אבא שלכן גנן? גם אם לא, הנה דרך להפוך את החג לקצת יותר שמח
עוד שנייה חג, ואם אתם לא מתכננים לככב עם הבישולים, יש לנו רעיון מהפכני: תככבו בזכות הפרחים שלכם. עם מעט מאוד מאמץ תעטרו את שולחן החג בצבעים שיעשו טוב על הלב, והכי חשוב הוא שתוכלו לספר לכולם ש"זו לא פאה. זו שזירה". כמה טיפים ממישל מאור מסטודיו "אנזו"
עריכת שולחן האוכל היא חלק בלתי נפרד מכל אירוח ביתי ובערב החג זו משימה שנרצה להשקיע בה קצת יותר. בכל זאת, ראש השנה חל רק פעם בשנה ומדובר באחד האירועים החשובים במסורת הישראלית. ערב החג של ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת להתארגן על עיצוב מושלם לעריכת שולחן עם מספר רעיונות ואביזרים שישמשו אותנו גם בהמשך הדרך. תשומת לב קטנה ומדויקת לסטיילינג של השולחן תעשה הבדל גדול, בטח כשכל הערב מתנהל סביב אותו שולחן חגיגי ואין ספק שהעיצוב שלו משפיע על האווירה של ערב החג כולו.
>> טעמנו 19 עוגות שיעשו לכם מתוק בשולחן החג. בחרנו 10 מצטיינות
אלגנטיות על זמנית: סידור גדול במרכז שולחן
סידור פרחים טוב אמור ליצור אווירה הרמונית בסביבת האירוח ולרוב נרצה לפרוס אותו על פני כל השולחן. הגישה הקלאסית דוגלת בסידור אחד דומיננטי באמצע השולחן ובשילוב שני זרים קטנים מכל צד. אני ממליצה להתייחס לאילוצים כמו גודל ומבנה השולחן, כשכלל האצבע המנחה יהיה להקפיד על גובה פרחים נמוך על מנת לא להפריע לקשר עין בין הסועדים והסועדות. את סוג הפרחים מומלץ לבחור לפי קונספט העיצוב הכללי ולא לשכוח שתמיד רצוי לשלב נרות.
יחס אישי: סידור פרחים עדין לכל סועד
במידה והשולחן אינו גדול מספיק להכיל קישוטים שאינם פונקציונליים לסעודה עצמה, ניתן לעטר כל צלחת בהנחת פרח בודד במרכזה או אפילו מיני זר שיונח על המפית. לחילופין, גם עלים ירוקים במראה פראי יותר יעשו את העבודה. עבור מי שמשתמשת בחבקי מפיות, קיימת אופציה להניח את הפרחים בתוך החבק לצד המפית.
איקבנה יפנית: פרחים, מים ואש
מה שהופך את סידור הפרחים היפני או בשמו המסורתי "איקבנה" למושלם עבור סעודת החג היא היכולת לשלוט בגודל ובגובה, כמו גם בפריסה על גבי השולחן. המראה מצד אחד מינמליסטי ומעודן ומצד שני, מיוחד ובעל נוכחות מרשימה ביותר. הפרחים והמים מייצרים זרימה וניתן להוסיף נרות צפים המונחים לצד הסידור ואז מתקבל שילוב עוצמתי של אדמה, מים ואש. למרות שמדובר במסורת עתיקת יומין, המראה של האיקבנה הוא מודרני ונקי.
מיני סידור: פרחים קטנים ונרות צפים
סידורי עלים ירוקים בשילוב פרחים קטנים בוואזות שקופות וקטנות מסוגים שונים לאורך כל השולחן, תעניק מראה אקלקטי מרענן. שדרוג קל וסופר מרשים יעניקו נרות צפים, שאפשר למקם בכוסות זכוכית עם מים. מאור מדגישה את חשיבות הנרות הצפים, פריט קל לתפעול ולא יקר, שמוסיף המון לעיצוב השולחן.
לוק פראי: ירוקים חזקים
לאלו המעדיפות לוק פראי ופחות מהודק, מומלץ לשקול את הסגנון הטבעי. פיזור ענפים ירוקים כמו הדס (סגולות לברכה וריח מעולה), אקליפטוס, שרכים, חיטה וכדומה יעשירו את השולחן ממש ברגע. מדובר בירוקים חזקים, שישרדו ערב שלם ללא מים. ביניהם אפשר להציב נרות צילנדר בגווני לבן ופשתן כמו גם לסובב את הצמח סביב הנר עצמו. נרות צפים בתוך כוסות מים שקופות יעניקו אפקט משלים לטבע האקלקטי, שמעטר את השולחן.
אלמנטים של החג: רימון אדום ומלכותי
הרימון האדום המלכותי הוא אחד הפירות החגיגיים ויפהפיים שיש לעונת הסתיו להציע. בנוסף הוא אחד הפירות שהכי מזוהים עם החג. הניחו כמות רימונים משמעותית בצלחת הגשה מרכזית אובאלית או בשתיים קטנות יותר שימוקמו לאורך השולחן. לכל סועד הניחו בצלחת המנה הראשונה חצי רימון חתוך החושף את הגרעינים המטריפים. לכל השפע והצבע ניתן להתאים מפה בגווני ירוק או פיזור של עלים ירוקים שיעניקו קונטרסט לגוונים העמוקים של הרימון. להשלמת הלוק, נרות בגוונים אדומים יוסיפו את הטאץ׳ המדויק של אווירה נעימה, חגיגית ואינטימית.
*הכתבה פורסמה במקור במגזין את*