טרנס בגאווה? אחד מכל שלושה ישראלים לא מוכן לעבוד עם טרנסיות

תנו צ'אנס לטרנס. שלט חוצות של גוגל באיילון (צילום מסך: מתוך הקמפיין)
תנו צ'אנס לטרנס. שלט חוצות של גוגל באיילון (צילום מסך: מתוך הקמפיין)

קמפיין משותף של גוגל ישראל ומרכז גילה להעצמה טרנסית חושף: 1 מכל 4 ישראלים אינו מוכן להעסיק טרנסים וטרנסיות, והסיכויים שלהם.ן לאבטלה גבוהים פי שישה מהאוכלוסיה הכללית. הקמפיין יסייע למעסיקים ללמוד כיצד לשמר ולקדם עובדות ועובדים הנמנים על הקשת הטרנסית

כל ישראלי שלישי לא מוכן לעבוד איתם.ן, יש להן סיכוי גדול פי שישה לאבטלה מהאוכלוסיה הכללי, ואחד מכל ארבעה מעסיקים אינו מוכן לתת להן עבודה. זו המציאות איתה מתמודדים טרנסיות וטרנסים בישראל. פרויקט גילה להעצמה טרנסית ו-Google ישראל משיקים היום קמפיין הקורא למעסיקים ללמוד כיצד להעסיק, לשמר ולקדם עובדות ועובדים הנמנים על הקשת הטרנסית. ההרשמה להכשרות מתבצעת כאן.

סקר שנערך בחודש שעבר על ידי מכון Ipsos לבקשת פרויקט גילה ו-Google, חושף ששני שליש מהישראלים (65%) מאמינים שהחברה הישראלית לא סובלנית כלפי קהילת הטרנס. כל ישראלי שלישי לא מוכן לעבוד או ללמוד עם טרנסג׳נדרים.ות (נתון נמוך יותר מאלה שמוכנים לעבוד עם ערבים ישראלים, ישראלים ממוצא אתיופי ובעלי מוגבליות). בנוסף, כל מעסיק רביעי לא מוכן להעסיק טרנסג'נדרים.ות. זאת, למרות שמעסיקי טרנסים העידו שהם מרוצים מתפקודם בעבודה. החסמים העיקריים להעסקתם.ן, על פי עדויות המעסיקים, הם אמונה דתית, חשש מרתיעה של עובדים אחרים ו/או של לקוחות.

"טרנספוביה הורגת גם כשהיא באה בצורה של אפליה והתעמרות בשוק העבודה", אמרה בר אווסקר, מנכ״ל פרויקט גילה להעצמה טרנסית. "הקמפיין הזה הוא תזכורת שהפתרון למצוקה שלנו הוא בידיים של כל החברה הישראלית – תנו לנו להתפרנס בכבוד וגיבוי במקום העבודה גם אל מול גילויי טרנספוביה ותצילו נפשות. לצד הנתונים המטרידים שהסקר שקיימנו חשף, יש נקודת אור – מעל 75% מהישראלים מוכנים לקבל ולתת שירות לטרנסים ו-100% מהמעסיקים הישראלים שמעסיקים עובדים טרנסג׳נדרים, מרוצים מתפקודם בעבודה וזו קריאה ליותר ויותר מעסיקים ללמוד עלינו ולהעסיק אותנו".

מחר אנחנו מציינות 5 שנים ללכתה של גילה גולדשטיין ז"לגילה הייתה אישה טרנסית אמנית, שחקנית וזמרת, והייתה בין הפעילות…

Posted by ‎פרויקט גילה להעצמה טרנסית‎ on Friday, February 4, 2022

"הקמפיין שלנו שם במרכז אשה טרנסית מצליחה כי היה לנו חשוב לשקף את ההזדמנויות והפוטנציאל של קהילת הטרנס להשתלב בשוק התעסוקה", הוסיף ברק רגב, מנכ״ל Google ישראל. "נכנסנו לשותפות הזאת עם פרויקט גילה מתוך הרצון ללמוד בעצמנו איך אנחנו יכולים להשתפר ולהפוך את Google לחברה יותר נגישה ומכבדת לקהילת הטרנס. אנחנו כבר מציעים סיבסוד של תהליך התאמה מגדרית, מענק לשירותי פונדקאות והדרכות לעובדים בנושא. החודש, גם הצוותים שלנו יעברו את ההכשרה של פרויקט גילה כך שנוכל להעסיק, לשמר ולקדם טוב יותר אנשים מהקהילה הטרנסית".

לפי המכון הישראלי לחקר מגדר ולהט"ב, הסיכוי של טרנסג׳נדר להיות מובטל/ת ב-2019 היה גבוה פי שישה בהשוואה לסיכוי של מי שאינו טרנסג'נדר. רק 25% מהטרנסים והטרנסיות עבדו במשרה מלאה (לעומת 78% באוכלוסייה הכללית) ומחציתם הרוויחו שכר נמוך משכר המינימום (בהשוואה לעשירית מהאוכלוסייה הכללית). רובה המכריע של הקהילה הטרנסית, כ-80%, ממוקמים בשלושת העשירונים התחתונים בהתפלגות ההכנסה בישראל ב- 2019. בנוסף, כ- 50% מהטרנסג'נדרים והטרנסג'נדריות בישראל ספגו אלימות פיזית לפחות פעם אחת, על רקע זהותם המגדרית וכ-70% מאנשי הקהילה סופגים אלימות מילולית באופן קבוע על אותו רקע.