעמיק.

חרף אתגרי השעה הצליחו דהאן וגולדברגר להבריק בצ'נה עם מנות בלי נשכחות שטביעת היד הייחודית שלו בהחלט חתומה עליהן, כמו גלידת פטריות שיטאקי שהייתה פצצת אוממי שלא נשכח לעולם, נקניקיית שרימפס חלומית על גבול הגאונית, מנת בטטה לבנה חד פעמית ועוד רבות וטובות שביטאו שימוש נבון בחומרי גלם בלתי שגרתיים. גם הקינוחים של גולדברגר, שעזבה את צ׳נה כבר לפני חודש לטובת ניהול הקונדיטוריה בקבוצת איל שני בסינגפור, העלו את אגף המנות האחרונות לסטנדרט חדש ומופלא (או במילים אחרות, קונסומה תות, אנחנו רוצים ממך עוד). אם לסיים בנימה אופטימית: אין לנו לנו ספק שאת האוכל הנהדר של שניהם עוד נפגוש.